Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Ελλάδα δεν διδάχτηκε ποτέ από την ιστορία της. Κάθε θυσία της θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια και κάθε προδοσία της εθνικό απόρρητο.
Ξεζουμίζοντας κάθε κρατικό και εθνικό κονδύλι ο νέος Πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, της αιτίας του κακού μας. "Φωνή λαού, Οργή λαού". Δεν αντέχουν οι νέοι Έξι το λαό και ορθώς φοβούνται και σπεύδουν να πληρώσουν.

Παναργειακός- ΑΟ Λουτράκι 3 - 0

Παναργειακός-Αιολικός 1-0 | onsports.gr
Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ο Παναργειακός, καθώς επικράτησε 3-0 του ΑΟ Λουτράκι, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 30ής και τελευταίας  αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους «λύκους» να σκοράρουν στο 13’ με τον Κατσικοκέρη, αλλά το γκολ να μη μετρά ως οφσάιντ. Οι «οράνιε» είχε μια καλή στιγμή στο 15’ με τον Χατζηστάμου. Στο δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τον Παναργειακό να γίνεται πιο αποτελεσματικός. Στο 62’ ο Πούτσι που είχε περάσει ως αλλαγή πλάσαρε σωστά μετά από σέντρα του Καλαγκάνη, γράφοντας το 1-0. Στο 65’ ο Μαυρέλης ανέτρεψε τον Λιόση με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι και τον Σίμωση να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 2-0. Στο 82’ οι «λύκοι» κέρδισαν και νέο πέναλτι σε χέρι του Σουσούνη. Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φορά ο Λιόσης, γράφοντας το τελικό 3-0.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Αντωνίου): Πνευματικός, Λιόσης, Καλαγκάνης, Μαυρομάτης, Μπριλάκης, Λίτσος, Ρότα, Πότσι, Κατσικοκέρης (70’ Παπαϊωάννου), Κοιλιάρας (46’ Πούτσι), Σίμωσης (70’ Ετόφ)
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Μεσολόγγης): Καλιακμάνης, Παπουτσής, Τσώκος, Σπέτσι (75’ Σιώκος), Μαυρέλης, Σουσούνης, Σπανίδης, Χατζηστάμουμ Αμπαδιωτάκης, Διαμαντόπουλος, Ζερβός (75’ Πέτρου)
Επίσης τρίποντα στα " χαρτιά" πήραν οι ομάδες Ζακυνθιακός, Αστέρας Μαγούλας και ΠΑΟ Βάρδας σε βάρος Ερμή Κυβερίου, Μανδραϊκού και Κύμης που έχουν αποχωρήσει από το πορωτάθλημα, αντίστοιχα. Ρεπό έχει η Αχαϊκή , η οποία μαζί με την Κύμη, Ερμή Κυβερίου, Μανδραϊκό και Αστέρα Μαγούλας, υποβιβάζονται στα οικία τοπικά πρωταθλήματα την ΕΠΣ που ανήκουν.

Αύριο Κυριακή η αγωνιστική συνεχίζεται και τελειώνει με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος. Ο ήδη πρωταθλητής Πανελευσινιακός αντιμετωπίζει στο ντέρμπι της Δυτικής Αττικής κοντράρεται στα Μέγαρα με τον τοπικό Βύζαντα ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι  αγώνες της Δόξας Ν, Μανωλάδας με τον Αιολικό και του Παναρκαδικού με την Καλαμάτα

Η τελευταία αγωνιστική
16.05.2015
Παναργειακός - ΠΑΟ Λουτρακίου 3 - 0
17.05.2015`
Ζακυνθιακός - Ερμής Κιβερίου 3 - 0 α. α.
Δόξα Ν. Μανωλάδας - Αιολικός
Βύζας Μεγάρων - Πανελευσινιακός
Αστέρας Μαγούλας - Α.Ο. Μανδραϊκός 3 - 0 α. α.
Κύμη -  ΠΑΟ Βάρδας   0 - 3 α. α.
Παναρκαδικός - Καλαμάτα
Ρεπό η Αχαϊκή

Παυλόπουλος: Ένας λαός παρακμάζει μόνον όταν ξεχνάει την ιστορία του. - Την Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

«Ένας λαός παρακμάζει μόνον όταν ξεχνάει την ιστορία του» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στους ευζώνους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σήμερα το πρωί, στην Προεδρική Φρουρά.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Φρουράς για την αποστολή της Μονάδας και στη συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους κατασκευής και συντήρησης ευζωνικού ιματισμού και υποδημάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ



http://www.teikav.edu.gr/teikav/portal/images/stories/kavala.pngΟ Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη ματαίωση εκδήλωσης αποκαλυπτηρίων μνημείων για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Καβάλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ανοχή της Νέας Δημοκρατίας σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική.
O Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο Πρωθυπουργός, που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, όχι απλώς με λόγια, αλλά και με έργα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο σχετικός νόμος με τον οποίο τιμωρείται η άρνηση, αλλά και η άμεση ή έμμεση υποτίμηση του Ολοκαυτώματος.
Διάταξη, που επίσης προκάλεσε, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιδοκιμασία από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς.
Κατά συνέπεια, αποδοκιμάζουμε κάθε ενέργεια, όπως αυτή που αποδίδεται στο Δήμο Καβάλας, και αναμένουμε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τρόπο που να τηρείται απολύτως η κείμενη νομοθεσία και επίσης με πνεύμα που να αναδεικνύει, αντί να υπονομεύει, ανάλογους εορτασμούς μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Βλάσης Τσιώτος: ΑΔΡΑΝΕΙΑ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ-ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΤΟΛΜΙΑ για την Ευρωστίνη.

Βλάσης ΤσιώτοςΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

Γράφει ο Βλάσιος Τσιώτος
Επικεφαλής της Ανανεωτικής Συνεργασίας
Μείζονος μειοψηφίας Δήμου
Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Στις 17/11/2014 έλαβε χώρα το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας Δημοτικής περιόδου στο Δερβένι. Εκεί συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις για την Ευρωστίνη:

1. Να προχωρήσει η ενοικίαση ενός μικρού τμήματος του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού απέναντι σχεδόν από το παλαιό δημαρχείο από τον ΟΣΕ με αντίτιμο 50 ευρώ τον μήνα, ώστε να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κεντρικό δρόμο με την δημιουργία μιας εναλλακτικής διαδρομής.

2. Να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο το κτήριο του παλαιού Ειρηνοδικείου.

3. Να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για την παραχώρηση στον Δήμο του κτηρίου του παλαιού αγροτικού κτηνιατρείου.

 
 4. Να ενταθούν οι προσπάθειες πραγματοποίησης του ενταγμένου έργου της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από Κ.Λουτρό-Λυκοποριά μέχρι Μαύρα Λιθάρια, ώστε να αποφύγουμε τυχόν απένταξη όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Η Ζωή δικαιώνει τους δημάρχους όλης της χώρας

Τελικά οι δήμαρχοι που αντιδρούν στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος δικαιώθηκαν από κει που ίσως δεν περίμεναν και οι ίδιοι…

Και η δικαίωση ήρθε δια στόματος της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην πρόσφατη κομματική σύσκεψη υπό τον Γ.Δραγασάκη υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτη και παράνομη η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προβάλλοντας μάλιστα και σθεναρή αντίδραση για τη μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής στην Τ.τ.Ε. Το ίδιο θα έκανε, όπως ανέφερε, κι όταν αυτό θα επιχειρούνταν και με άλλο τρόπο.

Δεν χρειάζεται κανείς να καταλάβει πόσο οι δήμαρχοι όλης της χώρας δικαιώνονται πλήρως όταν εδώ και ένα μήνα, με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 90%, αρνούνται τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών των δήμων στην Τ.τ.Ε., τονίζοντας –εκτός όλων των άλλων- ότι ο τρόπος που επιλέχτηκε είναι και παράνομος και αντισυνταγματικός! Ό,τι δηλαδή υποστήριξε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Μετά απ’ αυτήν την …απρόοπτη εξέλιξη, πώς μπορούν να εξηγηθούν οι λοιδορίες και κατηγορίες περί μη πατριωτών και υπονομευτών της εθνικής προσπάθειας σωτηρίας της χώρας; Τώρα σε όλους τους …διάφορους χαρακτηρισμούς αυτού του τύπου πρέπει να συμπεριληφθεί και η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Κι αυτήν πλέον δεν είναι πατριώτισσα;
Και η πρόεδρος της Βουλής, η εκλεγμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υπονομευτών της εθνικής προσπάθειας, και είναι μεταξύ όλων που δεν τους διακρίνει το αίσθημα της ευθύνης των πράξεών τους έναντι της χώρας;
-
airetos.gr

Στην αντεπίθεση η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή!

