Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Τα δάκρυα του παιδιού από τα Σεπόλια, που έφτασε στο Μιλγουόκι, για να γίνει MVP του NBA


Του Μανώλη Κομνηνού

Το παιδί από τα Σεπόλια, που έφτασε στο Μιλγουόκι, για να γίνει MVP του NBA. Ο τρόπος με τον οποίο οι Μιλγουόκι Μπακς περιέγραψαν την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε MVP του NBA για τη σεζόν 2018-2019, περιγράφει εύγλωττα τη διαδρομή ονείρου του “Greek Freak”, από τις δυσκολίες της ζωής στην απόλυτη αποθέωση.
Το πιο “καυτό προϊόν” του μεγαλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο νίκησε στην τελική επιλογή τον Τζέιμς Χάρντεν, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, και ανάγκασε τον πλανήτη να σκουπίζει τα δάκρυά του.
Και ο ίδιος άλλωστε δεν κατάφερε να συγκρατηθεί, όταν μιλούσε μέσα από την καρδιά του για το πώς τον βοήθησαν οι γονείς του να γίνει αυτό που έγινε, και όταν περιέγραφε τη σημασία της οικογένειας για τη ζωή ενός ανθρώπου.
Το μέλλον ξεκίνησε…


ysterografa.gr

"Με τις νότες του Αυλού" στο Ξυλόκαστρο!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 20:30, στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση – ομιλίες των Υποψηφίων Βουλευτών Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.

 https://tempo24.news/sites/default/files/styles/article_660x495/public/articles/2018/09/05/apagoreusi_kykloforias_autokiniton_dasos-735x400.jpg?itok=cAaTx9-x

                                    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ




                         Κόρινθος,   25.06.2019
                     






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

       α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ.Σωτήρα -τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα.
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στην κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί .
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι,από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Μέση ΣυνοικίαΤρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Προφήτη Ηλία ).

Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                                      Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                  ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ
                                              

Με Σταμάτη Κραουνάκη και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, σολίστ o Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, Στέλιος Γκόλγκαρης, την 1η Ιουλίου στην Λεμεσό.

 
Με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, θα συμπράξει ως σολίστ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, Στέλιος Γκόλγκαρης  υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, την 1η Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού
Είναι η μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Αντώνη Κοΐζα.
Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη επί σκηνής, μια ανατρεπτική  συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και του Σταμάτη Κραουνάκη σε ρόλο ερμηνευτή. 
Μια συναυλία, όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη συνοδεία 200 Κιθαριστών στη σκηνή τραγουδάει με μοναδικό τρόπο, αγαπημένα δικά του τραγούδια.
Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν ακόμη ο διεθνούς φήμης σολίστ Γιώργος  Γκόλγκαρης, ο Ηλίας Διαμαντάκης και το Cyprus Guitar Trio.   
Συμμετέχουν: Καθηγητές & Σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων ΥΠ.Π.  

Stelios Gol


"Αλωνίζει" τα χωριά της Κορινθίας η Μαρία Παπακωνσταντίνου


 Δελτίο Τύπου
Η υποψήφια Βουλευτής Κορίνθου (ΝΔ) Ιατρός  Μαρία Παπακωνσταντίνου «τρέχει» κυριολεκτικά από χωριό σε χωριό του νομού Κορίνθιας για να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής για τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων στην κοινή διασυνοριακή περιοχή ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ: Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET

    
                                                                                                                      ΠΡΕΒΕΖΑ 24/6/19


Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET – “Πιστοποίηση της Αυθεντικότητας και Ανάπτυξη Δικτύου Προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων της κοινής διασυνοριακής περιοχής ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ” – οργανώθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο Πρέβεζας στις εγκαταστάσεις του στις 20 & 21 Ιουνίου 2019.
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ηγείται ενός ελληνο-ιταλικού εταιρικού σχήματος απαρτιζόμενο από τα παρακάτω 5 μέλη: 2 Επιμελητήρια, το Επιμελητήριο Πρέβεζας από την Ελλάδα και το Επιμελητήριο της Foggia από την Ιταλία τα

Συνάντηση για θέματα υγείας και πρόνοιας στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ - Η Πρόεδρος του Κέντρου Κατερίνα Καρνιαδάκη συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Ποιότητας Ζωής της ΝΔ κ. Άγγελο Χρονά.

 


Τρίπολη, 24 Ιουνίου 2019



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Ποιότητας Ζωής και μέλους του Τομέα Υγείας της ΝΔ κ. Άγγελο Χρονά είχε πριν από λίγες μέρες στην Τρίπολη η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα υγείας και πρόνοιας και βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας της Περιφέρειας. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Χρονά ως μέλους της ομάδας εργασίας του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας που συγκρότησε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας. Σκοπός της συνάντησης που έγινε στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ήταν η προσωπική ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας κ. Αγγέλου Χρονά για να αποκτήσει μια σαφή εικόνα και να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής στα θέματα υγείας και πρόνοιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιατρός - Χειρουργός Ογκολογίας κ. Άγγελος Χρονάς έχει συνεργαστεί πολλές φορές μέχρι σήμερα με το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ διοργανώνοντας δράσεις και επιστημονικές ημερίδες ως επιστημονικό στέλεχος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας. Μετά το τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη ευχαρίστησε θερμά τον κ Χρονά για το ειλικρινές ενδιαφέρον του και δήλωσε την αισιοδοξία της για τη συνεργασία που θα έχει στο άμεσο μέλλον το Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης με τη νέα Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου. Με τη σειρά του ο κ. Άγγελος Χρονάς ευχαρίστησε θερμά την κ. Καρνιαδάκη για την ενημέρωση και τη φιλοξενία και δήλωσε ότι τα θέματα υγείας και πρόνοιας θα αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες για τη νέα ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη στιγμή που θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα της.





 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