Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Super League 1: Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

 Super League 1: Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα  

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Super League 1. Αναλυτικά το πρόγραμμα όλης της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ, αλλά το ματς λόγω κυπέλλου μετατέθηκε τον Δεκέμβριο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά εντός έδρας τις υποχρεώσεις του κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Ατρόμητος – Βόλος

ΟΦΗ – Παναιτωλικός

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ

To πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Super League (2020-2021)

To πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Super League (2020-2021) 

 Το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 του πρωταθλήματος έμαθε και επίσημα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να διατηρηθούν για ακόμα μία σεζόν στην κορυφή της Super League 1 και να φτάσουν τα 46 πρωταθλήματα στην ιστορία τους. Το ματς με την ΑΕΚ μετατέθηκε λόγω κυπέλλου τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Θρήνος για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή – Συλληπητήρια Μητσοτάκη

  

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο συλληπητήριο μήνυμά του για τον τραγικό θάνατο του αλεξιπτωτιστή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κορωνοϊός: 202 κρούσματα ( 3 νέα κρούσματα στην Κορινθία) και ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

  

Σήμερα 4 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοινώθηκαν 202 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πρωταθλήτρια» για ακόμα μία φορά η Αττική όπου  εντοπίζονται 86 νέα κρούσματα, 16 στη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν Πιερία και Πέλλα με 10 και 12.

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Δήλωση του Νίκου Γόντικα για τη λίμνη του Λάδωνα.

 https://www.e-gortynia.gr/wp-content/uploads/2011/12/limni-ladona.jpg

Τρίπολη 4-9-2020

Εξήντα πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία της απαράμιλλης ομορφιάς τεχνητής λίμνης του Λάδωνα κάτω από τους ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας και του Χελμού, όλοι οι παραλίμνιοι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Ο χωματόδρομος από τη θέση Κυράς-Γεφύρι προς Πουρναριά - Μουριά, μνημείο αδιαφορίας και εγκατάλειψης έχει στοιχειώσει. 

Εννιά χρόνια η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη – Γιαννακούρα δεν «βρήκε» τα

ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αναστάσιος Μποζίκης και Χρήστος Καρσιώτης, τα στελέχη της Περιφερειακής παράταξης, Σοφία Φιλιππάκη και Βλάσης Τσιάμης και ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, σε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο εξέτασαν διεξοδικά σειρά σημαντικών ζητημάτων τα οποία αφορούν τον Δήμο μας. 

 

Συζητήθηκε αναλυτικά το ζωτικής σημασίας ζήτημα της διάβρωσης των ακτών της Κορινθίας, ένα πρόβλημα το οποία απειλεί δημόσιες υποδομές, ιδιωτικές περιουσίες

Βρήκαν νεκρό μετά από 5 ημέρες 73χρονο μέσα στο σπίτι του στο Δερβένι

 Δερβένι Κορινθίας - Βικιπαίδεια

 Μετά από 5 ημέρες βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Δερβένι 73χρονος ημεδαπός                                                                                                      Τον 73χρονο βρήκαν νεκρό γείτονές του από τη δυσοσμία σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η κηδεία του έγινε χθες σε γειτονικό χωριό.

Μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό της Κορινθίας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 τη νύχτα

 Μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό της Κορινθίας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 τη νύχτα - Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τιτάνιο αγώνα δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Σοφικό της Κορινθίας, στις 3 παρά 10 τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Μεγάλη συνδρομή υπάρχει επίσης, από υδροφόρες των τοπικών ΟΤΑ, καθώς και από εθελοντές, ωστόσο τις προσπάθειες δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Βλάση και το μέτωπο αναφέρεται ότι εκτείνεται σε περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα, ενώ έχουν δοθεί κατ’ αρχήν οδηγίες για εκκένωση των οικισμών Ελβετικά και Κόρφος, όπως επίσης και για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, που βρέθηκε από τα ξημερώματα σήμερα στην περιοχή, είχε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα -ο οποίος θα μεταβεί τις επόμενες ώρες επί τόπου- και ενημερώθηκε από τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κορινθίας πύραρχο Χρήστο Πλατά για τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, από τον Κόρφο δήλωσε:

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν οι ΉΡΩΕΣ του Πυροσβεστικού Σώματος,Ελληνικού Στρατού κ Αστυνομίας.
Σας ευχαριστούμε όπως και όλους τους εθελοντές.

 

Στην Θεσσαλονίκη με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, συμμετείχε στο Κυβερνητικό σχήμα, που πλαισίωσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη προγραμματίστηκε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εργασιών για την εκδήλωση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, αντί της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ακυρώθηκε λόγω Covid19.

Στις πρώτες τους συναντήσεις, υποδέχθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών,

Η Βουλή εκδίδει κοινοβουλευτικό ηλεκτρονικό περιοδικό: Στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκινά η τακτική δεκαπενθήμερη έκδοσή του

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κοινοβουλευτικό περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή εκδίδει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βουλή των Ελλήνων, με τον τίτλο «Επί του… περιστυλίου».

Το περιοδικό συντάσσεται και εκδίδεται υπό την μέριμνα του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, ανά δεκαπενθήμερο, και θα αναρτάται κάθε δεύτερη Τρίτη στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής (https://www.hellenicparliament.gr). Παράλληλα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές, σε δημόσιες αρχές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Η ύλη του περιλαμβάνει πλούσιο ρεπορτάζ και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής επικαιρότητας: του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των ποικίλων δράσεων του ελληνικού κοινοβουλίου στα πλαίσια των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, των ειδικών συνεδριάσεων για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, του κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου της Βουλής.

Η καινοτομία του περιοδικού έγκειται στο ότι σε πολλά σημεία των κειμένων που φιλοξενεί περιλαμβάνει ενεργούς συνδέσμους (links), που επιτρέπουν στον αναγνώστη να παρακολουθεί βίντεο συνεδριάσεων της ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, αλλά και άλλων εκδηλώσεων της Βουλής, υπηρετώντας έτσι, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης λόγου, εικόνας και ήχου, τις δημοσιογραφικές αρχές της διαφάνειας και της τεκμηρίωσης.

Το δοκιμαστικό τεύχος βρίσκεται ήδη αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής (https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/ebooks/periodiko_t001/index.html), ενώ η κανονική έκδοση του περιοδικού αρχίζει την επόμενη Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης