Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γνωρίστε τον τόπο μας: Κούτος το Ορεινό Χελυδόρι

 
Το Ορεινό Χελυδόρι Κορινθίας. Εκεί που δεν γεννήθηκα αλλά είναι οι ρίζες μου. Είναι ο τόπος καταγωγής των προγόνων μου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον Κούτο ( παλιά ονομασία του χωριού) στις αρχές του 1800. Είναι η περιοχή απ΄όπου αντλώ τα xρώματα και την ποικιλία της φαντασίας μου. Το όνομα του οικισμού Χελυδόρι είναι σύνθετη λέξη Χελυ + δωρα . προέρχεται από την μυθολογία Νότια του οικισμού δεσπόζει το Μαύρο όρος ο κοινός Μαυριόρος που είναι τα Χελυδορέα Όρη των αρχαίων Ελλήνων. Έχει υψόμετρο 1757 μ.
Κατά τη μυθολογία, στο Μαύρο όρος, , ο νεαρός Ερμής οδήγησε τα κλεμμένα βόδια του θεού Απόλλωνα και σ' αυτό βρήκε τη χελώνα, στο κέλυφος (χέλυς) της οποίας τέντωσε χορδές, κατασκευάζοντας έτσι την πρώτη λύρα, την οποία τελικά προσέφερε στον Απόλλωνα, ώστε να εξιλεωθεί για την κλοπή.


 
 Το Ορεινό Χελυδόρι (πρώην Κούτος) είναι ορεινός οικισμός , με άγρια ομορφιά και πολύ σημαντικά αξιοθέατα. Διαθέτει σημαντική παραγωγή οπωροκηπευτικών.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 660 - 700 μ. , 18 χιλιόμετρα Νότια του Δερβενίου με οποίο συνδέεται με ασφαλτοστρομένο δρόμο. Επίσης σε απόσταση είκοσι λεπτών βρίσκεται το χειμερινό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας. Η προσβασιμότητα εξασφαλίζεται και τις περιόδους με χιόνι με την βοήθεια των εκχινιστικών μηχανημάτων. Το άριστο ξηρό κλίμα της περιοχής, η ομορφιά της φύσης, η ηρεμία του περιβάλλοντος και η μικρή απόσταση από την Αθήνα εγγυώνται ευχάριστες και συχνές αποδράσεις.
Αξίζει να επισκεφθείτε τη Μονή του Προφήτη Ηλία που χρονολογείται από το 14ο αιώνα Είναι μονή βασιλικού ρυθμού, η οποία αναστηλώθηκε μετά την κατάρρευσή της το έτος 1754 με άδεια των Τουρκικών αρχών (Χοτζέτι), η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα στο αρχείο της Μονής, στο οποίο επίσης φυλάσσεται σημαντική συλλογή Τουρκικών και Ελληνικών προεπαναστατικών εγγράφων. Υπάρχει ξυλόγλυπτο τέμπλο και με εικόνες φιλοτεχνημένες από Κρητικό διάκονο το 1758.Η μονή κατεστράφει το 2000 από την μεγάλη πυρκαγιά που αφάνισε μεγάλη έκταση του Δήμου Ευρωστίνης.Μετόχι της Μονής (γυναικείας σήμερα) για τη χειμερινή διαμονή των μοναχών, λειτουργεί στα Μεντουργιάνικα, με τιμώμενο τον Αγ. Γεράσιμο.
 

Αξιόλογη ιστορικά είναι και η εκκλησία του Αγ. Νικολάου που κτίστηκε στον Κούτο, πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ.Χ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού με τις αγιογραφίες του. Στον Κούτο υπάρχει ακόμα και η εκκλησία του Αγ. Ιωάννου (παλιά μητρόπολη του χωριού , πριν τον Άγιο Νικόλαο). Άλλα εξωκλήσια, εδώ είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Άγιος Δημήτριος, και ο Άγιος Προκόπιος.
Το Χελυδόρι μαζι με τους οικισμούς Μεντουριάνικα , Βυζδιάνικα και την Ιερα μονή του Προφήτη Ηλία Ζάχολης , αποτέλεσαν μετα το 1912 την Κοινότητα Κούτου , συστήθηκε με βασιλικό διάταγμα στις 31 Αυγούστου 1912 και προήλθε από το Δήμο Ζαχόλης (Ευρωστίνης). Η κοινότητα με Υπουργική απόφαση της 9 Απριλίου 1915 μετονομάστηκε σε κοινότητα Χελυδορίου. Αρχικά η έδρα της κοινότητας ήταν μεταβατική, το καλοκαίρι στον Κούτο , τον χειμώνα στα Μεντουργιάνικα . Στις 25 Ιουνίου 1957 με βασιλικό διάταγμα ορίσθηκε μόνιμη έδρα τα Μεντουργιάνικα.
 
Οι κάτοικοι της κοινότητας το 1851 ήταν 495 άτομα. Ο πληθυσμός της κοινότητας με την απογραφή του 1929 ανερχόταν σε 544 άτομα, το 1961 ήταν 448, το 1971 319 ,το 1981 ήταν 239 (Μεντουριάνικα 226, Βυζιάνικά 4 και Χελυδόρεον 9) , το 1991 αριθμούσε 247 ψυχές. Το 1996 η κοινότητα Χελυδορέου μαζί με τις κοινότητες Δερβενίου απότέλεσαν τον Δήμο Ευρωστίνης. Το 2001 είχε 306 κατοίκους, από τους οποίους μόλις 32 κατοίκους απογράφηκαν στον Κούτο  Τέλος κατά την τελευταία απογραφή του 2011 η τέως κοινότητα και νυν δημοτικό διαμέρισμα είχε 159 κατοίκους, [τα Μεντουργιάνικα  127] από τους οποίους μόλις 32 κατοίκους απογράφηκαν στον Κούτο

BΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΚ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ



http://www.antinews.gr/Eleutheros-tupos/stiriksi-tou-cdu-se-z-k-giounker-gia-tin-proedria-tis-ee/stiriksi-tou-cdu-se-z-k-giounker-gia-tin-proedria-tis-ee.jpg 
Ολοκληρώθηκαν στο Δουβλίνο την Παρασκευή 7/3/2014 οι εργασίες του διήμερου εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε με αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρό της,  Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου,  του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη βουλευτή και επικεφαλής εκλογικού αγώνα ευρωεκλογών, της Αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης κας Ντόρας Μπακογιάννη, της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου, του ευρωβουλευτή και υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, του ευρωβουλευτή κ. Κώστα Πουπάκη, του βουλευτή Επικρατείας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, του κ. Σπήλιου Λιβανού Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, της κας Ευθυμίας Μπάσδρα Γραμματέα Γυναικών ΝΔ, του κ. Ιωάννη Σμυρλή, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, του κ. Ορφέα Φίλου, Αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, του κ. Ιωάννη Σαμπατάκου Πρόεδρου ΝΟΔΕ Βελγίου και του κ. Δημοσθένη Μαμμωνά Πρόεδρου Τ.Ο. Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το ΕΛΚ εξέλεξε ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την υποστήριξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Γιούνκερ έλαβε 382 ψήφους και ποσοστό 60.9%, ενώ ο συνυποψήφιος κ. Μπαρνιέ έλαβε 245 ψήφους και ποσοστό 39,1%.

Η Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2014 – 2019), πέτυχε να συμπεριληφθούν θέματα μείζονος πολιτικής που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και διαχρονικών αιτημάτων της χώρας.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διακηρύσσει ότι τάσσεται υπέρ μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Μεταναστευτικής Πολιτικής. Καίρια στοιχεία της θα συνιστούν, οι όροι μετακίνησης των νόμιμων μεταναστών εντός του Ευρωπαϊκού Χώρου Shengen (Ε.Ε.) με σκοπό την αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, είτε στις χώρες διέλευσης, είτε στις χώρες καταγωγής, η δημιουργία ενιαίας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα επιχειρεί στα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η μέριμνα για την οικονομική στήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές παράνομων μεταναστών.
Περαιτέρω, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μετά από εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας, προωθεί ως βασική αρχή την ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, ιδίως μεταξύ των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ειδικών δράσεων που θα βοηθήσουν στη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και των γυναικών, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της επένδυσης στην καινοτομία, καθώς και στη διαμόρφωση των συνθηκών για τον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Οικονομίας σε Οικονομία της Γνώσης.
Τέλος, το ΕΛΚ διατηρεί την αρχή της καλής γειτονίας ως βασικό κριτήριο για την ένταξη νέου κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, όμως, διευρύνει στο νέο πρόγραμμα δράσης του, την έννοια της καλής γειτονίας και στην άρση της απειλής χρήσης βίας εναντίον κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση της αναζήτησης ενεργειακών πόρων εντός των χωρικών του υδάτων από κοινού με την απρόσκοπτη δυνατότητα κάθε κράτους – μέλους της Ε.Ε. να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κατά τους όρους του Δικαίου της Θάλασσας. Μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμπεριλαμβάνει την έρευνα και αξιοποίηση ενεργειακών πλουτοπαραγωγικών πηγών στη θάλασσα ως κεφαλαιώδους σημασίας στοιχείο για τη νέα Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή τίθεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, ενσωματώνοντας στο επίσημο πρόγραμμά του μία βασική θέση την οποία πρωτοδιατύπωσε το 2013 ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Κέντρο Νέων Κορινθίας - Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα 10 με 16 Μαρτίου 2014



Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Κέντρου Νέων Κορινθίας (10 – 16 Μαρτίου)
 Εμφάνιση kentro neon korinthias_10_16_Martiou_2014.png


Παρακαλείσθε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα προγράμματα τηλεφωνικώς στο 694 14 64 747, ηλεκτρονικώς στο kentroneonkorinthias@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook, www.facebook.com/knkorinthias . Οι ώρες των προγραμμάτων με την ένδειξη ΝΕΟ δύναται να αλλάξουν κατόπιν συνεννοήσεως. *Το Info Centre απευθύνεται σε όλο τον κόσμο με σκοπό την ενημέρωση για: ü πολιτιστικές, κοινωνικές, ψυχαγωγικές κτλ δράσεις τοπικού επιπέδου ü σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό (σπουδές Ελλάδα – εξωτερικό) ü προετοιμασία βιογραφικού – συνέντευξη, μηχανισμοί αναζήτησης εργασίας ü προγράμματα εθελοντισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου Νέων Κορινθίας είναι δωρεάν

Δείτε σήμερα στο τηλεοπτικό REPORTAZ στις 19.00 από το action24

Δείτε σήμερα στο τηλεοπτικό REPORTAZ στις 19.00 από το action24

Στην ενημερωτική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων «ΡΕΠΟΡΤΑΖ», που αλλάζει ώρα μετάδοσης (19.00 με 21.00) και που παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.
Στη σημερινή εκπομπή θα δείτε:
-          Τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση Εnerga-Hellas Power, τις εταιρίες που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με απλήρωτους λογαριασμούς και χαράτσια, από τη ΔΕΗ και το Ελληνικό δημόσιο.
-          Πως είχαν στήσει την απάτη και πως προδόθηκαν.
-          Σε ποιους λογαριασμούς κατέληξαν τα χρήματα του χαρατσιού.
-          Τι επικαλέστηκαν οι κατηγορούμενοι για να αποφυλακιστούν και ποιος καρφώνει ποιον για εξαπάτηση.
Στη συνέχεια θα αποκαλύψουμε:
-          Το ατιμώρητο έγκλημα του Ασύλου Ανιάτων.
-          Τα λεηλατημένα κληροδοτήματα του ιδρύματος, από τους διαχειριστές του
-          Τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύει να κλείσει το Άσυλο και να βρεθούν στο δρόμο οι ανυπεράσπιστοι τρόφιμοι του.
Παρένθεση στο σάλο που έχει δημιουργήσει η έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα την 17 Νοέμβρη»
 Τέλος θα σας παρουσιάζουμε την μάστιγα της νεοελληνικής μας ιστορίας: τους νεοάστεγους.
-          Τα είχαν όλα και μέσα σε ένα βράδυ βρέθηκαν στο δρόμο. Ακούστε τις ιστορίες τους.
-          Γνωρίστε τα νέα υπερσύχρονα κέντρα υποδοχής αστέγων του ομίλου UNESCO, που προσπαθούν να επουλώσουν προσωρινά τις πληγές.
Και φυσικά όλες οι εξελίξεις της επικαιρότητας με την ματιά του e-reportaz.gr
Συντονιστείτε στο action24 (live από το e-reportaz.gr) και την εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ με τον Πέτρο Κουσουλό κάθε Παρασκευή 7 με 9 το βράδυ, στο δίωρο των μεγάλων αποκαλύψεων.
e-reportaz.gr

Πολύδωρας-Ζώης: Στηρίζουν Κακλαμάνη για το Δήμο Αθηναίων (βίντεο)

Την στήριξη της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» στην υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηναίων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς, Χρήστος Ζώης, μετά από σημερινή συνάντηση που είχαν. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Πολύδωρας και Ζώης είχαν προαναγγείλει αυτή τους την απόφαση πριν από δύο εβδομάδες περίπου όταν έκαναν γνωστό ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Αλεξία Έβερτ για μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά της, θα στηρίξουν τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και νυν «αντάρτη» της ΝΔ.

