Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Έκκληση του δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Έκκληση του δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αιτείται άμεσης οικονομικής ενίσχυσης από το ΥΠΕΣ προς αποκατάσταση των «πληγών» που άφησε η πυρκαγιά στην περιοχή, όπως αποκαλύπτει το in. 

Χρήστος Ράπτης

Ρεπορτάζ Χρήστος Ράπτης 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με αίτημα του ζητάει άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ προς αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Κυριακή 29-9-2024  στην Δημοτική Κοινότητα Ροζενών, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τέθηκε υπό έλεγχο όπως αναφέρει στις 2 Οκτωβρίου. 

Ο Δήμαρχος Βλάσιος Τσιώτος, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει μεταξύ άλλων

Champions League: Μεγάλη ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης - Άλωσε το Τορίνο η Στουτγκάρδη

 Champions League: Μεγάλη ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης - Άλωσε το Τορίνο η Στουτγκάρδη (highlights) 

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να επικρατήσει της Ντόρτμουντ με 5-2.

Στον τελικό του Champions League τον περασμένο Μάιο η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα έκανε όλα σωστά, αλλά έχασε το τρόπαιο από την κυνική Ρεάλ. Το βράδυ της Τρίτης (22/10) στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, όμως κατάφεραν να χάσουν με 5-2! Αυτά μόνο η “Βασίλισσα” της Ευρώπης, που πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε 33 λεπτά, με τον “Βασιλιά” της Μαδρίτης, Βινίσιους, να κάνει χατ τρικ και να περιμένει σε λίγες μέρες με ανοιχτές αγκάλες την Χρυσή Μπάλα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ στο 6′, αλλά το σουτ του Γκιρασί κατέληξε στα χέρια του Κουρτουά. Οι Βεστφαλοί πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 30′ άνοιξαν το σκορ με τον Μάλεν. Ο Μπραντ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της “Βασίλισσας”, ο Γκιρασί πέρασε όμορφα στον Ολλανδό που νίκησε τον Κουρτουά. Η ομάδα του Νούρι Σαχίν μάλιστα πάγωσε το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” στο 34′. Ο Μάλεν μπήκε ορμητικά στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Γκίτενς με προβολή με το αριστερό έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Μπορούσια! Στο 37′ η Ρεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει, αλλά Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι του Κόμπελ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ “έπνιξε” την Μπορούσια και με τον γνωστό της τρόπο άλλαξε την κατάσταση του παιχνιδιού. Στο 60′, ο Εμπαπέ έβγαλε ωραία σέντρα ωραία από τα δεξιά και ο Ρούντιγκερ σκόραρε με μια καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας της Ντόρτμουντ και δύο λεπτά αργότερα ο Βινίσιους με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2! Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι συνέχισαν να πιέζουν, οι Βεστφαλοί κρατούσαν γερά και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν τρίτο γκολ, αλλά όπως πάντα η “Βασίλισσα” είχε τον τελευταίο λόγο. Στο 83′ η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Λούκας Βάθκεθ. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και νίκησε με δυνατό σουτ τον Κόμπελ για το 3-2. Στη συνέχεια ο Βινίσιους πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Στο 86′ ο Βραζιλιάνος διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο και σκόραρε με δεξί για το 4-2 και στο 90+3′ ο επόμενος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας σήκωσε στο πόδι το Μπερναμπέου, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2 με εκπληκτική ενέργεια και τελείωμα, για το τρίτο του προσωπικό τέρμα στην αναμέτρηση.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Μόντριτς (71′ Καμαβινγκά), Μπέλιγχαμ (90′ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο (85′ Τσουαμενί), Βινίσιους, Εμπαπέ (90′ Θεμπάγιος).

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μπενσεμπαϊνί, Σλότερμπεκ, Σούλε, Ριέρσον (76′ Τσαν), Σάμπιτζερ, Ενμέτσα (76′ Μπάιερ), Μπραντ, Γκίτενς (55′ Άντον), Μάλεν (64′ Γκρος), Γκιρασί.

 Η εκπληκτική Άστον Βίλα έκανε το 3Χ3 στη League Phase του Champions League με το 2-0 επί της Μπολόνια του βασικού Λυκογιάννη. Άρσεναλ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-0) και Στούρμ Γκρατς (2-0) αντίστοιχα, ενώ η Τζιρόνα πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην Ιστορία της με το 2-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, που είχε στην αρχική της ενδεκάδα τον Σαββίδη.

 Η Στουτγκάρδη με γκολ του Τουρέ στις καθυστερήσεις πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γιουβέντους. ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας με την Αϊντχόφεν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της League Phase: