Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Νάνσι Πελόζι: Προσγειώθηκε στην Ταϊβάν - Μαχητικά αεροσκάφη σκεπάζουν τον εναέριο χώρο ( Ζωντανή εικόνα από την Ταϊπέι)

Νάνσι Πελόζι: Προσγειώθηκε στην Ταϊβάν  Μαχητικά αεροσκάφη σκεπάζουν τον εναέριο χώρο [βίντεο]   

Το αεροπλάνο που πιστεύεται ότι μετέφερε τη Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν, αναφέρει το BBC. Πρόκειται για την πιο υψηλόβαθμη Αμερικανίδα πολιτικό που θα επισκέπτεται το νησί εδώ και 25 χρόνια. 

 Παρακολουθείστε εικόνα ζωντανά από την Ταϊπέι:


 

Νωρίτερα, το βρετανικό μέσο ανέφερε πως κινεζικά αεροσκάφη διασχίζουν τα στενά της Ταϊβάν, σύμφωνα με αναφορές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη Su-35. Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πιθανή επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι.

Μόλις προσγειώθηκε η Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, ανέβασε της εξής δήλωση στο Twitter: 

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή Δημοκρατία της Ταϊβάν.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του Σταύρου Ψυχάρη

Πέθανε στον ύπνο του ο Σταύρος Ψυχάρης 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή το θάνατο του Σταύρου Ψυχάρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σταύρος Ψυχάρης συνδέθηκε στενά με τη δημόσια μεταπολιτευτική ζωή της χώρας μας, ανεβαίνοντας όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας.

Περνώντας από το κοινοβουλευτικό στο πολιτικό ρεπορτάζ για να φθάσει στη διεύθυνση και έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ, ταυτίστηκε με μία εποχή, εκείνη της έντονης παρουσίας του γραπτού Τύπου στα δημόσια πράγματα της πατρίδας μας, χωρίς να παραλείπουμε και την πλούσια πολιτιστική παρέμβαση των ιστορικών εφημερίδων που διήθυνε.

Με τα βιβλία του, τέλος, «Τα παρασκήνια της αλλαγής», «Οι 70 κρίσιμες ημέρες» και «Οι μνηστήρες της εξουσίας», μας έδωσε μια διαφωτιστική καταγραφή των πρώτων κρίσιμων μηνών της δημοκρατικής μετάβασης της χώρας μετά την κατάρρευση της χούντας το 1974, καθώς και του πολιτικού προσκηνίου της εποχής εκείνης.

Για την απώλειά του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης: Διευκρίνιση για δήθεν εισερχόμενο έγγραφο.

 

Αθήνα, 2 Αυγούστου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής των Ελλήνων διευκρινίζεται ότι:

Έγγραφο, που είδε το φως της δημοσιότητος πριν λίγο και φέρεται να προέρχεται από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας σφραγίδα εισερχομένου εγγράφου στην Ειδική Γραμματεία Προέδρου της Βουλής με αριθμό πρωτοκόλλου 86646/2.8.2022, ουδέποτε υπεβλήθη στη Βουλή, καθώς και ότι ο εν λόγω αριθμός πρωτοκόλλου είναι ανύπαρκτος.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

 Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε 8.487 μόνιμους διορισμούς ως εξής: 

– 8.087 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 91715/E1/22-7-2022 (τ. ΑΣΕΠ 50/2022, ΑΔΑ: ΨΟΞΧ46ΜΤΛΗ-ΝΧΘ) υπουργικής απόφασης/πρόσκλησης

– 383 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 17 μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ Α΄ 13) και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων στο πλαίσιο της αριθ. 91767/Ε4/22-7-2022 (ΦΕΚ ΑΣΕΠ 49, ΑΔΑ: 6ΘΧ046ΜΤΛΗ-01Ζ) Πρόσκλησης.

Αναλυτικά:

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Στήριξη στους πολίτες απέναντι στον εισαγόμενο πληθωρισμό

mitsotakis__33_ 

Την εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων προκειμένου να στηρίξει η κυβέρνηση τους πολίτες επανέλαβε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, επισημαίνοντας παράλληλα τους «πολύ ισχυρούς ανέμους» που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

«Η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τουριστικής κίνησης αλλά και των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται στη χώρα μας. Μην έχουμε καμία αμφιβολία όμως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλο βαθμό ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Το κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, είναι φαινόμενα τα οποία είναι παγκόσμια, χτυπούν και την ελληνική οικονομία, ροκανίζουν και το ελληνικό διαθέσιμο εισόδημα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση, διά του κρατικού προϋπολογισμού, θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτήν την “εισβολή” του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί, σήμερα, αρκετά προβλήματα και αρκετούς βαθμούς ανασφάλειας» τόνισε.

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,2/8/2022

Αρχίζει, σήμερα Τρίτη2Αυγούστου 2022 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12Αυγούστου2022, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο ΠρόγραμματηςΔράσης«Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δίπλα σε κάθε Πολίτη - Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά

  

Αξιότιμα μέλη της Νέας Δημοκρατίας,

Σε αυτό το ενημερωτικό newsletter της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζουμε συνοπτικά τα πεπραγμένα του κόμματος κατά το διάστημα του Μαΐου 2022 μέχρι και σήμερα.

Αυτούς τους τρεις μήνες συνεχίζουμε τη δράση μας με στόχο να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα πιο ανοιχτό, πιο προοδευτικό, πιο σύγχρονο, ψηφιακό. Ένα κόμμα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες, ένα κόμμα σε κίνηση, ένα κόμμα πρότυπο και ουσιαστικά πολιτικό. Τρεις μήνες που ξεκίνησαν με το 14ο Συνέδριο του κόμματός μας δίνοντάς μας το έναυσμα να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε «Δίπλα σε κάθε πολίτη».

Τρεις μήνες γεμάτοι επισκέψεις σε γειτονιές της Αττικής και σε νομούς όλης της Ελλάδας, συναντήσεις με στελέχη του κόμματός μας, συλλόγους της κοινωνίας των πολιτών και παραγωγικούς φορείς, πολιτικές ακαδημίες με κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης και ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.