Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Μονάδες ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μονάδες ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 

Νέες δομές ψυχικής υγείας πρόκειται να δημιουργηθούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Τις προκηρύξεις διαγωνισμών, για 30 νέες δομές, που χρηματοδοτούνται απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπέγραψε, πρόσφατα η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Οι δομές, σύμφωνα με το Υπουργείο, θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Πρόκειται για κέντρο ημέρας και οικοτροφεία για τον αυτισμό, για κινητές μονάδες για την ακούσια νοσηλεία, για κέντρα ημέρας προαγωγής της ψυχικής υγείας, μέσω της τέχνης, καθώς και για κινητές μονάδες που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη παιδιών και εφήβων.

Προκηρύχθηκε οικοτροφείο στη Μεσσηνία, κινητές μονάδες ασθενών, κατά τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας στην Πελοπόννησο και κινητές μονάδες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, σε Κορινθία, Αρκαδία και Μεσσηνία


 


Βόρειο Κόσοβο: Στο 3,4% το ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές

serbiakosvo 

 Η προσέλευση στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο βόρειο Κόσοβο ανήλθε στο 3,4%, ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσόβου. Ανάλογα στοιχεία έδωσε και το γραφείο της σερβικής κυβέρνησης γα το Κόσοβο.

Ο επικεφαλής του γραφείου Πέταρ Πέτκοβιτς ανέφερε ότι επί συνόλου 45.095 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, προσήλθαν για να ψηφίσουν 1.566 Αλβανοί και μόνον 13 ψηφοφόροι σερβικής εθνότητας.

Η Βουλή προβάλλει στην όψη της το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου

 

Το λογότυπο της Ημέρας Βιβλίου 2023 με θέμα ΔΙΑΒΑΖΩ & ΑΛΛΑΖΩ προβλήθηκε σήμερα στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Με τον τρόπο αυτό, όπως και με τις άλλες εκδηλώσεις της, η Βουλή εκπέμπει το μήνυμα της μεγάλης και διαχρονικής αξίας του βιβλίου και της ανάγνωσης στη διαμόρφωση του πολίτη αλλά και στην ποιότητα της δημοκρατίας.