Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ| ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ

  

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία μίλησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία, υπό τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Assen Vassilev, ο οποίος συνοδεύεται από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό, αρμόδια για Αποτελεσματική Διοίκηση Kalina Konstantinova, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Bozhidar Bozhanov και τον υπουργό Ενέργειας Alexander Nikolov στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΠΕΛΟΠΗΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Τρίπολη 22-2-2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης με ομόφωνο ψήφισμα, εκφράζει την συμπαράστασή του και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που αυτή τη περίοδο είναι στους δρόμους του αγώνα και στα μπλόκα.

Συγκεκριμένα το ομόφωνο ψήφισμα αναφέρει:

Πούτιν: Δεν επιχειρούμε να αναστήσουμε τη Ρωσική Αυτοκρατορία

  

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε σήμερα τις αιτιάσεις ότι με τις πρόσφατες κινήσεις του επιχειρεί να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

«Προβλέψαμε τις εικασίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την αυτοκρατορία της μέσα στα αυτοκρατορικά της όρια», δήλωσε ο Πούτιν μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν,

Διάγγελμα Μπάιντεν: Η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα – Ποιες κυρώσεις ανακοίνωσε / Κυρώσεις και από την Ευρωπαϊκή Ενωση

  

Κυρώσεις κατά της Μόσχας ανακοίνωσε  ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μέσα από το διάγγελμά του.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε αρχικά ότι «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι παίρνει ένα κομμάτι της Ουκρανίας, αυτό έκανε χθες ο Πούτιν με όσα είπε. Γνωρίζω ότι ο ίδιος οικοδομεί μια λογική για να συνεχίσει περαιτέρω. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την αρχή της ρωσικής εισβολής. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για

Εργασίες συντήρησης στο παλαιό Δημοτικό σχολείο Δερβενίου

 


• Οι εργασίες στο παλαιό Δημοτικό σχολείο Δερβενίου προχωρούν εντατικά ώστε να αναδειχθεί ένα κόσμημα της περιοχής.
Οι εργασίες της περίφραξης του γηπέδου 5χ5 ολοκληρώθηκαν και ο φωτισμός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Απομένει ο τάπητας για να έχουμε ένα καινούργιο γήπεδο.
Οι εργασίες στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
Η επικοινωνία με τους δημότες της Ευρωστίνης συνεχίζεται σε εβδομαδιαία βάση.
Ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ.Ανδρέας Καραβάς και ο πρόεδρος του Δερβενίου κ.Γιάννης Ροδόπουλος πάντα στις επάλξεις. Η συνεργασία και η βοήθειά τους είναι πολύτιμη.
 

Βλάσης Τσιώτος

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.902 νέα κρούσματα ( 331 στην Μεσσηνία, 251 στην Ηλεία, 703 στην Αχαΐα.)


Μικρή  μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού , καθώς σε σχέση με χθες, ( -34) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.902 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.285) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (617) .  

  Συγκεκριμένα

Εννιακόσια σαρανταοκτώ ( 948) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 247 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 331 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 370 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (147) Αρκαδίας (124) και Λακωνίας (99).

Επίσης άλλα 977 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 703) και Ηλείας (251).   

Σήμερα 22 / 2 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.902 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 197.027 (101.249 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 22 / 2 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 703),  Μεσσηνίας  (331),  Κορινθίας (247), Ηλείας (251), Αργολίδας (147), Αρκαδίας (124) και Λακωνίας (99)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                74.432

Π.Ε. Κορινθίας           29.351

Π.Ε. Μεσσηνίας         28.190

Π.Ε. Ηλείας                22.075

Π.Ε. Αργολίδας          17.567

Π.Ε. Αρκαδίας            14.934

Π.Ε. Λακωνίας           11.650