Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Αγγλία - ΗΠΑ 0-0: «Κουλούρια» και όλοι μέσα στο... κόλπο

Αγγλία - ΗΠΑ 0-0: «Κουλούρια» και όλοι μέσα στο... κόλπο 

Αγγλία και ΗΠΑ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ και πλέον όλα είναι ανοιχτά στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, στη 2η στροφή των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα εισιτήρια για τη νοκ άουτ φάση θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη φορά που τα «Τρία Λιοντάρια» δεν μπορούν να κερδίσουν τους Αμερικανούς σε Μουντιάλ. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες είχαν από λίγες στιγμές με κορυφαία εκείνη του Πούλισιτς στο 33' που σημάδεψε το δοκάρι του 

Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: Προβλημάτισαν οι «οράνιε», ενθουσίασε ο Ισημερινός

 Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: Προβλημάτισαν οι «οράνιε», ενθουσίασε ο Ισημερινός (highlights) 

Όπως στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έτσι και τώρα η Ολλανδία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έμεινε στο 1-1 με το Εκουαδόρ.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα των «οράνιε» δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού λίγο έλειψαν να γνωρίσουν την ήττα από τον Ισημερινό, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. 

Μόλις στο 4' οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κλάασεν έκλεψε τη μπάλα από τον Καϊσέδο και πάσαρε αμέσως στον Γκάκπο. Ο παίκτης της Αϊντχόφεν χρίστηκε σκόρερ και σημείωσε το δεύτερο γκολ του στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο κόντρα στη Σενεγάλη.

Το Εκουαδόρ ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή του και μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου «φλέρταρε» με την ισοφάριση. Μετά από σουτ του Πρεσιάδο εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Εστουπινιάν, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο εκτεθειμένος Πορότσο επηρέαζε τη φάση και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49' ο Ισημερινός μπόρεσε να αλλάξει τις ισορροπίες χάρη στον Βαλένσια. O Εστουπινιάν σούταρε από διαγώνια θέση, ο Ντόπερτ έβγαλε με δυσκολία και ο αρχηγός του Εκουαδόρ πήρε το ριμπάουντ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έτσι έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που έχει βάλει έξι σερί γκολ για μία ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τους Εουσέμπιο, Πάολο Ρόσι και Όλεγκ Σαλένκο.

Δέκα λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ολική ανατροπή. Ο Βαλένσια βρήκε χώρο και σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φαν Ντάικ και στρώθηκε στον Πλάτα, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντόπερτ.

Η Ολλανδία δεν μπόρεσε στη συνέχεια να επιβάλει το ρυθμό της και μοιραία έμεινε στο 1-1. Ο βαθμός της ισοπαλίας βρήκε και τις δύο ομάδες στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις βαθμούς και ενώ απομένει άλλη μία αγωνιστική.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80' Ντε Ρουν), Κλάασεν (69' Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46' Ντεπάι), Χάκπο (80' Βέγκχορστ)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90' Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90' Ροντρίγκες), Εστράδα (74' Σαρμιέντο).

βαθμολογία

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία            1      3-1  4

Ισημερινός         1      3-1   4

Σενεγάλη           2      3-3   3

Κατάρ                2      1-5   0

 

Κόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 47χρονος

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 47χρονος από την Κορινθία, που είχε κατηγορηθεί από την ίδια του την κόρη, ότι την βίαζε τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.

Η απολογία του στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές στα Δικαστήρια Κορίνθου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η διαδικασία διήρκησε για περισσότερες από 4 ώρες.

Η 19χρονη κοπέλα είχε καταγγείλει τον πατέρα της στις αστυνομικές αρχές Αγρινίου, όπου σπουδάζει. Εις βάρος είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Κατάρ-Σενεγάλη 1-3: Σε τροχιά πρόκρισης οι Αφρικανοί, στο καναβάτσο οι διοργανωτές

Κατάρ-Σενεγάλη 1-3: Σε τροχιά πρόκρισης οι Αφρικανοί, στο καναβάτσο οι διοργανωτές (Highlights) 

Αποφασισμένοι να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με την πρεμιέρα ήταν οι παίκτες του Κατάρ, οι οποίοι πάλεψαν απέναντι στην Σενεγάλη, γνώρισαν όμως την ήττα με 3-1 και πιθανότατα μένουν εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν το ημίχρονο με τον Μπουλαγιέ Ντιά (41’) ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας των Καταριανών.

Πάτρα: Πρόσκληση σε εκδήλωση: Εθελοντική Αιμοδοσία

Image 

Εθελοντική Αιμοδοσία

Στο πλαίσιο των ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ 2022, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου προσκαλεί σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 από τις 8:30 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα. Η Αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας"




.

Γ. Ψυχογιός: Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης πολύ κατώτερο των κοινωνικών αναγκών – Μονόδρομος η πολιτική αλλαγή


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική νομοθεσία. Ακολουθούν σημεία από τα όσα είπε από το βήμα της Ολομέλειας

-          Η παγκόσμια ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που αποτελεί ένα κρίσιμο και δυστυχώς ακόμα επίκαιρο τον 21ο αιώνα ζήτημα, καθότι συνεχίζονται οι ανισότητες και οι διακρίσεις. Τέτοια προβλήματα και εγκλήματα δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, ούτε με δηλώσεις ότι έχουμε

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δια περιφοράς)

 Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων - Βικιπαίδεια

  

 

  


Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων