Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο Χρίστος Δήμας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημωτών στην Αθηνα ( βιντεο -ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 

 Σήμερα  Τετάρτη 10/5/23  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημοτών  στην Αθήνα στο RADISSON BLUE PARK HOTEL , στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Δήμας, αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες για την πολύ δυναμική παρουσία τους στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε το κυβερνητικό έργο, μίλησε –μεταξύ άλλων- για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τα εθνικά θέματα, τους αγρότες και για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στη συνέχεια έγινε ειδική αναφορά στον Νομό Κορινθίας, στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, τα νέα έργα υποδομής, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση.

 
Βασικά σημεία από την ομιλία του Χρίστου Δήμα:
 
«Πριν από τέσσερα χρόνια με τιμήσατε ξανά με την ψήφο σας, ώστε να εκπροσωπήσω εσάς και την Κορινθία στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σκοπό να συμβάλλω στην οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας.

Πραγματοποιήσαμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και σήμερα η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα σε σχέση με το 2019, ισχυρότερη οικονομικά, κοινωνικά και διπλωματικά.

√ Πετύχαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιδόσεις ανάπτυξης υπερδιπλάσιες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα στον τομέα μου, στην Έρευνα και στην Καινοτομία η Ελλάδα το 2023 έφτασε στη πρώτη θέση της Ευρώπης στο ρυθμό βελτίωσης της καινοτομίας.

√  Δημιουργήσαμε σχεδόν 300.000 θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία κατά επτά μονάδες. Στόχος μας οι νέοι άνθρωποι να έχουν την επιλογή να παραμείνουν στον τόπο τους και να πραγματοποιούν εδώ τα όνειρα τους.

√ Αυξήσαμε τον βασικό μισθό κατά 20% και μειώσαμε ταυτόχρονα πενήντα έξι (56) φόρους.

√ Στηρίξαμε τα νοικοκυριά, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις όπως την πανδημία, τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

√ Θωρακίζουμε αποφασιστικά τα σύνορά μας στον Έβρο και στο Αιγαίο και ξαναδώσαμε στην Ελλάδα το διεθνές κύρος που της αξίζει.

√ Μειώσαμε τη γραφειοκρατία και τις ουρές στο δημόσιο αξιοποιώντας τη τεχνολογία.
Στην Κορινθία, σημαντικά έργα υποδομών ολοκληρώθηκαν, άλλα προχωρούν και νέα σχεδιάζονται. Επενδύσεις, εγχώριες και διεθνείς, δημιουργούν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας ανοίγοντας νέες προοπτικές.

Θα ήθελα κλείνοντας, να σας ζητήσω να με τιμήσετε  με την ψήφο σας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη και να συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κορινθία.»







 


 





 








Λουτράκι: Πανελλήνιο Κύπελλο KICKBOXING

 Λουτράκι: Πανελλήνιο Κύπελλο KICKBOXING 

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία KICKBOXING διοργανώνει στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Κύπελλο KICKBOXING 2023 σε A΄ & B΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Ανδρών – Γυναικών & Εφήβων , Νεανίδων & Παίδων, Κορασίδων από αύριο Πέμπτη  11 Μαΐου έως την Κυριακή 14, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου Γ. Γαλανόπουλος

Το Λουτράκι θα προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που θα απολαύσουν εκτός από πλούσιο αθλητικό θέαμα και την φιλοξενία και τις γεύσεις της περιοχής.

Εκλογές 2023 - Νωρίτερα από ποτέ και μέσω τάμπλετ τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου

kalpi_343 

Την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Πώς θα γίνει η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Φέτος τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, χάρη σε 20.000 τάμπλετ που θα υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα.

Έτσι, περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (στις 20:00 δηλαδή), ενώ ήδη από τις 21:00-21:30 θα βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς, με σαφές αποτέλεσμα στο 80%+ της Επικράτειας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει η υπ. Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, η οποία γίνεται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 94Α του π.δ. 26/2012, θα ακολουθηθούν τα εξής βήματα:

Γαλάζιες σημαίες 2023: Το Δερβένι βραβεύτηκε με «γαλάζια σημαία» - Η Κορινθία "πρωταθλήτρια" με 15 "Γαλαζιες Σημαίες" στην Πελοπόννησο.


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «γαλάζια σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες.  Στην Πελοπόννησο με τις 52 "Γαλαζιες Σημαίες" "πρωταθλήτρια" στις αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η Κορινθία με 15 σημαίες. 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: Λουτράκι-Μπούτσι/Poseidon Resort,
Λουτράκι 1, Λουτράκι 2, Πευκάκια-Άγιοι Θεόδωροι

Δήμος Κορινθίων : Αλμυρή, Καλάμια, Κόρφος, Λέχαιο, Ποσειδωνία 

Δήμος Βέλου-Βόχας: Βραχάτι, Κοκκώνι

Δήμος Σικυωνίων: Πευκιάς 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Δερβένι, Ξυλόκαστρο-Πευκιάς,Συκιά

 
Δείτε ΕΔΩ όλες τις παραλίες με γαλάζια σημαία στη χώρα μας.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, στην ακτή του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην βραβευμένη παραλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: 18 Μαΐου, 8:00 μμ - Σας περιμένω στην Κεντρική Προεκλογική μου Ομιλία! #ΜeTiNiki.

  

Φίλες και φίλοι,

Σας περιμένω όλες και όλους στην κεντρική προεκλογική μου ομιλία
την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 8:00 μμ, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Η παρουσία μας θα με τιμήσει ιδιαίτερα. Tον αγώνα για τη χώρα μας τον δίνουμε όλοι μαζί!