Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Eλένη Παπαγεωργόπουλου: «Δεν έχει πάρει χρήματα - Θα πεθάνουν από τύψεις πολιτική αγωγή και Μπουτάρης»

papageoropoulossyzygos
Την πολιτική αγωγή αλλά και τη σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, «έδειξε» η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή: Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε η κ. Παπαγεωργοπούλου ποιους εννοούσε ο σύζυγός της όταν είπε ότι «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» απάντησε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση του Μπουτάρη».
Μάλιστα, η κ. Παπαγεωργοπούλου υποστήριξε ότι «κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη, εκτός από τον Μπουτάρη που είπε στο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία».
Εκτός από το νυν δήμαρχο επίθεση εξαπέλυσε και στον πρώην ταμία του δήμου Π. Σαξώνη με βάση την κατάθεση του οποίου καταδικάστηκε ο Β.Παπαγεωργόπουλος. «Τον κοροϊδεύανε γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη», τόνισε.
Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Β. Παπαγεωργόπουλου επισκέφθηκε τον πρώην δήμαρχο στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται σε κελί με άλλα 10 άτομα και όπως δήλωσε συνομίλησε μαζί του. «Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του γιατί είμαστε οι δύο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Κάθε ευθύνη του συζύγου της για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης αρνήθηκε λίγο αργότερα, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας την έρευνα που εντόπισε 1 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της ως «κατάπτυστη».
«Η έρευνα που βρήκε 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη, εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα» υποστήριξε. "Δεν υπάρχει κανείς που δηλώνει τόσα. Και έχουμε φορολογηθεί για αυτά. Έχουν υπολογίσει δύο φορές τα λεφτά μας κατά λάθος. Μετά από μία πρόσθεση. Δεν υπήρχε τρύπα στα οικονομικά του δήμου, όλοι οι ισολογισμοί πέρασαν από τους ορκωτούς λογιστές, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο. Ρωτήστε τον δήμαρχο Αθηναίων, αν ελέγχει όλα τα εντάλματα. Χιλιάδες από αυτά φτάνουν στα γραφεία του δημάρχου κάθε μέρα. Και είναι αδύνατον να τα ελέγξει όλα."
Για τις δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη ότι έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός τα έδινε στον τότε δήμαρχο, η κ. Παπαγεωργοπούλου δήλωσε ότι «ο Σαξώνης μπορεί να λεει ό,τι θέλει δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα ούτε τους έχει δει κανείς μαζί (σ.σ με το σύζυγό της).
«Βρισκόμαστε σε τραγική θέση. Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, δεν ήταν η δουλειά του, δεν έφτανε τίποτε από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε. Τα οικονομικά που ήλεγχε έβαιναν καλώς. Ο Σαξώνης έκλεβε. Και ο ίδιος μπορεί να λέει ό, τι θέλει. Δεν έχει καμία στήριξη σε αυτά που λέει. Λέτε και ο Σαξώνης είναι η πηγή της αλήθειας. Θεωρητικά ο άνδρας μου είχε την ευθύνη. Αλλά όταν όλοι του έλεγαν ό, τι όλα βαίνουν καλώς και αυτό το επιβεβαίωναν εφορίες και ελεγκτικό Συνέδριο, Από πού να το φανταστεί (..) ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος. Δεν υπάρχει τιμιότερος άνθρωπος από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.Έπεσε θύμα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαγεωργοπούλου.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι ισολογισμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν πλήρως τακτοποιημένοι και πέρασαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναγνωρίζοντας ότι πιθανώς πέρασαν με πλαστά έγγραφα.
Yπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στον Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον Παναγιώτη Σαξώνη.
ysterografa.gr


 

"Μετά το αποτέλεσμα στην Ιταλία, η Ευρώπη δεν πρέπει να παραμείνει​... κουφή"

Pier-Luigi-Bersani
Η σημειολογία του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία, και οι επιπτώσεις του για το μέλλον της ευρωζώνης, ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης και αναλύσεων στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Το κεντρικό μήνυμα, της απόρριψης και αποδοκιμασίας πολιτικών τυφλής λιτότητας, που έχουν ως εμπνευστή τη Γερμανία, αρχίζει να ακούγεται όλο και πιο καθαρά στην ήπειρό μας.
Αν μάλιστα πιστέψουμε τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, τον υποψήφιο πρωθυπουργό της Κεντροαριστεράς, που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι ο επόμενος ηγέτης της Ιταλίας, εφόσον καταστεί εφικτή η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας από περισσότερα πολιτικά κόμματα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ… πήρε ήδη το μήνυμα.
Ο Μπερσάνι αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, και ότι ο Φρανσουά Ολάντ του εκμυστηρεύτηκε πως “η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει… κουφή, στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας”.
Οι διαπιστώσεις φυσικά είναι αυτονόητες. Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν επόμενα βήματα.

