Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιονοθύελλα στην Πελοπόννησο

Χιονοθύελλα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε όλη την ορεινή Πελοπόννησο, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση στα ημιορεινά.

Ακόμα και μέσα στην Τρίπολη χιονίζει έντονα και το ύψος του χιονιού φτάνει τα 3 εκατοστά.

Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας, αλλά και της κοινοπραξίας Μορέας κάνουν προσπάθειες για την απομάκρυνση του χιονιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στον αυτοκινητόδρομο και το λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ όσοι κινηθούν τις επόμενες ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία, στο δρόμο Ξυλοκάστρου - Τρικάλων από το 20ο χλμ., Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χλμ. και Δερβενίου - Γκούρας, από το 20ο χλμ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα. Ήδη τα πρώτα προβλήματα παρουσιάζονται στην ακτοπλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πλέουν στα πελάγη.
Ήδη στην Πάτρα το κρύο είναι έντονο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το χιόνι έφτασε στο Αίγιο, ενώ με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του νομού Αχαΐας.
Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στους δρόμους από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Καλάβρυτα προς Κλειτορία μέσω Λουσσών, από Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο, από Καλάβρυτα προς Κλειτορία μέσω Πριόλιθου, καθώς και από Ζαρούχλα προς χιονοδρομικό μέσω Περιστέρας.

Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη Συνέλαβαν αστέγους που έψαχναν καταφύγιο από το κρύο!

Την άμεση επέμβαση των ΜΑΤ ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να «καθαρίσουν» το Πνευματικό κέντρο του δήμου από δεκάδες άστεγους που αναζητούσαν μία στέγη για να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος.

Όπως αναφέρει στην κάμερα του newsbeast, ο Δημήτρης Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος περνούσε από το σημείο την ώρα της έντασης, «με εντολή του δημάρχου επενέβησαν τα ΜΑΤ και προσήγαγαν 15 άτομα».

Ωστόσο, η πλευρά Καμίνη υποστηρίζει ότι «η μήνυση αποσύρθηκε ενώ απο τους 15 μόνο οι 2 ήταν άστεγοι και όσοι οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Εξαρχείων ήταν προβοκάτορες που ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα».

Αυτή την ώρα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων έχει συγκεντρωθεί πλήθος περίπου 50 ατόμων για να διαμαρτυρηθούν για αυτή την αντιμετώπιση των αστέγων που προκαλεί μόνο ντροπή.

newsbeast.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΡΟΣ.

Την ίδια στιγμή που οι γελοίοι του ΔΝΤ ζητούν “διαρθρωτικές αλλαγές” για να αποσαθρώσουν την κοινωνία, ο πρόεδρος της Ρωσίας συγκρούεται με τους συνεταίρους του τρόμου αφού πρώτα ρήμαξε τους ντόπιους ολιγάρχες – συνεργάτες του ΔΝΤ.
Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sibilla, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του George Soros, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, του Στρως Καν κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

olympia.gr

Δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό ο Π. Ψαράκης! Σκληρή κριτική και αυτοκριτική

«Ανατροπές» και εκπλήξεις είχαμε στο χθεσινό Δ.Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2012. Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα και πήρε ολιγοήμερη αναβολή για να ενημερωθεί εκτενώς και η μειοψηφία μετά από αίτημά της. Η συνεδρίαση διήρκησε 4 ολόκληρες ώρες και εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά…
Υπήρξαν σοβαρές παρεμβάσεις από την πλευρά της μειοψηφίας και κυρίως από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δ. Σκούρα, ο οποίος ανέφερε ότι «κι αυτός ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός, ενώ πέρσι ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λογοθέτης είχε υποσχεθεί ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα ήταν πραγματικός». Ο περσινός, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σκούρας, εκπληρώθηκε κατά 45%, ενώ κατά 55% δεν εκπληρώθηκε. «Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι αυτός ο προϋπολογισμός, θα είναι αναποτελεσματικός και τακτοποιητικός (ρουτίνας)», δήλωσε ο κ. Σκούρας. Κι όλα αυτά όπως είπε, παρότι οι ΚΑΠ και η ΣΑΤΑ τα τελευταία χρόνια ήταν σαφώς αυξημένα και δόθηκαν και αναδρομικά χρήματα απ΄ αυτά που είχαν παρακρατηθεί από τους Δήμους, τόνισε…

Η έκπληξη ήρθε από τον πρώην Αντιδήμαρχο…

Τελικά ο προϋπολογισμός στο σύνολό του ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία, ενώ ο κ. Σκούρας δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει μόνο τα έξοδα για τη διοίκηση και τους μισθούς των υπαλλήλων. «Παγωμάρα» επικράτησε προς το παρόν στην αίθουσα, όταν άρχισε να μιλά ο πρ. Αντιδήμαρχος Π. Ψαράκης, -που προέρχεται από την παράταξη της σημερινής πλειοψηφίας- και ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή κριτική στη Δημοτική αρχή, αλλά και αυτοκριτική θα έλεγε κανείς για τη δική του πορεία αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος καταλήγοντας σημείωσε ότι δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2012,  κάτι που άλλοι περίμεναν, ενώ για κάποιους η απόφαση ήταν «κεραυνός»…
 
korinthianews.blogspot.com

Τι αλλάζει στο Νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια

Τι περιλαμβάνει η πρόταση για το Νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια που παρουσιάστηκε στη διακομματική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας

Την πρόταση για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης, παρουσίασε σήμερα   στη Διακομματική Επιτροπή η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Παιδείας.
Τα βασικά σημεία της πρότασης για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχουν ως εξής:
· Αυτόνομο Λύκειο- Εθνικό Απολυτήριο με ισχύ.
· Οι μαθητές κάνουν τις επιλογές τους για την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική τους πορεία, με βάση τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.
· Υποστήριξη του μαθητή για την προετοιμασία του, εντός σχολείου, με τα μαθήματα εμβάθυνσης. Ήδη λειτουργούν το Ψηφιακό Σχολείο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο.
· Συμμετοχή των ΑΕΙ στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος για να παρακολουθεί τα προγράμματα σπουδών.
· Δυνατότητα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις σε τμήματα που- λόγω χαμηλής ζήτησης- έχουν κενές θέσεις.
· Αλλαγή του περιεχομένου των εξετάσεων. Θα εξετάζονται οι γνώσεις και δεξιότητες των υποψηφίων, ώστε να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους από την αποστήθιση στην κριτική σκέψη και την αξιολόγηση.
Η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Παιδείας. που αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή- που την συντονίζει-, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Αλέξη Δημαρά, τον Πρόεδρο του ΣΠΔΕ Ιωάννη Καζάζη, τον πρώην Πρόεδρο του ΣΠΔΕ Γιώργο Μπαμπινιώτη και την πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Νίκη Γκοτσοπούλου.

ΟΧΙ αιφνιδιασμός των μαθητών

Νίκος Νικολόπουλος...Η Ελλάδα διαθέτει την «πρωτοτυπία» να είναι η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη των 27 που κάθε μήνα η ανεργία αυξάνεται κατά 0,4%!

O Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τα στοιχεία της EUROSTAT για την ανεργία τον μήνα Οκτώβριο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Δέος προκαλούν τα νέα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε χθες η Eurostat. Υπερβαίνουν, άλλωστε, τα όσα μας έλεγε έως τώρα η ΕΛΣΤΑΤ.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν να εκτοξεύσουν την ανεργία στην Ελλάδα στη δεύτερη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Η Ελλάδα με ανεργία 19,2% ακολουθεί τώρα την Ισπανία με ποσοστό 22,9%.
Χιλιάδες συμπολίτες μας καταδικάζονται στην ανεργία μέσα από τις αναποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην οικονομία, με τις επιχειρήσεις να ασφυκτιούν από την καταστροφική μείωση της ζήτησης και τους πολίτες να έχουν φθάσει στο σημείο να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ένας στους δύο νέους, είναι αυτή τη στιγμή, άνεργος, ενώ η ανεργία των γυναικών αγγίζει το 22,1%.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι η ανεργία αυξάνεται μήνα το μήνα αλματωδώς:
Η Ελλάδα διαθέτει την «πρωτοτυπία» να είναι η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη των 27 που κάθε μήνα η ανεργία αυξάνεται κατά 0,4%!
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης για άμεσα μέτρα πολιτικής που θα ανατρέψουν και θα αναστρέψουν τη σημερινή πορεία. 
Υπογραμμίζει την ανάγκη για επενδύσεις στην ανάπτυξη.
Την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για Επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνωση της ρευστότητας της αγοράς, επενδύσεις, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ προς την κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Οι καιροί ου μενετοί.
Οι Έλληνες και η Χώρα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο». 


===
Επίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη σημερινή συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για τις επικουρικές συντάξεις, δήλωσε: 

«Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την  διαχείριση των επικουρικών συντάξεων, που αναπτύσσονται σε δύο άξονες.

Μεσοπρόθεσμες πολιτικές για την αναδιάρθρωση του τρόπου απονομής και διαχείρισης των επικουρικών συντάξεων. Οι αλλαγές  οι οποίες θα υλοποιηθούν πρέπει να προκύψουν από διάλογο μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση. Προκρίνονται λύσεις  για πιο ανταποδοτικό σύστημα.
Η προτεινόμενη ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων μας βρίσκει σύμφωνους, με επί μέρους επιφυλάξεις για διαδικαστικά θέματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν στο στάδιο της σύνταξης του σχετικού νομοσχεδίου. Ιδέες για πιο ανταποδοτικό σύστημα μας βρίσκουν επίσης σύμφωνους.

Θεωρούμε ότι η συμφωνία των κομμάτων για τα θεμελιώδη αυτά θέματα είναι η βάση για την μελλοντική εξάλειψη των ελλειμμάτων.

Άμεσες βραχυχρόνιες λύσεις για την ταμιακή διευκόλυνση των  επικουρικών ταμείων με σκοπό την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, χωρίς οριζόντιες περικοπές, με πόρους από:

·         Την χρήση μέρους των ήδη διαθεσίμων κεφαλαίων του ΑΚΑΓΕ.
·         Από τις προβλεπόμενες για φέτος αποκρατικοποιήσεις ύψους 9 δις πρέπει να αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι για την κοινωνική ασφάλιση. Οι πόροι αυτοί είναι το 10% δηλ. 900 εκατομμύρια.
·         Εξαίρεση από τις αποκρατικοποιήσεις των κρατικών λαχείων και προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από αυτά.
·         Αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.
Στις προτάσεις αυτές υπάρχει διαφωνία. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου διαφωνεί, δεν θεωρεί τις λύσεις αυτές βιώσιμες και επιμένει στις περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων.
Επιμένουμε ότι στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλεται η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων και η μη περαιτέρω περικοπή τους.
Πρέπει να συγκρατηθεί η εσωτερική ζήτηση και να διαφυλαχθεί η Κοινωνική Συνοχή».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​Η

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης τόνισε:
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα 3 αυτά κόμματα αν η χώρα καταστραφεί λόγω των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται. Οφείλουν να εγκαταλείψουν τη διγλωσσία και την υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου στην οποία συμμετέχουν. Δεν αρκεί να λες «τι δεν θέλεις να γίνει», αλλά πρέπει να έχεις εναλλακτικές προτάσεις, συγκροτημένες θέσεις. Και αν θέλουμε να αποφύγουμε νέες θυσίες με φόρους επί φόρων για τον κοσμάκη, θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει έμφαση και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».  

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω κακοκαιρίας

Την απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων οι υπηρεσίες της Τροχαίας.
Συγκεκριμένα, η απογόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει στο παρακάτω οδικό δίκτυο:
-Στην Π.Α.Θ.Ε. (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης - Ευζώνων).
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου – Πατρών.
-Στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως.
 -Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
-Στην Εγνατία Οδό, από Ηγουμενίτσα μέχρι χ/θ 423+500 (Α/Κ Γαληψού έως όρια με Ν. Καβάλας.)
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης.
-Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων από θέση Μουργκάνη έως θέση Παναγιά.
- Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών.

Επιπλέον, η Τροχαία, υπενθυμίζει στους οδηγούς και στους χρήστες του οδικού δικτύου, τις παρακάτω χρηστικές συμβουλές:
·         Φροντίζω το όχημά μου να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
·         Χρησιμοποιώ πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες. όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
·         Φορώ πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
·         Ενημερώνομαι για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσω.
·         Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
·         Φροντίζω ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
·         Μειώνω ταχύτητα και να αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορώ να σταματήσω με ασφάλεια.
·         Δε φρενάρω απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπώ της πορείας μου. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργώ και όταν πρόκειται να επιταχύνω ή να στρίψω.
·         Έχω αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνομαι πιο εύκολα αντιληπτός, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
·         Διατηρώ τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός μου πάντα καθαρούς.
·         Οδηγώ με χαμηλή ταχύτητα για να έχω τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός μου.
·         Είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν διασχίζω γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
·         Αν οδηγώ σε επαρχιακό δρόμο, αποφεύγω τους χιονισμένους χωματόδρομους.
·         Έχω στο νου μου ότι ενδεχομένως χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσω το όχημά μου όταν οδηγώ σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά μου:
  • Δεν προσπαθώ να «γκαζώσω» για να απεγκλωβιστώ, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
  • Μετακινώ δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξω το χιόνι από τους τροχούς.
  • Ειδοποιώ αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
  • Παραμένω στο αυτοκίνητό μου και να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.
Σε περίπτωση που μετακινούμαι εκτός πόλεως:
  • Φροντίζω, πριν ξεκινήσω, να ενημερωθώ για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Προγραμματίζω το ταξίδι μου, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
  • Βεβαιώνομαι ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου είναι γεμάτο καύσιμα.
  • Φροντίζω να έχω μαζί μου κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινούμαι μέσα στην πόλη:
  • Προτιμώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κινούμαι με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώ τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
  • Αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος...καθυστέρηση παράδοσης σχολικών βιβλίων - υπερβάσεις στο κόστος παραγωγής βιβλίων και φωτοτυπιών

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης σχολικών βιβλίων καθώς και για τις υπερβάσεις στο κόστος παραγωγής βιβλίων και φωτοτυπιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνεται ήδη κατά το ήμισυ το σχολικό έτος 2011-2012, ενώ οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν παραλάβει το σύνολο των διδακτικών βιβλίων. Παράλληλα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εταίρων της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ από τους γονείς, τους Δήμους και το Υπουργείο Παιδείας για την παραγωγή φωτοτυπιών με στόχο τη διευκόλυνση των μαθητριών και των μαθητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων.
Με αυτά τα δεδομένα, με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, ζήτησα από την αρμόδια υπουργό να απαντήσει:
1. Ποια είναι η τελική δαπάνη για την αγορά του απαιτούμενου χαρτιού για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων του έτους 2011 – 2012;
2. Ποια είναι η συνολική δαπάνη για την εκτύπωση των φωτοτυπιών και από ποιο κωδικό του προϋπολογισμού θα καλυφθεί;
3. Ποιο είναι το τελικό κόστος της αγοράς χάρτου, εκτύπωσης, βιβλιοδεσίας και διανομής των σχολικών βιβλίων;
4. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της παραγωγής και παράδοσης των διδακτικών βιβλίων του σχολικού έτους 2011-2012;».

Σαρώνει η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
"Κλείνει" πάλι ο καιρός τις επόμενες ώρες, παρά την ύφεση που υπάρχει αυτή την ώρα στα καιρικά φαινόμενα. Αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι σε παραθαλάσσιες περιοχές και πεδινές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια και Βορειοανατολικά και στα Βορειοδυτικά του νομού ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Θα το στρώσει σε όλα τα ορεινά τμήματα του νομού.
Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και ο χιονιάς που υπάρχει τις τελευταίες μέρες σχεδόν σε όλη την Κορινθία και ιδιαίτερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού. Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον παγετό, κάτι που προϋπήρχε από τις προηγούμενες μέρες, αλλά η ένταση των φαινομένων από χθες τα ξημερώματα δημιούργησε επιπλέον προβλήματα. Σε αρκετές περιοχές οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω της ανασφάλειας που υπήρχε για την ασφαλή μεταφορά τους με τα λεωφορεία, κάτι απολύτως φυσικό αφού πάνω απ΄ όλα μετράει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών…

Ιδιαίτερα προβλήματα στην ορεινή Κορινθία εντοπίζονται στην Καστανιά και στη Λαύκα καθώς και μετά το Καρτέρι από τη Μοσιά και πάνω. Το κυριότερο ζητούμενο που είναι και άκρως επικίνδυνο ιδίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι ο πάγος που υπάρχει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Π.Ε. Κορινθίας έχει προμηθεύσει τα ορεινά με τις κατάλληλες ποσότητες αλατιού για να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα του παγετού ώστε να μην υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία…
Ήδη τα πρώτα προβλήματα παρουσιάζονται στην ακτοπλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πλέουν στα πελάγη.
Το πλοίο "Επτάνησος" που επρόκειτο να φύγει από το λιμάνι της Πάτρας στις 12.30 για Κεφαλονιά, θα μείνει δεμένο λόγω των ισχυρών ανέμων.
Αυτή την ώρα είναι ανοικτή η γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, αλλά δεν αποκλείεται αργότερα να κλείσει, όπως και αυτή της γραμμής Κυλλήνης.
Ήδη στην Πάτρα το κρύο είναι έντονο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το χιόνι έφτασε στο Αίγιο, ενώ με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του νομού Αχαΐας.
Συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται στις εξής οδούς:

Επ.Ο. Γκούρας- Δερβενίου από το 4ο χλμ. έως το 17ο χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Λυκουριάς από το 10ο χλμ. έως το 18,5 χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Κιάτου από το 7ο χλμ. έως το 19ο χλμ.
Επ.Ο. Ξυλοκαστρου - Τρικαλων από το 22ο χλμ.
Επ.Ο. Τρικαλων -Καρυας από το 1ο χλμ.
Επ.Ο. Δερβενιου - Γκουρας από το 20ο χλμ.
Επ.Ο. Σουλίου -Κρυονερίου-Γονούσας.
Επ.Ο. Κιάτου - Γκούρας από το 10ο χλμ.
Καλάβρυτα - Διακοπτό μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
Πάτρα - Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας
Καλάβρυτα - Κλειτορία μέσω Πριόλιθου
Καλάβρυτα - Αιγίου μέσω Πτέρης
Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό κέντρο
Καλάβρυτα - Κλειτορία μέσω Λουσσών.
Aκράτα - Ζαρούχλα από το 10οχλμ.
Αιγείρα - Περιθώρι από το 16ο χλμ.
Αιγείρα - Συνεβρό αό το 13ο χλμ.
Επίσης κλειστή είναι από χθες βράδυ λόγω χιονόπτωσης η διαδημοτική οδός Περιστέρας - Χιονοδρομικού Καλαβρύτων.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤ​ΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Προς όλες τις συλλογικότητες, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με τη διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), ξεκίνησε με την ουσιαστική βοήθεια του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης την  λειτουργία του στις 15-12-11 σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης  στην πρώην αμερικάνικη βάση. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο παρέχοντας ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη εντελώς δωρεάν σε ανασφάλιστους-ες, συμπολίτες μας με τακτικό ιατρείο παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, ορθοπεδικό,ωτορινολαρυγγολογικό, πνευμονολογικό, ουρολογικό, οδοντιατρικό, και κυτταρολογικό ( pap test ). Το ΜΚΙΕ διαθέτει επίσης ομάδα ψυχολόγων η οποία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον συμπολίτη μας την έχει ανάγκη, καθώς και ομάδα ρεφλεξολόγων και οπτομετρητή. Στον χώρο του ιατρείου λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο ( με εθελοντές φαρμακοποιούς ), το οποίο συνεχώς δέχεται τις δωρεές με φάρμακα και άλλου είδους φαρμακευτικά υλικά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ιατρείου μας. Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες το ιατρείο έχει δεχτεί μερικές δεκάδες ασθενών που είναι ανασφάλιστοι- άποροι και οι οποίοι παραπέμπονται σε εμάς από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου ή από οργανώσεις ή από μεμονωμένα άτομα που γνωρίζουν κάποιους συνανθρώπους μας που στερούνται των βασικών ιατρικών αναγκών.
Η επίσκεψη των ασθενών γίνεται μετά από ραντεβού που μπορεί κάποιος να κλείσει στο τηλέφωνο 2109631950, τις πρωινές ώρες 10:00 με 13:00 από Δευτέρα έως και Σάββατο.
Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου και των πολιτών που το εμπνεύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011-- μετά από την έκκληση- προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη να μη στερηθεί κανείς τον γιατρό και το φάρμακο-- και που θα το λειτουργεί εντελώς εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, οι οποίοι-εςλόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας αλλά και της μείωσης των μισθών και συντάξεων δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.
Για τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου είναι απαραίτητη η δωρεά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, . Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε, πριν λήξουν.
Ζητάμε ακόμα την ηθική ενίσχυση και ακόμα περισσότερο την συμμετοχή σας στον αγώνα για την εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός πραγματικά δημόσιου, καθολικού, ποιοτικού και φιλικού για τους ανθρώπους Συστήματος Υγείας, χωρίς καμιάς μορφής κοινωνικό αποκλεισμό και πληρωμές από την τσέπη των ασθενών.
Τέλος, καλούμε όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να στελεχώσουν το ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το κοινωνικό ιατρείο.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Αλεξάνδρα Τράγκα

Κώστας Κόλλιας: «ΣΟΣ στην Επιτροπή Κοινωνικών της Βουλής για το Νοσοκομείο Κορίνθου»

Παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με την πρωτοβουλία του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Βρέθηκα πρόσφατα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λόγω ασθενείας συγγενικού μου προσώπου, και για μια ακόμη φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω ότι όλα λειτουργούν χάρη στο υψηλό αίσθημα καθήκοντος που δείχνουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι. Ελλείψεις παντού, μονάδες υποστελεχωμένες. Πάνω από πενήντα ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής εξυπηρετούνται τις απογευματινές ώρες από δύο φιλότιμους νοσηλευτές. Στα εξωτερικά ιατρεία η ίδια κατάσταση.
Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι μετακινείται η μοναδική αιματολόγος του Νοσοκομείου, η έλλειψη της οποίας θα έχει αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο στη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας, αλλά και σε όλα τα τμήματα και τις νοσοκομειακές λειτουργίες που εξαρτώνται από την εν λόγω υπηρεσία. Για τις επιπτώσεις άλλωστε προειδοποιεί και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Σκέπερς, η οποία τονίζει ότι τα υπάρχοντα προβλήματα θα γίνουν οξύτερα εάν αυξηθούν οι ελλείψεις, καθώς και ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Κορινθίας, που εξυπηρετούνται από την ειδική Μονάδα του Γ.Ν.Κορίνθου.
Αυτήν την τραγική κατάσταση μετέφερα σε παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι παρίσταντο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Τους επεσήμανα ότι είναι αδήριτη η ανάγκη το Γ.Ν. Κορίνθου όχι μόνο να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό, αλλά να στελεχωθεί έτι περαιτέρω, καθώς και να διασφαλιστεί η επάρκεια σε άρτιο εξοπλισμό και υλικά. Έχω επανειλημμένα διατυπώσει τη θέση ότι στην υγεία δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις, διότι κανένα κόστος δεν μπορεί να μετρηθεί με την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Θα ήθελα να μεταφέρω ένα ακόμα μείζον ζήτημα, το οποίο απασχόλησε την Επιτροπή και για το οποίο ο παριστάμενος Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης δέχθηκε δριμεία κριτική από όλες τις πτέρυγες. Πρόκειται για το ζήτημα των απαράδεκτων και πρωτοφανών καθυστερήσεων στην έκδοση συντάξεων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, περισσότερες από 250.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις παραμένουν στα συρτάρια των ασφαλιστικών ταμείων. Οι πιο ακραίες περιπτώσεις αφορούν τα επικουρικά ταμεία, όπου 100.000 δικαιούχοι περιμένουν 2,5 με 3 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη, ενώ τραγική είναι και η κατάσταση για 40.000 συνταξιούχους που αναμένουν το εφάπαξ τους, από τους οποίους 10.000 περιμένουν από το 2009.
Υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτές οι καθυστερήσεις είναι μία έμμεση προσπάθεια των ταμείων να αποφύγουν τις πληρωμές, με δεδομένο ότι τα οικονομικά τους βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Όμως αυτή η δικαιολογία δεν πείθει κανένα, με δεδομένο ότι η επιδείνωση στα ταμεία ασφάλισης τα τελευταία δύο χρόνια είναι ραγδαία, εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, το να περιμένουν επί τρία χρόνια τη σύνταξή τους άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά, πληρώνοντας με συνέπεια τις εισφορές τους, ξεπερνά τα όρια της προσβολής και της περιφρόνησης. Πλέον, υπό τις παρούσες συνθήκες, συνιστά ευθεία υπονόμευση της δυνατότητάς τους να επιβιώσουν. Τρόφιμα, φάρμακα, στέγαση, περίθαλψη – πώς θα καλυφθούν αυτά τα έξοδα από συνταξιούχους χωρίς σύνταξη; Είτε πρόκειται για γραφειοκρατικά κωλύματα, είτε για οικονομική αδυναμία, τα ταμεία πρέπει να στηριχθούν άμεσα από την πολιτεία, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους και να διασωθούν οι συνταξιούχοι από την εξαθλίωση.»

Η Φώφη μπαίνει στη διαδοχή!


Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ*

Η επανασύσταση του μετώπου Βενιζέλου-Λοβέρδου, στα πρότυπα της εσωκομματικής μάχης του 2007, που δεν οδήγησε στην κατάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως εκτιμούσαν όλοι, αλλά στην ανανέωση της παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία, και μάλιστα αναβαθμισμένος, «ξύπνησε» μνήμες από πολωτικές συγκρούσεις για το Κίνημα.
Από χθες, προβεβλημένα στελέχη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, και όσοι βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρήστος Παπουτσής, η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης, και φυσικά ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, αναζητούν την επόμενη στρατηγική κίνησή τους, απέναντι στο μέτωπο Βενιζέλου-Λοβέρδου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η Λούκα Κατσέλη όσο και ο Χάρης Καστανίδης δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν το βήμα, και να σταθούν απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, διεκδικώντας να εκφράσουν τη διόλου ευκαταφρόνητη παπανδρεϊκή πτέρυγα.
Ο Χρήστος Παπουτσής απ’ την άλλη, εμφανίζεται περισσότερο προσεκτικός. Θα προτιμούσε να δώσει τη μάχη μετά τις εκλογές, τότε που η ηγεσία η οποία θα εκλεγεί σήμερα, θα βαρύνεται και εκείνη από μια οδυνηρή ήττα. Ώστε να διεκδικήσει εκείνος να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ… πέρα του Μνημονίου, σε ρόλο υπερασπιστή του οποίου έχουν βρεθεί τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Το «κρυφό χαρτί» του Γιώργου Παπανδρέου ωστόσο, ακούει πιθανότατα στο όνομα Φώφη Γεννηματά. Η πολιτικός που κουβαλάει το δεύτερο ισχυρότερο επώνυμο για την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, δέχεται πιέσεις για να είναι υποψήφια. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε επίπεδο δημοφιλίας ξεπερνά και εκείνον ακόμη τον Ανδρέα Λοβέρδο, η απήχησή της στη βάση του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, θα μπορούσε λοιπόν να ενώσει το Κίνημα, ενώ διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ακροατήριο της Κεντροδεξιάς την προσεγγίζει αρνητικά.
Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά έχει αποφύγει να εκτεθεί υπέρμετρα στο θέμα του Μνημονίου, γεγονός που της επιτρέπει να διεκδικήσει να εκφράσει όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν συνειδησιακή δυσκολία με την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.
Καθώς φυσικά, και όσους αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιόν λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύει υπέρμετρη θέρμη στην αδιαπραγμάτευτη αποδοχή των προσβλητικών τελεσιγράφων της τρόικας. Για ένα Μνημόνιο το οποίο έχουν αποκηρύξει ακόμη και οι συντάκτες του.

statesmen.gr

* Ο Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός είναι πολιτικός αναλυτής

Γιάννης Μιχελάκης...Σε μια μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Τι θα συμβεί στο επόμενο τρίμηνο;

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Τι θα συμβεί στο επόμενο τρίμηνο;
Υπάρχουν απαντήσεις; Υπάρχουν προτάσεις;
Ή θα κοιτάμε και θα σχολιάζουμε;

Τελευταία πολλαπλασιάζονται οι συζητήσεις για άσχετα θέματα:


Πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή;
Είναι συνταγματική η εκλογή της κυβέρνησης Παπαδήμου;
Θα πετύχει το κούρεμα;
Υπάρχει ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα;
Πρέπει να στηριχτούμε στους Ρώσους ή στους Κινέζους;
Πριν προβάλετε τις ενστάσεις σας, για το πόσο σοβαρά είναι αυτά τα θέματα και γιατί τα λέω «άσχετα», απαντήστε πρώτα στις παρακάτω ερωτήσεις:

Κλειστά τα σχολεία στη Δυτική Κορινθίας λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (ψύχος παγετός και χιονόπτωση) που επικρατούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για την 1η Φεβρουαρίου 2012 στα παρακάτω Σχολεία του Δήμου μας.
  1. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μάννας.
  2. Νηπιαγωγείο Πιτσών.
  3. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Λυκοποριάς.
  4. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Δερβενίου.
  5. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ροζενών.
  6. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πύργου.
  7. Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Δερβενίου.
  8. Γυμνάσιο Παναριτίου.

Απαράδεκτες και εκτός πραγματικότητας οι αυξήσεις των διοδίων τονίζει ο Πέτρος Τατούλης

Ερωτήματα για τα κίνητρα αύξησης των διοδίων σε ένα δημόσιο έργο κοινωνικού και όχι κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Απαράδεκτες και εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης τις αυξήσεις των διοδίων στους οδικούς άξονες Αθήνας Κορίνθου και Κορίνθου, Τρίπολης,  Καλαμάτας που ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου. 

"Οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση σε αυτή τη χρονική στιγμή, που οι πολίτες βιώνουν μια από τις χειρότερες οικονομικές συγκυρίες, δημιουργεί ερωτήματα για τα κίνητρα και τις προθέσεις του Υπουργείου και της αναδόχου εταιρίας σε ένα δημόσιο έργο, ο χαρακτήρας του οποίου είναι πρωταρχικά κοινωνικός και όχι κερδοσκοπικός", σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στην απόφαση που έχει λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην σχετική συζήτηση για τα διόδια, και τόνισε ότι πρέπει επιτέλους η ανάδοχος κοινοπραξία και το Υπουργείο να κατανοήσουν ότι στη σημερινή κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λαμβάνει καταχρηστικά, μέτρα οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών δίχως ανταποδοτικότητα.

ΟΝΝΕΔ Σημεία Επικαιρότητας: «Νέα αύξηση στις τιμές των διοδίων»



Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με προχθεσινές ανακοινώσεις των εταιριών που έχουν την ευθύνη και τη διαχείρηση των μεγαλύτερων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιείται αναπροσαρμογή στις τιμές των διοδίων. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, κάθε ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου και τη λειτουργία και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Τη στιγμή που κάθε ίχνος λειτουργίας των εργοταξίων έχει σταματήσει εδώ και μήνες, εύλογα αναρωτιόμαστε προς τι η νέα αύξηση των τιμών. Αντιλαμβανόμαστε φυσικά το γεγονός ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του Παραχωρησιούχου εξακολουθούν να τελούν εν ισχύ, μήπως όμως θα έπρεπε η σύμβαση να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα; Με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, η αύξηση των διοδίων αποτελεί πρόκληση, ιδιαιτέρως δε εφόσον δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Ως Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας έχουμε εδώ και καιρό κάνει απλές προτάσεις για την επανεκκίνηση των έργων και την απεμπλοκή των συμβατικών κωλυμάτων. Ακόμα και αν αυτές φτάνουν σε "ώτα μη ακουόντων", είναι ελάχιστη υποχρέωσή τους να αποφευχθούν ενέργειες όπως αυτή, που παραβιάζουν τη λογική και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Τομέας Χωροταξίας, Υποδομών&Μεταφορών

Ντόρα Μπακογιάννη:μήνυμα πίστης στη διαπραγμάτευση, Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει τουλάχιστον τα βασικά για την επιβίωσή του.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τις ακόλουθες δηλώσεις:           
Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, θέλει να στείλει ένα μήνυμα πίστης στη διαπραγμάτευση, η οποία πρέπει να διεξαχθεί από τα τρία κόμματα. Είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Μέσα στις επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει τουλάχιστον τα βασικά για την επιβίωσή του. Δικαιούνται και οι άνεργοι να έχουν ελπίδα να βρουν δουλειά. Γι’ αυτό οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν πλέον να περιμένουν καθόλου.  
Δημοσιογράφος: Πρέπει να πει και κάποια «όχι» η κυβέρνηση, γιατί υπάρχει αφόρητη πίεση ειδικά για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα…
Ντόρα Μπακογιάννη: Εμείς έχουμε από την πρώτη στιγμή εξηγήσει γιατί δεν πιστεύουμε ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αυτό όμως δεν φτάνει. Η χώρα πρέπει να ισοφαρίσει έσοδα-έξοδα, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι η βασική αιτία της αποτυχίας του μνημονίου.  Δεν έγιναν δύο χρόνια και σήμερα πληρώνουμε το τίμημα.  
Δημοσιογράφος: Οι αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης στέκονται στο ύψος των περιστάσεων;
Ντόρα Μπακογιάννη: Θέλω να ελπίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι πολιτικοί αρχηγοί που διαπραγματεύονται μαζί με τον πρωθυπουργό, έχουν πολύ μεγάλο βάρος πάνω τους, να βγάλουν τη διαπραγμάτευση πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εκεί και πέρα, όλοι συνειδητοποιούμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και κανένας δεν πρέπει να επιλέξει επένδυση σε προσωπικό ή κομματικό κεφάλαιο, αλλά θα πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο το συμφέρον της Ελλάδας. 
Δημοσιογράφος: Ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συμπόρευση Λοβέρδου-Βενιζέλου;
Ντόρα Μπακογιάννη: Νομίζω ότι ήταν μια κίνηση λίγο πολύ αναμενόμενη. Από εκεί και πέρα εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει να ξεπεράσει την κρίση. Θέλω επίσης να πω ότι η λογική της παρέλασης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν και υπουργικούς θώκους και ασχολούνται κυρίως με τις εσωκομματικές εξελίξεις, δεν μπορεί να είναι προς όφελος της χώρας. Οι εσωκομματικές εξελίξεις δεν αφορούν κανέναν σήμερα στην Ελλάδα. Αφορούν μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η επιτυχία ή η αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου, αφορά όλους του Έλληνες.  

Σκανδαλώδης η κοινή θέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την εγγύηση των χρεών τους από το κράτος
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Η κοινή θέση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, που ζητούν να εγγυηθεί το κράτος τα χρέη τους, αποδίδοντας το 60% της χρηματοδότησης στα ταμεία τους και το 40% στις τράπεζες που έχουν δανειστεί, είναι σκανδαλώδης.Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο έλληνας φορολογούμενος, θα συνεχίσει να επωμίζεται το βάρος των υποχρεώσεων των κομμάτων και να αποπληρώνει τις οφειλές τους, σε μια εποχή που κόβονται μισθοί και συντάξεις και περιορίζεται δραματικά το εισόδημα των πολιτών.Έτσι όμως δεν αποκαθίσταται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να υιοθετήσει πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία για περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, απαγόρευση του υπερδανεισμού των κομμάτων από τις κρατικές τράπεζες και πλήρους διαφάνειας στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος από τα κομματικά ταμεία».

Αν ο Επίτροπος βαφτιστεί μάνατζερ, είναι εντάξει;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Προσπαθώ να καταλάβω πού θα πάει αυτή η ιστορία με τον Γ. Παπανδρέου. Για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να συκοφαντεί τη χώρα. Να δίνει επιχειρήματα στους δανειστές και σε διάφορους κερδοσκόπους και να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματά τους.

Προσπαθώ επίσης να καταλάβω τι νόημα έχουν όλες αυτές οι οργισμένες επιθέσεις κατά της συμπεριφορά των δανειστών, χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά στο γεγονός ότι τα ενοχλητικά επιχειρήματα στα οποία καταφεύγουν τους τα έχει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προσφέρει στο πιάτο.

Και συνεχίζει να το κάνει. Συνεχίζει ακάθεκτος, που να πάρει η ευχή!

Προχθές πάλι, στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το έκανε ξανά το θαύμα του.

Αφού μίλησε περί πράσινης ανάπτυξης της Ευρώπης και άλλων πρασίνων αλόγων περί δημοσιονομικής υπευθυνότητας και… φορολογικής δικαιοσύνης, είπε και το εξής απίθανο:

Ακτινογραφία του PSI: Φάρμακο ή φαρμάκι;

Γράφει ο Γιώργος Αγαπητός
 
Ο όρος P.S.I.  βουίζει καθημερινά στα αυτιά των πολιτών, αλλά κανένας αρμόδιος δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει την έννοια, την αναγκαιότητα, τη διαδικασία και τις συνέπειές του.

Τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον όρο με ευκολία, θεωρώντας ότι ο κάθε ακροατής πρέπει να το γνωρίζει, ξεχνούν όμως ότι η χρηματοοικονομική ορολογία εξελίσσεται ταχύτερα από την τεχνολογία. Γι΄αυτό πολλοί συγχέουν το PSΙ με το ιατρικό PSA και τα spreads με αρωματικό spray.

Το σχέδιο P.S.I. είναι μία μέθοδος αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους με την εμπλοκή των ιδιωτών (Private Sector Involvement), που κατέχουν κρατικά ομόλογα της χώρας η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα  αναχρηματοδότησης και βιωσιμότητας  του χρέους της.

Ο Γιώργος ήξερε. Και περίμενε…


Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Πόσο αιφνιδιάστηκε αλήθεια ο Γιώργος Παπανδρέου από τη χθεσινή συμμαχία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο; Βρέθηκε πράγματι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα να αναζητεί την ύστατη στιγμή εναλλακτική στρατηγική;
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει «γεννηθεί» πολιτικά στα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Με αποτέλεσμα να γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο σκέψης αλλά και τη στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων, από στελέχη τόσο του «βαθέως» κόμματος, που βρέθηκαν δηλαδή δίπλα ή κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου στα χρόνια της Αλλαγής, αλλά και από όσους εντάχθηκαν στο Κίνημα πολύ αργότερα. Όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αποτέλεσε «προσθήκη» στο πολιτικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, τότε που ο Κώστας Σημίτης πίστεψε στις ικανότητές του, τον στήριξε και τον αξιοποίησε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το περιβάλλον του περίμεναν ότι κάποια στιγμή στην ταραχώδη διαδρομή προς τη διαδοχή του, οι δυνάμεις που είχαν συνασπιστεί εναντίον του το 2007, θα ξαναβρίσκονταν από την ίδια πλευρά του λόφου. Μια εκτίμηση που έγινε πεποίθηση, όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις… ατάκτων, όπως για παράδειγμα του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος ήταν το 2007 ο τρίτος υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος, σήμερα ωστόσο λειτουργεί ως «υπαρχηγός» του τότε αντιπάλου του, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο εκτιμούν ότι η διαφύλαξη της ενότητας του Κινήματος, αποτελεί την απαραίτητη πολιτική βάση για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να προσδοκά βάσιμα σε πολιτική ανάκαμψη, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όταν θα έχουν κλείσει οι πληγές που άνοιξαν με την ελληνική κοινωνία, και επομένως με παραδοσιακά εκλογικά στρώματα που το στήριζαν επί σειρά ετών.
Σημειώνουν ωστόσο με νόημα ότι, σε αντίθεση με τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, την ενότητα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να τη διαφυλάξουν μεμονωμένα στελέχη, όσο δημοφιλή και σημαντικά κι αν είναι. Την ενότητα τη διαφυλάσσει πρωτίστως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά σε ένα κόμμα βαθιά παπανδρεϊκό, όπου ο εν ενεργεία Πρόεδρος λέγεται Παπανδρέου. Και όχι… λόγω συνωνυμίας.

statesmen.gr

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ....ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ​Σ.. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ... Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ...

Γράφει ο Νέστορας Παπαντώνης


Θα πεί κάποιος ότι ,ενώ ο  Παπανδρέου είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος. Μακράν από μωροφιλοδοξίες, κάνει αυτό για το οποίο τον ψήφισε ο Ελληνικός λαός το 2009, το ίδιο που έκανε και ο πατέρας του, σαν γνήσιος λαικός ηγέτης, ισχυροποιεί δηλαδή τους δεσμούς της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, τώρα που βλέπει ότι η Ελλάδα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ,
την ώρα αυτή , που η Ευρώπη και τα συμφέροντα προσπάθησαν να παίξουν στην πλάτη των Ελλήνων τα τελευταία 2μιση χρόνια το χειρότερο παιγνίδι της ιστορίας μας,( διότι μη ξεχνάμε ότι το 2009 ο Γιώργος ήταν εκείνος που τους έθεσε προ των ευθυνών τους, που τους προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν το οικονομικό χτύπημα της Ελλάδας και άλλες χώρες, εκείνος ήταν που τα έβαλε με τα μεγαλύτερα παγκόσμια συμφέροντα!!!) Οι 6 πρώτοι μήνες του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στη διακυβέρνηση  της χώρας ήταν ενας εφιάλτης διότι η χώρα θα χρεοκοπούσε !!! Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά , μα πάρα πολύ καλά όλοι όσοι σήμερα θέλουν να πιστεύουν ότι θα σηκώσουν παράστημα εκ νέου για να διαπραγματευτούν τι? Τη κραιπάλη δεκαετιών, όταν ακόμα οι ίδιοι μέλη κυβερνήσεων σε νευραλγικές θέσεις, δεν έβλεπαν πέρα από την υπουργική τους καρέκλα.
Εύκολο να χτυπάμε όλοι εκ του ασφαλούς , να δίνουμε χαρακτηρισμούς, να μειώνουμε ανθρώπους,, προσωπικότητες , χαρακτήρες, ναι είναι εύκολο. Δύσκολο όμως είναι  όταν θα ήμασταν στη θέση αυτού του ανθρώπου να πράτταμε διαφορετικά με ήσυχη την συνείδησή μας.
Είδατε όλοι και είδαμε, ότι μόλις έδωσε στους βουλευτές της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ , την  συμμετοχή στη κυβέρνηση, άσπρισαν τα μαλλιά τους, τα βρήκαν ζόρικα, κατάλαβαν ότι το να κάνεις κριτική απ΄ έξω είναι πολύ καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, και πιο ψηφοθηρικό απ΄ το να είσαι μέσα και να παίρνεις στις πλάτες σου τη τύχη ενός Λαού ολόκληρου.
Εξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε….
Βλέπουμε όλοι πως προσπαθεί ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ..Καρατζαφέρης , να βρεί τρόπο να αποχωρήσει ηρωικά από την κυβέρνηση, το ίδιο και ο κ. Σαμαράς της Ν.Δ, διότι η φθορά τους είναι μεγάλη. Και ξέρουμε όλοι ότι δύσκολο να ξαναμπούν όλοι στη Βουλή. Δεν μου λέτε λαέ μου αγαπημένε και τιμημένε, νομίζετε ότι τους πήρε ο πόνος για την Ελλάδα? Όχι , ο πόνος τους πήρε και αγωνίζονται σκληρά το καταλαβαίνουμε απόλυτα όλοι αυτό, μικροί και μεγάλοι, για την βουλευτική τους σύνταξη, και για την εξασφάλιση της έδρας τους. Σου λένε, δε βαριέσαι, εγώ θα σώσω την Ελλάδα τώρα? Γι αυτό η προχειρότητα και οι λίγες κουβέντες, διότι αμφιβάλλω αν έχουν λύση , αμφιβάλλω αν μπορούν να σκεφτούν περα από τα κομματικά τους γραφεία.
Είναι ο Παπανδρέου στην Ελλάδα, χαμός και καταποντισμός, γιατι να συναντιέται με τον Παπαδήμου, και γιατί συγκαλεί τους υπουργούς  του, γιατί να ναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα το λένε σε λίγο,  κτλ. Φευγει ο Παπανδρέου για να ασκήσει την εξουσία που του δωσε ο λαός του περα από οτιδήποτε άλλο, αλλά και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και οι ίδιοι φωνάζουν , γιατί δεν είναι εδώ σε τόσο κρίσιμες ώρες, και δεν  λειτουργεί κομματικά, με τα καθήκοντα που έχουν αυτοί στο μυαλό τους,  Ποια δηλαδή,  μα την πλήρη χουντοδημοκρατικοσοσσιαλισμό που θέλουν να επικαλούνται, αλλάζοντας επιτελεία, στελέχη όπως είπε ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Βενιζέλος, ώστε να κάνουν πλύση εγκεφάλου πάλι όπως παλιά στους κομματικούς, λες και πιάνουν πια αυτά δηλαδή, και για να μη χάσουν το θεσμό της εξουσίας τους, έστω και χωρίς να ναι πίσω από τα έδρανα της Βουλής.
Διότι χούντα είναι να καταλύεις ότι αποφάσεις παίρνονται στα θεσμικά όργανα , πολιτικό Συμβούλιο, Εθνικό Συμβούλιο, και να σε πιάνει πρεμούρα και άγχος να προλάβεις  τις εξελίξεις, ενώ ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται , ώστε να επικρατήσεις και να ενωθείς με τον εχθρό σου για τον …..κοινό εχθρό τον Παπανδρέου!!!! Κοντόφθαλμοι, δικτατορίσκοι  που στο όνομα του σοσιαλισμού, και της δήθεν φιλο-κομματικής τους συνείδησης, προσπαθούν για το καλύτερο ντε και καλά….
Και ποιοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το καλύτερο των άλλων? Ποιοι είναι αυτοί που συμπράξαν με το σατανά ο ένας με τον άλλο, ώστε να πολεμήσουν ποιόν? Εκείνον που τους εμπιστεύτηκε? Που τους τίμησε με την επιλογή του? Που δεν κατόρθωσαν να σκεφτούν ούτε ένα  λεπτό διαφορετικά από την υπερφίαλη φιλοδοξία τους. Εκείνοι οι οποίοι δεν βλέπουν πέρα από τη Θεσσαλονίκη και πέρα από το Αιγάλεω ή το Περιστέρι!!! ?
Και ερωτώ κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο όπου και να ανήκει. Μα καλά ποια είναι η εμπιστοσύνη που μπορούμε να δείξουμε σε κάποιους που μόλις χθες σήκωσαν το πολιτικό τους ανάστημα φοβισμένα, και εγγυώνται για την ενότητα ενός κόμματος, και την ασφάλεια μιας χώρας? Μη τρελαθούμε τελείως κυρίες και κύριοι, ποιος τους ξέρει? Ποιος θα τους εμπιστευτεί στο εξωτερικό? Πολικές προσωπικότητες τέλος. Ξέρετε βέβαια ότι όταν ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος υπουργός Οικονομικών, πήγε στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί πολιτικά λέει, εκ νέου το θεμα της χώρας μας. Και φυσικά θα μάθατε όλοι ότι δεν έβλεπε την πόρτα να φύγει μετά τη πόρτα που έφαγε από τους εκεί ομόλογούς του.
Τι να πει κανείς, ή να πρωτοπεί. ,που παίζουν όλοι τους στην ανασφάλεια που μας δημιούργησαν ,και στις λύσεις που δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν, όχι όμως προς τη κατεύθυνση που βλέπουν αυτοί…..

Την ώρα λοιπόν που οι Βενιζέλος και Λοβέρδος έκλειναν την συμφωνία για το μέλλον του….δικού τους  ΠΑΣΟΚ -και το δικό τους- ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε να αναβαθμίσει τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.
Και δεν κατάφερε μόνο αυτό ο άνθρωπος. Φρόντισε να έχουμε παράλληλα και καλές σχέσεις και με τους Άραβες. Μεγάλο κόλπο. Εν τέλει ο άνθρωπος είναι μακράν…  αλλά ποιος να τον φθάσει.
ΠΑΣΟΚ μάλλον ΤΕΛΟΣ με αυτά τα δεδομένα…. Πάμε για άλλα πια. Τίποτα δεν θα ναι το ίδιο αν γίνει η εκχώρησή του στη χούντα των συνταγματαρχών. Λοχαγοί Τσουκάτοι και Νεονάκηδες,Τσολιάδες και Μπίστηδες δουλεύουν μεθοδικά, μέσα από την ανοχή ενός ολόκληρου κόμματος, Κατσικαρέλης υπο την ιδιότητα που του έδωσε ο Παπανδρέου ως Τομεαρχη Αγροτικού τομέα, ο Λαλιώτης εξαφανισμένος να μη δίνει και δικαιώματα…….  πήραν ξανά τα ζάρια και ρίχνουν διότι οι λογαριασμοί τους μειώθηκαν, και διότι τα αφεντικά τους  οδεύουν προς εισαγγελικές έρευνες. Τρεχάτε να προλάβετεεεεεεεε , η χούντα που το 2004 μας παρέδωσε στη Δεξιά, για να μας αποτελειώσει , ξανάρχεται ενωμένη , δυνατή, και υποστηριζόμενη από όλους εκείνους που θίγονται τα συμφέροντά τους από τη Πολιτική Παπανδρέου. Μη νομίζετε, αλυσίδα είναι όλα, σκεφτείτε, Δήμοι, Δήμαρχοι, Διαύγεια δηλαδή όλα να αναρτώνται καθαρά και ξεκάθαρα στο διαδύκτιο , αλλιώς δεν υλοποιούνται, ξανά σκεφτείτε σε πόσους κόπηκε η μάσα, η μίζα , ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε..
Πάμε πιο πάνω? Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς κτλ, παλυ το ίδιο , αποφάσεις με τιμές ακριβώς του παρατηρητηρίου για διαγωνισμούς  σε νοσοκομεία, και διάφορα άλλα. Ξανασκεφτείτε πόσοι κρίκοι χάσανε τους δεύτερους και τρίτους μισθούς τους..
Ακόμα και κλητήρας να σαι σε υπουργείο , δεν έχεις πιά την δύναμη που είχες παλιότερα, μεγαλύτερη και από τον Υπουργό.
Κανείς μας δεν θέλει να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Όχι , κανένας μας, και ξέρετε κάτι , θέλουμε όχι καινούργιο γάιδαρο όπως λεει και το ανέκδοτο, αλλά το γάιδαρο του γείτονα. Διότι έτσι μας μάθανε, έτσι μας βόλεψε, έτσι μας αρέσει…..
Ταμάμ?  Ταμάμ!!!!!! Γιαβάς , γιαβάς…..

Τέσσερα νέα έργα με ΣΔΙΤ ύψους 1 δις ευρώ σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Πρωτοποριακή και πιλοτική χαρακτήρισε την εξέλιξη για το διεθνή διαγωνισμό ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας κατά τη συνάντησή του  με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 και τους ενημέρωσε για τον εξαιρετικά θετικό αντίκτυπό του. «Με τη διαδικασία ΣΔΙΤ ξεπερνάμε την επιφυλακτικότητα της κεντρικής κυβέρνησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε τέσσερα νέα έργα με τη διαδικασία ΣΔΙΤ που θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   
Συγκεκριμένα εξετάστηκε η κατασκευή δύο διοικητηρίων, στην Αργολίδα και στην Κορινθία, ενώ συζητήθηκε και η περίπτωση του κεντρικού διοικητηρίου, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ωρίμανσης των μελετών. Το δεύτερο έργο αφορά την αξιοποίηση των ανενεργών ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας. Το έργο αυτό, το οποίο ο κ. Τατούλης το χαρακτήρισε πρωτοποριακό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης και τη ΔΕΗ. Το τρίτο έργο που ανακοινώθηκε αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε έκταση 6.000 στρεμμάτων, μη παραγωγικής γης, στο Δήμο Μεγαλόπολης, σε συνεργασία φυσικά με το Δήμο. Τέλος, συζητήθηκε και η επένδυση σε φωτοβολταϊκά στο Δήμο Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας σε έκταση 4.000 στρεμμάτων. «Τα έργα αυτά αγγίζουν το ύψος του 1 δις ευρώ και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον κ. Μαντζούφα.
Ο κ. Μαντζούφας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Περιφερειακή ανάπτυξη θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα επιφέρει το αποτέλεσμα της αειφορίας, ενώ σημείωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτή την προσπάθεια.
Ο κ. Τατούλης, αφού ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την καθοριστική συμβολή του, αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τον ΟΣΕ για τη μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Καλαμάτας σε «πράσινη γραμμή», με δημιουργία ειδικών διαδρομών για περίπατο, ποδηλασία και διεξαγωγή αγώνων. Η μετατροπή αυτή θα συνδυαστεί και με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών εκατέρωθεν της γραμμής. Πέραν τούτων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη συνεκμετάλλευση τριών ακόμα διαδρομών του ΟΣΕ, το ενδομεσσηνιακό δίκτυο, τη γραμμή του Λουτρακίου και τη γραμμή Κορίνθου – Μυκηνών – Άργους – Ναυπλίου με διαδικασία ΣΔΙΤ και την ευθύνη μετακίνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τέλος ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης της μελέτης για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό. Για το έργο αυτό θα υιοθετηθεί επίσης η διαδικασία ΣΔΙΤ σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης. Όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, «θα είναι η πρώτη φορά που θα υιοθετηθεί το οικονομικό αυτό μοντέλο για υπηρεσίες αεροδρομίου».
Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι ανάγκες της χώρας έχουν αλλάξει σε σχέση με το χρόνο σχεδιασμού του, παρόλα αυτά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλεται εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για την επιτυχία του. Ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι «τα έργα προς υλοποίηση θα πρέπει να στοχεύουν στο παραγόμενο αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχουν πλέον δημόσια αγαθά πρόσφορα για σπατάλη». Με έμφαση τέλος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προγραμματίζεται πληθώρα έργων σε όλη την Περιφέρεια μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ σε συνδυασμό με αυτοχρηματοδότηση.

«Η Γιαδικιάρογλου»

Η στήλη έψαχνε να βρει ποια είναι «η Γιαδικιάρογλου» που κάρφωσε ο Μιχάλης της υπΑνάπτυξης, ότι διάβασε το μνημόνιο, και τελικά η αποκάλυψη έγινε...
«Το διάβασα το μνημόνιο, αλλά και να μην το διάβαζα, θα σας έλεγα ότι το διάβασα»: Τάδε έφη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Δηλαδή, Μίλτε μου, τώρα περιμένετε να σας πούμε και «μπράβο»;
Απορία στήλης: Επειδή δεν το είδα όταν το είπατε στην τηλεόραση, άμα λέγατε ότι το διαβάσατε, ενώ δεν το είχατε κάνει, θα ερυθρίαζατε... ή μπααα!!!
Το ότι οι φυλακές της χώρας γέμισαν, είναι τίγκα, το διαβάσατε ή δεν το διαβάσατε και δε θέλετε να μας το πείτε και αυτό;
Κάνετε κάτι ως αρμόδιος υπουργός ή δεν κάνετε και δε θέλετε να μας το πείτε και αυτό;

aftodioikisi.gr

XIONI ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ (LIVE ΕΙΚΟΝΑ)