Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,7% για τη ΝΔ


 Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Προβάδισμα 7,7% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 6,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Χρυσή Αυγή 3,6%, το ΜΕΡΑ 25 2,8%, η Ελληνική Λύση 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η Δημιουργία Ξανά 1%.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στο 10% (37%-27%).


ysterografa.gr

Το πολιτικό “αντίο” της ΝΔ στον Γιάννη Μανώλη


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του πρώην βουλευτή Γιάννη Μανώλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την αιφνίδια απώλεια του πρώην βουλευτή Γιάννη Μανώλη.
Ως βουλευτής της Παράταξής μας, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας και ιδρυτικό μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.
Αγάπησε και τίμησε την ιδιαίτερη Πατρίδα του, την Αργολίδα.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

https://cdn7.bbend.net/media/com_news/story/2018/08/11/369270/main/Mosquito.jpg
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ενημερώνει ότι Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τα έτη 2010-2014 και 2017 -2018, σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι

Οι ευχες του νέου Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου σε μαθητές /τριες για τις Πανελλαδικές Εξετλασεις

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος με την ευκαιρία των  Πανελλαδικών εξετάσεων απευθύνει τις ευχές του για καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες μαθητές και μαθητριες :

"Η ώρα των Πανελλαδικών εξετάσεων έφτασε λοιπόν για μια ακόμη χρονιά. Χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας αρχής, μιας νέας πορείας. Αυτές τις στιγμές αγωνίας και ψυχολογικής πίεσης, τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειές τους οι οποίες στήριξαν αυτήν την πολυετή προσπάθεια, είναι επιτακτική ανάγκη με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να τοποθετήσουν την κατάσταση στις σωστές της διαστάσεις.
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μια διαδικασία επιβράβευσης της πολυετούς προσπάθειας του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας.
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός στο προσωπικό ταξίδι του κάθε διαγωνιζομένου.
Οι εξετάσεις αυτές απαιτούν ηρεμία, αποφασιστικότητα, πίστη και θετική σκέψη.
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μία από τις πολλές δοκιμασίες που θα παρουσιαστούν στην ζωή του καθενός.
Οι εξετάσεις αυτές είναι ΜΙΑ ευκαιρία, δεν είναι Η ευκαιρία.
Καλή επιτυχία λοιπόν παιδιά και εύχομαι το τέλος αυτής της περιόδου να σας βρει με καθαρή ματιά, με το χαμόγελο στα χείλη και με αμείωτη την νεανική ορμή σας. Γιατί μόνο έτσι θα γίνετε το μέλλον που τόσο έχουμε ανάγκη.
«…Βρες χρόνο για διάβασμα-Αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης
Βρες χρόνο για όνειρα-Αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τα’ αστέρια
Βρες χρόνο να γελάς-Αυτό είναι η μουσική της ψυχής
Βρες χρόνο να είσαι παιδί-Για να νιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος…»

«Βρες χρόνο-Γιάννης Ρίτσος»"

Την Δευτερα διαλυεται Εν μέσω τρομολαγνείας από Τσακαλώτο ψηφίστηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο και έκλεισε η Βουλή

Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο – Έκλεισε η Βουλή 
Με την ψήφιση της τροπολογίας για την μη μείωση του αφορολόγητου και το κόψιμο των αντιμέτρων ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Βουλή και την Δευτέρα θα διαλυθεί. 
Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφού Το Ποτάμι και το ΚΚΕ (τα μοναδικά κόμματα που έμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας και δεν αποχώρησαν) επέλεξαν το «παρών».

Η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/tsipas-voutsis-500.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρά την κατακραυγή για τις μετατάξεις φίλων, συγγενών κι γνωστών ου ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή επιμένει ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ενοχής. Για νόμιμη διαδικασία που είχε την συναίνεση και άλλων πολιτικών κομμάτων μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Κυρίες και κύριοι

Πέθανε ο πρώην βουλευτής τη ΝΔ Γιάννης Μανώλης σε ηλικία 69 ετών

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/giannis-manolis-500.jpg

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μανώλης, πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών στέλεχος της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, σήμερα το πρωί είχε πάει για μπάνιο στην θάλασσα με φίλους του. Ξαφνικά δεν αισθάνθηκε καλά και τους είπε ότι θα φύγει. Λίγη ώρα αργότερα ένας περαστικός τον είδε πεσμένο μπροστά στο αυτοκίνητό του. Κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 08.30 το πρωί αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο εκεί, ήταν ήδη νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο

Πολύ σημαντική η εξέταση του φωσφορου στο αίμα. Τι δείχνει η αύξηση και τι η μείωση; Πηγές με φωσφορο





Ο φώσφορος είναι ένα ιχνοστοιχείο που υπάρχει σε κάθε κύτταρο και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και τη διατήρηση της ζωής και είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε ζωντανό οργανισμό και όχι μόνο για τον άνθρωπο. Ο φώσφορος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των οστών και των δοντιών, στην ανάπτυξη, στη συντήρηση

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά


Την 7η Ιουλίου 2019 ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει τρίτη φορά και αμετάκλητα τα πολιτικά εγκλήματα του Αλέξη Τσίπρα. Η σημερινή Κυβέρνηση-Κουρελού που δημιουργήθηκε εσκεμμένα με Υπουργούς χωρίς λαϊκή

Πανελλαδικές:«Το μέλλον της Δημοκρατίας», το θέμα της Έκθεσης.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων δίνουν το πρώτο τους διαγώνισμα, το οποίο θα είναι στην Νέα Ελληνική Γλώσσα, παίρνοντας σειρά έτσι από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, που μια μέρα πριν έδωσαν στα Νέα Ελληνικά. Από την ενότητα «Δημοκρατία και νέοι», έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές 2019.
Οι διαγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2019, στην πρεμιέρα των εξετάσεων σήμερα, διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Στην Εκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα ήταν σχετικό με τη «δημοκρατία και τους νέους», θέμα αναμενόμενο κατά τους καθηγητές.
Δεκάδες χιλιάδες μαθητών θα εισέλθουν στις αίθουσες για να δώσουν με την σειρά τους το πρώτο μάθημα. Η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, καθώς καλούνται να δώσουν εννέα μαθήματα σε τέσσερις ημέρες.
Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ
10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
Αύριο, 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, όπου θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.

Πηδάει από το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ η Χριστοδουλοπούλου.

Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση και δεν θα συμμετέχω στις εκλογές 
Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα βγήκε σήμερα το πρωί η Τασία Χριστοδουλοπούλου για να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και τους συντρόφους της. Ο μόνος τρόπος για να επανορθώσει είπε ότι είναι να μην κατέβει υποψήφια στις εκλογές.
Φαίνεται πως η χθεσινή δήλωση της ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις για την κόρη της έκανε άνω κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο σημείο που η κ. Χριστοδουλοπούλου έφτασε στο σημείο να βγει σήμερα το πρωί στην τηλεόραση, να ζητήσει συγγνώμη και να πει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες

Τελευταία γκάλοπ: ΝΔ 38%-ΣΥΡΙΖΑ 23% με άνετη αυτοδυναμία - Οι κυλιόμενες δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πανωλεθρία


Σοβαρό πρόβλημα συσπείρωσης από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζει στις τελευταίες κυλιόμενες μετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα έχει καταγράψει και έχει μεταφέρει στον πρωθυπουργό ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την διαφορά που θα έχει η ΝΔ στις εθνικές κάλπες.

Ανακοινώθηκε ο Ψαραντώνης στο Επικρατείας του Βαρουφάκη

 
 Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρονται τα ονόματα που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο και τα οποία όπως επισημαίνεται προέρχονται από τον χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και των αγώνων για δικαιοσύνη στην Ελλάδα και στον κόσμο.
«Πρόσωπα που σηματοδοτούν τη δυνατότητα του ΜέΡΑ25 να κτίζει κοινό πρόγραμμα εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας και την αναξιοπρέπειας από όλο το αντι-συστημικό πολιτικό φάσμα και στην βάση της κοινής μας αγωνίας για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη: από την αλέκιαστη Αριστερά και την Οικολογία έως τους αυθεντικά φιλελεύθερους» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
Αναλυτικά τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας:
Πέπη Ρηγοπούλου.
Νένα Βενετσάνου
Γιώργος Μανιώτης
Τάκης Μίχας

Λίτσα Αλεξάκη
Ψαραντώνης Ξυλούρης

Τα υπόλοιπα έξι ονόματα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια.

aftodioikisi.gr

ΤΡΙΠΟΛΗ: Εκδηλώσεις μνήμης 56 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη


 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 



ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΗ 2019
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής
στο ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
56 χρόνια από τη δολοφονία του

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
5:00 μ.μ
Κερασίτσα – Μνημείο Λαμπράκη
Χαιρετισμός από μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας –  Κατάθεση στεφάνων
6:15μ.μ
3ος αγώνας δρόμου (Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη).
Εκκίνηση από το πάρκο των Αλύγιστων (Φυλακές) – Τερματισμός Πλατεία Πετρινού.
6:30 μ.μ
Ομιλία από μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Βράβευση αθλητών.
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση με έργα μαθητών που συμμετείχαν στην Πανελλαδική πρωτοβουλία της Ε.ΕΔ.Υ.Ε «Αλληλεγγύη στα παιδιά και στο λαό της Παλαιστίνης», καθώς και εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά
Αναχώρηση Λεωφορείου για την Κερασίτσα από πλατεία Κολοκοτρώνη 4:30μ.μ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ



Τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη φέρουν τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα έργα στο Δήμο Άργους – Μυκηνών .

 
Αδιάψευστοι μάρτυρες της επιτυχίας της πολιτικής του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Δήμο Άργους Μυκηνών είναι τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα έργα που έχουν αλλάξει την εικόνα του και του έχουν δώσει μια δυναμική προοπτική για το μέλλον, τα οποία φέρουν την προσωπική του σφραγίδα.