Στην αντεπίθεση η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή! | onsports.gr 
Η διοίκηση της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στη Football League, καταθέτοντας ερωτήματα για την μετακόμιση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Κόρινθο.
Αναλυτικά η επιστολή της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής προς την ΕΠΑΕ:

"Σε σχέση με το έγγραφο που αποστείλατε την 14-5-2015 στον Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ 2005 και επειδή για τον ορισμό της έδρας των αγώνων της εν λόγω ΠΑΕ έχουμε έννομο συμφέρον, σας θέτουμε υπόψη τα ακόλουθα:
Το άρθρο 8 παράγραφος 4 του ΚΑΠ αναφέρει ότι κατά την διάρκεια των πρωταθλημάτων αλλαγή έδρας γίνεται μόνο αν το γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα μια ομάδα ΚΡΙΘΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ η ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ
Επίσης το άρθρο 8 παράγραφος 11α αναφέρει "Επιτρέπεται αλλαγή έδρας μόνο λόγω ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του γηπέδου που αποδεικνύεται εγγράφως από τα αρμόδια όργανα".
Κατόπιν τούτο ερωτάσθε:
1. Με βάση ποιό έγγραφο αλλάξατε έδρα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και ορίσατε έδρα την Κόρινθο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου;
2. Πότε ελέγξατε το Παμπελοποννησιακό στάδιο και ποιό είναι το έγγραφο της Ένωσης σας που αποδεικνύει την ακαταλληλότητα του;
3. Ελέγξατε προ του ορισμού του αγώνος με τον Ολυμπιακό Βόλου αν το γήπεδο της Κορίνθου είναι κατάλληλο για διεξαγωγή αγώνων του πρωταθλήματός σας και αν το ελέγξατε θα θέλαμε να μας γνωρίσετε πότε και ποιά όργανα της Ένωσής σας ανέλαβαν και περαίωσαν τον σχετικό έλεγχο;
4. Γιατί αναφέρεστε εσείς στην αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ενώ αρμόδια να αποφασίσει για την αδειοδότηση είναι η ΕΠΟ, η οποία αν δεν χορηγήσει άδεια τούτο δεν σας απαγορεύει να περιλάβετε στο επόμενο πρωτάθλημα την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ;
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, παρακαλούμε να λάβουμε απάντηση πριν τον ορισμό έδρας του επόμενου αγώνος της εν λόγω ΠΑΕ".

Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι

Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι εις θάνατον για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο δικαστής του δικαστηρίου του Καϊρου Σααμπάν ελ-Σάμι.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε τουλάχιστον 100 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι--ανάμεσά τους και μία γυναίκα.
Μεταξύ των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών είναι και ένας εκ των ηγετών της Αδελφότητας, ο Καϊράτ ελ-Σατέρ, και 15 άλλα ηγετικά πρόσωπα.
Όπως συμβαίνει στην περίπτωση καταδίκης στην εσχάτη των ποινών, η υπόθεση παραπέμπεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της Αιγύπτου, τον Μεγάλο Μουφτή, για να την εγκρίνει προτού εκτελεστεί η απόφαση.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Μόρσι είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, σήμερα όμως, το αιγυπτιακό δικαστήριο του επέβαλε την ποινή του θανάτου.
Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, κρίθηκε ένοχος για την διαρροή κρατικών μυστικών, για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 και για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας, ενώ η απόφαση για την τύχη του ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου...

Στον "αέρα" οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων

Στον "αέρα" οι επιδοτήσεις  των κτηνοτρόφων
Στον αέρα βρίσκονται οι προκαταβολές των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη σύνταξη των προσωρινών σχεδίων βόσκησης και κατ’ επέκταση στην κατανομή τους.
Μάλιστα, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος παραιτήθηκε από την Ομάδα Εργασίας, τονίζοντας ότι «μπήκε ο μήνας Μάιος και δεν υπάρχει καμιά απολύτως ορατή εξέλιξη τέτοια που να διασφαλίζει την άμεση ολοκληρωμένη και ορθή σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και την κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μη δοθούν τουλάχιστον οι προκαταβολές των επιδοτήσεων και να πληγεί βαρύτατα ο ήδη πολύπαθος κλάδος της κτηνοτροφίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



