Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Αίγιο: Ποινική δίωξη στον δήμαρχο για τα σκουπίδια


Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’εξακολούθησιν, ασκήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κατά του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με το filodimos.gr ο δήμαρχος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο

ΑΣΕΠ: Πήρε ΦΕΚ η προκήρυξη 4Κ/2018 -Ποιες θέσεις ανοίγουν (αναλυτικά)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η προκήρυξη 4Κ/2018 του ΑΣΕΠ με τίτλο:
«Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό τριών (103) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας – ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου – Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Υπουργείο Οικονομικών), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και στον Οίκο του Ναύτου (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)».
Όλες τις λεπτομέρειες, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ παρακάτω:
aftodioikisi.gr

Χρίστος Δήμας | Ετοιμότητα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο

  













Το ζήτημα της ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έφερε με Ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών να παρουσιάσει στοιχεία για την ετοιμότητα του σώματος, να ενημερώσει για το βαθμό ικανοποίησης των αιτημάτων για ενίσχυση της αποστολής του. Επιπλέον, σε ότι αφορά την Κορινθία, ζητά να ενημερωθεί για τον τοπικό σχεδιασμό αλλά και το ενδεχόμενο επιπλέον ενίσχυσης με προσωπικό και μέσα.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Γεώργιος Μπαλταδώρος: Ένα τραγούδι για τον Αθάνατο ήρωα της ΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλους τους Αθάνατους ήρωες, σε όλους του αετούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 
Λίγο μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος τα μήνυμα οδύνης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πήραν φωτιά. Μεταξύ των μηνυμάτων και των αφιερώσεων που έκανε ο απλός κόσμος στο παλικάρι ήταν και το τραγούδι


Λουτράκι, 12  Απριλίου 2018

Παρουσίαση Βιβλίου
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Στελλάτου με τίτλο «Το κόκκινο και το άσπρο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου και ώρα 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Οικονόμου 3 & Τομπάζη, Λουτράκι).
Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι:
Ελένη Κίτσου, κριτικός λογοτεχνίας
Αγγελική Μπούλιαρη, συγγραφέας
Βαγγέλης Προβιάς, συγγραφέας
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Μαρία Σπυροπούλου.

Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Στο Συνοικισμό αύριο βγαίνει η πρωταθλήτρια Κορινθίας


Μετά από διακοπή περίπου ενός μήνα , ξαναρχίζει , αύριο Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 16:30, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, με την διεξαγωγή της 25ης αγωνιστικής.
Της αυριανής αγωνιστικής δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, στο γήπεδο του Συνοικισμού, μεταξύ του ΠΑΣ Κόρινθος και της  Κορίνθου 2006. Ο νικητής του ντέρμπι κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι και ο πρωταθλητής της Α΄κατηγορίας περιόδου 2017 - 18.
Εκτός από το ντέρμπι της Κορίνθου υπάρχουν και ενδιαφέροντες αγώνες  μεταξύ

Γιώργος Μπαλταδώρος: Μισθός 1.180 ευρώ, σύνταξη 400 ευρώ. Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανθρωπιάς και αναγνώρισης της θυσίας του αεροπόρου

 
Ο Γιώργος Μπαλταδώρος «έφυγε» την ώρα του καθήκοντος. Το Mirage 2000 – 5 το οποίο πιλοτάριζε, απογειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (12.04.2018), από την Σκύρο και δεν γύρισε ποτέ…
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας του απέδωσε τιμές ήρωα. Ο πρωθυπουργός και όλη η πολιτική ηγεσία μίλησε για την αυταπάρνηση και τη θυσία του. Ωστόσο ο πιλότος άφησε

Βόμβα από επιστήμονα: Ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρετε – Είναι απίστευτο αυτό που θα συμβεί

Πολλαπλές, αναμένεται να είναι οι μεταβολές στην Ελλάδα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, με άμεσες και έμμεσες επιδράσεις, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Αθανάσιος Αργυρίου.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί, όσον αφορά τις άμεσες επιδράσεις, «λόγω της εκτεταμένης

Το σύνδρομο της αποτυχημένης μέσης!

                                                                           Αθήνα 13   Απριλίου 2018



                                  ΔΕΛΤΙΟ       ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε κάποιου είδους χειρουργική επέμβαση στη μέση,  εμφανίσουν  μετεγχειρητικά το σύνδρομο  της αποτυχημένης μέσης!
Μάλιστα σύμφωνα με παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες το ποσοστό των ασθενών που θα εμφανίσει το σύνδρομο της αποτυχημένης μέσης κυμαίνεται από 6%-25% μεταξύ αυτών που θα υποβληθούν σε κάποια μορφή επέμβασης στην μέση τους!
Το κόστος του συνδρόμου της αποτυχημένης μέσης για την  παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε δεκάδες δις δολάρια, αν λάβουμε υπόψη ότι το 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από χρόνια οσφυαλγία και ένα μεγάλο ποσοστό απ

'Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ'

  • πρώτη δημοσίευση 10/2/17 newspull.gr
  • αναδημοσιεύθηκε και  στις 3/11/17 απο το korinthiannews.gr με χιλιάδες views.....
.  και τώρα αναδημοσιεύται 13/4/18  στο ιστιολόγιο  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
                         Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ..

 Κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα στην πολεμική μας Αεροπορία , ο θρύλος από την δεκαετία του 80' για τον πιλότο που πέρασε με αεροσκάφος της Π.Α  κάτω από την γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου !! Αυτός ο 'θρύλος' λοιπόν είναι αληθινός!!
Ο αξιωματικός ε.α της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ηλικίας 66 ετών σήμερα,είχε μαζί του
και πασίγνωστο δημοσιογράφο!
Όσο για τυχόν επιπτώσεις θετικές η αρνητικές είχε για το τόλμημά του αυτό,απλώς δεν γνωρίζουμε....

newspull.blogspot.gr