ysterografa.gr

Ανεργία στο 30,1% και ύφεση στο 4,1% του ΑΕΠ προβλέπει για το 2013 το ΚΕΠΕ

Ανεργία στο 30,1% και ύφεση στο 4,1% του ΑΕΠ προβλέπει για το 2013 το ΚΕΠΕΕκτίναξη της ανεργίας στο 30,1% προβλέπει για το 2013 το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στην τελευταία του έκθεση για τις «Οικονομικές Εξελίξεις», ενώ κάνει λόγο για πληθωριστικές πιέσεις το 2013, λόγω των φορολογικών συντελεστών των έμμεσων φόρων και παρά τη βαθιά ύφεση που πλήττει την οικονομία. Η πρόταση που διατυπώνει το ΚΕΠΕ είναι δραστικό κούρεμα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας προς τον επίσημο φορές (OSI), ακόμη και κατά 40%, με σκοπό να επιτευχθεί η βιωσιμότητά του από φέτος (και όχι το 2020), με παράλληλη ρήτρα ΑΕΠ, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα...

Δημοσκόπηση MARC: Οριακό προβάδισμα με 0,3% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Σημαντικό προβάδισμα Σαμαρά έναντι Αλ. Τσίπρα

Δημοσκόπηση MARC: Οριακό προβάδισμα με 0,3% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔΣυνεχίζεται το δημοσκοπικό ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, αυτή της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με διαφορά της τάξης των 0,3 ποσοστιαίων μονάδων! Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,1%, έναντι 22,8% της ΝΔ! Τι λαμβάνουν όλα τα κόμματα. Και πάλι σημαντικό προβάδισμα Σαμαρά έναντι Αλ. Τσίπρα σχετικά με το ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός. Πρώτος σε θετικές ψήφους στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης. Στην ερώτηση «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση τα πράγματα πώς θα ήταν;», απαντούν...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΣΙΠΡΑ

Ν.Δ.: ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δραγασάκης επαναφέρουν θέμα δραχμής ή Ευρώ...ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τη χώρα, την εθνική προσπάθεια και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, για το νόμισμα, στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Αλ. Παπαχελά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για μια ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δραγασάκης επαναφέρουν θέμα δραχμής ή Ευρώ. Και ζητούν να γίνει συζήτηση για το ποιο θα είναι το εθνικό μας νόμισμα!!!
Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Δραγασάκης το κάνει για να ισοφαρίσει το άδειασμα του κ. Τσίπρα στο πρόσωπό του χθες στη Βουλή.
Ένα μόνο γνωρίζουμε: Ότι η κουβέντα που ανοίγει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τη χώρα, την εθνική προσπάθεια και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών». 

Οι δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη στην εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” του Α. Παπαχελά στον Skai TV:ια έξοδο από το ευρώ) “Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα. Τι εννοούμε να φύγουμε από το ευρώ; Να μείνουμε στην Ε.Ε.; Να έχουμε κοινό δασμολόγιο, αλλά εμείς να έχουμε δραχμή; Τα τελευταία 150 χρόνια παλινδρομούμε ανάμεσα στη δραχμή και ένα σταθερό νόμισμα. Μήπως λοιπόν αυτή η παλινδρόμηση μας δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, αλλά, ποίοι κυβερνούν; Και στο κάτω-κάτω ας πιεστεί η Γερμανία να φύγει αν νιώθει ότι ασφυκτιά σε μια τέτοια κατάσταση”.

Η Νέα Δημοκρατία ανέστειλλε την κομματική ιδιότητα του Β. Παπαγεωργόπουλου


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται  σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης.
Ωστόσο, υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα. Ποιοι μιλάνε;
Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;
Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.
Άλλωστε, μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;
Μακάρι, τον  ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

O Στέφανος Μεϊμάρογλου τεχνικός στον Αστέρα Δερβενίου

Stefanos MeimaroglouΤο Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου, μετά από πολλές διερευνητικές επαφές, κατέληξε στο προπονητή Στέφανο Μεϊμάρογλου, ο οποίος αναλαμβάνει το ανδρικό τμήμα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Αυριο στις 5.30 το απογευμα στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" θα  γίνει προπόνηση της ομάδας και η πρώτη γνωριμία των παικτών με τον νεο προπονητή τους
  • Μολονότι ο Στέφανος Μεϊμαρόγλου είναι μόλις 43 ετών, ασχολείται με την προπονητική εδώ και 15 χρόνια, καθώς ξεκίνησε το 1998!
  • Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, ο Θησέας Περιβολίων Χανίων, ο Αστέρας Ιτέας, ο Ο.Φ.Α.Μ. Κέρκυρας, η Θύελλα Ελεούσας Ιωαννίνων, ο Αχιλλέας Καμαρών Αχαϊας και ο Οπούντιος Μαρτίνου είναι οι επτά ομάδες επιπέδου Δ' Εθνικής στις οποίες έχει εργαστεί.
  • Στην αγορά εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορεί το αυτοβιογραφικό βιβλίο του ικανότατου τεχνικού "Πίστεψα-Επέμεινα-Υπέμεινα", στις σελίδες του οποίου αναφέρονται βιώματά του και εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το χώρο.
  •  

    Η Μήλος τον Χειμώνα

    Σε έναν τόπο από το Θεό ευλογημένο, οι τοπικοί και οι τουριστικοί φορείς δείχνουν άσχημο πρόσωπο
    -Δρόμοι σε άσχημη κατάσταση και μισοφωτισμένοι καταδικάζουν το νησί να ζει δεκαετίες πίσω
    - Την ίδια ώρα οι παρέχουσες τουριστικές υπηρεσίες, ενδιαφέρονται μόνο για το πορτοφόλι των επισκεπτών χωρίς να τους προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες
    -Πήραν τα λεφτά και μας "πέταξαν" σε ένα βρώμικο και σκονισμένο δωμάτιο χωρίς να υπάρχει καν σαπούνι...

    Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

    Πανέμορφες γαλαζοπράσινες παραλίες και εντυπωσιακά ηφαιστειογενή πετρώματα που βάφονται μαγικά από το φως του ηλιοβασιλέματος, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που δεν συναντάς πουθενά αλλού στις Kυκλάδες.
    Τα μοναδικά χρώματα και τα «εξωγήινα» πετρώματα μπλέκονται μεταξύ τους και συνδυάζονται με τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας. Kι εσύ θεατής μένεις να χαζεύεις την καταπληκτική θέα . Όχι για πολύ όμως...
    Μόλις συνέλθεις από το... σοκ αναζητάς το.... http://pinakio.blogspot.gr/2013/02/blog-post_26.html


    pinakio.blogspot.gr

    Μήνυση Μαρκογιαννάκη κατά Βαξεβάνη


    Xristos-MarkogiannakisΟ πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη, για “ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και το περιοδικό Hot Doc”.
    Στο κείμενο της μήνυσης, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής;



    Γλυφάδα: «Κατεβαίνει» κανονικά στο πρωτάθλημα

    Γλυφάδα: «Κατεβαίνει» κανονικά στο πρωτάθλημα | onsports.gr
    Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει πως λύθηκαν τα προβλήματα με έκτακτο ΔΣ, με τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών, εξέδωσε η ΠΑΕ Γλυφάδα.
    Την Τρίτη (26/02) οι ποδοσφαιριστές της Γλυφάδας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούσαν τη βοήθεια όποιου είχε τη διάθεση να συνδράμει έτσι ώστε να μη διαλυθεί η ομάδα αλλά και να επιλυθούν οικονομικά προβλήματα τα οποία προκάλεσαν ακόμα και βιοποριστικά θέματα σε κάποιους από τους παίκτες.
    Όπως ανακοίνωσε, ωστόσο, η ΠΑΕ Γλυφάδα, έγινε έκτακτο ΔΣ στο οποίο πήραν μέρος και οι ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να λυθούν όλα τα ζητήματα και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στην ομάδα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Γλυφάδα θα αγωνιστεί κανονικά στον επερχόμενο αγώνα της για τη Football League 2 με αντίπαλο την Καλαμάτα την Κυριακή (03/03, 15:00) στο Ελληνικό.
    Η ανακοίνωση:
    «Μετά από έκτακτο συμβούλιο της Διοίκησης της Π.Α.Ε, και με την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών, επανήλθε η ομαλή λειτουργιά στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.
    Η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Football League 2».

    Ο άνθρωπος που «έκοψε» τα φτερά του Πύρρου!

    Ο άνθρωπος που «έκοψε» τα φτερά του Πύρρου!
    ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

    Φεβρουάριος 1991. Ο Πύρρος Δήμας με ένα γατάκι παραμάσχαλα και μια μικρή αθλητική τσάντα με λίγα ρούχα καταχωνιασμένα μέσα της φθάνει δια της επισήμου οδού στα Γιάννενα και όχι μέσω των βουνών. Είναι 19.5 χρονών και με ένα τρικ του προπονητή του Ζοζέφ που τον λάτρευε πραγματικά μπαίνει στην Ελλάδα με άδεια εξόδου του αλβανικού κράτους προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή εγχείριση μηνίσκου.
    Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία προς τις αρχές. Η μητέρα του Ελευθερία, ο πατέρας του Βίκτορ και βέβαια ο πρωτεργάτης της φυγής Ζοζέφ ήξεραν την αλήθεια. Ο Πύρρος έμεινε στην μητέρα Ελλάδα με ενέργειες του περιφερειάρχη Αττικής σήμερα και τότε πρόεδρου της ομοσπονδίας άρσης βαρών Γιάννη Σγουρού.
    Οι Αλβανοί πίεζαν για την επιστροφή του. Ο Πύρρος ήταν ανένδοτος. Οι Αλβανοί πρότειναν στον Πύρρο να αγωνιστεί στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας το 1991 με τα χρώματα της Αλβανίας και κατόπιν να του επιτρέψουν τη συμμετοχή με την Ελλάδα. Η απάντηση του Πύρρου τότε προς τους παράγοντες της γειτονικής χώρας ήταν: «Προτιμώ να δουλέψω σε οικοδομή αλλά με την Αλβανία δεν αγωνίζομαι».
    Οι μήνες περνούσαν, το κλίμα και οι σχέσεις με την Αλβανία, κυρίως λόγω της παρουσίας του Ζοζέφ στην ομοσπονδία των δυνατών βελτιώθηκαν σημαντικά και όλα ήταν έτοιμα ώστε ο Πύρρος να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στο μέλλον. Συμφώνησαν οι δύο ομοσπονδίες, συμφώνησαν οι δύο Ολυμπιακές επιτροπές, συμφώνησε και η διεθνής ομοσπονδία. Διαφώνησε μόνο ένας άνθρωπος σε αυτή τη προοπτική.

    Το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας. Απέσσας Χαλκίου - Αστέρας Δερβενίου 3 -5

    Δεν έκρυβε εκπλήξεις η δράση στο Παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κορινθίας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πια στη μάχη Ακαδημίας και Ηρακλή Λεχαίου, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον 2ο όμιλο.

    Οι δύο ομάδες από το Λεχαιο προχώρησαν με νίκες και ισοβαθμούν στους 32 βαθμούς, μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι. Η ομάδα της Ακαδημίας συνέτριψε εκτόςέδρας με 1 - 7 τον Ολυμπιακό Άσσου, ενώ η ομάδα του Ηρακλή, πέτυχε ευρεία νίκα με 4 - 1 επί του Πέλοπα Κιάτου 
    Την 2η θέση στον όμιλο "κλείδωσαν" και μαθηματικά οι Άγιοι Θεόδωροι μετά τη νίκη τους με 2 - 1 επί της Δάφνης Εξαμιλίων και περιμένουν πια τον αντίπαλο τους στο μικρό τελικό της διοργάνωσης.

    Ο ΠΑΟ Λουτράκι πανηγυρίσε μια ακόνη νίκη με 2 - 0 επί της Κορίνθου '06 και ετοιμάζεται για τον τελικό με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, που πήρε στα χαρτιά το ματς με την Κόρινθο.
    Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε με σκορ 3 - 5 ο Αστέρας Δρβενίου επί του Απέσσα Χαλκίου , οπώς και ο Πανσολυγειακός με σκορ 1 - 3 επί του Παννεμεατικού. Τρίποντα, επίσης στα χαρτιά πήραν  ο Κύψςλος Κορίνθου και η Ελλάς Βελου επί των Α.Ο Σπαθοβουνίου και Άρη Αρχαίας Κορίνθου αντίστοιχα ενώ τέλος το γειτονικό παιγνίδι του ΠΑΣ Κλένια επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου αναβλήθηκε.
     
    τα αποτελέσματα:
     
    1ος όμιλος
    16η αγωνιστική
    ΚΥΨΕΛΟΣ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ 3-0 α.α.
    ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 1-3
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 2-1
    ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 2-0
    ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. αναβ.

    BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1
    ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
    16
    72-8
    48
    2
    ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
    16
    43-13
    40
    3
    ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
    16
    46-25
    31
    4
    ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
    15
    43-37
    26
    5
    ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
    16
    44-20
    25
    6
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
    14
    23-33
    20
    7
    ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
    15
    34-41
    16
    8
    ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
    16
    25-55
    12
    9
    ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
    16
    17-55
    12
    10
    ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
    16
    4-64
    -6

    2ος όμιλος
    15η αγωνιστική
    ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. 3-0 α.α.
    ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 α.α.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧ. 1-7
    ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. 3-5
    ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΠΕΛΟΠΑΣ 4-1
     
    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ( Σε 15 αγώνες)
    1
    ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
    60-10
    40
    2
    ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ
    62-20
    32
    3
    ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
    46-16
    32
    4
    Π.Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
    47-15
    26
    5
    ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
    49-28
    26
    6
    AΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
    42-32
    22
    7
    ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
    40-44
    21
    8
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
    26-63
    10
    9
    Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
    26-81
    9
    10
    ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
    4-93
    -6

    Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κύπρου

    Nikos-Anastasiadis
    Ανακοινώθηκε το μεσημέρι και επισήμως η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Νέος Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Γιαννάκης Κασουλίδης, ενώ Υπουργός Οικονομικών ο Μιχάλης Σαρρής. Η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή.
    Η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:
    Υπουργός Εξωτερικών: Ιωάννης Κασουλίδης
    Υπουργός Οικονομικών: Μιχάλης Σαρρής
    Υπουργός Εσωτερικών: Σωκράτης Χάσικος
    Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού: Γιώργος Λακοτρύπης
    Υπουργός Άμυνας: Φώτης Φωτίου
    Υπουργός Παιδείας: Κυριάκος Κενεβέζος
    Υπουργός Δικαιοσύνης: Ιωνάς Νικολάου
    Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Χάρης Γεωργιάδης
    Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων: Τάσος Μητσόπουλος
    Υπουργός Υγείας: Πέτρος Πετρίδης (ιατρικός διευθυντής Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας)
    Υπουργός Γεωργίας: Νίκος Κουγιάλης
    Επίτροπος Προεδρίας: Καίτη Κληρίδου
    Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Κωνσταντίνος Πετρίδης (νυν διευθυντής Γραφείου Νίκου Αναστασιάδη στον ΔΗΣΥ)
    Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Χρήστος Στυλιανίδης.
    Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου ορίστηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου (νυν γενικός διευθυντής ΔΗΣΥ).
    Επίσης, συστάθηκε θέση επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, στην οποία διορίστηκε η Εμανουέλλα Μουσιούτα-Λαμπριανίδου.

    ysterografa.gr

    Ισόβια κάθειρξη στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο!

    Papageorgopoulos
    Ένοχο έκρινε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17.9 εκατ. ευρώ .στον δήμο Θεσσαλονίκης το δικαστήριο της συμπρωτεύουσας, επιβάλλοντάς του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά.
    Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης «Δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999. Το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές. Η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια αποκλείει ότι έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης», είπε.Σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, ο επί σειρά πολλών ετών δήμαρχος Θεσσαλονίκης “γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα, άφηνε όμως τον χειρισμό στον Μιχάλη Λεμούσια”.
    Νωρίτερα, είχαν κριθεί ένοχοι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, ο Παναγιώτης Σαξώνης καθώς και δυο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊτατζής.
    Στο Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε 18 χρόνια κάθειρξης, ενώ στο Σαξώνη επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
    Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
    Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν η επιβολή της ποινής των ισοβίων, ενώ ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης επικαλέστηκς ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο του.
    Δηλώνω για ακόμη μια φορά ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση. Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις”, δήλωσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να του επιβάλλει την ποινή των ισοβίων, για να εισπράξει την απάντηση του προέδρου της έδρας, ο οποίος θέλοντας να στηρίξει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, του είπε: «Πάντως όχι εμείς».
    Την ίδια ώρα, φίλοι του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης οι οποίοι ήταν συγκεντρωνμένοι στην αίθουσα φώναζαν “αθώος”. Ο τέως δήμαρχος, μετά και την αγόρευση του εισαγγελέα που πρότεινε την ισόβια κάθειρξή του, βγήκε από την αίθουσα, υποβασταζόμενος από τη συζυγό του, έτοιμος να κλάψει.
    Οι τρεις άνδρες συνοδεία αστυνομικής δύναμης και φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκαν στις φυλακές Διαβατών, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αντίθετα για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.
    Κατά τη μεταφορά του στις φυλακές ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης και «δεξί» χέρι του δημάρχου, Μ. Λεμούσιας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Οδηγούμαστε στη ρωμαϊκή εποχή.»

    ysterografa.gr - aytodioikisi.gr

    Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου


    Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (αίθουσα συνεδριάσεων), την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00, με θέματα:
    ·         Διαχείριση στερεών αποβλήτων.
    ·         Αποτελέσματα παρουσίασης δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και νέες προοπτικές για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου.

    Αυξημένο και στοχευμένο το ενδιαφέρον των tour operator της Νορβηγίας για την Πελοπόννησο

    φωτογραφία-4.JPG
    Ιδιαίτερα αυξημένο και στοχευμένο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον των κορυφαίων tour operator της Νορβηγίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, από τον ίδιο, σε ειδική εκδήλωση στο Όσλο, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.  
    Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανέπτυξε τις 10 βασικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο Νορβηγός τουρίστας, εκθέτοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως διεθνή προορισμό.
    «Με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας καθιστούμε τον προορισμό της Πελοποννήσου εύκολα προσβάσιμο και αναγνωρίσιμο στη διεθνή αγορά του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «το βασικό στοιχείο, πάνω στο οποίο επενδύουμε ως Περιφέρεια, είναι η πιστοποιημένη ποιότητα παροχής υπηρεσιών, αλλά και προϊόντων, σε ανταγωνιστική σχέση ποιότητας – τιμής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταστήσουμε ισχυρό το brand name «Πελοπόννησος»».  
    Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης, αλλά και στη στενή διασύνδεση της γαστρονομίας και του τουρισμού κάτω από την ομπρέλα του Πελοποννησιακού Συμφώνου Ποιότητας, το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί το βασικό εργαλείο και την απαραίτητη εγγύηση για τους tour operators προκειμένου να επενδύσουν στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου με ασφάλεια και προοπτική
    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία κ. Αντώνης Βλαβιανος, ο οποίος σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαιρετικό προορισμό και ότι παντρεύει ιδανικά τη μυθολογία με την ιστορία. Πρόσθεσε επίσης ότι από την Πελοπόννησο γεννήθηκε η σύγχρονη Ελλάδα. Τον Περιφερειάρχη συνόδευε στην αποστολή ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γκανάς Αριστοτέλης.

    Ανακοινώσεις Βρούτση για Ασφαλιστικά Ταμεία

    vroutsis (2)
    Οι ασφαλιστικοί φορείς επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και αυτοί που εξαιρούνται, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.
    Το υπουργείο προχώρησε, νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονικά όρια που είχαν τεθεί, στην δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, για ένα πιο εξορθολογισμένο και αποτελεσματικότερο ασφαλιστικό σύστημα.
    Στόχος της δημιουργίας του νέου ταμείου είναι απλοποίηση του πολύπλοκου και κατακερματισμένου συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, την εφαρμογή ενιαίων ομογενοποιημένων κανόνων για το σύνολο των ασφαλισμένων και την εξάλειψη δημιουργίας ελλειμμάτων με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα συνολικά του ασφαλιστικού συστήματος, προς διασφάλιση και όφελος των νέων ασφαλισμένων κυρίως, όμως, των επόμενων γενεών.
    Στο Ενιαίο Ταμείο εντάσσονται οι φορείς επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών, συνεπώς στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ υπάγονται υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι τους καθώς και οι νεοπροσλαμβανόμενοι.
    Το νέο ταμείο λειτουργεί με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση.
    Συγκεκριμένα στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012:
    α) Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).
    β) Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).
    γ) Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ».
    δ) Οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
    ε) Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς του κατ’ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
    Μετά από σχετική αξιολόγηση και σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2013, ορισμένοι φορείς επικουρικής ασφάλισης είχαν το δικαίωμα να αιτηθούν εξαίρεση από την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ και να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης.
    Οι φορείς που αιτήθηκαν εξαίρεση και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης, είναι οι εξής:
    1. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ).
    2. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ).
    3. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ).
    4. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ).
    Οι φορείς που αιτήθηκαν εξαίρεση αλλά εξαιτίας της οικονομικής και δημογραφικής τους κατάστασης δεν δόθηκε η σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) για τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης είναι οι εξής:
    1. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΠΤ).
    2. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ).
    3. Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση.

    Οι Έλληνες κήρυξαν… στάση πληρωμών για τα δάνεια

    Bank-of-Greece
    Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά που έχουν δάνειο (84%) εμφανίζουν δυσκολία και αδυναμία στην αποπληρωμή του!
    Τα στοιχεία από την έρευνα της Public Issue για το 2012 είναι απογοητευτικά και ανησυχητικά, καθώς καταδεικνύουν ότι τα 4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα (41%) έχουν λάβει κάποιο δάνειο από τράπεζα, ενώ η προβολή του ποσοστού αυτού στον πληθυσμό των νοικοκυριών της χώρας αντιστοιχεί περίπου σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά.
    Τα περισσότερα από αυτά τα δάνεια είναι στεγαστικά σε ποσοστό (25%) και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά τα καταναλωτικά (10%), τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου (4%), τα επαγγελματικά (4%) και τα επισκευαστικά (3%).
    Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 3 στα 4 νοικοκυριά(78%) αναφέρουν ότι πληρώνουν με δυσκολία τις μηνιαίες δόσεις, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 6% εμφανίζει πλήρη αδυναμία αποπληρωμής.
    Σε σχέση με το παρελθόν, το συνολικό ποσοστό, που αγγίζει το 84%, είναι ιδιαίτερα αυξημένο: ήταν 60% το 2009 και 65% το 2008. Η δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων ανέρχεται στο 86% στα στεγαστικά, σε 86% στα καταναλωτικά, στο 79% στα δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, στο 90% στα επαγγελματικά και στο 82% στα επισκευαστικά.
    Το 29% των νοικοκυριών έχουν πραγματοποιήσει διακανονισμό των οφειλών τους τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο το 2% από τα νοικοκυριά δεν είχε αποτέλεσμα όταν επεδίωξε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση.
    Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το ποσοστό των νοικοκυριών με δάνειο έχει μειωθεί κατά 8%: από 49% το 2008, και 43% το 2009, σε 41% το 2012.

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

    ΤΟ 9ο ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


    Άρθρο του Πάνου Μπεγλίτη 

    Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ συγκαλείται σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τη χώρα και την παράταξή μας. Η Ελλάδα συνεχίζει να βιώνει μια πολύπλευρη, οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, με εμφανείς πλέον τις συνέπειες για την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα.
    Συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της ιστορικής του διαδρομής,  συνέπεια της βαριάς εκλογικής του ήττας, παρά το δυσανάλογο και σε μεγάλο βαθμό άδικο κόστος που κληθήκαμε να καταβάλουμε για την διετή διακυβέρνηση.
    Όσο σκληρή όμως και  αν είναι η πραγματικότητα, οφείλουμε πιστεύω να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε τα πολιτικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά αυτής της ήττας, με ρεαλισμό και ψυχραιμία,  χωρίς συναισθηματισμούς και την εύκολη προσφυγή στη νοσταλγία για το «ένδοξο» παρελθόν μας.
    Αντικειμενικά το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη μπει στη φάση της δικής του «μεταπολίτευσης» και το συντακτικό Συνέδριο  καλείται να ορίσει, πολιτικά και ιδεολογικά, τους όρους μετάβασης και κυρίως τους όρους διαμόρφωσης της νέας δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
    Επειδή σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί, ότι διαθέτει το τεκμήριο της αθωότητας, τουλάχιστον ας υπερασπιστούμε, όσοι μπορούν, το τεκμήριο της ειλικρίνειας γι αυτό που είναι ανάγκη να συγκροτήσουμε, ως πολιτικό φορέα στο χώρο της δημοκρατικής Κεντροαριστεράς και της ριζοσπαστικής Σοσιαλδημοκρατίας.
    Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να αναστήσουν την παλιά καλή εποχή , που νομιμοποιήθηκε με την διακήρυξη του 1974, με θεολογικές και μεταφυσικές προσεγγίσεις, αρκούμενοι στο να επικαλούνται την ψυχή τους, ως ένα βολικό άλλοθι «σοσιαλιστικής αγνότητας», είτε επαναβεβαιώνουν καιροσκοπικές πρακτικές του παρελθόντος, είτε δεν αντιλαμβάνονται τις μεγάλες ανατροπές των καιρών μας.  Γιατί το 1974 δεν υπάρχει πλέον ως  ιδεολογική καταφυγή.
    Κατά τούτο, το Συνέδριο ελπίζω να προσφέρει. Να αναθέσει δηλαδή στους ιστορικούς τη γενέθλια αφετηρία και την ιστορική διαδρομή των έργων και των αντιφάσεων και να προχωρήσει με σύγχρονα θεωρητικά και ιδεολογικά υλικά, στην οικοδόμηση της νέας δημοκρατικής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.
    Δεν θα πρόκειται, κατά την γνώμη μου, για έναν ακόμη πολιτικό βολονταρισμό. Θα πρόκειται για την υπαρξιακή αναγκαιότητα της συμφιλίωσης, έστω και με καθυστέρηση 40 περίπου χρόνων, με την Ευρώπη της κανονικότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε διαχρονικά, από τις μεγάλες προοδευτικές ιδέες.
    Στο Συνέδριο ήλθε, πλέον, η ώρα, να αποτυπωθεί αυτή η μεγάλη στροφή. Και αυτό θα έχει μια μεγάλη παιδαγωγική αξία και σημασία για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας.
    Ο σοσιαλισμός ως «χιλιαστικό» αίτημα μπορεί να περιμένει.
    Η Αριστερά, όμως, της πολιτικής αξιοπιστίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, των ρήξεων και των αλλαγών, της παραγωγής και της δίκαιης αναδιανομής , της δημοκρατίας, της συνοχής και αλληλεγγύης, δεν μπορεί να καθυστερεί στην ιστορική της συνάντηση με τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
    Το ραντεβού μας με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι προσδιορισμένο. Εκεί θα είμαστε παρόντες. Αλλά εκεί, θα  πρέπει να προσδιορίσουμε το ραντεβού με την  μεγάλη δημοκρατική και ριζοσπαστική παράταξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. 

    *(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου» στις 23-2-13)

    Τελικά, να τιτλοποιήσουμε τα πετρέλαια σε δολάρια ή όχι;

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
     
    Υποθέτω ότι με τόσους πολλούς σωτήρες γύρω τριγύρω, δεν πρέπει να το συζητάμε: Έχουμε ήδη σωθεί και δεν το ξέρουμε.

    Από πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί που έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους, είναι απορίας άξιον.

    Και το ακόμη πιο περίεργο είναι πως υπάρχουν κάποιοι που τους πιστεύουν – διότι προφανώς έχουν πέσει θύματα μιας πρωτοφανούς γκεμπελικής προπαγάνδας.

    Δεν σκόπευα να ασχοληθώ με το θέμα, αλλά βλέπω πως και ο κ. Καμμένος ακολουθεί τα αχνάρια του κ. Τσίπρα: Λέει κάθε φορά κάτι, παραλείποντας κάτι άλλο που έχει πει σε άλλο χρόνο, βέβαιος ότι η κοινή γνώμη δεν έχει σπουδαία μνήμη, όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης Γκέμπελς.

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

    Πενθήμερη περιοδεία Τερενς Κουίκ στην Πέλοπόννησο


    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ αναχώρησε σήμερα (27/2/2013) το πρωί για πενθήμερη περιοδεία σε Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ζάκυνθο και Πάτρα.

    Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στις προσυνεδριακές δράσεις εν’ όψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τελευταίο τριήμερο του Απριλίου.
    Και στους έξι νομούς ο Τέρενς Κουίκ θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, όπως επίσης είναι προγραμματισμένες και συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

    Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, οι “πειρατές” και το “θέατρο σκιών”

    Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

    Σφοδρή και πολυεπίπεδη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τις παρεμβάσεις του στη Βουλή στη συζήτηση για τα αγροτικά, σηκώνοντας το γάντι και επαναλαμβάνοντας σε κάθε τόνο την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση.

    Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τα προβλήματα διάθεσης της φετινής παραγωγής των βερικόκων

    Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυταρη για τα διαφαινόμενα προβλήματα διάθεσης της φετινής παραγωγής των βερικόκων και των οφειλών από πέρυσι στους παραγωγούς της Κορινθίας και της Αργολίδας, απήυθηναν από κοινού ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:
    “Οι περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας έχουν παραδοσιακά μεγάλη ετήσια παραγωγή βερικόκων (Τιρύνθου και Μπεμπέκου), η οποία αποτελεί πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους τους.
    Ως νωπά προϊόντα και πολύ ευαίσθητα στις κλιματικές συνθήκες, τα βερίκοκα πρέπει να διατεθούν άμεσα στην αγορά, συνεπώς να πωληθούν χωρίς χρονοτριβές, από τους παραγωγούς στους εμπόρους-εξαγωγείς και στους κονσερβοποιούς. Ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, οι παραγωγοί της Κορινθίας και της Αργολίδας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα άμεσης διάθεσης των βερίκοκων καθώς αρκετοί έμποροι-εξαγωγείς ιδιαίτερα στην περιοχή της Κορινθίας έχουν κλείσει ή δεν εμπορεύονται πλέον βερίκοκα. Επιπλέον, όποια άλλη μορφή διάθεσής τους (χυμοποίηση, κομποστοποίηση) δεν είναι συμφέρουσα.
Την δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει λίγος χρόνος έως την έναρξη της φετινής διάθεσης ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το συγκεκριμένο θέμα και να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της περασμένης χρονιάς.
    Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα ο κίνδυνος διάθεσης των βερικόκων;

    2. Πολλοί από τους εμπόρους που έχουν ή δεν έχουν κλείσει, χρωστούν χρήματα στους βερικοπαραγωγούς από την περσινή παραγωγή. Ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο ώστε να εξασφαλιστούν τα χρωστούμενα;

    3. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να διαθέσουν τα βερίκοκα σε τιμή διαμορφωμένη από τη σχέση προσφοράς και ζήτησης και όχι από άλλους παράγοντες που υπομονεύουν την τιμολόγηση του προϊόντος και προκαλούν τη μεγάλη διαφορά τιμής «από το χωράφι στο ράφι».”
    Οι ερωτώντες βουλευτές
    1. Χρίστος Δήμας

    2. Γιάννης Ανδριανός