Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Πρίγκιπας Φίλιππος: Στις 17 Απριλίου θα γίνει η κηδεία του – Παρών και ο πρίγκιπας Χάρι

Πρίγκιπας Φίλιππος

Η κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 99 ετών, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Επιστροφή στη δράση για την Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διεξαχθεί μόνο πρώτος γύρος.

 Γ' Εθνική: Εξπρές πρωτάθλημα με Πανιώνιο, Εθνικό, Ηρακλή, Προοδευτική, Φωστήρα(δηλώσεις προπονητων) 

Ύστερα από πεντέμισι μήνες επαναρχίζει το… πολύπαθο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που είχε διακοπεί την 1η Νοεμβρίου 2020 λόγω της πανδημίας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από εκεί που είχαν διακοπεί, δηλαδή την 5η αγωνιστική (για 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο και 10ο όμιλο) και την 4η αγωνιστική (για 5ο και 6ο γκρουπ). Οι ομάδες έχουν κάνει μία υποτυπώδη προετοιμασία, αφού είχαν ξεκινήσει προπονήσεις, τις σταμάτησαν και ξανάρχισαν μετά από μία εβδομάδα. Επίσης η έναρξη είχε οριστεί για τις 4 Απριλίου, αλλά τελικά το πρωτάθλημα θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Όλα αυτά βέβαια λόγω της καραντίνας. Οι ομάδες που ξεκίνησαν καλά φιλοδοξούν να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία, ενώ οι υπόλοιπες τρέχουν να προλάβουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι πολλά σωματεία αυτό το διάστημα έκαναν μεταγραφές και ενισχύθηκαν σε σημαντικό βαθμό για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Στον 7ο όμιλο  η  πρωτοπόρος του ομίλου Κηφισιά καθώς και ο Άγιος Ιερόθεος δοκιμάζονται στην επαρχία με ομάδες που αναζητούν την νίκη. Η ομάδα της Κηφησιάς αντιμετοπίζει στην Αργολίδα την Κορωνίδα Κοιλάδα, ενώ ο Άγιος Ιερόθεος μεταβαίνει  στην Κόρινθο για την κόντρα του με τον Ατρομητο Χιλιομοδίου. Από ην αγωνιστική δεν απουσιάζουν τα ντέρμπι, στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακός μάχεται με την Ερμιονίδα, ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ υποδέχεται τον Άρη Σκάλας . Στη Τρίπολη ο Παναρκαδικός υποδέχετι τον Μολαϊκό , ενω στο Γύθειο ο Πανγυθεατικός αγωνίζεται με τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου.

Ατρόμητος - ΑΕΛ 0-1: Ξεκόλλησε από τον... πάτο!

 Ατρόμητος - ΑΕΛ 0-1: Ξεκόλλησε από τον... πάτο!-vid 

Σπουδαία νίκη με 0-1 πήρε η ΑΕΛ στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, για να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας! Το μοναδικό τέρμα του αγώνα ΄και νικητήριο για τους Θεσσαλους, σημείωσε ο Στίφλερ  στο 41΄ και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος του ματς, έστω και αν χρειάστηκε να κάνουν όσες καθυστερήσεις δεν είχαν κάνει σε όλο το... υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Απόλλων-ΟΦΗ 0-0: Στο τέλος το «Χ»άρηκαν και οι δύο

Απόλλων-ΟΦΗ 0-0: Στο τέλος το «Χ»άρηκαν και οι δύο (highlights)  

Αποτέλεσμα που εν τέλει αφήνει αμφότερες τις ομάδες ικανοποιημένες ήταν το 0-0 για τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ. Με τους γηπεδούχους να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την οριστική παραμονή και τους Κρητικούς να μένουν για τρίτο ματς αήττητοι και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού να κερδίζουν έδαφος για τη σωτηρία. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, αλλά δεν έφτασε στο γκολ, με τον ΟΦΗ να έχει περισσότερο το νου του στο αμυντικό κομμάτι, να απειλεί ελάχιστα επιθετικά και να είναι ευχαριστημένος με το βαθμό. Με τις δύο ομάδες να δείχνουν στην επανάληψη ότι η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα που ήθελαν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να νικήσουν.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 187 νέα κρούσματα σήμερα ( 83 στην Αχαΐα - 42 στην Κορινθία - 24 στην Αρκαδία .)

 

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία» 

Μικρή μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  187 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 83 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 24 στην Αρκαδία και 42 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν  η Αργολίδα και η Ηλεία.

Ογδονταοχτώ (88 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 42 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 24 στην Π. Ε. Αρκαδίας.

 Επίσης 99 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  10 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 187 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 18.032 ( 7.701 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο  10 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (83),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (42), Ηλείας (16), Αργολίδας (10), Αρκαδίας (24) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                8.654

Π.Ε. Κορινθίας           2.795

Π.Ε. Ηλείας                1.777

Π.Ε. Αργολίδας          1.699

Π.Ε. Αρκαδίας           1.309

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.217     

Π.Ε. Λακωνίας             691

Κορωνοϊός 10/04: 2.801 νέα κρούσματα ( 42 στην Κορινθία) -75 νέοι θάνατοι – 781 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασπορας.

 Κορωνοϊός 10/04: 2.801 νέα κρούσματα - 781 διασωληνωμένοι 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (10/04)   ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Για άλλη μια φορά «βουλιάζει» από κρούσματα η Αττική, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν  1.350 νέες μολύνσεις. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 391 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 83.  

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Βόλος...σκότωσε τον Παναιτωλικό (3-1) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 Βόλος - Παναιτωλικός 3-1: Δεν χαρίζεται! (highlights) 

Ο Βόλος αν και παρατάχθηκε χωρίς τον Τάσο Δουβίκα (δεν ήταν καν στον πάγκο λόγω ενός προβλήματος της τελευταίας στιγμής), «έπιασε» στον...ύπνο τον Παναιτωλικό και στο πρώτο τέταρτο ήταν μπροστά με 2-0 (3’ Ριένστρα, 13’ πέναλτι Μπουένο).

Ο Παναιτωλικός ψαχνόταν και μετά το 20λεπτο, ισορρόπησε και προσπάθησε να αντιδράσει και να επιστρέψει στον αγώνα, κάτι που έγινε στο 36’ με πέναλτι (πάλι το έδωσε με μεγάλη καθυστέρηση ο Σιδηρόπουλος όπως και σε αυτό του Βόλου) του Βέργου, ο οποίος μείωσε σε 2-1.

Ο Παναιτωλικός ψαχνόταν και μετά το 20λεπτο, ισορρόπησε και προσπάθησε να αντιδράσει και να επιστρέψει στον αγώνα, κάτι που έγινε στο 36’ με πέναλτι (πάλι το έδωσε με μεγάλη καθυστέρηση ο Σιδηρόπουλος όπως και σε αυτό του Βόλου) του Βέργου, ο οποίος μείωσε σε 2-1.

 Τελευταία νίκη μακριά από το Αγρίνιο για το πρωτάθλημα τον περασμένο Ιούλιο στη Νέα Σμύρνη, με αντίπαλο τον Πανιώνιο για τα πλέι άουτ (11/7/2020 Πανιώνιος - Παναιτωλικός 0-2).

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κλέιμαν – Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι – Ριένστρα, Νίνης – Μπαρτόλο (74' Κιάκος), Κρητικός (84' Σάντσες), Μπουένο (57' Ρενάτο Σάντος) – Περέα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κνετ – Μεντίνα (53' Καρέλης), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (53' Μανθάτης), Περέιρα (74' Γιάκολις) – Εντινγκά, Ταχάρ – Ντίας, Αριγίμπι (74' Ντουάρτε), Μεντόσα (53' Ντάλσιο) – Βέργος.

Στις 17:15 ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον ΟΦΗ, ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη πριν από δύο εβδομάδες μετά από 12 παιχνίδια. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 6 βαθμοί, με τον Απόλλωνα να είναι στους 29 και τον ΟΦΗ στους 23. Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στη Ριζούπολη οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 2-1.

Football League ( Νότιος όμιλος): Ο Ιωνικός νίκησε την Σαντορίνη και εμεινε μόνος στο βαθμολογικό ρετιρέ μετά το "λευκό" αποτέλεσμα της Καλαμάτας στη Ρόδο

https://www.mikriliga.com/wp-content/uploads/2021/03/rodos.jpg

Στον νότιο όμιλο εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την συνέπειά του ο Ιάλυσος που πήρε το Νησιωτικό ντέρμπι με την Σαντορίνη (1-0) και απολαμβάνει τη θέα από το ρετιρέ.

 Με το δεξί στον πάγκο του Αιγάλεω κάθισε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, καθώς το «Σίτι» επικράτησε του Ασπρόπυργου (1-0).  Σκόρερ για το Αιγάλεω ήταν ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Παπανικόλας (50′ λ.τ Βλάχος), Μαχαίρας, Λάσκαρης, Τσιλιγκίρης, Χαντί (75′ Κασνέτση), Σταματάκης (46΄Τσίτσαρης), Μπαρμπαρούσης.

Ασπρόπυργος (Βαζέχα): Γκέκας, Αργυρόπουλος, Μουκίδης, Ντούμπερετ, Ζαχαρός, Αμπεσολό, Θεοδώρου, Κυριαζής, Τραορέ, Μαρούδας, Τριποτσέρης.

Δίχως νίκη εξακολουθεί να πορεύεται η… Νίκη Βόλου, που κόλλησε στο μηδέν στη Σκάλα Λακωνίας κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη (0-0). Επίσης με λευκή ισοπαλία έληξαν και οι αγώνες της Επισκοπής Ρεθύμνου με την Καλλιθέα όπως και ο αγώνας της Ρόδου με την Καλαμάτα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόδος είχε καλύτερη παρουσία και την πρωτοβουλία των κινήσων, προσπαθώντας να πετύχει ένα γκολ και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Παρόλα αυτά, η Καλαμάτα ήταν αυτή που είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Μπουσμπίμπα, ο οποίος νικήθηκε από τον Πίτκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «μαύρη θύελλα» ισορρόπησε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία στο δημοτικό στάδιο.

Ρόδος (Βελιτζέλος):Πίτκας, Νικολόπουλος (51′ λ.τ Πεχλιβανόπουλος), Καψάλης, Χύσι, Καραγεώργης, Ριτάκο (68′ Σέρεντιουκ), Αρναρέλλης, Μαρτσάκης (88′ Βουργουτζής), Δελαπόρτας, Τσίπρας, Μακρής (68′ Σουλάι).

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβίνγκα (80′ Παναγιώτου), Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης (59′ Σουμπίνιο), Αλεξόπουλος (59′ Κέρι), Μαρκόφσκι (80′ Φελίπε), Μπουσμπίμπα (84′ Ηλιόπουλος).

Τα αποτελέσματα (4η αγωνιστική )

Super League 2: Επτά σερί νίκες ο Ιωνικός – Ο Λεβαδειακός πέρασε από τη Λάρισα

 Super League 2: Επτά σερί νίκες ο Ιωνικός – Ο Λεβαδειακός πέρασε από τη Λάρισα 

Με το γκάζι στο… πάτωμα πετάει ο Ιωνικός στο δρόμο για την Super League 1. Η ομάδα της Νίκαιας κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και την Δόξα Δράμας (4-2), πανηγύρισε την έβδομη συνεχόμενη νίκη και καπάρωσε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Επιπλέον, διατήρησε την διαφορά των πέντε βαθμών από την δεύτερη θέση, βάζοντας γερά θεμέλια για την είσοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Ενημέρωση Τατούλη για την διανομή φυσικού αερίου στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Κορίνθου.

 

Δελτίο Τύπου  9.4.2021

 

 https://eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/83d15a6870356c70c9ff2f29b31ff7b1_L.jpg

Μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας «HENGAS A.E.» πραγματοποιήθηκε χθες  στην Τρίπολη, στα γραφείου του συνδυασμού της «Νέας Πελοποννήσου» συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «EDIL HELLAS» κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο και τον Σύμβουλο Διοίκησης της «HENGAS A.E.» κ.Νικόλαο Κουτσογιάννη.