Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Αυτά είναι τα προϊόντα που δεν θα τα βρίσκετε πλέον στα σούπερ μάρκετ.

 Αυτά είναι τα προϊόντα που δεν θα τα βρίσκετε πλέον στα σούπερ μάρκετ 

Στην απαγόρευση διάθεσης ειδών ένδυσης – υπόδησης, ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων, βιβλίων στα σούπερ μάρκετ για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου λόγω εθνικής καραντίνας προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Tο πρωί της Τρίτης υπεγράφη η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επομένως λόγω των διαδικαστικών καθυστερήσεων και προκειμένου να έχουν έστω λίγο χρόνο οι αλυσίδες να προσαρμοστούν αποφασίστηκε η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ από αύριο, 11 Νοεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης  ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι  η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Ανέφερε ακόμη ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί την Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ήμερες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.

Τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν διαρκή αγαθά μόνο μέσα από το ψηφιακό κανάλι πωλήσεων ή ακόμα και μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα προϊόντα θα πρέπει να αποστέλλονται στο σπίτι και όχι να παραλαμβάνονται απ’ το κατάστημα καθώς και πάλι θα υπήρχε θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ένα σκεπτικό εξάλλου που βάρυνε και στο να μην επιτραπεί η λειτουργία των pick up points, όπως ζητούσαν εξάλλου μεγάλες αλυσίδες προκειμένου να αποφευχθεί η τεράστια πίεση στο αποκαλούμενο «last mile», τις παραδόσεις δηλαδή, που θα δημιουργούσε τον κίνδυνο επανάληψης των μεγάλων καθυστερήσεων κατά το πρώτο lockdown.

Σε ό,τι αφορά στα είδη που απαγορεύεται να πωλούν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, στην απόφαση αναφέρονται οι εξής Κωδικοί Αριθμού Δραστηριότητας:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53, στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54,

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65,

ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71 και

ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.

Τελεσίγραφο Γαλλίας σε Τουρκία: Όλα ανοιχτά αν δεν αλλάξει στάση

  

Την προοπτική των κυρώσεων κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Οι 27 είχαν αποφασίσει πως, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, πρόκειται να ληφθούν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχόμενων κυρώσεων, και όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» επισήμανε συγκεκριμένα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση, όπως κάνει γνωστό στην ιστοσελίδα της η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Nέα πρόκληση της Τουρκίας: Με Navtex ζητεί την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου

  

 

Στο δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, η οποία με δύο αντι-Navtex κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης τεσσάρων νησιών του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου.



Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι – Τον υποδέχθηκε ο Νίκος Δένδιας

  

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε απόψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Υποδέχτηκα τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi. Μια επίσκεψη που σηματοδοτεί τους ισχυρούς δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

Τα τηλεοπτικά κανάλια… απειλούν την κοινωνία με περισσότερο αυστηρό lockdown

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/11/xartis-960x658.jpg

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Η διολίσθηση κάποιου στο λάθος, είναι μια μάλλον αναπόφευκτη εξέλιξη για την κανονικότητα της διαδρομής του στη ζωή. Το να αρνείται πεισματικά την αναγνώριση του λάθους ωστόσο, συνιστά εξοργιστική πρόκληση.

Τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας, ή τουλάχιστον ορισμένα από αυτά, φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα της μη αναστρέψιμης παρακμής, στην οποία έχουν καθηλωθεί. Της κατάπτωσης. Της αναξιοπιστίας. Κάποιες φορές, και της αναξιοπρέπειας.

Έκκληση Μπουρλά για τήρηση των μέτρων: «Φοράτε μάσκες» – Το μήνυμα στο twitter

   

Μήνυμα στους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων έστειλε, μέσω twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας του είναι κατά 90% αποτελεσματικό.

«Το εμβόλιο για τον Covid-19, εάν εγκριθεί, θα είναι ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων, εθνικών και κρατικών προγραμμάτων πρόληψης, αλλά όχι το μόνο.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο ηθοποιός, Χρήστος Ζορμπάς

 https://i.pinimg.com/236x/f1/84/0d/f1840d9a3b2985e0a5c36d7f70416d16.jpg 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 χρόνων άφησε ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, κόσμο.

Ο ηθοποιός «έσβησε» σήμερα και τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή, η σύζυγος του και η κόρη του μέσω των προφίλ τους στο facebook.

«Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!» έγραψε η κόρη του Σόνια Ζορμπά η οποία ακολουθεί τα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα της.

«Μαύρο» όμως έριξε στο προφίλ της και η σύζυγος του Χρήστου Ζορμπά, επίσης ηθοποιός, Κική Διόγου.

Το πραγματικό όνομα του Χρήστου Ζορμπά ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου σύμφωνα με το greekactor.blogspot.com. Γεννήθηκε το 1938.

Εικόνες καταστροφής στη Κρήτη– Ζημιές σε δρόμους και σπίτια – Κινδύνεψαν άνθρωποι

  

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει ο Δήμος Χερσονήσου στην Κρήτη , από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις διάσωσης ατόμων που κινδύνεψαν να πνιγούν από τα ορμητικά νερά, πραγματοποίησαν συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα σημεία που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την "Πελοπόννησος Α.Ε."

  

Δήλωση για το θέμα της «Πελοπόννησος Α.Ε.», πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης, δήλωσε τα εξής:

“Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (πρώην Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς), οι ορκωτοί λογιστές (οι ίδιοι στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. για μια 6ετία) και η διεθνής εταιρεία ορκωτών tgs, προσδιόρισαν το έλλειμμα στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. στο ύψος του 1.311.689,73 ευρώ (η tgs προσδιόρισε μεγαλύτερο έλλειμμα).

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο υγειονομικός χάρτης του ΕΣΥ – Οι κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/11/XARTISSSSSSSS-960x480.jpg 

Για την κατάσταση του ΕΣΥ, τις επιτυχίες των ανθρώπων της Υγείας στην καθημερινή προσπάθεια τους να σωθεί έστω και μία ακόμα ανθρώπινη ζωή, όπως και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 557 κλίνες ΜΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε εν μέσω κορωνοϊού να φτάσει τις 1.082. Επίσης οι επαγγελματίες υγείας από 88.690 τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασαν μέσα σε ένα χρόνο σε πάνω από 100.000.

Πέρασαν τα 2000 κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο . 312 κρουσμτα στην Κορινθία

 

 Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Ακόμα 68 νέα  κρούσματα από τον Κορωνοϊό σήμερα στην Πελοπόννησο ,όπου από την αρχή τς πανδημίας πέρασαν τα 2.000 , έφτασαν   τα 2.004.. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (20), Μεσσηνίας  (13) ,  Κορινθίας ( 13), Ηλείας (9), Αργολίδα (3) , Αρκαδία( 7 ) και Λακωνία (3) .

 Η θάνατοι που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας τους 16 ( 14 στην Αχαΐα και 2 στην Ηλεία).

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας            625 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας     396 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας      312 (0) 

Π.Ε. Αργολίδας     284 (0)

Π.Ε. Ηλείας           192 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας      114 (0)

Π.Ε. Λακωνίας       81 (0)

Κορωνοϊός: Στα 2.384 νέα κρούσματα ( 13 κρούσματα στην Κορινθία)– 263 στις ΜΕΘ και 41 νέοι θάνατοι - Ο χάρτης της διαπορας

 Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι 

Σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκαν  2384  νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Aπό τα 2384 νέα κρούσματα 588 εντοπίστηκαν στην Αττική και 652 στην Θεσσαλονίκη. Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και στη Λάρισα όπου εντοπίστηκαν 164 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ - ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΣΟΥ ΓΚΙΟΛΗ

 

Κόρινθος 10-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε αυτοψία στην περιοχή του Ισθμού βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, προκειμένου στη συνέχιση των έργων δενδροφύτευσης για την οδική ασφάλεια αλλά και καλοπισμού της περιοχής.

Συνεργεία καθαρισμού της ΠΕ Κορινθίας θα πραγματοποιήσουν στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου βαψίματα, κλαδοκοπές καθώς και δενδροφύτευση περίπου 800 δέντρων και θάμνων ροδίτικων φίκων και φωτίνιες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τα πρωταθλήματα Β΄τοπικής κατηγορίας στην Πελοπόννησο

 Στην

Με την ευκαιρία της διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων  ποδοσφαίρου Β΄ κατηγορίας  στις ΕΠΣ των νομών της Πελοποννήσου,λόγω της πανδημίας  , στο σημείωμα μας που ακολουθεί παρουσιάζομαι τα τεκτενόμενα των ομάδων που  πρωταγωνιστούν στην κατηγορία αυτή

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

Ευαγγελισμός: 26 θετικοί στον κορονοϊό γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς – Μολύνθηκαν από συνοδούς ασθενών

 


Είκοσι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και έξι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", μετά από διασπορά στη Νευροχειρουργική Κλινική. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διασπορά ενδέχεται να προέκυψε από συνοδούς ασθενών θετικούς στον ιό, που εισήλθαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 200 δείγματα.

Έκκληση κάνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στους συνοδούς των ασθενών να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο παράνομα, καθώς τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, Δημήτρης Πιστόλας, οι συγγενείς δεν υπακούν στις υποδείξεις του προσωπικού και εισέρχονται στο νοσοκομείο κρυφά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή νοσηλευόμενων ασθενών και γιατρών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοσκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), περισσότεροι από 1000 Υγειονομικοί απουσιάζουν από την υπηρεσία τους λόγω κορονοϊου. Από αυτούς οι περίπου 700 νοσούν από τον ιό και οι 300 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό ως επαφές κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα:

Κορωνοϊός – Νέα «μαύρη» ημέρα: 12 νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες σήμερα - Ένας ακόμη θάνατος στο Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας

 

  Ακόμη μία ημέρα με πολλούς θανάτους είναι η σημερινή καθώς μέσα σε λίγες ώρες, έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη 12 συμπολίτες μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από Covid σε 837.

Ειδικότερα, σήμερα κατέληξαν:

Διαδικτυακή Εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Η Γεωπολιτική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Τουρκίας» Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 18:00

 

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τη Γεωπολιτική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της Τουρκίας διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 18:00, στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα νέα δεδομένα που δημιουργούν η πανδημία, τα αποτελέσματα των Αμερικανικών εκλογών, αλλά και οι συνέπειες από την εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. 

Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης και ο τίτλος εισήγησης τους είναι: 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου για δωρεά μικρού λεωφορίου απο την Ευροπτηνοτροφιή Χ.Β. ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΑΕ.

 XMA Header Image 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα παιδιά του Ευθύμειου Κέντρου και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ευχαριστούν την εταιρεία ΕΥΡΩΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Χ. Β. ΤΣΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. για την έμπρακτη αγάπη τους προς τα παιδιά μας. Η δωρεά του μικρού λεωφορείου θα βοηθήσει τα μέγιστα στην λειτουργική ζωή των παιδιών μας.
Λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την τελετή παραλαβής για να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στην πολυετή προσφορά σας προς τα παιδιά μας.
Επιφυλασσόμαστε τελειώνοντας η πανδημία και βγαίνοντας υγιείς όλοι μας από αυτή την κατάσταση, να καταφέρουμε να σας αποδώσουμε τις ευχαριστίες μας,εμείς και τα παιδιά μας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ
Η πρόεδρος
Νικολοπούλου Αργυρή

Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου

 

Βαρυχειμωνιά προ των πυλών: Το φαινόμενο «Εμποδισμός Τύπου Ωμέγα» που έρχεται στην Ελλάδα

  

Κάτι από χειμώνα θα θυμίσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος μιλά για το καιρικό φαινόμενο «Εμποδισμός Τύπου Ωμέγα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Εμποδισμός τύπου “Ωμέγα” θα θυμίσει κάτι από χειμώνα τις επόμενες ημέρες

Εκτεταμένος αντικυκλώνας αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος της Γηραιάς ηπείρου τις επόμενες ημέρες “μπλοκάροντας” την ροή των συστημάτων κακοκαιρίας από τα δυτικά της Ευρώπης προς τα ανατολικά. Έτσι λοιπόν οι κακοκαιρίες μη μπορώντας να ξεπεράσουν αυτό το “βουνό” που δημιουργούν οι υψηλές πιέσεις προς την κεντρική Ευρώπη, αναγκάζονται να κινηθούν γύρω από αυτό με αποτέλεσμα ο καιρός να μας έρχεται από τη βόρεια – βορειοανατολική Ευρώπη.

Έρχεται «μεταγραφή» από το Κίνημα Αλλαγής στη Νέα Δημοκρατία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Μια «μεταγραφή» που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις, κυοφορείται στο παρασκήνιο του πολιτικού συστήματος, με αφετηρία το Κίνημα Αλλαγής και προορισμό τη Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για στέλεχος που… ευεργετήθηκε από την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, από τις εκλογές του 2019 κιόλας ωστόσο, είχε… εντοπιστεί να έχει ανοίξει υπόγειους διαύλους με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει μέχρι σήμερα να… φρενάρει τη μετακίνηση, ώστε να μην δημιουργηθεί… σκόνη και να επιβαρυνθούν οι ισορροπίες με το Κίνημα Αλλαγής, σε μια περίοδο κατά την οποία η Αντιπολίτευση αναζητεί τα πατήματά της έναντι της κυβέρνησης.

Φαίνεται ωστόσο ότι η συγκυρία εκτιμάται ως περισσότερο ρεαλιστική για τη δρομολόγηση τέτοιων κινήσεων.

Η Φώφη Γεννηματά πάντως φέρεται να είναι ενήμερη της… πολιτικής απιστίας του στελέχους της.

ysterorafa.gr