Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Του Μπούκοβι την ομαδάρα την λένε Ολυμπιακάρα και ο εκδιωγμός του από τη χούντα!

Του Μπούκοβι την ομαδάρα την λένε Ολυμπιακάρα και ο εκδιωγμός του από τη χούντα!
Με αφορμή την ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ολυμπιακού Νίκου Γαβαλά για την ομαδάρα του Μπούκοβι , τα 53 χρόνια από τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, αλλά και την απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορίας, ας θυμηθούμε μέσα από δημοσιεύματα του "Φωτός" τον εκδιωγμό του Ούγγρου από τη χούντα, τα κατορθώματα των Σιδέρη, Γιούτσου, Μποτίνου και των άλλων παιδιών... 
 Από τον πάγκο του Ολυμπιακού πέρασαν 69 προπονητές, ουδείς όμως λατρεύτηκε όπως ο Μάρτον Μπούκοβι, που έτυχε υποδοχής Μεσσία στο αεροδρόμιο από χιλιάδες φιλάθλους και πρόλαβε σε 31 μήνες παραμονής του στον Πειραιά να γίνει τραγούδι και σύνθημα στα χείλη των Ολυμπιακών. Την ιστορία λίγο-πολύ την ξέρετε, αλλά μέσα από τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ των συντακτών της εφημερίδας μας θα ρίξουμε φως σε κάποια σκοτεινά σημεία, ιδιαίτερα κατά την αποχώρησή του, την περίοδο της χούντας.

Ημέρα της Γης 2020: Εικονικό ταξίδι στους ασυναγώνιστους προορισμούς της Ελλάδας!


Παγκόσμια Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.
Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».
Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο. H Google γιόρτασε με το δικό της doodle την ημέρα.
Ένας καθαρός και υγιής πλανήτης είναι αυτός τον οποίο κάθε πολίτης του κόσμου θέλει να ανακαλύπτει μέσα από το ταξίδι. Σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει ανάγκη να κρατήσει ζωντανό το όνειρο, το DiscoverGreece έφτιαξε ένα βίντεο αφιερωμένο στους προορισμούς της πανέμορφης χώρας μας, έστω κι αν προς το παρόν τους βλέπουμε μένοντας σπίτι. Οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας είναι ανεπανάληπτες και μας περιμένουν.

Κορωνοϊός-Κρανίδι: Για προληπτικούς λόγους και όχι επειδή νοσούν μεταφέρονται στο Παίδων δύο βρέφη

Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: Nα αλλάξει ο νόμος για τους άσκοπους πυροβολισμούς
Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρονται αυτή την ώρα δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.
Οπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους, ενώ τα βρέφη δεν έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται έπειτα από αίτημα του πατέρα τους, που ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά μέσω της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο Παίδων, από το τοπικό κέντρο υγείας

"Έκτακτο – Κορωνοϊός / Τσιόρδας : Μόλις 7 τα νέα κρούσματα και κανένας θάνατος

 Σωτήρης Τσιόδρας: Η σύζυγός του Μίνα που στέκεται διακριτικά στο πλευρό του [εικόνα]


Ο κ. Τσιόδρας ενημερώνει για την πανδημία, την ώρα που στην χώρα μας όλα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και ήδη οι συζητήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα -έστω και με αργά και σταθερά βήματα- έχουν “πάρει φωτιά”. 
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν μόλις 7 τα νέα κρούσματα και κανένας θάνατος 

"Μάχες" στο Κρανίδι για μία σακούλα τρόφιμα - Πήραν δείγματα από κάτοικους- «Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» λέει ο Χαρδαλιάς

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/xardalias-500-2-960x599.jpgΚορωνοϊός - Κρανίδι: Απίστευτες εικόνες με μετανάστες να δίνουν «μάχη» για μία σακούλα τρόφιμα

«Μάχονται» για μια σακούλα τρόφιμα οι πρόσφυγες που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πρόσφυγες τρέχουν στο σημείο διανομής των τροφίμων από την αρμόδια ομάδα του ΕΟΔΥ και ο ένας πάνω στον άλλον στοιβάζονται για να αρπάξουν τις σακούλες μέσα από τα κουτιά με τις προμήθειες.

Νομοσχέδιο υπ. Παιδείας: Τι αλλάζει σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, Λύκεια και τις Πανελλήνιες

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEiYH5geECYhWCQgASlOaCW5nlL37tXB090GDjZvxuQ1kBC0PTuoY8I4W95sIIBuciB7PBv_6FA1julSIytFYXzy66KSVg2yrPNQHKXanQ_kGLrucpQUoPYKmEjQ3cMyqM9Zv0y5Lu1b7Znzm5kTAof-8bJt8zhsfC29Iy8jo8CZ6yHlgosd6cJHGw=
Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ακόμη, πρόσθεσε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Επιπλέον, τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.
Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Αυριο γιορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS1apXJAibH7mOIopYSBBCEwGjc5kOuo5YJfa-FAH41C0fC0J6dpOIzKfrd45FHdn341e8kFOawvyCm0sZw8c6513FOLIZDp5T8lW0KPOZIt0wLfc8nM1UTlJppuGdwmZikFx6zO9A3HM/s1600/2+2.jpg
Οπως αναφέραμαι στο προηγούμενο σημείωμα μας αυριο 23 Απριλίου ,  τη  μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού.
 

Η  Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού χαρακτηρίζεται «νέα» προς διάκριση από την παλαιά Μονή που βρισκόταν νοτίως της σηµερινής, χαµηλότερα, σε απόσταση 1,7 χλµ. Από την παλαιά Μονή (Παλαιοµονάστηρο) διασώζεται µόνο ο ναός. 
Κατά την παράδοση η παλαιά Μονή «κείται εις ερείπια μεταξύ του χωρίου Καλύβια και της εν ενεργεία Μονής του Αγίου Γεωργίου» και ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από κάποιον µοναχό, ο οποίος καταγόταν από τα Καλάβρυτα. 

Εορτάζει ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης

 
Αύριο Πέμπτη 23/4/2020, η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Γεώργιο. Στην ευρύτερη περιοχή μας εορτάζει  ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης ένας από τους σημαντικότερους, αρχιτεκτονικά και ιστορικά, ναούς της Κορινθίας.. Πρόκειται για τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. 
Ο ναός χτίστηκε πριν 209 χρόνια, το 1811 και μάλιστα εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των 4.000 κατοίκων της τότε ανθούσας κωμόπολης, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες διαφορετικά είτε θα γκρεμιζόταν, είτε θα γινόταν
τζαμί.
Ο Άγιος Γεώργιος άνηκε διοικητικά και οικονομικά στη Μονή Προφήτου Ηλία και χτίστηκε στα θέση παλαιότερου, μικρότερου ναού. 

Οι Μανιάτες της Κορσικής

 
Η εκπληκτική ιστορία των 730 Μανιατών που μετανάστευσαν στην Κορσική και διατήρησαν για δυο αιώνες την ελληνική και ορθόδοξη συνείδηση τους, αλλά και την γλώσσα τους. Απομονωμένοι σε εχθρικό περιβάλλον που τους θεωρούσε σχισματικούς, σε συνεχή προστριβή και πολέμους με τους ντόπιους κορσικανούς, διατήρησαν με αξιοθαύμαστο τρόπο ήθη και έθιμα καθώς και την ανάμνηση της πατρίδας που άφησαν.
Το 1675, ένα Γαλλικό πλοίο που ονομαζόταν «Σωτήρας», φόρτωσε από Οίτυλο της Μάνης 730 Μανιάτες και απέπλευσε για τη Δύση. Ήταν εθελοντές

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Το δεύτερο κύμα ίσως είναι πιο θανατηφόρο, δήλωσε ο διευθυντής του CDC


Το πρώτο κύμα της πανδημίας έχει προκαλέσει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά την υφήλιο και την παράλυση της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Ο κόσμος ελπίζει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Την αισιοδοξία αυτή, όμως, δεν συμμερίζεται ο διευθυντής του αμερικανικού CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων), Δρ. Robert Redfield, ο οποίος κάνει λόγο για δεύτερο κύμα το επόμενο διάστημα και δη πιο θανατηφόρο από το πρώτο.

Δάνεια: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση κάλυψης τόκων ενήμερων δανείων


Πολύτιμη χείρα βοηθείας σε περίπου 100.000 υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται απ’ τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους προσφέρει το πρόγραμμα κάλυψης των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων. Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με 750 εκατ. ευρώ

Λαϊκή Συσπείρωση : Άμεση, κατεπείγουσα σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου




Τρίπολη 22/4/2020
Προς:
1.   Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα
2.   Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλη Σκαντζό


Θέμα: Άμεση, κατεπείγουσα σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κύριε Περιφερειάρχη, κ. Πρόεδρε,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις δομές μεταναστών - προσφύγων στο Πόρτο Χέλι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αποφασίσει για άμεσα μέτρα στήριξης των κατοίκων της Ερμιονίδας,   πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή
και ιδιαίτερα σε καταυλισμούς των Ρομά και σε όλες τις δομές προσφύγων και μεταναστών στην Πελοπόννησο, καθώς να πάρει και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε αυτές.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Νίκος Γόντικας
Γιάννης Κελλάρης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜέΡΑ 25: ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ



ΜέΡΑ 25 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Με αφορμή το περιστατικό με τα κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στο Κρανίδι θα θέλαμε ως ΜέΡΑ 25 Κορινθίας να επισημάνουμε τα εξής:

Δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να… ονειρευόμαστε

 Δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να… ονειρευόμαστε
Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Μπορεί να το αρνείται όσο θέλει. Να το φωνάζει, με κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Να επιμένει ότι δεν θα αλλάξει άποψη.
Μπορεί τελικά, η ευχή της ανθρωπότητας να μην εισακουστεί. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Ωστόσο, και στη σκιά της δημόσιας παραδοχής του Τζο Μπάιντεν ότι… θα λάτρευε την προοπτική να έχει δίπλα του ως υποψήφια Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τη Μισέλ Ομπάμα, στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου για

ΕΥΧΕΣ από τον Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο Α Υ Λ Ο Σ "


Ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου << Ο Α Υ Λ Ο Σ >>,σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ *ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με υγεία,γαλήνη ,αγάπη,ελπίδα και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα δύσκολα. 
Μπορεί το φετινό Πάσχα να ήταν διαφορετικό απο όλα,πιο μοναχικό ,μακριά απο αγαπημένα μας πρόσωπα ,όμως ας κρατήσουμε τα θετικά,ας αναλογιστούμε πόση αξία δίνουμε τώρα σε απλά πράγματα που τα θεωρούσαμε άλλοτε δεδομένα,μια αγκαλιά,ένα φιλί,μια απλή χειραψία.
Ας ευχηθουμε όλη αυτη η δοκιμασία να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και το Φως της Ανάστασης να φωτίζει και να γαληνεύει τις ταραγμένες ψυχές μας.
Ας ευχηθούμε να βγούμε αλώβητοι ,γεροί και δυνατοί όλοι και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι σε αγαπημένα μέρη,σε συναυλίες ,Φεστιβάλ και εκδηλώσεις. 
Με πολύ αγάπη και εκτίμηση 
 η Πρόεδρος του Συλλόγου 
Μαιρη Νικολοπούλου
 και τα μελη του Δ.Σ.

Κορωνοϊός: Συναγερμός και έκτακτα μέτρα στο Κρανίδι – Σε ποιους γίνονται τεστ και η αγωνία των πολιτών

Κορωνοϊός: 119 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθαναν δύο ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συναγερμός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικών στον κορωνοϊό σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.
Αυτές τις ώρες η διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχουν κληθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν έρθει σε επαφή με τους φιλοξενούμενους στη δομή. Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχουν προσέλθει πάνω από 100 πολίτες προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό.
Πρόκειται για ιχνηλατημένες επαφές, όπως εργαζομένοι και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων όπου εργάζονταν μετανάστες, εργαζόμενοι σε τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Μήνυμα για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, έστειλε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη σήμερα ύστερα από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικά στον κορονοϊό σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.