Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Ιόνιο μετά τα 4,7 Ρίχτερ στην Κρήτη - Λέκκας: Οι δονήσεις δεν έχουν σχέση με την Τουρκία

 seismos00 

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην Ελλάδα. Ειδικότερα, δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:14 στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου, 23 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Έως στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές ζημιές.

Νωρίτερα το απόγευμα, σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης. Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 44 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Λίγο αργότερα, έγινε ασθενής σεισμική δόνηση, στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων, 37,3 χιλιόμετρα βόρια-βοριοδυτικά, 2,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας 

Το Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

 mnimosino-2 

Το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων.

Ο κόσμος που βρέθηκε έξω από την Μητρόπολη, χειροκρότησε την οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος, κατά την άφιξη αλλά και κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη. Λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στην Μητρόπολη όλη η οικογένεια του τέως, ενώ νωρίτερα είχαν καταφτάσει οι επίσημοι καλεσμένοι.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Θα ξε«Χ»αστεί γρήγορα...

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Θα ξε«Χ»αστεί γρήγορα... 

Τον χειρότερο εαυτό τους παρουσίασαν στην Τρίπολη Αστέρας και ΠΑΣ, αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1, κάτι που δεν τους πείραξε καθόλου βαθμολογικά. Ειδικά τον ΠΑΣ που πήρε κι άλλο βαθμό για να φύγει μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις. Τα γκολ στο πρώτο μέρος, ευκαιρίες στο τέλος οι γηπεδούχοι. Πέμπτη σερί ισοπαλία για τον ΠΑΣ.

Με απουσίες και τους γνωστούς σχηματισμούς τους έκαναν τις επιλογές τους ο Άκης Μάντζιος

Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0: «Λύτρωση» με Κουρμπέλη!

Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0: «Λύτρωση» με Κουρμπέλη!  

Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-0 του Βόλου στη Λεωφόρο με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος να κάνει πολύ καλό ματς, αλλά τον Δημήτρη Κουρμπέλη να δίνει τη λύση στο 59’ ανοίγοντας το σκορ.

Ο Αργεντινός μάλιστα μπήκε στο ματς την… τελευταία στιγμή, καθώς στην προθέρμανση ο Κλεινχέισλερ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε! 

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δύο

Σαρωτικό πέρασμα του Αστέρα Δερβενίου , 5 - 1 επί του Μαψού, στην Κλένια.- "Χ" το ντέρμπι στον Άγιο Βασίλειο. - Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε στη Λυκοποριά.

 

Πρεμιέρα 2ου γύρου η σημερινή 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, όπου ο ήδη πρωταθλητής  Αστέρας Δερβενίου συνέχισε την ξέφρενη και αήττητη πορεία του πρός τον τίτλο, καθώς πέρασε με το ευρύ 5 – 1 από το γήπεδο της Κλένιας επί του ΑΟ Μαψού, ενώ ο Άρης Βοχαϊκού, στο Ζευγολατιό, υπέταξε μέ 1 - 0 τον Εθνικό Ξυλοκερίζης. 

Νικηφόρο πέρασμα από τα Εξαμίλια με σκορ 2 – 0 πέτυχε ο Παννεμεατικός επί της ουραγού Δάφνης , ενώ στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα νίκησε με 2 – 1 τον Σαρωνικό Γαλατακίου. 

Ισόπαλο 1 – 1 τελείωσε το ντέρμπι της ημέρας στον Άγιο Βασίλειο ανάμεσα στην Πρόοδο και τον ΑΟ Ζευγολατιού , ενώ στη  Λυκοποριά  ο τοπικός ΑΟΛ έχασε με 0 – 3 από τον Ολυμπιακού Λουτρακίου και τον ισοβάθμισε στους 18 βαθμούς. 

Στην Αρχαία Κόρινθο, η Κόρινθος 2006 έχασε με 1 – 2 από τον Αστέρα Κορίνθου , ενώ την ίδια ώρα στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα υποχρεώθηκε σε ήττα με το μίνιμουμ σκορ από τον ΠΑΣ Κλένια.

16η Αγωνιστική

Βλέπετε μυγάκια, κηλίδες, τριχίτσες, στα μάτια σας; Τι συμβαίνει και πόσο σοβαρό είναι;

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Ένα από τα πιο συχνά ενοχλήματα που αναφέρουν οι ασθενείς που επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο είναι τα "μυγάκια" που βλέπουν στο οπτικό τους πεδίο, τα οποία γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτά όταν κοιτούν σε ομοιόμορφο οπτικό πεδίο.

Τα «μυγάκια» ή μυιοψίες ή floaters, γίνονται συνήθως περισσότερο ευδιάκριτα σε ένα φωτεινό υπόβαθρο, π.χ. στον γαλάζιο ουρανό, ή σε έναν άσπρο τοίχο.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βλέπουν κατά καιρούς μυγάκια ή στίγματα ή τριχίτσες και λεπτές ίνες να επιπλέουν ελεύθερα στο υγρό του ματιού τους. Αυτά τα ιπτάμενα μυγάκια κινούνται μέσα και έξω από το οπτικό πεδίο και συνήθως τα παρατηρούμε πιο έντονα όταν κοιτάζουμε ένα ομοιόμορφο φόντο που έχει ανοιχτό χρώμα, όπως π.χ. έναν άσπρο τοίχο ή τον ουρανό. ..................

read more

Δοκιμασίες για Αιολικό , Πανιώνιο και Ρόδο στην Γ Εθνική ( 4ος όμιλος)

Γ’ Εθνική: Στις νίκες με… τεσσάρα ο Πανιώνιος (4-1), ισόπαλοι Κερατσίνι και Εθνικός (0-0) 

 Δοκιμασία για τρεις από τις τέσσερις  ομάδες στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνική κατηγορία που διεκδικούν την άνοδό τους στην επόμενη κατηγορία.

Ο πρωτοπόρος Αιολικός ,δοκιμάζεται , στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής , αύριο ( Κυριακή 19/2 , 15:00) στο Άργος κόντρα στον Παναργειακό ενώ εκτός έδρας μάχονται ο Πανιώνιος στην Ρόδο με τον Ιάλυσο και ο ΑΣ Ρόδος στην Πάτρα με το Πάτραι. 

Αντίθετα στην έδρα της η ΑΕ Μυκόνου υποδέχεται τον Πανηλειακό.

Στα άλλα παιγνίδια της ημέρας η Ερμιονίδα στο Κρανίδι αντιμετωπίζει τον Πανγυθεατικό , το Διαβολίτσι υποδέχεται τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου και ο Αίας Γαστούνης τον ΑΟ Πυλίου. Κω. 

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε τη νέα αναβολή της αναμέτρησης του Ιάλυσου Ρόδου με το Πυλί Κω, έπειτα από σχετικό αίτημα των φιλοξενούμενων για αδυναμία μετακίνησης στην Ρόδο για συγκοινωνιακούς λόγους. Το ματς θα οριστεί από την διοργανώτρια αρχή πιθανότατα την 1η Μαρτίου.

Η 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15.00)

Super League: Σέντρα σε Λεωφόρο και Τρίπολη

Βόλος: Με Οζέγκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό  

Με δύο παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Super League. Πρώτο χρονικά παιχνίδι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Βόλο στις 17.00 στη Λεωφόρο, για την τέταρτη φετινή συνάντηση των δύο ομάδων, καθώς έχουν αγωνιστεί τόσο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όσο και στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και οι δύο ομάδες έβαλαν

Α΄ κατηγορία Κορινθίας ( 20η αγωνιστική): Δύσκολη έξοδος της Κορίνθου στο Ξυλόκαστρο, Μάχες σε Σοφικό, Ίσθμια και Αθίκια.

 https://korinthosnews.com/wp-content/uploads/HRA-PAS.jpg

Με τα παιγνίδια της 20ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται , το απόγευμα της Κυριακής 19/2 στις 15:00, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας

Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος μάχεται στο Ξυλόκαστρο , κόντρα στον τοπικό Ηρακλής, ο οποίος δεν γνωρίζει τι θα πει νίκη  εδώ και ένα μήνα περίπου  ( 21 Ιανουαρίου), την ίδια στιγμή στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον συνδημότη του ΑΟ Λουτράκι. 

Στο Λέχαιο ο Κύψελος Κορίνθου αγωνίζεται με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Άσσου

Στα Αθίκια ο περυσινός πρωταθλητής Τενεάτης μάχεται στο γειτονικό ντέρμπι με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΣΗΣ" του Σοφικού ο Πανσολυγειακός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου.  

Στο Πετρί η τοπική Θύελλα υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ τέλος στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" αγωνίζεται με τον ουραγό Πανκαμαριακό.

20η Αγωνιστική

Γ΄ κατηγορία Κορινθίας ( 13η αγωνιστική): Ντέρμπι Προοδευτικής Περιγιαλίου - ΑΟ Περαχώρας

 

 Με την 13η αγωνιστική συνεχίζεται στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 19/2 , το πρωτάθλημα της Γ΄ Κορινθίας.  

Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι μεταξύ της Προοδευτικής Περιγιαλίου και του ΑΟ Περαχώρα , στο γήπεδο του Άσσου, την στιγμή που ο Άγιος Γεώργιος , στην Αρχαία Κόρινθο ,μάχεται τον Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας. 

Στη Λυκοποριά ο πρωτοπόρος Πανευρωστινιακός υποδέχεται τον Βελλερεφώντη Αρχαίας Κορινθου, ενώ στην Ανατολική Τραγάνα του Κιάτου ο Αετός Κρυονερίου αντιμετοπίζει την Δάφνη Πουλίτσας. Τέλος ρεπό έχει ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών.

13η Αγωνιστική