Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για η επετειος του οχι
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018 Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων. 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.10.2018    
Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
ΚΥΡΙΑΚΗ  28.10.2018 ώρα 07:00    Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30    Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
ώρα 09:45    Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
ώρα 09:55     Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00    Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2018 στο Ξυλόκαστρο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ορίζεται γενικός τριήμερος Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
Παρασκευή    26-10-2018 πρωϊνή   Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Κυριακή 

Σε κίνδυνο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολυμπιακός Λουτρακίου
Άκρως ενδιαφέρουσα  είναι η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις μισές ομάδες  να διεκδικούν το βαθμολογικό «ρετιρέ».
Αυλαία της αγωνιστικής , αύριο  Σάββατο στις  16:00 . Στο γήπεδο «Γιάννης Στέφας» ο Ισθμιακός υποδέχεται  τον ουραγό ΑΟ Μαψού και στοχεύει  στην νίκη

Editor’s pick: Εν μέσω καταιγίδας

logo hi logo
Καθώς ο καιρός ξεκίνησε να συνειδητοποιεί ότι ο χειμώνας πλησιάζει επικίνδυνα, η πολιτική σκηνή στην Ευρώπη είπε να ενσωματωθεί στο «κλίμα», και μάλλον βρίσκεται στην ηρεμία πριν από την καταιγίδα.
Και μάλλον μόνο με μπόρα θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τη κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, με τον Ματέο Σαλβίνι να ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση του δεν κάνει χάρες σε Σόρος και Γιούνκερ.

Πρόσκληση σε εκδήλωση "Εκλογές 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας αφορούν όλους!"


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προσοχή: Silver Alert Εξαφάνιση Μπορείτε να βοηθήσετε;


Αγαπητοί φίλοι,
Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου από το Ίλιον Αττικής. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. 

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας

Ο Μπελιάς Κωνσταντίνος εξαφανίστηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου από την περιοχή του Ιλίου. Την ημέρα που εξαφανίστηκε ήταν με το αυτοκίνητο του Opel Astra μοντέλο 2003 μαύρου χρώματος με αριθμό κυκλοφορίας ΖΚΕ-1876.Η οικογένεια του ανησυχεί, όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να επικοινωνήσει στο 690-9103595 η με την αστυνομία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο 

 Η αδελφή του  κ. Κατερίνα Μπελιά  σε επικοινωνία που είχαμε μας είπε:
Έχει χαθεί ο αδερφό μου και έμαθα ότι του άρεσε το χωριό σας (ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
Εάν μπορείτε σας παρακαλώ μια κοινοποίηση σε άτομα που μένουν εκεί Μήπως τον δούνε
Θα ανέβει στην τηλεόραση αύριο Δεν αντέχουμε άλλο, συγνώμη ... αλλά δεν αντέχω άλλο
Μίλησα με μια ψαροταβέρνα που βρήκα μέσω ίντερνετ Τα μαγαζιά ανοίγουν 12εκει και οι άνθρωποι θα έχουν τις δουλειές του
Στο χωριό σας και στην Χαλκίδα πηγενε, όλοι οι Εύβοια είναι ενημερωμένη αλλά εκεί δεν έχω έρθει ποτέ, εάν θέλετε βάλτε μήπως τον δει κανείς εκεί τι να πω
Οκ, ευχαριστώ πολύ, έχω γράψει και το κινητό μου στο φειμπουκ, Katerina Belia αλλά εάν τον δει κανείς την αστυνομία να καλέσει, φοβάμαι μην έχει κάνει κακό στον εαυτό του λείπει από την Παρασκευή


Κόρινθος 2006 - Αστέρας Δερβενίου και Ελλάδα Βέλου - ΑΟ Ζευγολατιού ( 5η αγωνιστική στην Α΄ Κορινθίας


Mε    τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται,   αύριο Σάββατο 27 Οκτωβρίου (16:00), το   πρωτάθλημα   της   Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.    
Η εκ των πρωτοπόρων Κόρινθος 2006 , αντιμετωπίζει  στο ΔΑΚ Κορίνθου , τον Αστέρα Δερβενίου, ,ενώ ο έτερος πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού μάχεται εκτός έδρας, στο Βέλο κόντρα στην τοπική  Ελλάδα, στο βοχαϊτικό  ντέρμπι.
Στο Κιάτο , ο Πέλοπας , ο οποίος ακολουθεί τους 2 πρωτοπόρους στους – 2, αγωνίζεται με τον Παννεμεατικό, ενώ την ίδια ώρα μάχονται στο «Θώδειο» στάδιο οι ισόβαθμοι ΑΟ Λουτρακίου και Τενεάτης Αθικίων.
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής υποδέχεται τον Άγιο Γεώργιο, ενώ η Θύελλα Πετρίου αντιμετωπίζει  τον Σαρωνικό Γαλατακίου.
Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Πανκαμαριακό, τη στιγμή οι Άγιοι Θεόδωροι μονομαχούν με τον ΠΑΣ Κλένια.

Η 5η αγωνιστική

ΑΟ Λουτράκι - Τενεάτης Αθικίων 
Θύελλα Πετρίου - Σαρωνικός Γαλατακίου 
Α.Σ. Κόρινθος 2006 - Αστέρας Δερβενίου 
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Αγ. Γεώργιος 
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανκαμαριακός 
Αγ. Θεόδωροι - ΠΑΣ Κλένια 
Πέλοπας Κιάτου - Παννεμεατικός 
Ελλάς Βέλου - ΑΟ Zευγολατιού

Νέος μετασεισμός - 3,8R στην Ανδραβίδα

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:11 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με την προκαταρτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 3,8R με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Κυλλήνης κοντά στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.

Σεισμός στην Ζάκυνθο – Τσελέντης: «Τα ψάρια «μίλησαν»» – «Θέλω να γίνει τώρα ο μεγάλος μετασεισμός»

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι το θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα. Η Ζάκυνθος άντεξε ευτυχώς και αυτό που μετράνε όλοι είναι υλικές ζημιές. Σήμερα σχολεία και υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά. Κλιμάκιο μηχανικών πραγματοποιεί ελέγχους αρχικά στα δημόσια κτήρια και στην συνέχεια σε κτήρια για τα οποία οι ιδιώτες ενημερώνουν για ζημιές.
Αποκαλυπτικά είναι όλα όσα είπε στο newsit.gr ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Άκης Τσελέντης. Όπως αναφέρει, θα ήθελε ο μεγάλος μετασεισμός να μην γίνει σε μεγάλη χρονική απόσταση από σήμερα, γιατί τώρα είναι σε εγρήγορση οι κάτοικοι. Ο κ. Τσελέντης λέει ακόμα ότι ο μετασεισμός μπορεί να είναι και 6 Ρίχτερ και προσθέτει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Όπως αναφέρει, έχει παρατηρήσει στο Ιόνιο αλλά και σε άλλες περιοχές ότι πριν

Γ. Μανιάτης προς Γ. Σταθάκη: «Θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι αν η Κρήτη μείνει χωρίς ρεύμα»

Ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Επίκαιρη Ερώτηση με αφορμή το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής- Κρήτης, κατέθεσε προς τον Υπουργό Γ. Σταθάκη ο Βουλευτής Αργολίδας καθ. Γιάννης Μανιάτης. Στην Ερώτησή του αναδεικνύει τους τεράστιους κινδύνους που θα εμφανιστούν, εάν ο τραγικός χειρισμός του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα συνεχίζει να διαμορφώνεται με βάση τη μέχρι τώρα τακτική της κυβέρνησης. 
Η Ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη έχει ως εξής:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του καθηγητή Μανόλη Αγγελίδη, μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, για την απώλεια του καθηγητή Μανόλη Αγγελίδη, μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ο κ. Βούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ηχηρές παρουσίες στο Athens Investment Forum 2018 - Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη

Με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου ξεκινάει τις εργασίες του το Athens Investment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο King George στην Αθήνα.
Προσκεκλημένοι Ομιλητές στο Athens Investment Forum 2018, είναι οι κκ Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Αντιπρόεδρος Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής, Βουλευτής Σερρών, Τομεάρχης Υποδομών, Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Στασινός,

Ίλιγγος ή ζάλη. Αιτίες. Ασκήσεις αντιρρόπησης του ιλίγγου και πώς γίνονται; (video)

Το 25% των ασθενών που επισκέπτονται τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, αναφέρουν τη ζάλη ως στοιχείο του προβλήματός τους. Αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 40% στους ηλικιωμένους ασθενείς και είναι το συχνότερο σύμπτωμα σε ασθενείς άνω των 75 ετών.
Η διάγνωση του αιτίου της ζάλης επιτυγχάνεται περίπου στο 80% των ασθενών στα επείγοντα. Σε περίπου το 50% των ασθενών το αίτιο της ζάλης είναι περιφερική ή κεντρική πάθηση του αιθουσαίου συστήματος. Περιφερικός, κεντρικός, φαρμακευτικός, δεν μας ενδιαφέρει κατ’ αρχήν τι είδους ίλιγγος είναι, αλλά εάν είναι πράγματι ίλιγγος η απλά ζάλη-διαταραχή της ισορροπίας η προσυγκοπτική κατάσταση.
Με τον όρο ίλιγγος vertigo εννοούμε την ψευδαίσθηση της κίνησης, ενώ το σώμα παραμένει ακίνητο. Αυτό εκδηλώνεται: με την αίσθηση της περιστροφής του σώματος, της ώθησης, της τάσης για πτώση ή της αιώρησης προς τα πλάγια, εμπρός, πίσω, πάνω ή κάτω. Ο ασθενής βέβαια σχεδόν πάντα γνωρίζει ότι τα συμπτώματα αυτά είναι ψευδή και τις περισσότερες φορές, παρότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά δεν είναι επικίνδυνα. Η διάγνωση του ιλίγγου απαιτεί εξειδικευμένο νευροωτολογικό έλεγχο για τον προσδιορισμό των αιτιών του, πριν δοθεί οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. ....................

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επιστροφές εγγυητικών επιστολών σε αναδόχους



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα «Επιστροφές εγγυητικών επιστολών σε αναδόχους»
Τρίπολη 19-10-2018 
Ένα 
Ένα από τα μέτρα που υποτίθεται ότι, έχει λάβει το κράτος για να αντιμετωπίσει την ασυδοσία των κατασκευαστικών ομίλων κατά την εκτέλεση δημοσίων έργων είναι η κατάθεση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης των έργων.
Έχουμε όμως στην Πελοπόννησο αρκετές, αστοχίες τις λέτε εσείς, κακοτεχνίες επιεικώς τις χαρακτηρίζουμε εμείς, όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών σπάνε και όμως κανένας κατασκευαστής, δεν έχει καμία επίπτωση. Δύο παραδείγματα αρκούν:

Ο Χαρίτσης άνοιξε τον χωροταξικό ασκό του Αιόλου – Έταξε συνολική μεταρρύθμιση των ορίων Δήμων και Περιφερειών

Πέντε μόλις μήνες πριν την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον προγραμματικό αυτοδιοικητικό διάλογο που θα εκτυλιχθεί από υποψηφίους και ψηφοφόρους ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος: Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων στην Πελοπόννησο (VIDEO)

Αποζημιώσεις στο 100% των πληγέντων και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων που θα ξεκινήσουν από τις περιοχές της Πελοποννήσου που πλήττονται συχνά από πλημμύρες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη συζήτηση

Οι πεσόντες Σοφικίτες ήρωες του Έπους του 1940.


1940-ellhnikos-stratos
*Του Αναστάσιου Λυμπερίου

Πριν μερικά χρόνια ως ελάχιστο φόρο τιμής αναδείξαμε τη θυσία των συμπατριωτών μας Σοφικιτών που αγωνίστηκαν και έπεσαν στους εθνικούς αγώνες από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικρή αυτή συνεισφορά μας στην τοπική ιστορία του Σοφικού Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς το απαραίτητο πραγματολογικό υλικό που χορηγήθηκε ευγενώς από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού την όποια και ευχαριστούμε θερμά.
Επειδή είναι χρέος μας να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των ηρώων

Το άγχος είναι μεταδοτικό

to-agxos-einai-metadotiko.jpg
Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε χαλαροί, να μιλάμε με κάποιον που είναι αγχωμένος και ξαφνικά να αλλάζει όλη μας η ψυχολογία, σα να

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Λουτράκι  26/10/2018
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ.: 17484
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 31η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Την ίδια ώρα που η σύμμαχος Τουρκία φιγουράρει στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τις ανυπόστατες διεκδικήσεις της και τις προσπάθειες προβολής της ναυτικής της ισχύος στην ελληνική ΑΟΖ, κατά περίεργη σύμπτωση μία κυβερνητική κρίση σοβεί

ΠΑΟΚ - Βίντι 0-2: Κακός ο "Δικέφαλος", έχασε την ευκαιρία

ΠΑΟΚ - Βίντι 0-2: Κακός ο
Δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη στο Μπορίσοβ και να ξεφύγει από τις συνδιεκδικήτριες ομάδες της δεύτερης θέσης, καθώς η Τσέλσι έχει "καπαρώσει" την πρώτη. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε κακή βραδιά και γνώρισε την ήττα (0-2) στην Τούμπα από τη Βίντι για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ταρακουνήθηκε όλη η μισή Ελλάδα. Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Σήκωσε 20 εκατοστά τσουνάμι




Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ μπορεί να δώσει πολύ ισχυρούς μετασεισμούς. Ήδη έχουν καταγραφεί δονήσεις από 4,8 ως και 5,4 Ρίχτερ, ωστόσο αναμένεται ισχυρός μετασεισμός.Όπως λένε οι ειδικοί ένας σεισμός αυτής της κλίμακας μπορεί να δώσει μετασεισμούς από 4,8 με 4,9 ή ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ, κοντά στο μέγεθος του κύριου σεισμού, δηλαδή 6,1 με 6,2 Ρίχτερ.
Ο ισχυρότερος -μέχρι τώρα- μετασεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το EMSC στις 02:09 και είχε μέγεθος 5,6 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 60 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού.
Τα γεωδυναμικά ινστιτούτα από όλο τον κόσμο παρακολουθούν την περιοχή, ενώ