Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Από το 1995 η Ελλάδα έχει την απειλή του casus belli – Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

 Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα  


 Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του εστιάζοντας στην κλιματική κρίση και τη διακήρξη της Αθήνας για την Κλιματική Αλλαγή κατά τη Σύνοδο Κορυφής EUMED9, αλλά στις κινήσεις της Ελλάδας προς θωράκιση του κλίματος και στροφή στην πράσινη ενέργεια.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στον ΟΗΕ – «Το θέμα θεωρείται λήξαν», λέει κυβερνητική πηγή

 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου στον ΟΗΕ 

Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. 

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε ο Εθνικός Κήρυκας.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης πως «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» των προηγούμενων ημερών.

Η Κλιματική Κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Δήμα – Στυλιανίδη.

 

 Πρακτικές συνεργασίες μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συζήτησαν σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου κ. Μανώλης Πλειώνης και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης.