Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Προσωπικός Γιατρός: Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής – Αναλυτικά η διαδικασία

 Προσωπικός Γιατρός: Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής – Αναλυτικά η διαδικασία 

Άνοιξε η πλατφόρμα η πλατφόρμα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p, για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους στον Προσωπικό Γιατρό σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

«Από σήμερα, 1η Αυγούστου, η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό είναι διαθέσιμη. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://ehealth.gov.gr/p-rv/p», ανάφερε με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Διρός: Το σπήλαιο της Μάνης με τους θεαματικούς σταλακτίτες, που το διασχίζεις με βάρκα

 

Το σπήλαιο ή τα σπήλαια του Διρού; Μια ματιά στα κατά καιρούς δημοσιεύματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, αρκεί για να πείσει ότι παραμένει μια δημοσιογραφική ασάφεια γύρω από το θέμα. Ωστόσο, σε σημαντικό βαθμό, πρόκειται για μια παραπλάνηση, που απλά διαιωνίζεται.

 


 

 

Όσοι έχουν έρθει στην περιοχή αυτή της Μάνης, δηλαδή, ξέρουν πολύ καλά ότι, εφόσον μιλάμε για σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εφόσον μιλάμε για ένα σπήλαιο που χρειάζεται να το διασχίσεις με βαρκάκι (στο μεγαλύτερό του μέρος), αναφερόμαστε στο ένα και μοναδικό σπήλαιο Βλυχάδα (ή Γλυφάδα).Θεωρείται ένα από τα 3 ωραιότερα σπήλαια της κατηγορίας του σε όλον τον κόσμο και είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο

Μακροζωία: Η ηλικία που αποκαλύπτει αν θα φτάσουμε τα 90 – Δεν είναι η χρονολογική

 Μακροζωία: Η ηλικία που αποκαλύπτει αν θα φτάσουμε τα 90 – Δεν είναι η χρονολογική 

Υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πόσο θα ζήσουμε και πόσο υγιείς θα γεράσουμε; Ναι απαντούν οι ειδικοί και αποκαλύπτουν το εργαλείο που μπορεί να μας πει πολλά για το μέλλον

Μπορεί κάποιος να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, αλλά να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και κάποιος νεότερος να υποφέρει από σοβαρότερες παθήσεις. Επομένως, η

Γ. Ψυχογιός: Να αποκατασταθεί άμεσα ο άδικος αποκλεισμός των χοιροτρόφων της Κορινθίας από την ενίσχυση covid-19. Η απάντηση του Υπουργείου στη Βουλή.

 ΣΥΡΙΖΑ (Επίσημη Σελίδα) - YouTube

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

01/08/2022

 

Με την απάντηση στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή για το θέμα των αποκλεισμένων από την έκτακτη ενίσχυση χοιροτρόφων, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της Ν.Δ φαίνεται κατώτερη των περιστάσεων.

Την ώρα που οι χοιροπαραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις υπέρογκες αυξήσεις στα έξοδα των κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων, τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής και των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, η κυβέρνηση με κινήσεις εντυπώσεων και εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων, συνεχίζει να τους εμπαίζει, αδιαφορώντας για τα προβλήματά τους.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 51του ο Γιάννης Σταύρου

   

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε, χθες το πρωί,   στον Ωρωπό όπου έμενε, αλλά  και στη γενέτειρά του τα Ροζενά Κορινθίας η είδηση του ξαφνικού και αδόκητου θανάτου του Γιάννη Σταύρου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία51 χρόνων, ενώ κολυμπούσε,  στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Ο Γιάννης Σταύρου, Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού, ασχολούνταν χρόνια με τα κοινά και διετέλεσε, κατά το παρελθόν, Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού, ενώ υπήρξε και Πολιτευτής, με το ΛΑΟΣ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Ήταν γεννημένος το 1971 στα Ροζενά Κορινθίας και διέμενε μόνιμα στον Ωρωπό, όπου και εργάζονταν. Ήταν παντρεμένος, με  δύο παιδιά, αγαπητός και ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, όπου πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει κάθε συνάνθρωπό του  με όποιο τρόπο μπορούσε.

Οι «Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες »  εκφράζουν την οδύνη τους και  θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του για  την απρόσμενη απώλεια του Γιάννη. Ο Θεός να δίνει δύναμη και παρηγοριά στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη.

“Το τέλειο αφεντικό” , Δευτέρα και Τρίτη στον Δημοτικό κινηματογράφο Δερβενίου "Το Διάλειμμα"

  

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ "Το Διάλειμμα"
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 16η συνεχή χρονιά

“Το τέλειο αφεντικό” 

Δευτέρα 1/8 – Τρίτη 2/8 στις 21:30

Κωμωδία| | Διάρκεια: 120΄ 

Ο Μπλάνκο έχει κληρονομήσει το εργοστάσιο κατασκευής ζυγαριών από τον πατέρα του. Κι όπως ο πατέρας του, φροντίζει τους υπαλλήλους του σαν να είναι όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Ειδικά αυτή την εποχή που περιμένει τους ελεγκτές/κριτές του κρατικού διαγωνισμού «Επιχειρηματικής Αριστείας» που διψά να κερδίσει. Μόνο που την εικόνα του «τέλειου αφεντικού» αμαυρώνουν πολλά. Όπως ένας φρέσκα απολυμένος εργάτης που κατασκηνώνει απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου σε καθιστική διαμαρτυρία. Ή η κατάθλιψη του προϊστάμενου επιστάτη, που προκαλεί χάος στην οργάνωση των παραγγελιών. Ή, ακόμα πιο καθοριστικά, η περιπέτεια του Μπλάνκο με μία όμορφη και φιλόδοξη μαθητευόμενη, που απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Ιστορικό ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα ισπανικά βραβεία Γκόγια.

