Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μεγάλη φωτιά στις Σπέτσες - Φωτιά και στην Ανάβυσσο

Άνθρωποι βλέπουν τη μεγάλη φωτιά από παραλία του νησιού - ΦΩΤΟ REUTERS
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι από άγνωστο λόγο, στο νησί των Σπετσών. Όλο το νησί είναι στο "πόδι" από τη μεγάλη φωτιά. Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το κλιμάκιο Κρανιδίου και των Σπετσών και ενισχύσεις από το Ναύπλιο.

Εντολή Τατούλη για επίσπευση της μελέτης αποκατάστασης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο



Εμφάνιση IMG_2596.JPG 
Εντολή για επίσπευση της μελέτης αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσου Χειβιδόπουλου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Ελένης Παναγιωτοπούλου, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου, του Συντονιστή Αργολίδας κ. Ιωάννη Σαρρή, του πάτερ Λευτέρη και των μελετητών.
Εμφάνιση IMG_2599.JPGΟ κ. Τατούλης σημείωσε ότι εξετάζεται το πρόβλημα μετά την απόφαση του ΚΑΣ και ότι η οριστική μελέτη βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφερειακής αρχής, ώστε να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα επιτρέψει την αναστήλωση, ανακαίνιση και συντήρηση του ιστορικότερου μνημείου της Νεότερης Ελλάδας.  
Σε συνέχεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο παρακείμενο Ενετικό κτίριο.

Συνάντηση Τατούλη – Ζέρβα



Εμφάνιση IMG_3310.JPGΜε τον ομογενή ευπατρίδη κ. Γεώργιο Ζέρβα συναντήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, παρουσία του Αντιδημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Χρήστου Πετσέλη και του Προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Προσύμνης κ. Χρήστο Γούλη.
Ο κ. Τατούλης εξήρε την αγάπη του κ. Ζέρβα για τον τόπο του, καθώς με δαπάνες του αγοράστηκε το οικόπεδο για την ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου Αργολίδας, και συζήτησαν τις προοπτικές ένταξης του έργου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε επίσης με τον κ. Ζέρβα, ο οποίος έχει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Πελοπόννησος. 

Πέτρος Τατούλης «Στους αυτόκλητους μάγους: στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»- ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.



 http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/03/kolpos.jpg
http://www.amna.gr/photos/201707/w23-111647tatoulhs.jpg«Είχαμε προειδοποιήσει για την εξέλιξη, δυστυχώς όμως δεν μας άκουσαν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «αυτό πλέον δεν έχει σημασία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το ΣΤΕ ακύρωσε το ΠΔ ζητώντας το αυτονόητο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να εκπονήσει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της περιφερειακής αρχής με τους Δήμους της Μεσσηνίας και της Ηλείας, για την προάσπιση της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου και την αποτροπή δεσμευτικών πράξεων που υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι «ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος πιθανώς θα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αυτοσχεδιάζει αγόμενος από τις ιδεοληψίες του, αλλά ότι θα πρέπει να σέβεται τόσο τη θεσμική λειτουργία, όσο και τους νόμους του κράτους». 

Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ -Αναλυτικά οι διατάξεις του

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ, μετά την ψήφιση του στη Βουλή, και πλέον μπαίνουν σε εφαρμογή οι σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των ΟΤΑ που απορρέουν από τα 140 άρθρα του και τις τροπολογίες του.
Το Πολυνομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του Κράτους (ν. 4483) και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις».
Η aftodioikisi.gr, μετά και την ανάρτηση του, σε ΦΕΚ, παρουσιάζει τις σημαντικότερες διατάξεις του:

Απόφαση του ΣτΕ εμποδίζει τους Δήμους να αναστέλλουν την άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος


Με απόφαση του Δ’ τμήμα του ΣτΕ, οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να αναστέλλουν την έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για οριστική επίλυση η υπόθεση παραπέμφθηκε στην 7μελή σύνθεση του ίδιου τμήματος του ΣτΕ.

ΕΝΠΕ: Να ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού του αγριόχοιρου καθώς προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή

 http://www.ihunt.gr/sites/default/files/styles/body_1/public/field/image/boars.jpg?itok=nxke1UTN
Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού του αγριόχοιρου, ζητεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ΔΣ της Ένωσης  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Επέκταση ωραρίου εργασίας για υπαλλήλους δήμων και Περιφερειών

Τη δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου για τους εργαζομένους των Δήμων, των Περιφερειών αλλά και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, με απόφαση Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνει το Πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ του ΥΠΕΣ που χτες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. 
Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε διαφορετικές σχολικές μονάδες από εκείνες της τοποθέτησής τους για τις καθαρίστριες/ές σχολείων.
Συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 87, με τίτλο: «Δυνατότητα επέκτασης ωραρίου προσωπικού Ο.Τ.Α. με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου», προβλέπεται:

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας



 http://static.dimokratiki.gr/uploads/2014/08/ghjji-744x570.png
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Εμπαιγμός των πολιτών τα μεγάλα ψέματα για το κόστος του ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου»



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbCCOrwH59NYPTd5aDsriaA60ao6Zojdgyw0sB7GkV1AYjzwghkkIc4ueMTQwfRWcWgSdUbWDPXGePgbkXAgoCaXHIjTa_6Udr-ZBytmptjzp4p8tRznoYF_il2Vjk_rSv2NXpZicWoFz0/s1600/396e1bd0c02685fac098cf4f2da1eead_XL.jpg
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημόσια διάλογο και την αντιπαράθεση που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ έχει κριθεί πρωτοποριακό, φιλικά περιβαλλοντικό και το πιο οικονομικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το Συμβούλιο Επικρατείας, από

Ανείπωτη τραγωδία - Νεκροί δύο εργάτες στη Σκάλα Λακωνίας

 http://www.report24.gr/wp-content/uploads/0000000000000232.jpg
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί σε αντλιοστάσιο, κοντά στην πλατεία Πηγών, στη Σκάλα Λακωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 51χρονος εργάτης υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε αποχετευτικό δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, καθώς και ένας 37χρονος Έλληνας, που έσπευσε να βοηθήσει τον 51χρονο, όταν έχασε τις αισθήσεις του.
Οι άλλοι δύο τραυματίες είναι ένας 66χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους δύο πρώτους. Οι

Νέο κατάστημα English Home ανοίγει τις πόρτες του στο εμπορικό πάρκο MARE WEST!

Την 1η Αυγούστου 2017, το νέο κατάστημα English Home ξεκινά τη λειτουργία του


Bedroom(Κόρινθος, 1 Αυγούστου 2017). Το English Home, ένα από τα πιο αγαπημένα brands  λευκών ειδών και ειδών σπιτιού, ανοίγει το νέο του κατάστημα στο εμπορικό πάρκο MARE WEST την 1η Αυγούστου και σας προκαλεί να ανακαλύψετε μία τεράστια ποικιλία προϊόντων που θα προσφέρουν έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σας. 

Το English Home προσφέρει κομψές επιλογές για τα σπίτια σας για κάθε εποχή, εισάγοντας μια ήσυχη, άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα στους προσωπικούς σας χώρους, με λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το αγαπημένο αγγλικό ύφος. Από την κρεβατοκάμαρά σας μέχρι το μπάνιο, το καθιστικό, την κουζίνα και τα παιδικά δωμάτια, στο English Home μπορείτε να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας.



Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου, εικαστικό του English Home και φωτογραφία από το Mare West.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία.
 Εμφάνιση 14202722_10153766286177231_3466407179921042843_n.jpg
Φιλικά,
Λιλή Δράκου

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Ελληνική Αστυνομία

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Το πρώτο 12ωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες»  πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου,  στην Ελληνική Αστυνομία Περιφέρειας Κορίνθου έπειτα από το Σύμφωνο Συνεργασίας  που υπέγραψε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, το οποίο προβλέπει την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) σε όλη την Ελλάδα σε θέματα  Πρώτων Βοηθειών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το καινούργιο τροπάρι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Η δική μας έξοδος είναι καλύτερη»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τώρα που όλοι έχουν καταλάβει ότι η έξοδος στις αγορές είναι πανάκριβη – δανειστήκαμε με 4,625% όταν όλοι οι άλλοι δανείζονται από 1,5% και κάτω, κάτι που δεν συνέβαινε το 2014, όταν όλοι δανείζονταν με πολύ υψηλότερα επιτόκια – έχει αρχίσει η προπαγάνδα «η δική μας έξοδος είναι καλύτερη».
Προφανώς θέλουν να δικαιώσουν τη γνωστή πλέον ρήση «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές» (κατά περίπτωση το όργανο που θα έπαιζε ο κ. Τσίπρας ήταν και ο ζουρνάς και η λύρα).
Σε μια ακόμη προσπάθεια να αποδείξουν ότι είναι

Πτώχευσε η Hondos Center Πολυκαταστήματα


Πτώχευσε η Hondos Center ΠολυκαταστήματαΣε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
 Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία- που δεν σχετίζεται, επιχειρηματικά, με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center- βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό. Όπως προβλέπει η πτωχευτική

Σεισμός 5.3 Ρίχτερ στη Γαύδο τη νύχτα


Ο Εγκέλαδος ξύπνησε και πάλι στην Ελλάδα και αυτή τη φορά “χτύπησε” με 5,3 Ρίχτερ. 
 Η σεισμική δόνιση σημειώθηκε στις 00:30 πενήντα χιλιόμετρα νότια της Γαύδου και το επίκεντρο ήταν στη θαλάσσια περιοχή. Ο σεισμός σημειώθηκε νότια της Γαύδου, 426 χλμ νότια από την Αθήνα, και σε εστιακό βάθος 8 χλμ. 
 Ωστόσο λόγω του μεγέθους έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Σύμφωνα ωστόσο με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ε. Λέκκα πρόκειται για έναν σεισμό λόιγω της μετακίνησης των πλακών Αφρικής και Ευρώπης, φαινόμενο αναμενόμενο και φυσιολογικό, το οποίο δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο σεισμός αυτός δεν συνδέεται, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα σε καμία περίπτωση με τους σεισμούς που έπληξαν Λέσβο και Κω.

Οι εκλογικοί κατάλογοι της Επαρχίας Κορίνθου έτσι όπως αναθεωρηθήκαν μετά το 1881.



 
*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Στα γενικά αρχεία του κράτους υπάρχουν έγγραφα ιστορικής αξίας και σημασίας. Ανάμεσα σ αυτά υπάρχουν και  οι εκλογικοί κατάλογοι της Επαρχίας Κορίνθου του Νομού ΑργολιδοΚορινθίας (Οι Νομοί Κορινθίας και Αργολίδας αποτέλεσαν τον Νομό Αργολιδοκορινθίας, που ως νομός περιλάμβανε και την Επαρχία Τροιζηνίας, άλλα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού Πόρος και Ύδρα εκείνη την χρονική περίοδο)  έτσι όπως αναθεωρηθήκαν μετά το 1881. Στο συγκεκριμένο  αρχείο  περιλαμβάνονται 9 υποφάκελοι με τους εκλογικούς καταλόγους των παρακάτω δήμων:

1. Δήμος Ευρωστίνης
2. Δήμος Κλεωνών
3. Δήμος Κορίνθου
4. Δήμος Νεμέας
5. Δήμος Πελλήνης
6. Δήμος Περαχώρας
7. Δήμος Σολυγείας
8. Δήμος Στυμφαλίας
9. Δήμος Τρικάλων.

Στους καταλόγους περιλαμβάνονται άρρενες εκλογείς (δεν ψήφιζαν οι γυναίκες τότε) με πλήρη στοιχεία : Αριθμό Μητρώου, Επώνυμο Όνομα, Ηλικία ,Επάγγελμα ή Επιτήδευμα και Ενεστώτα Διαμονή. Τα αρχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική ιστορία της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να αντλήσουμε ιστορικά στοιχεία για την τότε περίοδο, να δούμε τους προγόνους  μας, τις μετακινήσεις των πληθυσμών κλπ βγάζοντας πραγματικά  χρήσιμα συμπεράσματα. Αξίζει το κόπo να τα επισκεφτείτε στο:


 *ο κ. Αναστάσιος Λυμπερίου είναι Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας
tasoslimp@yahoo.gr