Ι. Ποττάκης ... η γνώμη μου

{images:title}
Σχόλια πάνω στην επικαιρότητα που απασχόλησε την εβδομάδα που πέρασε τους άμεσα ενδιαφερομένους, αλλά και τον Τύπο και τα Μέσα ενημέρωσης (και σε ορισμένες περιπτώσεις και τα Δικαστήρια).
1. Η θέση των σταθμών διοδίων.
Διόδια πρέπει να τοποθετούνται στην είσοδο και στη έξοδο των νομών. Όχι και μέσα σε ένα νομό, για τη διακίνηση των κατοίκων του.
Έτσι, στο νομό μας πρέπει να μεταφερθούν τα διόδια του Ζευχολατιού αμέσως μετά το Δερβένι (στην είσοδο στο νομό Αχαΐας), και τα διόδια του Σταθμού Σπαθοβουνίου, αμέσως μετά τη Νεμέα (στην είσοδο στο νομό Αργολίδας).

Μετά το Κύπελλο μάχονται και για το πρωταθλημα Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός

Με τη διεξαγωγή της 24ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Στο Πετρί, αυτή την φορά και μετά τον Τελικό του Κυπέλλου της Τετάρτης η Θύελλα τίθεται και πάλι  αντιμέτωπη (αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα)  του κυπελλούχου Παννεμεατικού, που ψάχνει τη νίκη, για να κρατηθει ζωντανός στη μάχη της ανόδου. Την ίδια ώρα, ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτρακίου στο Θώδειο αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. στο γειτονικό ντέρμπι.
Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός φιλοξενεί τον Πέλοπα Κιάτου την ίδια ώρα στο Κιάτο, η Αναγέννηση ψάχνει βαθμούς απέναντι στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.  Στο Βέλο, κοντράρονται η Ελλάς με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , ενώ στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός μάχεται με το Σπαθοβούνι Τέλος το πρώτο του τρίποντο, για το 2014, έστω και στα χαρτιά,  θα πάρει ο Αστέρας Δερβενίου, απέναντι στον Σαρωνικό Γαλατακίου, που δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

Tο πρόγραμμα 24ης αγωνιστικής:
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΥΨΕΛΟΣ KOΡΙΝΘΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ    3 - 0 α.α.

Το Σάββατο η γιορτή του Παννεμεατικού για την κατάκτηση του Κυπέλλου


Ο Παννεμεατικός κατέκτησε το Κύπελλο Κορινθίας περιόδου 2013 -2014 και οι άνθρωποι του συλλόγου, ετοιμάζουν μια όμορφη βραδιά με σκοπό να γιορτάσουν διοίκηση, παίκτες, προπονητές, μαζί με τον κόσμο τη σπουδαία αυτή επιτυχία.
Έτσι λοιπόν στο κέντρο Escape, το Σάββατο 8/3, ο Γιάννης Κατσίγιαννης και το επιτελείο του, θα κάνουν ότι μπορούν για να διασκεδάσουν όλους όσους δώσουν το παρόν, με τη νύχτα να προμηνύεται μεγάλη.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 9η εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843 μ. Χ., την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος, ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η τοπική μας Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Κατά το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, στον οποίο παρίσταται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές καλούνται εκτός από τον φιλόχριστο Λαό και οι Αρχές του Νομού μας, προκειμένου ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας να προσευχηθούν και να εκδηλώσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ακλινή παραμονή στο «πατροπαράδοτο σέβας», το οποίο επέλεξαν και βίωσαν οι πατέρες μας και αποτελεί την μόνη ελπίδα του τόπου μας.
 Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω καθιερωμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες θα απαγγείλει τιμητικά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») ο δε Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός την Κυριακή Προσευχή («Πάτερ ημών»).
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ως και των Μεγάλων Ευεργετών της. Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας, δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, που με αίματα και θυσίες μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας, προκειμένου με την χάρη του Κυρίου μας να αναστηλωθεί και εντός μας η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15).
Μαρτίου, Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Σε αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Αρκαδία συνελήφθησαν 21 άτομα

Αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 240 άτομα και 176 οχήματα όπου βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις (62 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 11 του Υγειονομικού Κανονισμού}.
Επιπλέον, προσήχθησαν 57 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 21.
Παράλληλα, εξιχνιάστηκε, έπειτα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία υπόθεση απόπειρας ληστείας σε σπίτι που έγινε την 1.3.2014 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας υπήκοος Αλβανίας, ύστερα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή, για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
• Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα
• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Εννέα (9) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Εξιχνιάστηκε, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση απόπειρας ληστείας σε οικία, που έγινε την 1.3.2014 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για απόπειρα ληστείας και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα δύο (62) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.