Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Τέλος» ο Αναστόπουλος από τον Ατρόμητο, Φαβορί ο Παράσχος!

Με συνοδεία ο Αναστόπουλος, φήμες για ΠαράσχοΟι δρόμοι του Ατρόμητου με τον Νίκο Αναστόπουλο χώρισαν το μεσημέρι της Κυριακής (7/4), μετά την εντός έδρας ήττα 1-0 της ομάδας του Περιστερίου από τον Αρη.
 Ο προβληματισμός του Γιώργου Σπανού ήταν εμφανής μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και ήδη λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης οι φήμες και το κλίμα που έβγαινε ήταν ότι οι ώρες του «alenatore» στον πάγκο ήταν, πλέον, μετρημένες.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ατρόμητου δεν ήθελε να πάρει αποφάσεις εν θερμώ και προτίμησε να σταθμίσει τα δεδομένα με πιο «ψύχραιμο» μάτι, πριν καταλήξει στις ενέργειες που πρέπει να κάνει. Και όπως έδειξαν οι εξελίξεις, το «διαζύγιο» κρίθηκε ότι ήταν η καλύτερη λύση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:
«Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιάννης Αγγελόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο για να συζητηθεί η πορεία της ομάδας μας τις τελευταίες αγωνιστικές.
Από κοινού αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας του Νίκου Αναστόπουλου με την ΠΑΕ Ατρόμητος η οποίας τον ευχαριστεί θερμά και του εύχεται καλή συνέχεια κι επιτυχίες στην προπονητική του καριέρα.
Επίσης λύεται η συνεργασία της ΠΑΕ Ατρόμητος με τους Ανδρέα Σκέντζο και Θανάση Μουρτζιάπη».

Μπάγεβιτς, Αναστόπουλος και τώρα ποιος;
 Αυτή την απάντηση ψάχνουν στον Ατρόμητο με τον ιδιοκτήτη της περιστεριώτικης ΠΑΕ, Γιώργο Σπανό να ΄χει στη λίστα του τον Γιώργο Παράσχο με τον οποίο υπήρξε αγαστή συνεργασία τόσο στη Χαλκηδόνα όσο και μετέπειτα στον Ατρόμητο. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τη Λιβαδειά, είναι, λοιπόν, το φαβορί για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Περιστεριωτών και επιστροφής στα δυτικά προάστια, όμως δεν είναι ο μοναδικός.
Βάσει των όσων ακούγονται στο Περιστέρι και όχι μόνο, στο μυαλό του Σπανού υπάρχει και το όνομα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Ο νεαρός προπονητής έκανε καλά πράγματα στον Πανιώνιο, αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Σπανό, ο οποίος σκέφτεται και αυτή τη λύση.
Το βέβαιο, όμως, είναι ένα… Λίαν συντόμως αναμένεται να ανακοινωθεί ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Αναστόπουλο στον πάγκο των Περιστεριωτών.

Μεγάλα «ζόρια» για την ΑΕΚ


Μεγάλα «ζόρια» για την ΑΕΚΟι νίκες Πανθρακικού και Αρη αναγκάζουν την ΑΕΚ να πάει στους «Ζωσιμάδες» και να πάρει βαθμό ή βαθμούς, καθώς ο κλοιός αρχίζει και πάλι να στενεύει.
Βέβαια, στην Ενωση έχουν μάθει φέτος να ζουν στο άγχος και στην... τσίτα, οπότε άπαντες είναι συνειδητοποιημένοι για το αυριανό (8/3) ματς, αλλά και τους άλλους δυο τελικούς που απομένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος.
Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι όπως αναμενόταν, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης μένει στην Αθήνα, καθώς δεν κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς. Ο νεαρός στόπερ και στην σημερινή τελευταία προπόνηση ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα κι έμεινε εκτός της αποστολής που θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Επίσης στην Αθήνα μένει μαζί με τους τιμωρημένους Κορδέρο και Φούντα κι ο ανέτοιμος Παυλής. Ο Έβαλντ Λίνεν επέλεξε 19 ποδοσφαιριστές και ανάμεσα τους είναι για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα βρίσκεται ο Φερνάντεζ Γιάγκο.
Η αποστολή που αναχωρεί για τα Γιάννενα αποτελείται από τους: Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Γιάγκο, Γκερέιρο, Ρίκκα, Σταματή, Φουρτάδο, Φέτση, Πετρόπουλο, Τσουμάγκα, Βλάχο, Αναστασόπουλο, Ανάκογλου, Παπαδημητρίου, Καραλή, Τσούπρο, Μητρόπουλος, Κουτρουμπή, Τσουκαλά.

Τα αποτελέσματα
Κέρκυρα – Λεβαδειακός 1-2
ΠΑΟΚ – Βέροια 2-0
Ατρόμητος – Άρης 0-1
Πανθρακικός – ΟΦΗ 3-1
Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1
Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-4
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-0

Θρύλος... τεσσάρων αστέρων και “μαγεία” Ιμπαγάσα στα Χανιά 4-0 τον Πλατανιά

Ð
Οι «ερυθρόλευκοι», μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, «μάδησαν» το... κόκκινο τριφύλλι του Πλατανιά   
Μπορεί να έχει πάρει ήδη το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του αλλά ο Ολυμπιακός δεν... χαρίστηκε στον Πλατανιά και με έναν εντυπωσιακό Ιμπαγάσα (2 ασίστ) και τέρματα των Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου και Βλαχοδήμου  διέλυσε την ομάδα των Χανίων με 4-0.
O Πλατανιάς ξεκίνησε καλύτερα το ματς, πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό και του δημιούργησε προβλήματα με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ναζλίδη που κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγιερι στο 9ο λεπτό.
Οι Πειραιώτες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του αγώνα μετά το πρώτο 15λεπτό και όχι μόνο αυτό αλλά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζαλούντοκ στο 20ο λεπτό.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με συνολικά 69 λάθη (33-36) και τον Ολυμπιακό να φτάνει κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Μήτρογλου έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα λάθη μειώθηκαν, ο ρυθμός βελτιώθηκε και τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο τους στο παιχνίδι Ιμπαγάσα και Φουστέρ συνεργάστηκαν με τον Ισπανό να χρίζεται σκόρερ στο 61΄. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Πλατανιάς είχε διαμαρτυρηθεί δικαιολογημένα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανωλά στον Γιάννου.
Στο 65΄ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-3 με τον Μήτρογλου να αστοχεί από την μικρή περιοχή μετά την πάσα του Χολέμπας, όμως ο Έλληνας επιθετικός πήρε το... αίμα του πίσω στο 80΄ μετά από εκπληκτική ασίστ του Ιμπαγάσα έστειλε τη μπάλα στην γωνία του Ζαλούντοκ.
Ο Αργεντινός μέσος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και θα μπορούσε να είχε στο ενεργητικό του τουλάχιστον άλλες δύο ασίστ αν ο Βλαχοδήμος στο 87΄και ο Μήτρογλου στο 88΄ δεν αστοχούσαν ανενόχλητοι απέναντι στον τερματοφύλακα του Πλατανιά.
Τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν ο Μήτρογλου βρήκε τον Βλαχοδήμο μέσα στην περιοχή και αυτός με εξαρετικό πλασέ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ζαλούντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (70’ Δέντσας), Τετέ, Ναζλίδης, Γιάννου (70’ Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος (79’ Γιακουμάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο, Φέισα, Μασάντο (57’ Ιμπαγάσα), Γκρέκο, Φετφατζίδης (57’ Φουστέρ), Αμπντούν (73’ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου

Σε πτώση ο Αστέρας, Ξάνθη για πλέι οφ! Κάτοικος Τρίπολης έως το 2015 ο Σάκης Τσιώλης

asterasxanthi
Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και έπεσε στην τρίτη θέση, βρισκόμενος πια τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Τη… ζημιά στους Αρκάδες έκανε η Ξάνθη, η οποία με γκολ του Φλίσκα στο 17ο λεπτό, επικράτησε με 1-0 στην Τρίπολη και πλέον κάνει όνειρα για πλέι οφ!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Φραγκουλάκης (46' Ναβάρο), Αλβάρεζ (46' Περόνε), Ράγιος, Λέντσε (66' Καλαντζής).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Πάϊτο, Φλίσκας, Ντιέ (61' Πρίττας), Μαρίν (86' Μάνταλος), Μαρσελίνιο (75' Πλατέλλας), Σολτάνι, Ρικάρντο Σοάρες.

Στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και για τα επόμενα δύο χρόνια θα βρίσκεται ο Σάκης Τσιώλης όπως ανακοίνωσαν οι “Αρκάδες” μετά την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη.
"Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον προπονητή κ. Σάκη Τσιώλη, για την επέκταση της συνεργασίας και για τα επόμενα δύο χρόνια", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
O πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Μποροβήλος τόνισε σχετικά: "Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και άλλα αποτελέσματα εκτός από τις νίκες. Βλέπουμε την επόμενη μέρα. Ξέρετε τι έχει προσφέρει ο Τσιώλης και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Σάκης Τσιώλης θα παραμείνει στον Αστέρα για 2 ακόμα χρόνια. Μαζί του, ο Αστέρας θα συνεχίσει να πετυχαίνει πράγματα και είμαστε σίγουροι ότι στη συνέχεια της χρονιάς θα βρεθεί εκεί που του αξίζει."
Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του είπε: "Ευχαριστώ τους κυρίους Καϋμενάκη και Μπάκο, αλλά και τον Γιώργο Μποροβήλο για την αγάπη, την εκτίμηση και το ενδιαφέρον. Δεν υπήρξε ποτέ λόγος για να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με τον Αστέρα. Ευχαριστώ και τον κόσμο για την αγάπη και την εκτίμηση, η οποία είναι αμοιβαία."

Γκέλα Παναθηναϊκού με Πανιώνιο (0-0), απομακρύνεται η Ευρώπη!

  ‘  ‘ ˜ —  ‘ ™ š Ÿ £
Ο Παναθηναϊκός ήθελε, το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε...
Ο πιο επιθετικός Παναθηναϊκός της σεζόν με τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλο ματς (36, οι 22 εντός εστίας και 23 κόρνερ) δεν μπόρεσε να διασπάσει το… πούλμαν του Πανιωνίου και να νικήσει τον… ήρωα Γιαννακόπουλο μένοντας στο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Με το ενάμιση πόδι εκτός play off, πλέον οι πράσινοι αφού πρέπει να γίνουν… θαύματα για να μπουν στην πεντάδα. Οι κυανέρυθροι στο τέλος πήγαν να… κλέψουν το ματς σε δύο περιπτώσεις με τον Μενδρινό και τον Αραβίδη.
Ο Βονόρτας που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των «πράσινων» έδωσε ευκαιρίες στους πιτσιρικάδες, πάνω στους οποίους θα προσπαθήσει να χτίσει ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να βγει μετά από μια τριετία και να διεκδικήσει με αξιώσεις τίτλους και διακρίσεις...
Γιούχα στο φινάλε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ξέσπασε σε αποδοκιμασίες κατά πάντων με το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη.
Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στα καρέ του Παναθηναϊκού με τον Αραβίδη να ξεφεύγει από τον Τριανταφυλλάκο έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Γουνδουλάκη και να σουτάρει, ωστόσο, ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ με πολύ καλή επέμβαση.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Σισοκό να σεντράρει από δεξιά και τον Φιγκερόα να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σωτήρια στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ! Στην εκτέλεση του στημένου, ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση!
Οι «πράσινοι» ενέτειναν την πίεσή τους κι έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία στο 22' όταν ο Πίντο με κεφαλιά νικήθηκε από τον εξαιρετικό Γιαννακόπουλο που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο νεαρός κίπερ των «κυανέρυθρων» είπε ξανά «όχι» στον Μπαρμπαρούση (34'), ενώ είδε δυο καλά σουτ από Σεϊταρίδη, Φιγκερόα να φεύγουν ελάχιστα άουτ.
Οι Νεοσμυρνιώτες που έψαχναν την κόντρα για να κάνουν τη ζημιά, είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 25', όμως ο Κολοβός άργησε τραγικά να δώσει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Αραβίδη και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

  Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έκλεισε τους Νεοσμυρνιώτες στα καρέ τους, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τον Σισοκό να μοιράζει το παιχνίδι πότε στον Ντίνα και πότε στον Μπαρμπαρούση που έπαιζαν στα «φτερά».
Ωστόσο, μεγάλη φάση δεν είδαμε με τους «πράσινους» να τα χαλάνε στην τελική προσπάθεια, ενώ όποτε χρειάστηκε, όπως στην φάση του 62' που σούταρε δυνατά ο Σεϊταρίδης, ο Γιαννακόπουλος ήταν εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στο 68' ο Ντίνας προσπάθησε να νικήσει τον κίπερ των «κυανέρυθρων», όμως και πάλι ο νεαρός τερματοφύλακας κατέβασε ρολά και κάπως έτσι πήγαινε το ματς με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, να θέλει, αλλά να μην μπορεί και να απειλεί κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.
Στο 70' ο Βονόρτας έβγαλε τον Σισοκό, που ήταν αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους του «τριφυλλιού» κι έριξε στο ματς τον Αποστολόπουλο που έκανε ντεμπούτο κι έπαιξε στο άκρο της επίθεσης με τον Μπαρμπαρούση να μεταφέρεται στον άξονα πίσω από τον Φιγκερόα.
Στο 78' και πάλι ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» στον «κεραυνό» του Ζέκα με τον Βονόρτα να ρίχνει τον Τοτσέ στο ματς παίζοντας το τελευταίο του χαρτί. Μέχρι το φινάλε το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί παντοιοτρόπως, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει παρά τις 36 (22) τελικές προσπάθειες (!) και τα 23 (!) κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος έκανε δυο φάσεις στο φινάλε με τον Καρνέζη να λέει «όχι» σε Μενδρινό (90') και Αραβίδη (90+1'), αντίστοιχα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε με τον Παναθηναϊκό να μένει στο 0-0 με τον Πανιώνιο, να γιουχάρεται στο φινάλε και να απομακρύνεται πολύ από την είσοδο στην 5άδα...
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σισοκό (70' Αποστολόπουλος), Πίντο, Βιτόλο, Ζέκα, Σεϊταρίδης, Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης (79' Τοτσέ), Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουίνσι (46' Ντίνας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κολοβός (65' Οκόγιε), Μενδρινός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Γουνδουλάκης (73' Τόσκας), Ρόκας, Σάμαρης (89' Παναγιωτούδης), Κούρντι, Παντίδος.
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος

Ο Σαμαράς πηγαίνει Βερολίνο για τετ-α-τετ με τη Μέρκελ – Διαψεύδει το Μαξίμου σχετικό δημοσίευμα

Antonis-Samaras-Angela-Merkel
Η πολιτική… αυτοεξαφάνιση της Γαλλίας του Φρανσουά Ολάντ, έχει επιτρέψει στη Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ να εδραιώνει και να εμβαθύνει την πολιτική ηγεμονία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, σε μια εποχή κατά την οποία η κρίση κάθε άλλο παρά δείχνει διάθεση να μας εγκαταλείψει.
Κάπως έτσι, το παραδοσιακό σύνθημα “Ελλάς-Γαλλία συμμαχία”  δεν μοιάζει να έχει ουσιαστικό βάθος, ενώ αντιθέτως προσλαμβάνει άλλη διάσταση και περιεχόμενο το “οι Γερμανοί… είναι φίλοι μας”.
Στην προκειμένη περίπτωση, είναι σύμμαχοί μας, τουλάχιστον από τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφάσισαν να παραμερίσουν δεύτερες σκέψεις και να σταθούν με θέρμη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, διασφαλίζοντας την ίδια στιγμή την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει καλλιεργήσει μια ενδιαφέρουσα και ειλικρινή πολιτική χημεία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία τους τελευταίους μήνες βρέθηκε.. εκεί, κάθε φορά που η Ελλάδα την χρειάστηκε.
Φαίνεται ότι η Ελλάδα τη χρειάζεται και τώρα, γι’ αυτό και όπως αποκαλύπτει το “Βήμα της Κυριακής”, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη ζητήσει να μεταβεί τον Μάιο στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει τετ-α-τετ με την Άνγκελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.
Για όσα έρχονται, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές για τη Μπούντεσταγκ τον Σεπτέμβριο, που θεωρούνται και είναι σημείο καμπής για την ελληνική κρίση, καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι μετά τις γερμανικές κάλπες θα υπάρξει νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, περισσότερο γενναίο και… εντυπωσιακό, ώστε να το καταστήσει πραγματικά βιώσιμο για το μέλλον.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν επιδιώκει να βρίσκεται τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο, προκειμένου να τα πει με την Άνγκελα Μέρκελ. Και να συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα διαχείρισης της ελληνικής κρίσης.
Αργά το απόγευμα πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής”, σχολιάζοντας ότι: “Αυτή η κυβέρνηση δεν λειτουργεί έτσι. Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και προχωρά βήμα βήμα, σύμφωνα με το πρόγραμμά της”.

ysterografa.gr

“Έφυγε” στα 90 της, η ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου

Kakia-Panagiotou
“Έφυγε” απόψε σε ηλικία 90 ετών η ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της αρχαίας τραγωδίας.
Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1923, και είχε φοιτήσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο, στις 5.30 μμ, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.
Ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου για πάνω από τρεις δεκαετίες αλλά και πρωταγωνίστρια στα δράματα του Νίκου Φώσκολου, του Γιάννη Δαλιανίδη και του Ντίνου Δημόπουλου, η Κάκια Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, συνήθιζε να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πρωτοεμφανίστηκε στη θεατρική σκηνή το 1945 με το θίασο «Αυλαία» στο θέατρο «Κοτοπούλη» και το 1948 προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο ως κορυφαία στο χορό αρχαίου δράματος.
Ακολούθησαν συνεργασίες με το ελεύθερο θέατρο και το θέατρο «Κοτοπούλη», έως το 1953, οπότε επέστρεψε στο Εθνικό Θέατρο, του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος έως το 1986.
Πέθανε η ηθοποιός Κάκια ΠαναγιώτουΜέσα σε αυτά τα 33 χρόνια ερμήνευσε 93 σημαντικούς ρόλους του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου («Ο Βασιλιάς και ο σκύλος», «Βασιλιάς Ληρ», «Οθέλλος», «Ριχάρδος Γ'», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», «Γέρμα», «Χριστός Πάσχων»,κ.α.), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της στο χώρο της αρχαίας τραγωδίας: «Οιδίπους επί Κολωνώ» (Ισμήνη), «Ηλέκτρα»(Κλυταιμνήστρα), «Πέρσες» ('Αττοσα), «Τρωάδες»(Ανδρομάχη), «Ελένη» (Θεονόη), «Μήδεια» (Τροφός), «Αίας»(Αθηνά), «Φοίνισσαι» (Αντιγόνη) κ.α.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1954 με την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, «Θανασάκης ο πολιτευόμενος». Ακολούθησαν: «Ραντεβού στη Βενετία» του Ντίμη Δαδήρα (1960), «Οι γενναίοι του Βορρά» και «Ένας τρελός γλεντζές» του Κώστα Καραγιάννη (1970), «Αγάπη για πάντα» του Βασίλη Γεωργιάδη (1969), «Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο» του Γιάννη Δαλιανίδη (1970), «Μια γυναίκα στην αντίσταση» του Ντίνου Δημόπουλου (1970), «Υπολοχαγός Νατάσα» του Νίκου Φώσκολου (1970), «Μαντώ Μαυρογένους» του Κώστα Καραγιάννη (1971), «Χρόνια της οργής» του Χρήστου Κυριακόπουλου (1973), «Άγρια νιάτα» του Νίκου Φώσκολου (1982), «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται» του Ανδρέα Τσιλιφώνη(1984), «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη(2003) κ.α.
Το 1974 η Κάκια Παναγιώτου άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση στο «Κεκλεισμένων των θυρών» του Κ. Λυχναρά. Με τον ίδιο σκηνοθέτη συνεργάστηκε και στις «Σκοτεινές δυνάμεις» και στη «Λεηλασία μιας ζωής». Έπαιξε, επίσης, στις τηλεοπτικές σειρές: « Τερέζα Βάρμ Δακόστα», «Ταξίδι», «Κόντρα στο άνεμο» , «Λάουρα», «Στην αντίπερα όχθη», «Άγνωστος» , «Μάνα είναι μόνο μία».
Η τελευταία της εμφάνιση ήταν το 2007-2008 στη σειρά του Χάρη Ρώμα «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» όπου ήταν η αφηγήτρια των γεγονότων της ιστορίας.

Ο Σκανδαλίδης ανοίγει θέμα… ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά, χωρίς εκλογές!

Kostas-Skandalidis
To ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή… και ο Πρωθυπουργός, από μια άλλη, εν μέσω της θητείας του συγκεκριμένου Κοινοβουλίου, χωρίς να προσφύγει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους διαχρονικά στενότερους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, που διεγράφη από το Κίνημα λόγω της στάσης του στο Μνημόνιο, διατηρεί τη δική του, αυτόνομη ρητορική. Δεν ανήκει σε εκείνους που υπερθεματίζουν της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά αντιθέτως επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αλλάξει τακτική. Διαφορετικά…
“Δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε εκλογές. Μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση από την υπάρχουσα Βουλή, αν ο Πρωθυπουργός δεν ανταποκριθεί. Εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας”, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, που απάντησε με τον τρόπο του στη ρητορική περί “ομηρίας” του ΠΑΣΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου, στο περιθώριο και της πρόσφατης ενδοκυβερνητικής κρίσης, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται παρασκηνιακά να έχει υποχωρήσει, μπροστά στο φάσμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, που δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης από την πλευρά του παρουσιάζει μια άλλη στρατηγική, από την οποία, όπως έχει τονίσει και άλλες φορές στο παρελθόν, δεν εξαιρεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια στρατηγική που θα οδηγούσε στην περιθωριοποίηση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.

ysterografa.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ: “Όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι, θα κουρεύονται οι καταθέσεις.”
20130407-124431.jpg
Με το μνημόνιο, η συμμορία Παπανδρέου μετέτρεψε το ομολογιακό χρέος σε ενυπόθηκο. Το διόγκωσε δολίως σε δυσθεώρατα μεγέθη, φροντίζοντας να καταστρέψει με τα μέτρα την πραγματική οικονομία ώστε η αποπληρωμή του να είναι αδύνατη και να επέλθει η κατάσχεση.
Αφιερωμένο στους ελεεινούς που πανηγύριζαν χαιρέκακα ή θεωρούσαν “επιτυχία” τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Η μεγάλη ληστεία τεκμηριώνεται διά στόματος Όλι Ρεν.
Εάν αξιωματούχος από οποιαδήποτε άλλη χώρα έκανε παρόμοια δήλωση, θα οδηγείτο στην φυλακή.
Μετά τον απατεώνα Σόιμπλε που κατέστρεψε τις οικονομίες του νότου συσσωρεύοντας
κεφάλαια “πανικόβλητων” στις τράπεζες της Γερμανίας, “τελειώνουν” απροκάλυπτα και την Ελλάδα.
Από την άλλη, ένας λαός σε καταστολή από τα ΜΜ”Ε”, παρακολουθεί αμέτοχος την οπερέτα των δήθεν “διαπραγματεύσεων”.
-Ποιός επενδυτής θα φέρει χρήμα στην Ελλάδα μετά από αυτή την δήλωση;
-Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε;
-Για ποιά έξοδο στις αγορές όταν έχεις εξαπατήσει τους κατόχους των Εθνικών σου ομολόγων;
-Με τα τρέχοντα μεγέθη, ακόμα και αν απολυθεί το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, η χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει ούτε τις δανειακές της υποχρεώσεις!
Ποιός θα συγκρατήσει τα (όποια) κεφάλαια υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα την Δευτέρα;
Βγήκε οποιοσδήποτε από την παρέα Στουρνάρα να σχολιάσει την κατάρρευση της Eurobank με μηδενικό μάλιστα τζίρο στο χρηματιστήριο;
Μοναδική λύση πλέον όπως γράφουμε εδώ και μήνες, οι δικογραφίες Πεπόνη – Μουζακίτη για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, την χάλκευση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας. Είναι ο μόνος δρόμος να στοιχειοθετηθεί καταδολίευση και να ακυρωθεί το μνημόνιο με νομικούς όρους.
Ειδ’ άλλως, Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!
Το γράψαμε πρώτοι και μόνοι από τον Ιούνιο του 2010, όταν όλοι πανηγύριζαν και υμνούσαν τον “μέγα στοχαστή”.
Εάν οι εγκληματίες δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά, ουδείς δικαιούται να ελπίζει.

olympia.gr

ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Στις επίσημες εκδηλώσεις στην Άμφισσα, που γιόρτασε σήμερα (7/4/2013) την απελευθέρωση του Κάστρου το ’21 από τους Τούρκους, παραβρέθηκε ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.
Παρέστη στην πρωινή Δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σαλώνων Ησαΐα, (του πρώτου Επισκόπου που έπεσε μαχόμενος στην επανάσταση του '21)  και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και οργανώσεων.
 
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:
«Οι Έλληνες το ’21 με λίγο οπλισμό, αλλά με τεράστια αποθέματα ψυχής έδωσαν τέλος στην τουρκοκρατία. Δεν θα αργήσει η ώρα που τα αποθέματα ψυχής των Ελλήνων του σήμερα, θα δώσουν ένα τέλος και στην κατοχή του τέταρτου οικονομικού Ράιχ.
Η ομηρία του Ελληνισμού, Ελλάδας και Κύπρου, στα χέρια των τραπεζιτών της Μέρκελ, δεν θα συνεχιστεί για πολύ»
 

Φιλική «τεσσάρα» στο Κιάτο η Κόρινθος

Κόρινθος: «Τεσσάρα» στον Πέλοπα Κιάτου | onsports.gr
Σε φιλικό που έγινε στο Κιάτο, η Κόρινθος επέβλήθηκε με 1- 4 επί του Πέλοπα , με το τεχνικό δίδυμο Νούλα – Μιχαηλίδη να δίνει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ μέχρι στιγμής.
Η «Μπάρτσα» προηγήθηκε μόλις στο 4’ με τον Νικολόπουλο, για να κάνει το 0 - 2 στο 24’ ο Μακρής. Στο επόμενο λεπτό ο Μανώλης Αμπαδιωτάκης ανέβασε το σκορ στο 0 - 3, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν με τον Πράττο σε 1 -3 στο 37’ .
Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 67' ο Κουρούπης ανέβασε γιά την Κόρινθο το τελικό 1-4.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασανμπέλι, Ντερτιλής, Αντωνόπουλος (46’ Μιχαλόπουλος), Παπαϊωάννου (46’ Βαρβιτσιώτης), Βελέντζας, Λίλιος (65’ Σταύρου), Χουσελάς (65’ Μακρής), Πετρόπουλος, Πράττος, Μπούκης, Λυμπερόπουλος
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τεντώνης, Λούβρης, Ματεντζίδης, Πεχλιβανόπουλος, Τσατσόπουλος, Χαρίτος, Αμπαδιωτάκης, Μακρής, Κοτσόκολος, Κατσίκης, Νικολόπουλος Έπαιξαν και οι: Μέλκας, Κουρούπης, Τσουβαλτσίδης, Λιούρας

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥ​Σ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ/2008


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος στο Γολγοθά των αδιόριστων της προκήρυξης 6Κ/2008, που από το 2010, αναμένουν... την απορρόφησή τους στις θέσεις για τις οποίες το ίδιο το Κράτος τους έκρινε κατάλληλους, ζητά με νέα Ερώτησή του προς τον Αντώνη Μανιτάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ελληνίδας πολίτη Μαντώς Καϊάφα που παραδόθηκε στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ, «ενώ για τους επιτυχόντες υπάρχει πλήρης ασάφεια σχετικά με το μέλλον τους, άλλοι επιτυχόντες από μεταγενέστερες προκηρύξεις ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ καθιστώντας ακόμα μεγαλύτερη την αδικία εις βάρος των επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ/2008 ΔΕ κατηγορίας, πολλοί εκ των οποίων είναι άνεργοι αφού δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλη προκήρυξη του δημοσίου μιας και θεωρούνται διοριστέοι!»

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, όσοι διοριστέοι-αδιόριστοι τόλμησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους προσωπικού των εκάστοτε φορέων, τους διαβιβάστηκε το «μήνυμα» πώς τα περισσότερα τμήματα στα οποία έχουν προσληφθεί, υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού!

«Πότε επιτέλους θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπογραμμίζει πώς «σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα, οι επιτυχόντες της 6Κ, θα εμπλουτίσουν το φρικτό κατάλογο των χιλιάδων αυτοκτονούντων συμπολιτών μας, συμβάλλοντας έτσι και οι ίδιοι στην «εθνική προσπάθεια» της τρικομματικής συγκυβέρνησης για αποπληρωμή των τοκογλύφων δανειστών μας».

Κατάθεση-βόμβα για τον Καραμανλή


Με τίτλο: "Κατάθεση-βόμβα για τον Καραμανλή" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τι είπε στον ανακριτή κορυφαίος πρώην υπουργός.
 Η εφημερίδα κάνει λόγο για την "εταιρεία-"φάντασμα" και το μυστηριώδες πρόσωπο που συνδέει τις υποκλοπές με τα σενάρια δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού", ενώ το ρεπορτάζ αναφέρεται στους Ρώσους πράκτορες και την αλλαγή στο δρομολόγιο του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου την τελευταία στιγμή.

Κατάθεση-βόμβα έδωσε πρώην υπουργός της ΝΔ στον ειδικό ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο συγκεκριμένος υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα (φέρεται να βρίσκει κοινά «ίχνη» στην υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή) για πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση το 2008 για τον ρωσικό αγωγό South Stream.
Ο πρώην υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream. Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Σπέκχαρντ, μάλιστα, εκφράζοντας τη δυσφορία του είχε τονίσει πως «καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα».

«Τι τον θέλετε τον ρώσικο αγωγό; Υπάρχει ο αμερικανικός»!

Ανάλογα περιστατικά, μάλιστα, καταγγέλλουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Οι Αμερικανοί προωθούσαν ανοικτά τον αγωγό Nabucco σε βάρος του South Stream.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco»!
Οι οχλήσεις ήταν, δε, φανερές κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέπτονταν την Ουάσινγκτον…

Άλλαζε τις διαδρομές του συνέχεια ο Καραμανλής, είχε στείλει σε άλλο σπίτι τα παιδιά του

Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή άλλαξε από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.
Άμεσα ενημερώθηκε ο κ. Καραμανλής , ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν: «Είναι αξιόπιστη η πληροφορία;». «Δεν ξέρουμε. Ο Ρώσος αξιωματικός που μας ενημέρωσε, πάντως, είναι αξιόπιστος. Οι Ρώσοι πράκτορες αρνήθηκαν να δώσουν επιπλέον στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες» απάντησε στον πρωθυπουργό ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιάτουρας.
«Κάντε ό,τι θέλετε» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να ληφθούν ύστερα από αυτή την πληροφορία.
Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Καραμανλή αυξήθηκαν σημαντικά, οι αστυνομικοί απέκτησαν βαρύ οπλισμό, ενώ τα πρόσωπα άλλαζαν διαρκώς. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αλλά και οι διαδρομές προς το σπίτι του ή άλλους προορισμούς...
Ο ίδιος, δεν το συζήτησε ποτέ και με κανέναν. Είναι άγνωστο εάν ανησυχούσε για τον εαυτό του αλλά σίγουρα τον απασχολούσε έντονα η ασφάλεια της οικογένειάς του. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είχε στείλει σε άλλο σπίτι (ενδεχομένως και σπίτια) για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσσα και τα παιδιά του
Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του θυμούνται ότι εκείνη την εποχή ο κ. Καραμανλής ήταν διαφορετικός. «Ήταν ψυχολογικά πιεσμένος. Μονοκόμματος και απόμακρος. Όλοι αναρωτιόμασταν τι είχε» σχολιάζει τώρα πολιτικός φίλος του

Πηγή: Real News

Ο Σαμαράς απέναντι στην τρόικα. Και τα “αγκάθια”…

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Απέναντι στους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών της χώρας θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου (11.00), και ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει και πάλι τη θέση της κυβέρνησης για το πως εξελίσσεται η κατάσταση στην ελληνική οικονομία στο πλαίσιο του Μνημονίου, το κλίμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία, καθώς και τις προτεραιότητες που έχει χαράξει το κυβερνητικό επιτελείο για το επόμενο διάστημα.
Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας είχαν πολύωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε ουσιαστικά να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά για τα “αγκάθια” που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στις διαπραγματεύσεις, για τα σημεία-ταμπού που οι επικεφαλής της τρόικας θέτουν μετ΄επιτάσεως, καθώς και για το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον για την ελληνική οικονομία.
Η συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα προέκυψε μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, και αφού προηγήθηκε σύσκεψη κορυφής στο υπουργείο Οικονομικών.
ysterograga.gr

Παπάς – παράγοντας ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία! (video)

pap(1)
Eίναι ιερέας και παράγοντας του ποδοσφαίρου. Ο παπά-Βαγγέλης Φεγγούλης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ιερέα. Από τη θέση του γενικού γραμματέα της Κρέντης, ομάδα της Ευρυτανίας, προσπαθεί να βοηθήσει τον σύλλογο και τους νέους της περιοχής και παράλληλα να συνδυάσει τα ράσα με το ποδόσφαιρο.
Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή του.

O παπά-Βαγγέλης του Α.Ο.Κρέντης από LAMIASTARGR
Πηγή: sport.gr – starsports.gr

Κατώτατος μισθός “τριών ταχυτήτων” με βάση την ηλικία - Με ποια κριτήρια θα διαμορφώνεται


Νέο τρόπο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού από 2014 εξετάζει το υπ. Εργασίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, προβλέπεται βασικός μισθός “τριών ταχυτήτων” με γνώμονα την ηλικία. Ένας για εργαζόμενους ηλικίας έως 18 ετών, άλλος για ηλικίες έως 24 ετών, και άλλος για μεγαλύτερους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη για τις αλλαγές που υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κριτηρίων: ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης ανά περιοχή, το ποσοστό ανεργίας συνολικά αλλά και για επιμέρους κλάδους της οικονομίας, η έκταση της αδήλωτης εργασίας αλλά και η σχέση του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος με το όριο της ελάχιστης διαβίωσης.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο κατώτατος μισθός θα αποτελεί αντικείμενο εισήγησης του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή κάθε Δεκέμβριο, αφότου θα έχει προηγηθεί ένα 8μηνο προετοιμασίας με φορείς και την Τράπεζα της Ελλάδος.
newsit.gr

Ο Στουρνάρας ενημέρωσε τον Σαμαρά για τα "αγκάθια" στη διαπραγμάτ​ευση με την τρόικα

Antonis-Samaras-Giannis-Stournaras
Πολύωρη ήταν η συνάντηση που είχαν το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας ενόψει της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας, που είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε ουσιαστικά να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά για τα “αγκάθια” που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στις διαπραγματεύσεις, για τα σημεία-ταμπού που οι επικεφαλής της τρόικας θέτουν μετ΄επιτάσεως, καθώς και για το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον για την ελληνική οικονομία.
Η συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα προέκυψε μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, και αφού προηγήθηκε σύσκεψη κορυφής στο υπουργείο Οικονομικών.

ysterografa.gr

Σπάνιο video ντοκουμέντο για την καταστροφή της Σμύρνης !


Ένα σπάνιο video ιστορικό ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 το οποίο τραβήχτηκε από τον George Magarian είδε... το φως της δημοσιότητας από τον εγγονό του Robert Davidian, ο οποίος το ανακάλυψε στο σπίτι της γιαγιάς του στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου βρισκόταν ξεχασμένο για πολλές δεκαετίες. Στο σπάνιο αυτό βίντεο ντοκουμέντο έχουμε την ευκαιρία να δούμε εικόνες από την ευτυχισμένη Σμύρνη πριν την καταστροφή, εικόνες από την....

Τρόικα: Απολύστε τώρα 1000 επίορκους, πάρτε 1000 «καθαρούς»

Το πήχη των απολύσεων στο Δημόσιο ανεβάζει η τρόικα λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επανήλθαν με νέες αυστηρότερες προτάσεις στο θέμα των απολύσεων, χωρίς πάντως να διευκρινίζουν ποιες ακριβώς είναι αυτές.
Επαναλαμβάνουν μόνο ότι η τριμερής Ειδικότερα, επιμένει σε συγκεκριμένη και πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις απολύσεις 25.000 ατόμων έως το τέλος του 2014, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και το πλάνο της διαθεσιμότητας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  η τρόικα, μεταξύ άλλων, με μία κίνηση «επικοινωνιακού τύπου», προτείνει να απολυθούν άμεσα 1.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και να αντικατασταθούν από νέες προσλήψεις.

aftodioikisi.gr

Η Δικαιοσύνη ψάχνει τον Λούλα για χρηματισμό!

Luiz-Inacio-Lula-da-Silva
Ο “πρόεδρος των φτωχών” και ένας από τους δημοφιλέστερους ηγέτες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη Λατινική Αμερική (και όχι μόνο), ο Λουίς Ιγνάθιο Λούλα ντα Σίλβα, ο γνωστός Λούλα πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, η οποία διερευνά καταγγελίες για την εμπλοκή του σε σκάδναλο με εξαγορά ψήφων στο Κογκρέσο, και… χρηματισμό!
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί στενοί συνεργάτες και πολιτικοί σύμμαχοι του Λούλα, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο. Η Δικαιοσύνη ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα σε βάρος του Λούλα, μετά τις καταγγελίες επιχειρηματία ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της διαφθοράς, και “έδωσε” τον Λούλα, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας όχι μόνο γνώριζε την υπόθεση, αλλά είχε εισπράξει και χρήματα.
Το σκάνδαλο έμεινε γνωστό με την κωδική ονομασία “mensalao”, μέσω του οποίου το Εργατικό Κόμμα φέρεται να έχει πληρώσει νομοθέτες του Κογκρέσου, για να υποστηρίξουν τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης. Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσε το 2005, και λίγο έλειψε τότε να γκρεμίσει την κυβέρνηση του Λούλα από την εξουσία.
Ο Λούλα διασώθηκε, και κυβέρνησε συνολικά τη Βραζιλία από το 2003 μέχρι το 2010, όταν και παρέδωσε την εξουσία στη σημερινή Πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ, πολιτική προστατευόμενή του, παραμένει ωστόσο εξαιρετικά παρεμβατικός, με σημαντική επιρροή στη σημερινή κυβέρνηση της χώρας.
ysterografa.gr

Τώρα αγοράζω μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μεταφορά της λαϊκής αγοράς Ξυλοκάστρου

Η λαϊκή αγορά Ξυλοκάστρου από την Παρασκευή 12 Απριλίου μεταφέρεται στην οδό Μουσούρα (έμπροσθεν του σιδηροδρομικού σταθμού Ξυλοκάστρου).
 

Ράλλυ Ακρόπολις - Εμπειρία ζωής, γίνε εθελοντής!

Ράλλυ Ακρόπολις - Εμπειρία ζωής, γίνε εθελοντής!

Εμπειρία ζωής, γίνε εθελοντής!
Φιλοξενία, φιλικότητα, φιλότιμο είναι αρετές που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο εθελοντής με την ανιδιοτελή προσφορά του και την αφοσίωσή του γίνεται πρότυπο ζωής. Με την κατάθεση ψυχής συμβάλει στο να γίνει η εμπειρία των θεατών μοναδική!
Θεατές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου συγκεντρώνονται στη διαδρομή του Αγώνα για να απολαύσουν ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Την ίδια στιγμή, η επαφή τους με το Ράλλυ Ακρόπολις τους φέρνει στην καρδιά της ελληνικής φύσης. Εκεί όπου επί 59 συναπτά έτη φιλοξενείται ο ελληνικός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Γίνε ένας από όσους θα υποδεχτούν τους θεατές του Ράλλυ Ακρόπολις στις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου. Βοήθησε στην ανάδειξη του τόπου σου και γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας του Αγώνα και εκπρόσωπος ακόμα μιας καλής πλευράς της χώρας μας στο εξωτερικό. Το Ράλλυ Ακρόπολις μπορεί και πρέπει να πρεσβεύει μια δυναμική Ελλάδα!

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2013 .
Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.acropolisrally.gr και συμπληρώστε την αίτηση του εθελοντή, κάνοντας κλικ στο «εμπειρία ζωής, γίνε εθελοντής». Η ημερομηνία λήξης των αιτήσεων είναι 10 / 05 / 13.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε κατευθείαν στο email του τμήματος εθελοντισμού, volunteers@acropolisrally.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Mε εκτίμηση,
Χριστίνα Νικολοπούλου
Υπεύθυνη τμήματος Εθελοντισμού

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόγραμμα Κεντρικής Διοίκησης Εικαστικοί Αγώνες "Ταξίδι στο χθες με τα μάτια του σήμερα"

Πρόγραμμα Κεντρικής Διοίκησης Εικαστικοί Αγώνες "Ταξίδι στο χθες με τα μάτια του σήμερα"

Στα πλαίσια του προγράμματος της Κεντρικής Διοίκησης Εικαστικοί Αγώνες "Ταξίδι στο χθες με τα μάτια του σήμερα" οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν τα ιστορικής σημασίας μνημεία του τόπου τους αξιοποιώντας διάφορα μέσα.
Και να τα παρουσιάσουν με τέτοιο τρόπο που να πείθουν ότι ο τόπος τους είναι μοναδικός και αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς.
Τα μέσα στα οποία θα διαγωνιστούν είναι:
• Καρτποστάλ
• Αφίσα
• Δίπτυχο έντυπο
• Video spot
Την Κυριακή 7/4/2013 και κατά τις ώρες 11πμ έως 3μμ στο ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου θα διεξαχθούν οι Περιφερειακοί Αγώνες του Προγράμματος.
Οι συμμετέχοντες είναι τα Τοπικά Τμήματα της Πελοποννήσου όπου θα διαγωνιστούν στις παραπάνω κατηγορίες.
Θα προκριθούν τα καλύτερα έργα και στην συνέχεια θα λάβουν μέρος στους Τελικούς Αγώνες στην Αθήνα.
Έχει συστηθεί κριτική επιτροπή με αξιόλογους επαγγελματίες, που θα αποφασίσουν ποια έργα θα βραβευτούν.
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Θεατρική παράσταση «ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ» στο Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός»

Θεατρική παράσταση «ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ» στο  Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός»
   
Την Κυριακή 7 Απριλίου στο Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, «ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ» Του Ιωάννη Χαλαντώνη
Μια ερωτική κωμωδία που θίγει την πιο διαχρονική συνήθεια του νεοέλληνα του "ό,τι δηλώσεις είσαι"
...αλλά ο έρωτας δεν κρύβεται και δεν επιτρέπει σε κανένα να κρατήσει οποιαδήποτε πλαστή εικόνα έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του. Χωρίς εξαιρέσεις αυτό το φαινόμενο εφαρμόζεται ως κανόνας στις περιπτώσεις των ηρώων μας...
Η Νάντια Γερασιμίδου ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με όνειρο κάποια στιγμή να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός εγκλωβίζεται στο διαμέρισμα ενός φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, του Φίλιππου Πετρόπουλου.
Τα προσωπεία και οι μάσκες των ηρώων πέφτουν οι συγκρούσεις γίνονται πιο σφοδρές και το αποτέλεσμα είναι να βιώσουν τον εντονότερο έρωτα της ζωής τους.
Το διαμέρισμα του Φιλίππου μετατρέπεται σε ερωτικό πεδίο μάχης και μια ξεκαρδιστική ρομαντική ιστορία είναι πια γεγονός.
Από την πρώτη στιγμή οι δύο πλευρές υποκύπτουν στον πειρασμό και στο όνομα του έρωτα αναθεωρούν την άποψη που έχουν για τη ζωή...
...στιγμές τρέλας, αναπάντεχες επαφές, αμηχανίες φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής... Θα βρει ο ένας στον άλλο το ταίρι του;
Παίζουν:
Αλέξης Γεωργούλης
Μαρία Σολωμού
Συντελεστές:
Θεατρική Διασκευή:Αλέξης Γεωργούλης
Σκηνοθεσία: Αλέξης Γεωργούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Παραστάσεις : 18:00 και 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 17€ ,
13€ (μαθητικό φοιτητικό άνεργοι και άνω των 65

Ο Παμβοχαϊκός ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 2-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (ξανά)νίκησε τον ΠΑΟΚ !

Φουλ για τελικό ο Παμβοχαϊκός
Ο Παμβοχαϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1 (25-23, 24-26, 25-19, 25-22) στο γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» της Βόχας και έκανε το 2-0 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague.
Η ομάδα του Βραχατίου απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορίας της, αντίθετα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να νικήσει στην έδρα του τα δύο ματς που ακολουθούν στις 10 και 11 Απριλίου ώστε να ισοφαρίσει σε 2-2 νίκες και να γυρίσει σε 5ο αγώνα και πάλι στο Βραχάτι.
*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 3 άσσοι, 65 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 4 άσσοι, 54 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 14 (12/23, 1 μπλοκ, 1 άσσοι, 79% υπ.), Καλντέιρα 15 (12/29, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 50% υπ.), Τερζής 6 (4/8, 2 μπλοκ), Καραγιάννης 8 (7/12, 1 μπλοκ), Πανταλέων 15 (12/18, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 18 (17/30, 1 μπλοκ, 2 άσσοι) / Δημητρακόπουλος (λ. - 66% υπ., 29% άριστες), Μπάκας 1 (1 /2), Δρογκάρης, Παπαδόπουλος, Κατσανεβάκης..
ΠΑΟΚ (Καζάζης Στ.): Παντακίδης 6 (3/7, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Πλίκας 1 (1 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 13 (12/30, 1 μπλοκ, 63% υπ.), Κανέλλος 6 (5/15, 1 μπλοκ), Αρμενάκης 13 (11/24, 2 μπλοκ), Ντος Σάντος 25 (22/39, 2 μπλοκ, 2 άσσοι, 58% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ.-78% υπ. - 48% άριστες), Μπερμούδεζ, Αγγελής, Μαυροβουνιώτης, Χαραλαμπίδης 1 (1/1).
Ο Λεονάρντο Καλντέιρα δήλωσε μετά τη νίκη της ομάδας του Παμβοχαϊκού: «Πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς και να παλεύουμε. Παίξαμε λίγο καλύτερα από τον πρώτο αγώνα και πήραμε μία ακόμα σημαντική νίκη. Ολα τα παιδιά έπαιξαν καλά αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κλείσουμε χωρίς άλλες απώλειες την πρόκριση».
Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Ηταν το ιδανικό για την ομάδα μου. Έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κούραση από το ταξίδι και αυτό φάνηκε. Βελτιώσαμε τις λεπτομέρειες και πήραμε τη νίκη με 3-1. Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη έδρα με ιδιαίτερο γήπεδο. Θα είναι επιτυχία εάν πάρουμε ένα ματς στη Θεσσαλονίκη και προκριθούμε για πρώτη φορά στους τελικούς».
Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Γιάννης Μαντέκας είπε: «Έχουμε καλό αβαντάζ. Ψυχολογικά είμαστε καλύτερα από τον αντίπαλο μας. Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του θα είναι πιο δυνατός. Θα είναι ιστορικό γεγονός να καταφέρουμε να πάμε στον τελικό».

Μία νίκη πριν τον τελικό και ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο 1ο και στο 3ο σετ αλλά πήρε τη νίκη με 3-0 (28-26, 25-20, 25-23) και έκανε το 2-0 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague ΟΠΑΠ.
Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι στην Αλεξανδρούπολη την προσεχή Τετάρτη 10/4 στις 20.00 και αν χρειαστεί και 4ος αγώνας θα γίνει την επομένη (11/4, 20.00) πάλι στην ακριτική πόλη. Ο Ολυμπιακός με μία ακόμα νίκη θα προκριθεί στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας.
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 46 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού: 3 άσσοι, 43 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 8 (6/15, 2 μπλοκ, 48% υπ.), Τζούρισιτς 11 (6/10, 2 μπλοκ, 3 άσσοι), Πότοκνικ 16 (14/20, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 57% υπ.), Φιλίποβ 1 (1 άσσος), Γιορντάνοφ 17 (16/27, 1 άσσος), Σμαραγδής 7 (4/4, 2 μπλοκ, 1 άσσος)/ Στεφάνου (λ. - 74% υπ., 70% άριστες), Κοκκινάκης, Μαρούλης, Παπαδόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 19 (17/32, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Σιδηρόπουλος 2 (1/2, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 6 (4/7, 2 μπλοκ), Γραμματικάκης 2 (2/6), Δαλακούρας Αν. 14 (12/22, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 45% υπ.), Κουμεντάκης 8 (7/22, 1 άσσος, 58% υπ) / Μίτρεφ (λ. - 42% υπ., 38% άριστες), Δαλακούρας Κ., Κόβατς, Κοντοστάθης