Σκηνοθεσία :

Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Παίζουν:



Με επιτυχία το 9ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες” στο Σαραντάπηχο

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εξωτερικοί χώροι 

Η ιστορία τους, ο τρόπος διαβίωσης, και η συμμετοχή τους στον αγώνα του 1821 ήταν θέματα που αναπτύχθηκαν σε ένα αξιόλογο επιστημονικό συνέδριο με διακεκριμένους ομιλητές, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας το Σάββατο 30 Ιουλίου. Χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. το 9ο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες”,  στο Σαραντάπηχο Κορινθίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΕΛΥΔΟΡΙΟΥ ( ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΑ) - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQiVxdZ_CUGpavH6HI4IAJzZ_s1jPNe8CoZVEMFXy3vpgn5mTlySSpf3L2vFBU6nEuI08jo_EBda-EEfx-nhnjnOdcB1Alhv906AHZjI14WzfsChKxcxa6nPHiy5bI8ooFzv68jKydv1E/s1600/xelydori_metam_sotiros_thumb.jpg Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Εκδόθηκε ο Τόμος Θ΄ του έργου «Φάκελος Κύπρου»

 

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, συνεχίζοντας την κοινή πρωτοβουλία τους, παραδίδουν τον ένατο τόμο του έργου «Φάκελος Κύπρου», που μόλις εκδόθηκε.

Η συγκεκριμένη έκδοση (Τόμος Θ΄) περιλαμβάνει το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, η οποία λειτούργησε κατά τα έτη 1986-1988, με στόχο την έρευνα, συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων αναφορικά με το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Σημειώνεται πως στις 11 Ιουλίου 2017 η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε ομόφωνα την παράδοση ογκωδέστατου υλικού, αποτελούμενου από 139 φακέλους, στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, σε ειδική συνεδρία, στις 14 Ιουλίου 2017, στη Λευκωσία.

Όπως υπογραμμίζουν στον πρόλογο του τόμου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου, το εν λόγω υλικό «δεν τέθηκε ποτέ στη βάσανο του θεσμικού και τελικού καταλογισμού ευθυνών, παραπέμπει ωστόσο, με όλες τις τυχόν αδυναμίες που μία προσωπική μαρτυρία ενδεχομένως περιέχει, ιδίως εκείνων που προφανώς φέρουν το στίγμα του εθνικού άγους του ολέθριου πραξικοπήματος και της συνεπεία αυτού τουρκικής εισβολής και στρατιωτικής, μέχρι σήμερα, κατοχής, στις βαρύτατες ιστορικές ευθύνες της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα σε βάρος της Κύπρου».

Η πρωτοβουλία των δύο Κοινοβουλίων να προχωρήσουν από κοινού στην παρούσα έκδοση, όπως επισημαίνουν ο κ. Τασούλας και η κ. Δημητρίου, «έχει ως στόχο να προσφέρει τόσο στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στους αποδήμους μας, όσο και στην επιστημονική κοινότητα, πρόσβαση σε ιστορικό υλικό που μέχρι τώρα θεωρούνταν επτασφράγιστο μυστικό και να φωτίσει γνωστές και άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας».

Οι Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου αναφέρουν με έμφαση ότι η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί ταυτόχρονα την απαρχή μιας κοινής προσπάθειας των δύο Κοινοβουλίων για συγκέντρωση του όποιου σχετικού με τον Φάκελο της Κύπρου υλικού που υπάρχει διάσπαρτο σε διάφορα αρχεία, κρατικά και μη, με την ελπίδα να διανοιχθούν νέοι δρόμοι στην έρευνα και να διευρυνθεί το πεδίο της ιστορικής γνώσης, έτσι ώστε να χυθεί κάποτε άπλετο φως στην πλέον σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας».

Στον Τόμο Θ΄ περιλαμβάνονται τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής «Για τον Φάκελο της Κύπρου» της περιόδου Δ΄-Συνόδου Β΄ της Βουλής των Ελλήνων, κατά τις συνεδριάσεις της 30ης Οκτωβρίου 1986, της 5ης Νοεμβρίου 1986, της 6ης Νοεμβρίου 1986, της 12ης Νοεμβρίου 1986 και της 13ης Νοεμβρίου 1986.

Στις συνεδριάσεις αυτές της Εξεταστικής Επιτροπής εξετάστηκαν ως μάρτυρες οι: Παύλος Παπαδάκης, Ευάγγελος Γραββάνης, Σταύρος Ταβλαρίδης, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Δημήτριος Ζιωτόπουλος, Βασίλειος Γαβριήλ, Σπυρίδων Πολίτης, Χαράλαμπος Παλαΐνης και Άγγελος Βλάχος.  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης