Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η εγκύκλιος για το «χαράτσι» στα ακίνητα

dei-xaratsi
Στη δημοσιότητα δόθηκε η Εγκύκλιος για το «χαράτσι» στα ακίνητα, στην οποία περιγράφεται η διαδικασία βεβαίωσης, είσπραξης, απόδοσης και επιστροφής του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στην απόφαση υπάρχουν οι λεπτομέρειες για το ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν από αυτούς που δικαιούται απαλλαγής και αυτοί είναι οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι και οι άνεργοι.
 
Αναλυτικά η Εγκύκλιος 

ysterografa.gr

«Θερμή» υποδοχή του Γιαννάκη στην Κίνα (video)

giannakis

Πλήθος δημοσιογράφων, φιλάθλων, αλλά και μελών της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Κίνας υποδέχθηκε στο Πεκίνο τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας.
Ο «Δράκος» δήλωσε κατά την άφιξή του έτοιμος να δουλέψει σκληρά, ζήτησε υπομονή και τόνισε πως η ομάδα μπορεί να φτάσει σε τοπ επίπεδο.
«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμά σας. Βλέπω ότι τόσο εσείς όσο κι εγώ αγαπάμε το μπάσκετ. Κι αυτός είναι ο λόγος που κι εσείς κι εγώ βρισκόμαστε εδώ. Γνωρίζω την κινεζική ομάδα, είναι μια ομάδα που πάντα διαθέτει ταλέντο και βελτιώνεται. Θυμάμαι την ομάδα που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς που διοργανώσατε εσείς στο Πεκίνο. Πάντα ήταν ενδιαφέρον να βλέπω την Κίνα στο υψηλότερο επίπεδο» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Video

<!--

Οι καθηγητές ψηφίζουν μαζικά υπέρ της απεργίας


Ψηφοφορία διεξάγεται από το πρωί στις κατά τόπους ΕΛΜΕ επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαίου,  πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου, δεδομένης της επιστράτευσης που τίθεται σε ισχύ από αύριο, ημέρα Τετάρτη.
Οι κάλπες αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτές έως αργά ωστόσο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η συντριπτική πλειοψηφία όσων εκπαιδευτικών έχουν προσέλθει μέχρι τώρα στις κάλπες, είναι υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:

ΕΛΜΕ Ηλείας: Από τους 360, οι 350 ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ.
Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Υπέρ ψήφισαν οι 425 από τους 478
ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου: Υπέρ οι 290 από τους 300
Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ: Υπέρ ψήφισαν οι 188 από τους 200

Σημειώνετι ότι η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη και αυτά είναι ενδεικτικά αποτελέσματα όσων έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Νίκος Παπαχρήστος μιλώντας στο Newsit σημείωσε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητων που έχει προσέλθει στις κάλπες είναι υπέρ της π΄ροτασης της ΟΛΜΕ.


newsit.gr

Πήραμε τη διπλή δόση, αλλά η έκθεση της Κομισιόν προαναγγέλλει μέτρα...

Την οφειλόμενη διπλή δόση συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ενέκριναν να δοθεί στην Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup. Πρόκειται για τις δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, από τη μια παίρνουμε τις δόσεις και από την άλλη, η «τρύπα» του δημοσιονομικού κενού δεν μικραίνει.. Η 11σέλιδη έκθεσητης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε χθες, εκφράζει μεν την ευαρέσκειά της για το κυβερνητικό έργο, κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι είναι 7,5 δισ. και έρχονται νέα σκληρότερα μέτρα. Το υπουργείο Οικονομιών διαψεύδει τις πληροφορίες και λέει ότι στα 4,2 δισ. ευρώ και όχι στα 8 δισ. ευρώ θα είναι το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-16, ενώ τονίζ ει ότι αν...

Πειθαρχική δίωξη σε Αλαφούζο, Μπάκο και Καϋμενάκη!

KAYMENAKISBAKOS
Οι δηλώσεις των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη μετά τον τελικό του Κυπέλλου, περί αλητείας του Γιάχου, αλλά και τα… τιτιβίσματα του Γιάννη Αλαφούζου για την διαιτησία προκάλεσαν την αντίδραση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος τους.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Η Τουρκία πλήρωσε την τελευταία δόση προς το ΔΝΤ

Barack-Obama-Tayyip-Erdogan
Όπως είχε προαναγγελθεί, η Τουρκία… ξεχρέωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς 13 χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής ενίσχυσής της από το ΔΝΤ, η Άγκυρα πλήρωσε την τελευταία δόση του δανείου που είχε λάβει από το Ταμείο.
Η αποπληρωμή έγινε στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας στην Άγκυρα, και η σημειολογία της παραπάνω εξέλιξης αξιοποιήθηκε επαρκώς στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκινήσει για το επίσημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Στο ταξίδι του αυτό, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών, με Αμερικανούς επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση αφορούσε ποσό 421 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα συνολικά 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει εισπράξει η Τουρκία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Προφανώς, ο κ. Λαφαζάνης πανηγυρίζει για την πρόταση του ΑΚΕΛ που ζητά έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη. Άλλωστε, είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ αυτής της θέσης από την πρώτη στιγμή.
Αντιθέτως, ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας δεν έχει πάρει θέση.
Θα απαντήσει, επιτέλους, ξεκάθαρα, έστω σε αυτό;
Σήμερα, συντάσσεται με την πρόταση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου και του ΑΚΕΛ;».

Οριστικό το "αντίο" του Πάνου Μπεθάνη από την Κόρινθο

Με μήνυμά του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πάνος Μπεθάνης, ο οποίος έχει παραδώσει σε οπαδούς την διαχείρηση της Κορίνθου (διοικούσα επιτροπή), ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφαση του να αποχωρήσει οριστικά από το σύλλογο μετά το τέλος της σεζόν, έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας του στην "Μπάρτσα".
Όπως επισημάνει, αφορμή για την απόφαση του, στάθηκε η πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο πατέρας του. Ξεκαθαρίζει ακόμη πως μες το επόμενο 6μηνο θα διακανονίσει τα χρέη της ομάδας, ενώ τα χρήματα που είχε σκοπό να διαθέσει από το ερχόμενο Αύγουστο θα τα δώσει σε υποτροφίες για σπουδές σε παιδιά απόρων οικογενειών.
 
Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Προς Φιλους,
Λεγομαι Πανος Μπεθανης και κατοικω στην Βοστωνη των Ηνωμενων Πολιτειων. Ειμαι 38 ετων και εχω φυγει απο την Ελλαδα για σπουδες απο τα 16. Ο θεος, η τυχη και ο ιδρωτας με βοηθησαν να πετυχω μερικα πραγματα και απο αυτη την επιτυχια τα τελευταια 6 χρονια εχω επενδυσει σε ελληνικες εταιρειες μια απο τις οποιες ειναι και ποδοσφαιρικη ομαδα της Κορινθου.
Μετα απο 2 χρονια και μετα απο παρα πολυ σκεψη, εχω παρει την αποφαση να αποχωρησω οριστικα και αμετακλητα, τους επομενους 6 μηνες θα κανω τα παντα να διακανονισω οτι χρεη που δημιουργησαν οι εκπροσωποι μου ωστε να μην υπαρχει κανενα προβλημα στον επομενο επενδυτη και βεβαια θα πολεμησω αυτους που ανοιξαν μετωπα. .
Τους τελευταιους 26 μηνες επενδυσαμε 967,000 Ευρω και αμετρητες ωρες και ειχαμε πολλες καλες στιγμες. Τα τελευταια 2 χρονια επισης ενiωσα τις δυσκολιες που περναει ο Ελληνας.πονεσα μαζι του, εκανα πολλα λαθη και πολλους φιλους.
Η αρχικη μου ιδεα ηταν να συνεχισω γιατι ειμαι εγωιστης και δεν μου αρεσει να χανω. Αλλα η πραγματικοτητα ειναι απλη και πρεπει να τη δεχτω. Δεν προκειται να πετυχω στο οραμα μου, και δεν προκειται να κανω καλο με την παραμονη μου. Επιπλεον, η τελευταια επιθεση που δεχθηκε ο 85χρονος πατερας μου εδειξε τι μελει γενεσθαι. Θα μεινω με την υπεροχη γευση του περσινου πρωταθληματος και με απολυτο σεβασμο στους ανθρωπους που τα καταφερνουν στο ελληνικο ποδοσφαιρο,
Πιστευω να βοηθησα, καθαρισα αρκετα απο τα χρεη της ομαδας αυτης και παρολες τις δυσκολιες, τα ανοιχτα μετωπα και τον σκεπτικισμο, Τουλαχιστον για 2, 3 Κυριακες καταφερα να υλοποιησω το πλανο μου, ενα γηπεδο γεματο παιδια με αγαπη για τον αθλητισμο.
Απο την 1η Αυγουστου 2013, τα χρηματα που θα εδινα στο ποδοσφαιρο θα τα δωσω σε υποτροφιες για σπουδες σε παιδια απο απορες οικογενειες. Ηδη εχει ανοιξει ο οργανισμος και θα αρχισει να δεχεται ετησεις απο τον Ιουλιο.
Σας Ευχαριστω για Ολα. Η Κορινθος ειναι μια υπεροχη πολη με εναν υπεροχο κοσμο που με αγαπησε και με δεχθηκε με ανοιχτες αγκαλιες. Δεν θα το ξεχασω ποτε".
 
 
 

 

Ο Ραγκούσης "πυροβολεί​" στο Twitter τον Βενιζέλο

Giannis-Ragousis-George-Papandreou“Η δική μου απάντηση, μαζί με την πολιτική μου άποψη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, προσεχώς”. Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Γιάννης Ραγκούσης, άλλοτε πανίσχυρο “Νο2″ του ΠΑΣΟΚ, επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, καθώς διετέλεσε και εκείνος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Ραγκούσης δημοσίευσε μακροσκέλες κείμενο το οποίο τιτλοφορεί “Πρώτο Δελτίο Τύπου του Γ. Ραγκούση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ”, εξαπολύοντας επίθεση και αφήνοντας ερωτηματικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναλυτικά, το κείμενο του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:

Φόρος ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια

Σε φορολόγηση των αγροτεμαχίων με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα φαίνεται να προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που συνεδρίασε σήμερα, προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.Ωστόσο, τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με την καλλιέργεια και την τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα.
Ειδικά όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές, αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3 με 3,1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από την κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει "κλειδώσει" ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Εν τω μεταξύ, υπογράφηκε και η Απόφαση για τον τρόπο καταβολής, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές από το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων του 2013, χωρίς να προβλέπεται, επί του παρόντος, ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Τελετή μνήμης στους 50 Έλληνες Πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μαϊο του 1944


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων σας προσκαλούν στην τελετή μνήμης για να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής, στους 50 Έλληνες Πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μαϊο του 1944, την Κυριακή 19/5/2013 και ώρα 11.00 π.μ που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικό χώρο του μνημείου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων.
Ο Πρόεδρος                                 Ο Δήμαρχος
Δημοτικής Κοινότητας                                                       
   Αγ. Θεοδώρων                  Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων
Σωτήριος Λημνιώτης              Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Προσυνεδριακή συνάντηση στην Κόρινθο ενόψει του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Με  ανακοίνωσή του  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Δ. Μήλιος  ενημερώνει ότι 
"...στα πλαίσια των προσυνεδριακών συναντήσεων ενόψει του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, καλείστε να παραβρεθείτε στην συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί από:
1.τον Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας κο Μήλιο Δημήτρη
2.τον Γ. Γραμματέα Οργανωτικού κο Λουλουδάκη Γεώργιο
3.τους Βουλευτές Ν. Κορινθίας κους Δήμα Χρίστο, Κόλλια Κων/νο, Ταγαρά Νίκο
4.τον πρώην Γ. Γραμματέα Οργανωτικού κο Αγγελάκα Μανώλη
5.τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Ν.Δ κο Αθανασόπουλο Ανδρέα
6. την Τομεάρχη Κορινθίας κα Αναστασοπούλου-Ζαχαράκη Γεωργία


Την Τετάρτη 22/05/2013, ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ στην Κόρινθο."

Συγκλονιστική επιστολή ενός αριστούχου μαθητή: «ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.»

Το κείμενο ενός 16χρονου αριστούχου μαθητή της πρώτης Λυκείου, του Κωνσταντίνου Μανίκα από τη Δραπετσώνα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχοντας προκαλέσει ήδη πλήθος συζητήσεων…
Το παραθέτουμε αυτούσιο:
«Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας…

Τρίπολη: Το Μωραϊτικο Πάσχα στοίχησε 51.000 ευρώ στο Δήμο

Ο δημαρχος της Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης
Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια η εφημερίδα Παραπολιτικά. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα ο δήμος της Τρίπολης ξόδεψε51.000 ευρώ για το γλέντι του Πάσχα στην Πλατεία Άρεως. Μάλιστα οι διοργανωτές «πανηγύριζαν»γιατί θεώρησαν πως το κόστος σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν μειωμένο. Μεταξύ άλλων για την αγορά 1280 κιλών αρνίσιου κρέατος διατέθηκαν 10.240 ευρώ, τα πασχαλινά κουλούρια κόστισαν 2.015 ευρώ, η αγορά πασχαλινών αυγών 2.400 ευρώ,τα 700 κιλά κρασιού 1400 ευρώ, 1200 κιλά κάρβουνου 1320 ευρώ, τα άνθη και τα καλωπιστικά φυτά 1.050 ευρώ, η αγορά ενός πανό 600 ευρώ, η προμήθεια προσκλήσεων 210 ευρώ, η αγορά ψωμιού 900 ευρώ, η δημιουργία και εκτύπωση υλικού2.275 ευρώ, οι 50 σούβλες 755 ευρώ, η ενοικίαση ηχητικών μηχανημάτων 3000 ευρώ,η παροχή ηλεκτρολογικής κάλυψης των εκδηλώσεων 800 ευρώ, το ψήσιμο των αρνιών1.225 ευρώ, η διανομή εντύπων 200 ευρώ, οι ορχήστρες 1.470 ευρώ, η συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων 2.000 ευρώ, η ενοικίαση 1000 πλαστικών καθισμάτων1000 ευρώ, η ενοικίαση 250 τραπεζιών 400 ευρώ και ο καθαρισμός – επισκευή τεντών685 ευρώ...Η εφημερίδα το εν λόγω δημοσίευμα το «συνοδεύει» με το χαρτί των εξόδων...Οπότε δεν χωρά αμφιβολία για τα παραπάνω ποσά.

pinakio.blogspot.gr

Ώρα για γλυκό κεράσι


Γράφει η Ντίνα Γεωργαντοπούλου

Εκτέλεση

Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Χρησιμοποιούμε γάντια στο καθάρισμα γιατί βάφουν το δέρμα. Διαλύουμε τον ασβέστη σε 2 λίτρα νερό μέχρι να ασπρίσει καλά το νερό. Τοποθετούμε μέσα τα κεράσια και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει ώστε τα κεράσια να γίνουν τραγανά. Αν δεν βρείτε ασβέστη βάλτε τα κεράσια σε μπολ με νερό και 2-3 λεμόνια κομμένα και στυμμένα (και τις λεμονόκουπες).

Συναγερμός για πυρκαγιά στο Μετρό της Πανεπιστημίου!

Metro-Panepistimiou
Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Life” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με την Εύα Αντωνοπούλου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι στο Μετρό της Πανεπιστημίου, καθώς έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μετά από ενδείξεις για πυρκαγιά σε μια από τις αποβάθρες.

ysterografa.gr

Πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

fotiapanepisimio140513_625___
Λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρέων, το οποίο βρίσκεται πίσω από την Πρυτανεία.
Ωστόσο η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, καθώς στο σημείο έσπευσαν άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα σε μηχάνημα που φυλάσσεται στο κτίριο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σύγκρουση ΙΧ με τρένο στην Πάτρα

ose1
Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 07.00 στο ύψος του Μονοδενδρίου όταν αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τρένο. Όπως αναφέρει το thebest.gr ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Πριν από λίγο ένα ακόμη τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή των Βραχνείκων επί της Παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου.
Ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα ένα ανατραπεί στο δρόμο.Ευτυχώς απο την ανατροπή του οχήματος δεν τραυματίστηκε κανείς. Επί τόπου βρίσκεται και η τροχαία για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

10.000 Ισπανοί ήλθαν στην Ελλάδα για να… βρουν δουλειά!

Spanish-people-unemployment
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας, 176.000 τουλάχιστον ήταν οι Ισπανοί μεταξύ 35-44 ετών που από την αρχή της κρίσης εγκατέλειψαν τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2012 περίπου 30.000 πολίτες της χώρας μετανάστευσαν στη Γερμανία, αριθμός που συνιστά άνοδο 45% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Το περίεργο, όμως, δεν ήταν αυτό. Δημοφιλέστερος προορισμός μετανάστευσης των Ισπανών μετά τη Γερμανία ήταν η Ιταλία (12.000), η Ελλάδα (10.000) και η Πορτογαλία (4.000)!
Οι παρουσιάζοντες την έρευνα δεν κατόρθωσαν να δώσουν επαρκή εξήγηση για το γεγονός ότι οι Ισπανοί φέρονται να φεύγουν κακήν κακώς από τη Σκύλλα … και να ελκύονται από την … Χάρυβδη.
Ας δοκιμάσουμε εμείς λοιπόν: Είτε αδυνατούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς ήλιο και θάλασσα είτε έχουν, κατά έναν εντελώς περίεργο τρόπο, πειστεί ότι η Ελλάδα έχει μπει πια στον δρόμο της ανάπτυξης…

ysterografa.gr

Μόνη λύση να παραιτηθούν ή να καθαιρεθούν οι «τυφλοί» της ΟΛΜΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σπάνια ένα συνδικαλιστικό σωματείο έχει διαπράξει τόσο κολοσσιαία λάθη όσα η ΟΛΜΕ – κάτι τέτοιο ούτε στην Ελλάδα των υπερβολών δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συνέβαινε.

Σπάνια ένα συνδικαλιστικό σωματείο έχει επιδείξει τόσο μεγάλη ακαμψία, ώστε να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους πάντες – την κοινωνία, το σωματείο – ομπρέλα που είναι η ΑΔΕΔΥ, τα κόμματα στα οποία οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του ανήκουν.


Άγνωστο τι είναι αυτό που τύφλωσε τόσο πολύ την ΟΛΜΕ, ώστε να οδηγήσει έναν ολόκληρο κλάδο σε μια πρωτοφανή στρατηγική ήττα, παίρνοντας στον λαιμό της όλους τους εκπαιδευτικούς.

Και τυφλώθηκαν τόσο πολύ, που, στην διαδήλωσή τους, τόλμησαν να φερθούν με επικίνδυνα ανόητο τρόπο, βγάζοντας ένα αυτοσχέδιο τανκ στους δρόμους της Αθήνας και κραδαίνοντας αφίσα με το… πουλί της χούντας - δηλαδή, ξέφυγαν τελείως!

Η ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ;

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

Με τον πλέον αρνητικό τρόπο ξεκίνησε για τους Κορίνθιους αμπελοπαραγωγούς η εφετινή χρονιά. Στην αφύσικα θερμή ατμόσφαιρα από τα τέλη Απριλίου, που ουσιαστικά αποτελεί καύσωνα για τα δεδομένα της Άνοιξης, ήλθε να προστεθεί η βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην παραγωγή σουλτανίνας, τις επόμενες ημέρες μετά το ΠΑΣΧΑ. Μια καταστροφή που οι πρώτες εκτιμήσεις καταδεικνύουν ότι αποτελεί την χαριστική βολή στην αγροτική οικονομία του Νομού Κορινθίας. Μια οικονομία που ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια βουλιάζει, λόγω των αντιαγροτικών πολιτικών που εφήρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Καλέντζι, Σπαθοβούνι, Βελληνιάτικα, Νεμέα, Χιλιομόδι, μερικές μόνο περιοχές που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τη θεομηνία.

          Με μια πρώτη ματιά, ακόμα και από μη ειδικούς, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η καταστροφή ξεπερνά το 80% της παραγωγής και σε ορισμένες περιοχές αγγίζει το 100%. Έτσι οι κόποι μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης μνημονιακής χρονιάς δεν ευοδώνονται και ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε οριακή οικονομική κατάσταση, βλέποντας το μέλλον δυσοίωνο και το βιοτικό του επίπεδο σε κατακόρυφη πτώση.

          Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το λυπηρό γεγονός ότι ενώ πριν 15 χρόνια η Κορινθία κατείχε την 6η θέση ανάμεσα στους νομούς όλης της χώρας, ως προς το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της, σήμερα βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με αποτέλεσμα, ειδικά η Ορεινή και Ημιορεινή Κορινθία να ερημώνει από ελληνικούς πληθυσμούς και να λαθρομεταναστοκρατείται, ενώ οι μέχρι πρότινος αγέρωχοι και αφεντικά του εαυτού τους αγρότες, να καταλήγουν στα αστικά κέντρα για μια χούφτα ευρώ, που δεν αρκούν ούτε για το ήμισυ κάθε μηνός και να γίνονται ως εκ τούτου, εύκολα εκμεταλλεύσιμοι από τους μηχανισμούς του νεοφιλελευθερισμού.

          Προς αποφυγή χειρότερων καταστάσεων, ο κρατικός μηχανισμός υποχρεούται να ενεργήσει ταχύτατα, εκτιμώντας με εξειδικευμένους γεωπόνους, μέσω ΕΛΓΑ, άμεσα και αντικειμενικά τις καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση, αποζημιώνοντας στη συνέχεια τους πληγέντες παραγωγούς, μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Διαφορετικά το Ελληνικό Κράτος θα γίνει για άλλη μια φορά, ο ηθικός αυτουργός στο έγκλημα των πανωτοκίων, που διαπράττουν καθημερινά οι Τράπεζες εις βάρος των αγροτών, οι οποίοι μέσα στην απόγνωση που βρίσκονται θα αναγκασθούν να καταφύγουν για άλλη μια φορά στη σύναψη νέων δανείων για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, χωρίς να έχουν αποπληρώσει τις παλιές οφειλές τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους ζωή και την συνέχιση του αγροτικού λειτουργήματος, το οποίο είναι ταγμένοι να υπηρετούν.  

          Από την πλευρά τους οι τοπικοί φορείς και οι Βουλευτές της Κορινθίας, οφείλουν να  δεσμευθούν στους πληγέντες ότι θα πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την επίλυση αυτού του μείζονος έκτακτου θέματος που απασχολεί εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες, επιδεικνύοντας την ίδια ζέση που θα έδειχναν αν βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή και αξιώνοντας από την κυβέρνηση, την καταβολή δίκαιων και αξιοπρεπών αποζημιώσεων στους πληγέντες-αγρότες και όχι ψιχίων όπως συνήθως συμβαίνει.

          Οι αγρότες είναι όχι μόνο στυλοβάτες, αλλά και το σύμβολο ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, να συνεχίσουν να παράγουν τα προϊόντα τους και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο Έθνος και το κοινωνικό σύνολο.

                                  
                                          ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
                                                         ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                                        ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     
                    ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Με οριακή διαφορά της τάξης του 0,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός «Extra».
Στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 21,6% των ερωτηθέντων και ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ το 21,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,4%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3%, το ΚΚΕ με 6,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%.
Στη δημοσκόπηση μετρήθηκαν, επίσης, το κόμμα Νέα Μέρα (Χρ. Ζώης) που λαμβάνει 2,3% και Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) που λαμβάνει 1,1%. “Αλλο Κόμμα απάντησε το 5,5%, Λευκό το 3,7%, ενώ αναποφάσιστοι δήλωσαν το 8,2% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 2,1%.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με αναγωγή και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ 23,8%.Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,9%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%. Στη συνέχεια βρίσκονται η Νέα Μέρα με 2,6% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2%. “Αλλο Κόμμα απάντησε το 6,1%.

Ρήγμα στο Σπαθοβούνι «απειλεί» και την Εθνική Οδό


rigmaΈνα ρήγμα στην περιοχή του Σπαθοβουνίου εκτός από τις καλλιέργειες αμπελιών που βρίσκονται στην περιοχή, απειλεί σύμφωνα με τους παραγωγούς, αλλά και τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, και την Εθνική Οδό Κορίνθου -Τρίπολης.
Το ρήγμα έχει παρουσιαστεί εδώ και 15 περίπου μέρες- ή τότε τουλάχιστον εντοπίστηκε από τους παραγωγούς της περιοχής - και το περιέργο είναι ότι κάθε μέρα επεκτείνεται και περισσότερο.
Ζητείται λοιπόν να γίνει επίσκεψη επιτόπια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξεταστεί το φαινόμενο και το κυριότερο να ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα, αφού αν συνεχιστεί η επέκταση του ρήγματος - που φτάνει τα αρκετές εκατοντάδες μέτρα, να υπάρξει κίνδυνος και για την εθνική οδό Κορίνθου- Τρίπολης.
Μάλιστα ο δήμαρχος Κορινθίων τόνισε ότι θα ζητήσει από όλες τις υπηρεσίες να ενεργήσουν γρήγορα γιατί το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ήδη έχουν καταστραφεί χωράφια παραγωγών αμπελιών.
Σκονάκι korinthiaportal.gr

Δ. Σαλαμίνας: Ο υπουργός Ναυτιλίας ταλαιπωρεί ολόκληρο το νησί

«Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλης, παρά τις δεσμεύσεις του, ταλαιπωρεί ολοκληρο το νησί, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους» δήλωσε στην aftodioikisi.gr o δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής με αφορμή τον «αποκλεισμό» του νησιού από σήμερα , μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, να αναθέσει την κάλυψη των γραμμών σε άλλες εταιρείες, καθώς οι δύο κοινοπραξίες των φέρι μπόουτ που διαχειρίζονταν έως σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση, δεν κατέθεσαν βεβαίωση υποχρεωτική κάλυψης των πλοίων τους προς τρίτου.
Το δρομολόγιο Πέραμα – Σαλαμίνα, εξυπηρετείται από σήμερα το πρωί με δυο πλοία με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις.
Ο δήμαρχος τόνισε στην aftodioikisi.gr ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτην την κατάσταση είναι ο «υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και οι τεχνοκράτες του υπουργείου» και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφερει η διένεξη τους. Εμεις θέλουμε συγκοινωνία με συχνά δρομολόγια προκειμενου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του νησιου».
Από τα ξημερώματα εκατοντάδες είναι οι οδηγοί τόσο από την μεριά του Περάματος όσο και από εκείνη της Σαλαμίνας που παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς εκτελούνται ελάχιστα δρομολόγια. Ήδη έχουν σχηματιστεί ουρές και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Τσαβαρής «δυνάμεις της αστυνομίας κρατουν μακριά απο τα ταμεία κατοίκους του νησιού προκειμένου να μην φανει το μέγεθος του προβληματος«.
Το υπουργείο είχε δώσει προθεσμία στις δύο κοινοπραξίες έως χθες το βράδυ να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε σε ανάκληση των αδειών αποδοχής δρομολογίων.
Από την πλευρά τους, οι δύο κοινοπραξίες ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη οδηγία αφορά μόνο στα ποντοπόρα πλοία και όχι στα πλοία που κινούνται εντός λιμένα και ζήτησαν να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών μέχρι να εκδοθεί η τελική δικαστική απόφαση, καθώς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ωστόσο το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σχετική ευρωπαϊκή οδηγία έχει εφαρμοσθεί έως τώρα από όλους τους πλοιοκτήτες των πορθμείων, εκτός της Σαλαμίνας.

Σαμαράς: Σύμβολο ευρωπαϊκής δυναμικής το ελληνικό success story!

samaras11
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρέθηκε στα εγκαίνια του Hanns Seidel Foundation στην Αθήνα και στην ομιλία του έκανε λόγο για ελληνικό success story.
«Tο λεγόμενο ελληνικό “success story”, αναδεικνύεται σε σύμβολο μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής δυναμικής» τόνισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη πως η ψυχολογία στη χώρα έχει αρχίσει να αλλάζει:
«Το grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη – που μέχρι πριν ένα χρόνο ακόμα ήταν στην ημερήσια διάταξη διεθνώς – σήμερα δεν το αναφέρει κανείς και σήμερα δεν το επικαλείται κανείς. Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε, όπως και η ψυχολογία της».
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς «τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν», αφού συνεχίζεται η «ύφεση και η ανεργία» και διερωτήθηκε: «Πόσες χώρες θα κατάφερναν μέσα σε τέτοιες συνθήκες να προωθήσουν τόσο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να χάσουν τη συνοχή και τον αυτοσεβασμό τους», για να συμπληρώσει: «Εμείς το καταφέρνουμε».

ysterografa.gr

Στουρνάρας: Καμία περίπτωση λήψης νέων μέτρων

ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ EUROGROUP (EUROKINISSI/ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÔÇÓ ÅÕÑÙÐÁÉÊÇÓ ÅÍÙÓÇÓ)
Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε από τις Βρυξέλλες πως η Ελλάδα γνώριζε για το δημοσιονομικό που υπάρχει, ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ήταν καθησυχαστικός και παράλληλα κατηγορηματικός, υπογραμμίζοντας πως «…δεν υπάρχει περίπτωση λήψης νέων μέτρων με μείωση μισθών, συντάξεων, ή αύξησης φόρων». Η κυβέρνηση, άλλωστε, υπογραμμίζει πως το δημοσιονομικό κενό που αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν μπορεί να καλυφθεί.
Για το ίδιο θέμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης το 2015 και το 2016 και ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα είναι πρόωρη.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την έγκριση της διπλής δόσης Μαϊου – Ιουνίου από το Eurogroup και υπογράμμισε πως είναι ένα ακόμη δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται από την κυβέρνηση.
«Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα φάση» δήλωσε ακόμη ο Γιάννης Στουρνάρας.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είναι σαφώς μία επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα πάει καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε». Τόνισε, δε, ότι το κλίμα στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup ήταν «διθυραμβικό» για τη χώρα και «καλύτερο παρά ποτέ».

ysterografa.gr

Δικαίωση για 22 συμβασιούχ​ους του Δήμου Αθηναίων

Δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι 22 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής στον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) που προσέφυγαν κατά της απομάκρυνσης τους.
Με απόφαση του, μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Μάλιστα η απόφαση κρίνεται προσωρινώς εκτελεστέα, κάτι που σημαίνει ότι επιστρέφουν άμεσα στην εργασία τους.

aftodioikisi.gr

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης


Διαβάζω εδω και μέρες σχόλια επί σχολίων για τα εκπαιδευτικό μας σύστημα,τους εκπαιδευτικούς μας,τη μισθοδοσία τους και ένα σωρό άλλα υπέρ ή κατά των εξαγγελθεισών απεργιών και τα περί επιστράτευσης.Δεν είδα σχεδόν πουθενά προτάσεις για αλλαγή στο σαθρό σύστημα της εκπαιδευτικής ελληνικής ντροπής.Τα σχολειά αλλά και τα Πανεπιστήμιά μας είναι εδώ και πολλά χρόνια χώροι κομματικοί, χώροι ανάδειξης των μελλοντικών ημετέρων και οι γνώσεις που παρέχουν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων παρωχημένες επιστημονικά, μη ανταγωνιστικές και μη συνδεόμενες με την αγορά εργασίας και λειτουργούν απλά ως διαβατήριο εισόδου σε μία δημόσια θέση ή σε μία πιστοποίηση άνευ αντικρύσματος.

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ή ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ...

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Αν μπορούσε ο μέσος άνθρωπος να καθίσει και να σκεφτεί με ηρεμία, ενώ τριγύρω του χτυπάνε κανόνια, τότε θα μπορούσε να βρει την σωστότερη λύση για τα περισσότερα προβλήματα που τον απασχολούν.

Ομοίως, εάν μπορούσε ο μέσος άνθρωπος να επεξεργαστεί τα σημάδια που κυκλοφορούν τριγύρω του και να αξιολογήσει σωστά, τότε θα μπορούσε να αποφύγει τις περισσότερες παγίδες που τον απειλούν στην ζωή του.

Και ομοίως, εάν ο μέσος άνθρωπος, λειτουργούσε την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη του σε συνδυασμό με αυστηρή κρίση και κριτική, τότε θα είχε την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση της ζωής του και να ξεχωρίσει τι έχει, τι έχασε και τι πραγματικά χρειάζεται για να ζει ευτυχισμένος.

Αν σήμερα, ρωτήσεις οποιονδήποτε στο δρόμο, ή στο στενό σου περιβάλλον, "τι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ζήσεις σωστά και ευτυχισμένα", θα σου απαντήσει αμέσως "λεφτά" !

Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος, τι σχέση έχει ο τίτλος με τα παραπάνω. Και όμως έχει !

ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ​Σ - ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ποδοσφαιρικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό

Ενας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ δύο ομάδων απο διαφορετικά αθλήματα, για να βοηθήσουν και να δείξουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η αλληλεγγύη το μόνο που θέλει είναι.....ΚΑΡΔΙΑ.

Το άγνωστο πατρικό του Σαμαρά στην Aρκαδία! – Δείτε φωτο

116 300x224 Το άγνωστο πατρικό του Σαμαρά στην Aρκαδία!   Δείτε φωτο
Όλοι ξέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς κατάγεται από την Πύλο. Και όμως δύο γενιές πίσω, ο παππούς του έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην ορεινή Αρκαδία και συγκεκριμένα στη Στεμνίτσα, μετακομίζοντας στη συνέχεια στο νομό Μεσσηνίας. Το Secret , επισκέφτηκε το χωριό και εντόπισε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο πρόγονος του πρωθυπουργού, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, σε ένα σημείο όπου «βλέπει» πανοραμικά όλο τον οικισμό. Σήμερα πάντως δεν είναι παρά ερείπια, καθώς μετά τη «μετανάστευση» του παππού του στη Πύλο, δεν κατοικήθηκε ξανά.
2 Το άγνωστο πατρικό του Σαμαρά στην Aρκαδία!   Δείτε φωτοΣτη Στεμνίτσα είχε βρεθεί παλαιότερα και ο πρωθυπουργόςς, ο οποίος είχε κάνει την αποκάλυψη της καταγωγής του, αναφέροντας μάλιστα ότι ο προπάππους του ήταν οπλαρχηγός στη Αρκαδία.
Στο γραφικό χωριό της Πελοποννήσου, όλοι γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκεται το πατρικό του πρωθυπουργού και μάλιστα όπως είπε στο «Secret» κάτοικος «έχει έρθει ο Σαμαράς εδώ και έχει δει που ήταν το σπίτι. Μακάρι να ξαναρχόταν».
Άποψη από το πατρικό της οικογένειας Σαμαρά, στην Αρκαδία

35 300x224 Το άγνωστο πατρικό του Σαμαρά στην Aρκαδία!   Δείτε φωτοΕντυπωσιακό επίσης είναι πως στον ίδιο δρόμο και σε απόσταση λίγων….μέτρων βρίσκεται και το πατρικό της αείμνηστης συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μαρίκας (το γένος Γιαννούκου), το οποίο κατοικείται μέχρι σήμερα καθώς έχει πουληθεί και έχει αναπαλαιωθεί!

Το πατρικό της Μαρίκας Μητσοτάκη (το γένος Γιαννούκου) που έχει πωληθεί και κατοικείται

Πηγή: parapolitika

Oι φιναλίστ για τους κορυφαίους της Α1 Κορινθίας

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία  της εφημερίδας apopsi24.gr, για την ανάδειξη των καλύτερων της Α1 Κατηγορίας, για τη σεζόν 2012-2013, στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί και οι προπονητές όλων των ομάδων, αλλά και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι παρακολούθησαν τη φετινή χρονιά από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Οι τρεις πρώτοι σε κάθε θέση (Τερματοφύλακας, Αμυντικός, Μέσος, Επιθετικός, U-21), αλλά και οι προπονητές και οι διαιτητές, θα δώσουν το παρόν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου και ώρα 20.30, όπου εκεί θα ανακοινωθούν και οι κορυφαίοι της χρονιάς.
Όλοι οι φιναλίστ θα παραλάβουν αναμνηστικά, ενώ στους 1ους θα δοθούν και μετάλλια.
Ακολουθούν αναλυτικά οι τρεις φιναλίστ σε κάθε θέση (αλφαβητικά και όχι ανάλογα με την τελική τους κατάταξη):
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Α) Κεμαλάι Άρτι (Παννεμεατικός)
Β) Κουρούμαλης Ηλίας (Ελλάς Βέλου)
Γ) Μητσόπουλος Μάκης (Σπαθοβούνι)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Α) Βελέντζας Κώστας (Σπαθοβούνι)
Β) Σγούρος Δημήτρης (Παννεμεατικός)
Γ) Φραγκάκης Σάκης (Ολυμπιακός Λουτρακίου)
ΜΕΣΟΙ
Α) Γκίμπσον Ντομινίκ (Σπαθοβούνι)
Β) Μαρτίνος Αρίωνας (Ατρόμητος Χιλιομοδίου)
Γ) Μαυρέλης Δημήτρης (ΠΑΟ Λουτράκι)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Α) Αποστολάκης Κώστας (ΠΑΟ Λουτράκι)
Β) Μπασιώτης Βαλάντης (Παννεμεατικός)
Γ) Μυργιώτης Μάκης (Αστέρας Δερβενίου)
Δ) Χρυσαφίδης Μίμης (ΠΑΟ Λουτράκι)
* Υπάρχουν τέσσερις λόγω ισοψηφίας
U-21
Α) Ζερβός Αλέξης (ΠΑΟ Λουτράκι)
Β) Κοντογιάννης Θύμιος (Ατρόμητος Χιλιομοδίου)
Γ) Παλυβός Κώστας (Παννεμεατικός)
Δ) Τσώκος Φάνης (ΠΑΟ Λουτράκι)
* Υπάρχουν τέσσερις λόγω ισοψηφίας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Α) Αργυρόπουλος Σπύρος (Σπαθοβούνι)
Β) Μεσολόγγης Νίκος (ΠΑΟ Λουτράκι)
Γ) Πέρρας Τάσος (Πανσολυγειακός)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Α) Κακριδής Γιάννης
Β) Νεοφυτιάδης Γιάννης
Γ) Χονδρόπουλος Παντελής

Όμορφη χρονιά με 'αδοξο τέλος για τη Λυκοποριά



Μια μεγάλη προσπάθεια έγινε φέτος στον Α. Ο. Λυκοποριάς για διάκριση με τελικό στόχο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, η οποία δεν καρποφώρισε στο τέλος
Η  χρονιά για τους ''φυτωριούχους" του Γιάννη Δορμπαράκη ξεκίνησε με ελπίδες και όνειρα όμως οι αριθμητικές απώλειες παιχτών παρά την πολλή καλή πορεία τους στο πρωτάθλημα δεν έφεραν στην ομάδα επιθυμιτά αποτελέσματα! Θετικό στοιχείο γιά τους "ερυθρόλευκους" της Δυτικής Κορινθίας η δύναμική τους επίθεση, μία δύναμη πυρός που με τα 75 τέρματα που μέχρι στιγμής σημείωσε κατατάσει την ομάδα στην πρώτη πεντάδα της Β'  κατηγορίας και στην πρώτη τριάδα στον Β2 όμιλο. Γενικά θα μπορούσα να αναφέρω κλείνωντας το σημείωμά μου αυτό ότι,αν  για τον Α.Ο. Λυκοποριάς ήταν μιά όμορφη χρονιά αυτή είχε  άδοξο τέλος!

Doodle 4 Google 2013: «Η Ελλάδα μου» - Ο Αστέριος νικητής του διαγωνισμού

Ο Αστέριος νικητής του διαγωνισμού Doodle 4 Google 2013
 
Το Doodle της Google που σχεδίασε ο μικρός μαθητής Αστέριος Ρέυνικ, ένας μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, βρίσκεται σήμερα στην πρώτη σελίδα της Google αντικαθιστώντας το λογότυπό της.
Ο μικρός μαθητής από το Λιτόχωρο, κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Doodle 4 Google, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η Ελλάδα μου» και θα πρέπει το doodle το οποίο θα σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα, ξεχώρισε σε ψηφοφορία που είχε διάρκεια από 15 Απριλίου - 7 Μαΐου 2013.
Βασικό στοιχείο του νικητήριου doodle είναι η θάλασσας, η ελληνική σημαία και ο σταυρός. Ο συνδυασμός με τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα και τη μικρή βαρκούλα δημιουργούν μια εικόνα για μια άλλη Ελλάδα, βγαλμένη από το μακρινό παρελθόν μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού παιδιού.