http://www.sofokleousin.gr/files/oikonomou_919788032.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την αδυναμία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου και το σπάσιμο του ομολόγου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζουν τα "θαύματά" τους, στην πλάτη των Ελλήνων ασφαλισμένων. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), το οποίο προφανώς μετά από "άνωθεν" εντολή, ετοιμάζεται να ρευστοποιήσει 100 εκατομμύρια ευρώ από τα "ομόλογα" που διαθέτει, προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου. Το σπάσιμο του ομολόγου του συγκεκριμένου ταμείου επιβαρύνει 25 ολόκληρα εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο. Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που ένα ασφαλιστικό Ταμείο θα αναγκαστεί να "βάλει χέρι" στα ομόλογά του για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα. Καλούμε την Κυβέρνηση και την  διοίκηση του ΕΤΕΑ να πάρει θέση και να πει όλη την αλήθεια στους ασφαλισμένους. Οι κόποι ετών των εργαζομένων δεν αποτελούν κτήμα κανενός κόμματος, καμίας διοίκησης ασφαλιστικού ταμείου και ασφαλώς καμίας παρέας ερασιτεχνών που προσπαθούν να πείσουν ότι κυβερνούν. Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την καταστρεπτική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και δυστυχώς η επιβεβαίωση ήρθε. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν. Επιτέλους σοβαρότητα, ευθύνη και πάνω από όλα ειλικρίνεια.

«Βόμβα» για κούρεμα… στα κουρεμένα ομόλογα - ΕΤΕΑ: Εισήγηση ρευστοποίησης 100 εκατ. ευρώ για πληρωμή επικουρικών συντάξεων Ιουνίου

Αποκλειστικό: «Βόμβα» για κούρεμα… στα κουρεμένα ομόλογα 
Εισήγηση-βόμβα για ρευστοποίηση 100 εκατ. ευρώ από τα κουρεμένα ομόλογα προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου καλείται να επικυρώσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης που συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα στη 1 μετά το μεσημέρι.

Οι ομάδες που πήραν άδεια σε Super και Football League - «ΠΟΡΤΑ» στην Παναχαϊκή "οκ" στον Παναιγιάλειο και στην Ερμιονίδα



Οι ομάδες που πήραν άδεια σε Super και Football League
Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Football League και ανακοίνωσε τις αποφάσεις της.
Χορηγήθηκαν άδειες τόσο για την Super League, όσο και για τη Football League στις ΠΑΕ:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ ΠΑΕ
2. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΕ
3. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ΠΑΕ
Χορηγήθηκε άδεια συμμετοχής μόνο για τη Football League και όχι για την Super League στις ΠΑΕ:
1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΑΕ
2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΠΑΕ
3. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 1927 ΠΑΕ
4. ΑΟ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕ
5. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΕΥΟΣΜΟΥ 1932 ΠΑΕ
6. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΕ
Δεν χορηγήθηκε άδεια τόσο για την Super League όσο και για τη Football League στις ΠΑΕ:
1. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2005 ΠΑΕ
2. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΛ ΠΑΕ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΠΑΕ
4. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ΠΑΕ
5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΑ ΠΑΕ
6. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΑΕ
7. ΠΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
8. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΕ
9. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΠΑΕ
10. ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
11. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΠΑΕ
12. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 ΠΑΕ
*** Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους.
Οι κάτωθι ΠΑΕ δεν εισήχθησαν προς συζήτηση λόγω έλλειψης παραβόλου με αποτέλεσμα την απόρριψη της άδειας συμμετοχής:
1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΕ
2. ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΣΤΗΡ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΦΩΚΙΚΟΣ ΠΑΕ
4. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΕ

Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους Αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 
Aθήνα
Πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστόνης!

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστόνης!Όπως αναμενόταν, ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, καταδικάστηκε σε θάνατο, από το αρμόδιο δικαστήριο.
Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη με δεδομένο πως ο Τσαρνάεφ είχε κριθεί από τους ενόρκους ένοχος και για τα 30 αδικήματα, για τα οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Η Ρεάλ (ξανά) αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκα, 96-87 τη Φενέρ

Η Ρεάλ (ξανά) αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκα, 96-87 τη Φενέρ 
 Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού προς την κορυφή της Ευρώπης, αφού έκανε… πλάκα στη Φενέρ (96-87) του «Ζοτς» σ’ έναν από τους πιο εύκολους ημιτελικούς στη σύγχρονη ιστορία των Final 4.

Καραχάλιος: Αν η ΝΔ δεν ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για τα λάθη της, κανείς δεν θα την ακούει

Καραχάλιος: Αν η ΝΔ δεν ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για τα λάθη της, κανείς δεν θα την ακούει
  Ο «στρατηγός» του Καραμανλή, πρώην Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, πρώην Γραμματέας Τουρισμού και νυν σύμβουλος επιχειρήσεων είναι σε μεγάλη φόρμα και γελάει συνεχώς. Σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης που έγινε την πιο κρίσιμη εβδομάδα του 2015, επιλέγει επανερχόμενος στο πολιτικό προσκήνιο, να μιλήσει στο «Παρασκήνιο», γιατί , όπως λέει, μας θεωρεί την εφημερίδα που μπορεί να αναπτύξει την μεγαλύτερη δυναμική στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Μιλάει για τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή, λέει ότι ο Αντώνης Σαμαράς αδικεί τον εαυτό του και τον συμβουλεύει να ξαναδιαβάσει το «Κάθισμα του Αετού». Δηλώνει αχώριστος με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και συγκινημένος, όσο τη βραδιά της πρώτης νίκης της ΝΔ το 2004, με την εκλογή του καθηγητή του στη Νομική Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Χειμαρρώδης και καυστικός όπως πάντα, ετοιμάζει ένα tweet βασισμένο σε τραγούδι της Δέσποινας Βανδή. Απολαύστε τη συνέντευξη που έδωσε στον Φώτη Σιούμπουρα.
Ο Πρόεδρος του FORUM 2020 μιλάει για όλους και για όλα σε μία συνέντευξη-γέφυρα με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

ΣτΠ: Ανεπαρκής η διαχείριση απορριμμάτων στη Πελοπόννησο

ΣτΠ: Ανεπαρκής η διαχείριση απορριμμάτων στη Πελοπόννησο 
Σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, σχετικά με την κατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων, τόσο στο δήμο Τρίπολης, όσο και συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων του δήμου Τρίπολης προς την ανεξάρτητη αρχή, για τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης τους και την πρόκληση σοβαρής και συστηματικής ρύπανσης του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, εξ αιτίας των καθυστερήσεων, που ανέκυψαν διαχρονικά στη χωροθέτηση των έργων ασφαλούς διάθεσης, που προβλέπονταν από το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), κανένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) δεν λειτουργεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα η διάθεση των απορριμμάτων να γίνεται σε Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).

Ο Συνήγορος του Πολίτη λαμβάνοντας υπόψη ότι:

- το έκτακτο μέτρο της κήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων σε άλλο ΧΥΤΑ, τείνει να γίνει μόνιμο και να αποτελέσει μια στρεβλή μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής κατά παράβαση των διατάξεων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας,
- ο δήμος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να αυξήσει τα ποσοστά ανακύκλωσης και ως εκ τούτου, να μειώσει την ποσότητα των προς διάθεση απορριμμάτων,
- η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τα προβλεπόμενα έργα από το ΠΕΣΔΑ του 2010, η πρώτη φάση των οποίων έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία
- και συνεκτιμώντας ότι: α) ο υφιστάμενος εγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος παρέχει το αναγκαίο διαχειριστικό πλαίσιο, ουδόλως έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, β) η εφαρμογή ενός ΠΕΣΔΑ απαιτεί χρόνο για να καταλήξει σε ώριμες και βιώσιμες λύσεις, γ) η προώθηση ενός νέου σχεδιασμού θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το διαθέσιμο χρόνο, σε συνδυασμό με τον ενδεχόμενο κίνδυνο των επιπτώσεων από τις νέες καθυστερήσεις που τυχόν προκύψουν και εμποδίσουν τη διαχείριση των
απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο για μία ακόμη φορά, έκρινε αναγκαία:

1. την άμεση εξυγίανση των υφιστάμενων χώρων απόθεσης του Δήμου Τρίπολης, και τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της ζημίας, που προκλήθηκε,
2. την ενίσχυση των συστημάτων διαλογής στην πηγή, εκ μέρους του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί μείωση των προς διαχείριση απορριμμάτων,
3. την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα οι χώροι που προβλέπονται για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Τέλος, όπως επισημαίνει η αρχή, ο δήμος Τρίπολης ενημέρωσε το Συνήγορο ότι ξεκίνησε μεν τη διαδικασία, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ωστόσο επέλεξε και να μισθώσει χώρο, για την προσωρινή, όπως αναφέρει, διάθεση των απορριμμάτων.

newsit.gr

ΦΙΕΣΤΑ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ



 ΦΙΕΣΤΑ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Σάββατο 16 Μαίου στο Δημοτίκο Γήπεδο στις 18:οο
αντί εισιτήριο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το κοινωνικό ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων - Ανεξάρτητων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΠΟΦΕΠΑ


Το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων - Ανεξάρτητων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΠΟΦΕΠΑ γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο της Βάρης (πήρε τη σκυτάλη από το Ξυλόκαστρο που πέρσι διοργάνωσε το 5ο). Συμμετέχουν 160 φίλοι και φίλες του πινγκ πονγκ και αναμένεται να δούμε καταπληκτικούς αγώνες, μιας και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.
Το Ξυλόκαστρο θα δώσει το "παρών" και φέτος στη μεγάλη γιορτή του ΠΟΦΕΠΑ, με την ομάδα του Πευκιά , που την αποτελούν οι : Kώστας Τσούγκος  (κατηγορία 18-39), Ανδρέας Ζάρρος και Γεώργιος Τσάπαλος (κατηγορία 40-49) και Βλάσης Γεωργίου   (κατηγορία 50-59).
Keep calm and spin...

Α. Ζ.

Ο «Σύνδεσμος ’74» αναλαμβάνει πρωτοβουλία στη Νέα Δημοκρατία – Ποιοι τον αποτελούν (ονόματα)

sindesmos_parapolitika2
Την ερχόμενη Δευτέρα 18 του μήνα, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση στο Θέατρο Χατζηχρήστου, στη στοά Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, των παλαιών κομματικών στελεχών της ΝΔ, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης. Πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr, έχει ο «Σύνδεσμος ‘74».  Πρόκειται για ένα «think tank», που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000 και αποτελείται από στελέχη που έχουν υπηρετήσει τον κομματικό και κυβερνητικό μηχανισμό από θέσεις ευθύνης κατά το παρελθόν και έχει ως στόχο τη διαφύλαξη των αρχών και των αξιών της κεντροδεξιάς παράταξης και της προσφοράς αυτής στον τόπο διαχρονικά έως και σήμερα.


Αναλυτικά το Δ.Σ αποτελείται:
-AΥΓΗΤΙΔΗΣ ΛΕΥΤΈΡΗΣ: Διαχρονικό στέλεχος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, με καταγωγή από τις Σέρρες
-ΒΑΡΔΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Υπεύθυνος Οργανωτικού επί Έβερτ και πρώην Γενικός Γραμματέας στον Δήμο της Αθήνας
-ΒΕΡΖΥΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΟΣ: Πρώην Δήμαρχος Νέου Ψυχικού και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επί… Προκόπη Παυλόπουλου
-ΓΡΙΒΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ:  Διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΑΡΗΣ: Στέλεχος του οργανωτικού του κόμματος επί Μητσοτάκη και Έβερτ
-ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΑ και ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΥΛΒΙΑ: Oι δύο γυναίκες που ίδρυσαν τον τομέα Γυναικών της ΝΔ, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή
-ΛΙΑΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Στέλεχος του Οργανωτικού της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή την περίοδο 1975-1977
-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής επί Κωνσνταντίνου Καραμανλή την περίοδο 1977-1979
-ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ:  Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του κόμματος επί Μητσοτάκη και σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή
-ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Οργανωτικό επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
-ΣΑΚΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: Ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό των επιστημονικών ομάδων επί Κωνσταντίνου Καραμανλή
-ΣΓΑΡΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: Στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή
-ΤΣΟΒΟΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Το νεαρότερο μέλος του Δ.Σ
-ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Πρώην νομάρχης Μεσσηνίας, στέλεχος της νεολαίας της ΕΡΕ
-ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ
-ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ: Oργανωτικό της ΝΔ, με καλές σχέσεις με τον Γιώργο Σουφλιά
-ΤΣΙΦΤΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ: Γενικός Γραμματέας επί Κώστα Καραμανλή

Προσλήψεις 3.514 συμβασιούχων στους δήμους ( 4 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης) – Αναλυτικά (απόφαση)

Την πρόσληψη 3.514 συμβασιούχων στους δήμους όλης της χώρας ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα πρόκειται  για συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες,
Το κόστος των προσλήψεων ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα έσοδα των ίδιων των ΟΤΑ.
Στη Π. Ε. Κορινθίας προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες, θα προσλάβουν οι Δήμοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 4 συμβασιούχους , Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων 25 συμβασιούχους και Βέλου - Βόχας 5 συμβασιούχους.


 

Όχι από τη Ζωή στην πρόταση Δραγασάκη για μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής κατά τα πρότυπα των δήμων

Η αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έδωσε το «παρών» και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν ενδεικτική της έντασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος για τα επαχθή μέτρα που θα περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους δανειστές, παραβιάζοντας τις «κόκκινες γραμμές», αλλά και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η αιτία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ένταση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής ξεκίνησε, όταν ο αντιπρόεδρος κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταθέσει τα αποθεματικά της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα των δήμων και των περιφερειών.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με παριστάμενους, φάνηκε να γνωρίζει το θέμα και αρνήθηκε, όταν πήρε το λόγο λίγο αργότερα.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής να γίνει στα πρότυπα που έγινε και με αυτά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν από δύο εβδομάδες, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τότε και οι δήμαρχοι είχαν αντιδράσει έντονα, παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου ότι δεν θα κινδυνεύσουν.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει εκφράσει συνολικά τη διαφωνία της επ' αυτού και θεωρείται πολύ δύσκολο να υποκύψει τελικά στην πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

protothema.gr - airetos.gr

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της AHEPA

Εμφάνιση IMG_2015_05_15_00084.jpg 
Την ιδιαίτερα σημαντική δραστηριοποίηση της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υποστήριξης της κοινωνίας σε επίπεδο ιατρικών αναγκών, ψυχολογικής υποστήριξης και στήριξης νέων επιστημόνων που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εμφάνιση IMG_2015_05_15_00040.jpg
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η σημασία της Ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή. Η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε την Αντιπροσωπεία της AHEPA για της πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ελληνικό Κοινοβούλιο τους τελευταίους τρεις μήνες προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της ελληνικής κοινωνίας και της ενίσχυσης της δημοκρατίας.
 
«Η αντιπροσωπεία της AHEPA ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του ελληνικού κοινοβουλίου να αναβαθμίσει και να ανασυγκροτήσει την Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά και για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που το έργο της υπηρετεί στην ουσία του, το δικαίωμα του ελληνικού λαού αφενός να γνωρίζει την αλήθεια για το δημόσιο χρέος και αφετέρου να αμυνθεί απέναντι σε ένα άδικο χρέος που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ως μέγγενη και ως εργαλείο εκβιασμού της κοινωνίας και των επόμενων γενεών», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
 
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται αυτές οι συναντήσεις, όπως και η συνεργασία σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι πάντοτε ανοικτό και φιλόξενο στην AHEPA και στους εκπροσώπους της και με πολλή χαρά θα συνεχίσουμε το διάλογο και τη συνεργασία υλοποιώντας και μία δέσμευση: Τη δέσμευση ότι η Βουλή θα είναι ανοικτή στην κοινωνία, στην παγκόσμια κοινότητα και στη Διασπορά», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.
 
O ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Φίλιπ Φράγκος, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε: «Η AHEPA έχει μια ιστορία 100 περίπου χρόνων. Ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους Έλληνες μετανάστες απέναντι στη δίωξη και τις επιθέσεις της Κου-Κλουξ-Κλαν. Βοήθησε στην ένταξη των Ελλήνων μεταναστών στην αμερικανική κοινωνία, διαφυλάσσοντας παράλληλα την κουλτούρα, τις αξίες και τα ιδεώδη του Ελληνισμού. Γίναμε καλοί Αμερικανοί, επειδή ήμασταν καλοί Έλληνες».
 
Ο κ. Φράγκος πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Μια ισχυρή Ελλάδα σημαίνει μια ισχυρή Αμερική. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση», επεσήμανε, τονίζοντας πως «αυτή η οικονομική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί. Πρέπει να ξεπεραστεί με τρόπο που να διατηρεί την κυριαρχία αυτού του έθνους και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του. Των ανθρώπων που μας μετέδωσαν τις αξίες της Δημοκρατίας»

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn

Εμφάνιση IMG_9577.jpg 
Τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn, υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Asselborn στη χώρα μας.