Για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική (όλες μέσα στο 2012 ..) ο Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Ηττήθηκε στο Δερβένι από τον ΠΑΟ Λουτράκι με 2 – 3 και απογοήτευσε για άλλη μια φορά τους πολλούς φίλους του, που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο Αστέρας αν και προηγήθηκε από νωρίς στο σκορ, υπέκυψε στην νεανική ομάδα του ΠΑΟΛ, δεχόμενος στο β’ μέρος δύο τέρματα.
Ο ΠΑΟΛ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια νίκησε. Μόνο προς το τέλος του αγώνα, εκεί που ο Αστέρας μείωσε σε 2 – 3, χρειάστηκε να αμυνθεί για να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΠΑΟΛ, που παρατάχθηκε με πολλούς νεαρούς παίκτες, να έχει υπέρ του το αέρα και στα πρώτα λεπτά να πιέζει τον Αστέρα, που ξεκίνησε με 5-1-3-1, με τον Δάνη τελευταίο στην άμυνα. Ο Κολιμάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Χρυσαφίδη στο 2’ και στην αντεπίθεση ο Πεθαίνος βρισκόμενος σε καλή θέση μέσα από την περιοχή, σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία. Ο ΠΑΟΛ σε σύστημα 4-1-4-1, έχοντας υπεροπλία στο χώρο του κέντρου είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Αστέρας προηγήθηκε στο 7’ όταν ο Πεθαίνος πάσαρε τον Κουτρούλη, που βρήκε σους αμυντικούς του ΠΑΟΛ εκτός θέσης και με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα. Ακολούθησε στο 14’ άλλη μια τεράστια ευκαιρία από πλευράς Αστέρα, με πρωταγωνιστές και πάλι τους Πεθαίνο και Κουτρούλη, αλλά αυτή τη φορά το πρώτο σουτ του Κουτρούλη αποκρούστηκε προς στιγμήν από πόδια του τερματοφύλακα Κορδώση και το δεύτερο συνεχόμενο σουτ του ήταν αδύναμο και έτσι πρόλαβαν, λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος, πρώτα ο Ανδρεατίδης και ύστερα ο Πανταζής να σώσουν την ομάδα τους.
Ο ΠΑΟΛ άρχισε σιγά-σιγά να μεταφέρει, βοηθούντος και του αέρα, την μπάλα προς την περιοχή του Αστέρα και είχε δύο τρία σουτ από καλές θέσεις, αλλά ήταν άστοχα. Αυτό του Μαυρέλη στο 20’ ήταν το καλύτερο και το λιγότερο άστοχο. Στο 23’ σε φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα στον άξονα, ο Πανταζής με γλυκό σουτ στο αριστερό Γ του Κολιμάδη πέτυχε το 1 – 1 (βλέπε φωτο δίπλα). Ο αγώνας άρχισε ξαφνικά να γίνεται πολύ σκληρός με δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, με τον ΠΑΟΛ πάντα να διατηρεί τον έλεγχο της μπάλας και τον Αστέρα να αμύνεται ικανοποιητικά.  Οι παίκτες του ΠΑΟΛ μη μπορώντας να πατήσουν την περιοχή του Αστέρα περιορίζονταν σε σουτ έξω από την περιοχή. Σ’ ένα από αυτά στο 41΄ο Πανακούλας με τεχνικό σουτ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κολιμάδη.
 Το β’ μέρος ξεκίνησε με κόρνερ του Μαυρέλη που δύσκολα ο Κολιμάδης έβγαλε στο πρώτο δοκάρι και ακολούθησε νέα απόκρουση σε κεφαλιά του Χρυσαφίδη στην επόμενη φάση. Ο Αστέρας παρ’ ότι είχε ευνοϊκό τον αέρα δεν μπορούσε να βγάλει επιθέσεις πνιγμένος στο ασφυκτικό πρέσιγκ των μέσων του ΠΑΟΛ. Εκεί κρίθηκε ο αγώνας, καθότι ο εξαιρετικός Νιάνγκ κουράστηκε και δεν υπήρχαν βοήθειες. Στο 60’ ο Χρυσαφίδης πέρασε την μπάλα στον Τσατσόπολο, ο οποίος πρόλαβε τον Μερκούρη και μπήκε με την μπάλα μόνος του στην μεγάλη περιοχή και εκτέλεσε τον Κολιμάδη. Στο 66’ μετά από κόντρες της μπάλας έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο Μίχας με ξερό χαμηλό σουτ πέτυχε το 1 – 3 μέσα σε πανηγυρισμούς αρκετών Λουτρακιωτών φιλάθλων που ήταν στο γήπεδο.
Αμέσως με τη σέντρα ο Νιάνγκ, βοηθούντος του αέρα, προσπάθησε με σουτ από τη γραμμή του κέντρου να σκοράρει και ανάγκασε τον αιφνιδιασθέντα Κορδώση σε διπλή απόκρουση. Ο προπονητής του Αστέρα κ. Χριστοδουλόπουλος πέρασε από την άμυνα τον Δάνη στην επίθεση και τον εξαιρετικό Στεφανάκο στο χώρο του κέντρου και ο Αστέρας ανέκαμψε. Στο 80’ ο Μερκούρης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Δάνης πρόλαβε τον Κορδώση, για να πετύχει με κεφαλιά το 2 – 3. Ο Αστέρας είχε άλλο ένα καλό σουτ του Στεφανάκου από καλή θέση, που πήγε όμως πάνω στον τερματοφύλακα Κορδώση. Προς το τέλος του αγώνα σε πλάγιο φάουλ του Μαυρέλη η μπάλα κτύπησε στη συμβολή των δοκαριών του Κολιμάδη και στην επαναφορά της ο Αποστολάκης κόπηκε στο “τσακ” από τον Γιαννακόπουλο.
Ο Αστέρας δεν μπόρεσε, ιδιαίτερα στο β’ μέρος να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα και φάνηκε η διαφορά στη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων. Οι παίκτες του ΠΑΟΛ πήγαιναν κατά πρώτοι στην μπάλα, την οποία και κυκλοφορούσαν καλύτερα. Οι παίκτες του Αστέρα, έτσι όπως στήθηκε η ομάδα, χωρίς βοήθειες στο χώρο του κέντρου (υπήρχαν φορές που τρεις αμυντικοί πρόσεχαν τον Χρυσαφίδη…) δεν είχαν τύχη απέναντι στον ΠΑΟΛ που άπλωσε σ’ όλο το γήπεδο τους παίκτες του.
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής έκανε αρκετά λάθη, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο στο α’ μέρος. Πρέπει μάθει να δείχνει στις ομάδες με τα σφυρίγματά του ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα, για να συγκρατούνται οι παίκτες. Ο βοηθός κ. Ψυχογιός ξεσήκωσε τους φίλους του Αστέρα με την υπόδειξη ενός οφσάιντ του Δάνη, που έφευγε από τη σέντρα μόνος του. Ο άλλος βοηθός κ. Σεφέρης ήταν εξαιρετικός.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Στεφανάκος, Νιάνγκ, Δημόπουλος (72’ Μασούρης), Παπαδημητρίου, Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος (46’ Ζήσης).