Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Super League: Το πρόγραμμα των πλέι οφ και των πλέι άουτ με δύο εμβόλιμες

Super League: Το πρόγραμμα των πλέι οφ και των πλέι άουτ με δύο εμβόλιμες
Η Super League ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πλέι οφ και πλέι άουτ έως την 7η αγωνιστική και όρισε δύο εμβόλιμες.
Το ντέρμπι «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ ορίστηκε για την Κυριακή 28/6 (19:15), ενώ την ίδια μέρα στις 21:30 η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
Ορίστηκαν επίσης δύο εμβόλιμες αγωνιστικές, μία την 1η Ιουλίου και άλλη μία στις 8 Ιουλίου. Το ντέρμπι «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Κορωνοϊός-Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

 
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν ακόμη θάνατο στην Ελλάδα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.237, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.813 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«Κόλαση» φωτιάς στο Μαρτίνο Φθιώτιδας: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Πέρασαν την εθνική οδό οι φλόγες


Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους η πυρκαγιά που ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής πλησίον του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας - Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας, πέρασε στο βραχίονα των ανεμογεννητριών πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας.

Για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχει διακοπεί η

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 για την Πελοπόννησο απαιτεί μια συλλογική προσπάθεια "

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19.06.2020
Με την με αριθμ. 53/24.02.2020 απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, σε εφαρμογή του άρθρου 164 του Ν.3852/2010 και όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 97 του Ν.4555/2008.
Η επιτροπή απαρτίζεται από 13 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη, μεταξύ των οποίων, τρείς Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ιστορικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων. Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε η Εντεταλμένη σύμβουλος κα. Μαργαρίτα Σπυριδάκου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταξύ των άλλων,

Παραδόθηκε στη κυκλοφορία ο κομβος της Λυκοποριάς με τη ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών


 Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα , του Γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη των βουλευτών Κορινθίας Νίκου Ταγαρά, Μαριλένας Σούκουλη και Γιώργου Ψυχογιού των αντιπεριφερειαρχών Τάσου Γκιολή  και Χάρη Βυτινιωτη, του Δήμαρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου των τ. Δημάρχων της περιοχής Δημήτρη Σκούρα και Ηλία Ανδρικόπουλου καθώς και κατοίκων της περιοχής πριν από λιγη ώρα παραδόθηκε  στην κυκλοφορία ο Κόμβος της Λυκοποριάς που ενώνει τα χωριά ανάμεσα στο Δερβένι και το Ξυλόκαστρο με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου Πατρών.

"Δικό μου έργο ο κόμβος στην Λυκοποριά", δήλωσε ο Χρίστος Δήμας

 

Δεν έχασε την ευκαιρία την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα να παρουσιάσει την παράδοση στην κυκλοφορία του κόμβου της Λυκοποριάς ως δικό του κατόρθωμα.  Ο κόμβος που θα συνδέσει τα χωριά ανάμεσα στο Δερβένι και το Ξυλόκαστρο με τη  νέα εθνική οδού Αθηνών - Κορίνθου-Πατρών παραδόθηκε στην κυκλοφορία προ ημερών και ήταν αναμενόμενη ενέργεια, αφού τα έργα είχαν ξεκινήσει προ ετών και έμεναν λεπτομέρειες για την παράδοση του κόμβου αυτού. Παρόλα αυτά ο κ Δήμας ανέφερε σε δήλωση του ότι ενέργησε προσωπικά ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες.
Οι δηλώσεις έφεραν αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα που έτσι κι αλλιώς είναι ενοχλημένοι με την συμπεριφορά του άλλοτε αγαπημένου παιδιού της Κορινθίας, καθώς έχει καρπωθεί κόπους αρκετών καταξιωμένων συνεργατών του και επίσης έχει αδιαφορήσει για την περιοχή του. Επιχειρηματίες, παράγοντες καθώς και στελέχη φιλικά προσκείμενα στο χώρο της Νεας Δημοκρατίας είχαν ζητήσει την βοήθεια του ή την συνδρομή του, άλλα ο ιδιος έδειξε την προτίμηση του διαλέγοντας φίλους και άτομα από το χώρο του ΚΙΝΑΛ  και του ΠΑΣΟΚ. "Πρέπει να προτιμήσω άτομα εκτός ΝΔ. Άμα τα προσελκύω αυξάνω την δύναμη του κόμματος στην Κορινθίας. Είναι δικός μου αγώνας, αν δεν εκλεγώ θα είναι δικό μου ζήτημα" είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη."
Εξάλλου είναι κοινό μυστικό ότι στον επερχόμενο ανασχηματισμό θα είναι ένα από τα πρώτα μέλη που θα τεθούν εκτός υπουργικού Χαρτοφυλακίου, καθώς και ο πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος με τις κινήσεις του και τις δηλώσεις του. 
Ο πατέρας του είχε αφήσει καλό όνομα στην πολιτική αλλιώς δεν θα μπορούσε να πολιτευθεί, είχε αναφέρει παλιότερα πράγμα που επιβεβαιώνει το ποιόν του.
Ο κ Δήμας, χάρις σε ενεργείες και γνωριμίες του πατέρα του σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». 
Επίσης έχει διδάξει ως ωρομίσθίος - βοηθός καθηγητή και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet για 3 μηνες. Έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών, βασιζόμενος σε εργασίες φοιτητών του και συνάδελφων του, προκαλώντας την όχληση της επιστημονικής κοινότητας, γεγονός που σκεπάστηκε λόγω ενεργειών του πατέρα του.
Πριν θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως βοηθός σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).
Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 βασιζόμενους στος ψηφούς του πατέρα του και στην κληρονομιά του  και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 καθώς και του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, αφού αποκάλυψε τις κινήσεις του κ Ταγαρά στους πολιτικούς του αντιπάλους.