Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ποιες είναι οι χώρες που δεν έχουν στρατό

Ποιες είναι οι χώρες που δεν έχουν στρατό
Οι χώρες που δεν έχουν στρατό, σύμφωνα με το World Fact book  της CIA, είναι 23.
«Ιστορικά τα κράτη αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στόχος εισβολής» εξηγεί ο καθηγητής Peter Stearns.
Η λίστα είναι: Ανδόρα, Κόστα Ρίκα, Ντομίνικα, Γρενάδα, Αϊτή, Ισλανδία, Κιριμπάτι, Λιχτενστάιν, νησιά Μάρσαλ, Μαυρίκιος, Μικρονησία, Μονακό, Ναουρού, Παλάου, Παναμάς, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα, Σαν Μαρίνο, Νησιά Σολομώντα, Τουβαλού, Βανουάτου και το Βατικανό με δεδομένο πως δεν θεωρείται στρατός η παπική Ελβετική Φρουρά.
Στην λίστα περιλαμβάνονται 7 από τα 10 μικρότερα  ανεξάρτητα κράτη,  δηλαδή  το Τουβαλού, το Ναουρού και το Σαν Μαρίνο.
Ορισμένα από αυτά που διοικητικά ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως τα νησιά Μάρσαλ και το Παλάου δεν θέσπισαν ποτέ στρατό μετά την ανεξαρτησία τους αφήνοντας τις ΗΠΑ υπεύθυνες για την δική τους άμυνα.
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες χώρες που είχαν στρατό αλλά τον κατάργησαν. Τέσσερις βρίσκονται στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Πρόκειται για μια περιοχή, σύμφωνα με τον Stearns που δεν βάλλεται συχνά από πολέμους, εξωτερικές εισβολείς, παρ’ όλο που  έχουν γίνει αρκετοί εμφύλιοι πόλεμοι και στρατιωτικές δικτατορίες.
Χαρακτηριστικά, η Κόστα Ρίκα κατήργησε τον στρατό της το 1948. Οι ένοπλες δυνάμεις της Γρενάδας και του Παναμά καταργήθηκαν μετά την εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών το 1983 και το 1989 αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται η οικονομία.  Σύμφωνα με την CIA, τα έξοδα για στρατιωτικούς σκοπούς αντιστοιχούν περίπου 2,42%  του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος (ΑΕΠ).

kontranews.gr

Τα κατάφεραν! Το ρομπότ Philae προσεδαφίστηκε στον κομήτη Tchouri

euro

Η αποκόλληση του ρομπότ Philae από το σκάφος Rosetta και η προσεδάφισή του στον κομήτη Tchouri ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης.
Η προσεδάφιση ήταν ένα εντυπωσιακά δύσκολο εγχείρημα, δεδομένου ότι ο κομήτης είναι ένας «κινούμενος στόχος», που κινείται στο διάστημα με ταχύτητα 55.000 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερος από το γεγονός ότι το Philae δεν θα είναι τηλεκατευθυνόμενο όταν θα απελευθερωθεί από το Rosetta.
H επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 18.00 ώρα Ελλάδας και αυτή είναι η πρώτη φορά που ρομποτικό σκάφος προσεδαφίζεται σε κομήτη.
Παρακολουθήστε την όλη διαδικασία.

Πήρε το… ρίσκο η Περιστέρη: Ο τάφος ανήκει σε Μακεδόνα στρατηγό! O περίβολος του τύμβου Καστά, «φυλάει ακόμη πολλά μυστικά»

amfipolis
«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο τάφο» δήλωσε η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ότι βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός στον τρίτο θάλαμο.
Η κα. Περιστέρη στη συνέχεια αιφνιδίασε ακόμη και τους συνεργάτες της όταν πήρε το ρίσκο και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για τάφο επιφανούς Μακεδόνα στρατιωτικού.
Η επικεφαλής των ανασκαφών αιφνιδίασε ακόμα και τις κυρίες Αννα Παναγιωταρέα και Λίνα Μενδώνη, όταν εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο τάφος ανήκει σε άνδρα στρατηγό.
Στη συνέχεια η κ. Περιστέρη, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της γιατί όπως υπογράμμισε «έδωσαν και την ψυχή τους για αυτή την ανασκαφή», ενώ πρόσθεσε ότι η ανασκαφές δεν τελείωσαν και θα συνεχιστούν, καθώς ο περίβολος του τύμβου Καστά, «φυλάει ακόμη πολλά μυστικά».
Στο ίδιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις της Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία δήλωσε ότι η συγκεκριμένη φάση της έρευνας τελείωσε, ωστόσο και αυτή με την σειρά της επισήμανε ότι «υπολείπονται ακόμα πολλά να γίνουν στο σύνολο του μνημείου».

ysterografa.gr

Πατούλης στον Ντινόπουλο: Η αυτοδιοίκηση δεν εισακούστηκε από την Κεντρική Διοίκηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδρίασε σήμερα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Α. Ντινόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Θ. Λεονταρίδη και του υφυπουργού Γ. Ντόλιου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν εκ μέρους του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη αλλά και των εκπροσώπων των παρατάξεων στο Δ.Σ. , σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι. Ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρηματοδότηση των Δήμων για το 2015, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού. Καθώς και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. κι επηρεάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν καθημερινά στους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ. επισήμανε ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Είναι γνωστό, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει πολλές...

Διαβάστε περισσότερα ... airetos.gtr

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα και τετελεσμένα

tsiprasvouli
 Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα εκλογές, τόνισε ότι είναι αναγκαία η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και υποστήριξε ότι πρόθεση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι...

Περισσότερα  ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης «Πρωτόγνωρο το έργο της Περιφέρειας στις σχολικές δομές»

Εμφάνιση P1020952.JPG


«Πρωτόγνωρο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά την απόκτηση νέων σχολικών υποδομών, κατά την τελετή των εγκαινίων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014.
Εμφάνιση P1020962.JPG
«50 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι επενδύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη σχολική στέγη» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε τη βαθιά του πεποίθηση ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της παιδείας ώστε να καταστεί ανταγωνιστική και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την κρίση και «αυτό πράττει με συνέπεια η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

  


Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε περίπτωση που αιτείται η συνδρομή της, ακόμα και αν δεν έχει την αρμοδιότητα, και εξήρε το πνεύμα αυτοθυσίας των εκπαιδευτικών, όπως και το υψηλό επίπεδο προσφοράς τους. 

Εμφάνιση P1020948.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τις ευχές του για γρήγορα και καλά αποτελέσματα στη νέα σχολική μονάδα, ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας για τη συνεργασία της με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία χρηματοδότησε το έργο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, και επεσήμανε τη συνεισφορά του τέως Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου, ο οποίος ξεκίνησε τη μελέτη του έργου.
Τα εγκαίνια του σχολείου έγιναν από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, ενώ παρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αντωνία Μπούζα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.   

Tα αξιοθέατα της Κορινθίας θα προβάλει το παγκοσμίου εμβέλειας Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA NOVOSTI



http://thedesk.matthewkeys.net/wp-content/uploads/2013/12/315.jpg 
Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κυρίου Πελοπίδα Καλλίρη , ο έγκριτος δημοσιογράφος Γκενάντι Μέλνικ , εκπρόσωπος του παγκοσμίου εμβέλειας Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA NOVOSTI , επισκέπτεται από τις 11-11-2013 έως τις 13-11-2014 την Κορινθία , προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τα αξιοθέατα του νομού μας.
 
Τον κύριο Μέλνικ  υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουριστικών δράσεων της Π.Ε Κορινθίας κος. Γιώργος Πετρίτσης και  συζήτησαν επί αρκετή ώρα για τον τουρισμό και την προβολή της Περιφερειακής Ενότητας της Κορινθίας.




Υποψήφιοι για πρόεδρος της Δημοκρατίας οι δύο αδερφές του Μάικλ Τζάκσον

Η διαπλοκή και η οικονομική δικτατορία στην χώρα, για να διασφαλίσουν πλήρως τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών και της ελληνικής κοινωνίας και να προκαλέσουν τον εκφυλισμό του πολιτικού συστήματος, υποστηρίζουν την δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων – ποταμιών και επιδιώκουν την διάλυση μικρών κομμάτων με τις γλυκές συνταγές τους και την ανακάλυψη νέων πολιτικών λιχουδιών.

Έγκλημα πάθους με θύμα 40χρονη στο Λεωνίδιο

undefined

40χρονη γυναίκα μητέρα 4 παιδιών που αγνοούνταν από χτες το μεσημέρι, βρέθηκε γύρω στις 11 το βράδυ πυροβολημένη και μαχαιρωμένη δύο φορές κοντά στο μαντρί της στη Βασκίνα Λεωνιδίου.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Λεωνιδίου μαζί με Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος και διενεργούν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της άτυχης γυναίκας και για την διαλεύκανση των αιτίων που το προκάλεσαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία αναζητά στην ευρύτερη περιοχή της Βασκίνας 67χρονο άντρα που φέρεται ως ύποπτος της στυγερής δολοφονίας. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.
Ο 67χρονος χθες το βράδυ άφησε σημείωμα στο σπίτι του το οποίο εξετάζει η αστυνομία και πήρε τηλέφωνο γνωστό του θηροφύλακα, λέγοντάς του ότι θα αυτοκτονήσει με δηλητήριο.
Στις έρευνες για την ανεύρεσή του συμμετέχουν από το μεσημέρι και άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

leonidion.gr

Tου έκλεψαν ελιές μέσα από το χωράφι του στη Ζαχάρω


elies_774de890af6b091c47ba36134f8d3ea5Τριάντα σακιά με ελιές έκλεψαν χθες το απόγευμα δύο άνδρες, από χωράφι στη Ζαχάρω Ηλείας. 
Οι δράστες φόρτωναν τα σακιά με τον ελαιόκαρπο σε αγροτικό, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 26χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Έφοδος της αστυνομίας στην Ακράτα για τη σύλληψη δυο ληστών-Είχαν ληστέψει βενζινάδικο στο Κράθιο τον Ιανουάριο

Αχαϊα: Έφοδος της αστυνομίας στην Ακράτα για τη σύλληψη δυο ληστών-Είχαν ληστέψει βενζινάδικο στο Κράθιο τον Ιανουάριο Χειροπέδες σε δυο αλλοδαπούς
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την ερευνά τους, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, στην Ακράτα και συνέλαβαν δυο Αλβανούς 32 και 22 ετών διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες στις (26-01-2013) το βράδυ, είχαν μεταβεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κράθιο Ακράτας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους  και υπό την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τους δύο υπαλλήλους του πρατηρίου, το χρηματικό ποσό των (300)  ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ παράλληλα τους  προκάλεσαν και σωματικές βλάβες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

Oρκίστηκε o νέος Yφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς


Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς, ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού. Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, Δανιήλ

Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη! (photos)

amfipoli
Σύμφωνα με τις ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη σε τάφο εντός του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά.
amfipoli4Συγκεκριμένα σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.
Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.

Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. (φωτό 3). Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου (φωτο 4). Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.

Ποιος φεύγει από την ΚΕΔΕ;

Ποιος επικεφαλής παράταξης στην ΚΕΔΕ ετοιμάζεται να μαζέψει τα μπογαλάκια του, κοινώς να παραιτηθεί;
Τα όσα έγιναν σε πολύ πρόσφατο χρόνο δεν άρεσαν ούτε σε ορισμένα μέλη της παράταξης του , ούτε και στο κόμμα του.
Δεν ήταν άλλωστε τόσο Δημοκρατικά ….
 airetos.gr

Γκάιτνερ: Οι Ευρωπαίοι ήθελαν να… συντρίψουν τους Έλληνες

U.S. Treasury Secretary Timothy Geithner responds to a question from Mike Allen of Politico at the Newseum in Washington

Οι Financial Times αποκαλύπτουν μέρος των… εξομολογήσεων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, σχετικά με το πως αντιμετώπιζαν οι Ευρωπαίοι την ελληνική κρίση.
Το υλικό που δημοσίευσε η εφημερίδα αφορούν συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Γκάιτνερ στους δημοσιογράφους που συνέβαλαν στη συγγραφή του βιβλίου του «Stress Test: Reflections on Financial Crises».
Ενδεικτικά περιγράφοντας τη σύνοδο της G7 στον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2010, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Σόιμπλε και στην οποία η Ελλάδα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής ο Γκάιτνερ αναφέρει στις συνεντεύξεις του τα εξής:
«…Θυμάμαι να προσέρχομαι στο δείπνο και να κοιτάω το Blackberry μου (σ.σ κινητό). Ήταν μια γ…..νη καταστροφή για την Ευρώπη. Οι μετοχές μιας γαλλικής τράπεζας είχαν μειωθεί κατά 7 ή 8%. Αυτό ήταν μεγάλο θέμα. Για μένα ήταν, ξέρετε, σαν το απόλυτο μακελειό λόγω των ανθρώπων [που] έλεγαν: Κρίση στην Ελλάδα, ποιοι είναι εκτεθειμένοι στην Ελλάδα;
Οι Ευρωπαίοι ήρθαν σε αυτή την συνάντηση βασικά λέγοντας: «Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά απαίσιοι. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαράδεκτοι και ήταν σπάταλοι, μας εκμεταλλεύτηκαν και θα τους συντρίψουμε». Αυτή ήταν η βασική στάση τους, όλων τους.
Τους κατέστησα τότε πολύ σαφές εκείνη την στιγμή. Άκουγα συνέχεια αυτές τις κουβέντες για ηθικό κίνδυνο που πάγωναν το αίμα και τούς είπα: “Ωραία λοιπόν, αν θέλετε να είστε σκληροί μαζί τους δεκτόν, αλλά πρέπει να δώσετε κάποια αξιόπιστη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφήσετε την κρίση να μεταδοθεί πέρα από την Ελλάδα… Και για να γίνει αυτό πρέπει να φροντίσετε πολύ να είστε αξιόπιστοι ότι θα υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας και θα δώσετε και στην Ελλάδα ένα μάθημα.
Σίγουρα, και βέβαια όπως έχω πει, δεν περίμενα ότι θα συνεχίσουν να κωλυσιεργούν επί τρία χρόνια. Ήταν αδιανόητο για εμένα ότι άφησαν τα πράγματα να γίνουν τόσο χάλια όσο τα άφησαν κι έγιναν. Αλλά τα προμηνύματα γι’ αυτό βρίσκονταν στην αρχική διαμάχη. Τους είχαν πει ψέματα οι Έλληνες. Τους είχαν φέρει σε δύσκολη θέση οι Έλληνες που εν τέλει δανείστηκαν όλα αυτά τα λεφτά, και ήταν έξαλλοι και μανιασμένοι. Ήθελαν να τους δείρουν. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, τροφοδότησαν μια πυρκαγιά που βρισκόταν στα πρώτα της στάδια. Και υπήρχαν πολλά ξερόκλαδα…».

ysterografa.gr

Χρήστος Δημητρόπουλος: «Ενωμένοι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Κορινθία σε μια Νέα Ελλάδα»

Εμφάνιση dim_mantas.jpg
Τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας γιόρτασε την Κυριακή το βράδυ η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτή της Β’ Αθηνών, πρώην υπουργό Ανάπτυξης και για χρόνια μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν όλοι οι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένου και του Κορίνθιου κ. Χρήστου Δημητρόπουλου.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλά στελέχη της Παράταξης της Ν.Δ. απ' όλη την Πελοπόννησο, να ανταλλάξει απόψεις σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας αλλά και να ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την άρση του περιορισμού προσλήψεων των κληρικών μας, όπως άλλωστε δεσμέυτηκε δημόσια πριν από μόλις λίγες μέρες. 

Εμφάνιση dim_chatzidakis.jpgΕίχε επίσης ενδιαφέρουσα συνομιλία αλλά και γόνιμο διάλογο με τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη (με τον οποίον διατηρεί χρόνια φιλία) , τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δ. Καφαντάρη και τους πρώην και νυν Επικεφαλής της Ν.Δ. στο Νομό Μεσσηνίας κ.κ. Σ. Παναγιωτόπουλο και Π. Μαντά.

Εξέφρασε μάλιστα τον θαυμασμό του για την άρτια διοργάνωση και φιλοξενία που παρείχε η διοίκηση της ΝΟ.Δ.Ε και ο Πρόεδρος κ. Μαντάς, ενώ ανανέωσε το ραντεβού όλων για την Κορινθία και την Νομαρχιακή εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της Ν.Δ., στις αρχές του Δεκέμβρη.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ο Επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

Live η προσπάθεια προσγείωσης του ρομπότ Philae στον κομήτη Tchouri

euro
Παρακολουθήστε live την αποκόλληση του ρομπότ Philae από το σκάφος Rosetta, με στόχο τη ρίψη του στον κομήτη Tchouri.
Η προσεδάφιση είναι ένα εντυπωσιακά δύσκολο εγχείρημα, δεδομένου ότι ο κομήτης είναι ένας «κινούμενος στόχος», που κινείται στο διάστημα με ταχύτητα 55.000 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερος από το γεγονός ότι το Philae δεν θα είναι τηλεκατευθυνόμενο όταν θα απελευθερωθεί από το Rosetta.
Οι υπεύθυνοι για την αποστολή του διαστημικού σκάφους Rosetta, που ταξιδεύει στο διάστημα εδώ και δέκα χρόνια, έδωσαν την Τετάρτη το τελικό πράσινο φως για τη ρίψη.

Τα Τείχη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρακολουθώντας και φέτος τους εορτασμούς για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, αυτού που υπήρξε το πιο φριχτό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, συνειδητοποιεί πως ακόμη και σε καιρούς ευδαιμονίας και ανάπτυξης τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως το «Τείχος του Αίσχους», αυτό το «αγκάθι στην καρδιά της Ευρώπης», που υψώθηκε τη νύχτα της 13ης Αυγούστου του 1961, βρισκόταν ακόμη στη θέση του μόλις πριν από 25 χρόνια και ενώ η ενωμένη Ευρώπη είχε ήδη γίνει πραγματικότητα.

Γιατί τσακώνονται από χτες οι παπαγάλοι;

papagaloi-tsakomosΠλήρης δικαίωση για τον Νίκο Δένδια για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους Τραπεζίτες.

Οι παπαγάλοι της οπισθοδρομικής κομπανίας που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο σκοτάδι της υπ-ανάπτυξης, έπαψαν από εχτές να «παπαγαλίζουν» όσα μισθοφορικά τους επιβάλει ο εκάστοτε παρασιτικός εργοδότης τους και απλά τσακώνονται γιατί δεν είχαν καλή πληροφόρηση. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις για να βοηθήσουν επικοινωνιακά την Ελλάδα να πέσει στη «σεισάχθεια» μαϊμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Σάλλα πως οι τράπεζες πρώτον δεν ενδιαφέρονται για τους πλειστηριασμούς και δεύτερον πως είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» και πως αυτό το νομοσχέδιο είναι υπέρ της ανάπτυξης, αφαιρεί κάθε αναστολή από όσους υποστήριξαν λασπολογόντας πως ευνοούνται οι Τράπεζες, πως ευνοούνται οι «μεγάλοι» επιχειρηματίες που για χρόνια δεν πληρώνουν τα χρέη τους κλπ.

Μα ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Θα έλεγαν ποτέ «ναι» οι τράπεζες σε νομοσχέδιο που «θάβει» τα χρέη; Όλοι αντιλαμβάνονται πως η ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος είναι αναγκαία και άργησε πολύ να έρθει.

Σε κάθε περίπτωση η μικρομεσαία αγορά η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, που δίνει θέσεις εργασίας και αγκομαχά για να κρατήσει τα ασφαλιστικά ταμεία όρθια, θα λάβει μία τεράστια ένεση ανακούφισης.

Και αυτό φέρνει διχόνοια στους παπαγάλους..

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Εγκαίνια της έκθεσης «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»

Εμφάνιση 1. B.B. δικτατορία, τανκς στη Βουλή_email.jpg
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρος Αμαλίας 14), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης.
Εμφάνιση ok 076_email.jpgΟ επισκέπτης της έκθεσης, ενήλικας ή μαθητής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο της περιήγησής του στην έκθεση, παρακολουθώντας την πορεία των γεγονότων μέσα από τη χρονολογική παράταξη των τεκμηρίων, αλλά και πραγματοποιώντας τη δική του έρευνα και αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο αρχειακό υλικό που είναι διαθέσιμο σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις εργασίας.
Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια αναδεικνύουν πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Παράλληλα, η έκθεση εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και την διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό.
Εμφάνιση ok 1967-36_ΠΑΡΙΣΙ 1967 Αρχείο Κουσίδου Ντούνιας 1022.12.00002_email.jpgΤα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.
 
 
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου 2014 - 12 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές πλην Πέμπτης 9:00-16:00, Πέμπτη 9:00-20:00, Σαββατοκύριακα 10:00-15:00, επίσημες αργίες κλειστά
Τηλ. επικοινωνίας: 210 3735109, 210 3692429, καθημερινές (9:00-16:00)
Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr