Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Στους 167 οι νεκροί – Κατέληξε 87χρονος στο «Σωτηρία»

 Στο «Σωτηρία» οι επαναπατρισθέντες Έλληνες του Diamond Princess
Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας.
Το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι ένας 89χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα.
Στο μεταξύ, ένα βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων σύμφωνα με πληροφορίες του Open.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αγοράκι βρίσκεται στη ΜΕΘ εδώ και δύο ημέρες και το επισκέφτηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος μίλησε και με

Το μεθοδικό σχέδιο Μητσοτάκη για τη στήριξη της εργασίας και της οικονομίας

 Το μεθοδικό σχέδιο Μητσοτάκη για τη στήριξη της εργασίας και της οικονομίας


Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα
στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού


Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία. Αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία.

Γιατί σήμερα θα σας παρουσιάσω το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες. Θα σας μιλήσω για το πώς θα προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Ποιες μειώσεις φόρων θα δρομολογηθούν. Πώς θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά ώστε να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Και θα σας πω, ακόμη, τι θα κάνουμε για να τονώσουμε τον κλάδο του τουρισμού, που είναι τόσο ζωτικός για τον τόπο μας.

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Βουλή


Με σειρά εκδηλώσεων η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη χθεσινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η πρόσοψη του κτηρίου της φωταγωγήθηκε με το λογότυπο-μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλαφάτη που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.  

Ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Σουλίου Κορινθίας, για το έργο της αναβάθμισης του αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

https://anagnostis.org/sites/default/files/styles/view_xlarge/public/2020-04/kryoner-asterosk.jpg?itok=-7nS25Ei
Ευχαριστήριο επιστολή , την οποία  κοινοποιεί και στον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, απέστειλε  προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σουλίου Σικυωνίας,  και τον ευχαριστεί για το έργο της αναβάθμισης του αστεροσκοπείου Κρυονερίου.
Στην επιστολή της η πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Μυττά, αναφέρει ειδικότερα:
“Νιώθουμε την ανάγκη, από καρδιάς, να σας ευχαριστήσουμε, για τη προτεραιότητα που δώσατε, στην αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Θερμά συγχαρητήρια για την επίτευξη του στόχου σας. Μας τιμάτε όλους!
Σχετικά με την ανάδειξη της περιοχής μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε το ενδιαφέρον σας και στην αξιοποίηση του δάσους του Μουγκοστού. Μεταξύ όλων εμάς που υπηρετούμε τα κοινά, ευελπιστούμε σε μια συνεργασία, επικοινωνία και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων”.

Ξεπέρασε κάθε όριο ο λαϊκισμός του …ξεχασιάρη κ. Νίκα


 Κατάθεση συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης | Arcadia ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20.5.2020

Μετά από 9 μήνες και με μεγάλη …καθυστέρηση, «θυμήθηκε» ο κ. Νίκας τα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού. Με σχετικό δελτίο τύπου την 19.5.2020 και ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, προσπάθησε να «εξαπατήσει» τους πολίτες,  παρουσιάζοντας ότι δήθεν δρομολογεί αθλητικά έργα συνολικού ποσού 5.903.020€.
Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΣΟΥ ΓΚΙΟΛΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΑΝΝΙΒΑΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ



     Κόρινθος  20-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Μαϊου  στο Δημαρχείο Βέλου Βόχας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τον Δημάρχο Βέλου - Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της ΠΕ Κορινθίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν είναι τα κάτωθι:
-          Ολοκλήρωση εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου
-          Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βραχατίου
-          Αντιμετώπιση προβλημάτων διάβρωσης παραλιακού μετώπου Δήμου
-          Συντηρήσεις επαρχιακού οδικού δικτύου όπου κρίνεται απαραίτητο
-          Επισκευή τόσο αγροτικής όσο και δημοτικής οδοποιίας με τη συνδρομή της Περιφέρειας
-          Αρδευτικά έργα στα όρια του Δήμου
-          Επικαιροποίηση προγραμματικών συμβάσεων πλατείας Μπολατίου και γέφυρας Ζευγολατιού-Σουληναρίου
-          Προγραμματισμός των έργων κατασκευής των κυκλοφοριακών κόμβων στην περιοχή της γράνας στο Ζευγολατιό και στο κλειστό γυμναστήριο Βραχατίου ΄΄Γ΄Τριαντάφυλλος΄΄
-          Αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας του Δήμου


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Κόρινθος  20-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της συνεργασίας στήριξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας καθώς και στα πλαίσια, πέραν της θεσμικής αλλά και της πολύ καλής σχέσης τους, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο.
Στην συνάντησή τους μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ανάπτυξη του νομού Κορινθίας, στα τρέχοντα αλλά και επικείμενα έργα που εκπονούνται από την ΠΕ Κορινθίας, προκειμένου στην καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών και των πιστών του νομού.
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε μέσω του κ. Γκιολή και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για τη συνεισφορά της Περιφέρειας στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων μηνών.
Τέλος αναφέρθηκαν στη συνδρομή της ΠΕ Κορινθίας και ειδικότερα της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με σκοπό τη βελτίωση και στήριξη νεοτέρων μνημείων της περιοχής όπως το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΥΠΟΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ προυπολογισμού 800.000 ευρώ ( Λουτράκι, Αγ. Θεόδωροι , Χιλιομόδι , Ροζενά.)

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CE%A7%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B9-1-238x178.jpg
  



   
Κόρινθος  20-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ δρομολογήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη 19 Μαΐου.
Τα έργα που δρομολογήθηκαν όσο αφορά το Νομό Κορινθίας είναι τα εξής:
-          Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου ¨Ολυμπιακού Λουτρακίου» στο Δ.Δ Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού περί των 200.000Ε
-          Βελτίωση – συντήρηση γηπέδου Ποδοσφαίρου Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού περί των 300.000Ε
-          Αντιστήριξη πρανών και αντιμετώπιση κινδύνου κατολίσθησης εξωτερικά των κερκίδων γηπέδου Χιλιομοδίου προυπολογισμού περί των 60.000Ε
-          Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου ΤΚ Ευρωστίνης Ροζενών προϋπολογισμού περί των 240.000Ε
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής αναφέρεται σε υποέργα άμεσης προτεραιότητας για την ανάπτυξη του νομού Κορινθίας και «την αθλητική ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων νέων αθλητών μας». Τέλος αναφέρεται στην προσπάθεια για τη δημιουργία επίσης περισσότερων αντίστοιχων χώρων προκειμένου στην ανάπτυξη και νέων αθλημάτων πέρα των καθιερωμένων στο μέλλον.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη