Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Χαμός στη Ριζούπολη: Ντου οπαδών στα επίσημα! Οπαδοί του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τη διοίκηση, ενώ κάποιοι ήρθαν και στα χέρια.

 Απόλλων Σμύρνης: Ένταση στη Ριζούπολη

Καζάνι που… βράζει είναι ο Απόλλωνας Σμύρνης, με τους οπαδούς της ομάδας να βρίσκονται στα κάγκελα. Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό είχε και τρίτο ημίχρονο, καθώς υπήρξε μεγάλη ένταση στις εξέδρες της Ριζούπολης.

Μετά το 0-0 με το σύνολο του Αναστασίου, οπαδοί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» παρέμειναν στο γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά προς τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και άλλα μέλη της διοίκησης, στα επίσημα.

«Απασφάλισε» ο Χαρδαλιάς: Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη

 «Απασφάλισε» ο Χαρδαλιάς: Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη 

«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους», κατέστησε σαφές ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από την Κάλυμνο, όπου βρέθηκε σήμερα συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα την περιοδεία του σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, κατά την οποία ενημερώνεται για την αποστολή, το κύριο έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους.

Είχε προηγηθεί τελετή στο Μνημείο των τριών Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους Ήρωες.

13ος διαγωνισμός οίνου Malvasia στην Ίστρια της Κροατίας

 

Ο Οργανισμός winegrowers & winemakers of istria, καλεί τους παραγωγούς του οίνου Malvasia να συμμετέχουν στο 13ο διαγωνισμό, ο οποίος  θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 7 Απριλίου 2022, στο Hotel Parentium, στο Poreč – Istria της Κροατίας.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν κρασιά που παράγονται από την ποικιλία Malvasia από όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά θα απονεμηθεί ένα ειδικό βραβείο “Best in show” – το καλύτερο Malvasia στον κόσμο σε όλες τις κατηγορίες – με την υψηλότερη απόλυτη βαθμολογία.

Άρης: Πέθανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης

Άρης: Πέθανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης 

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Άρη καθώς πέθανε σε ηλικία 49 χρονών ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ξάδελφος του ιδιοκτήτη, Θοδωρή Καρυπίδη.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, συνονόματος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης και πρόεδρός της, έφυγε από τη ζωή σήμερα (12/2) σε ηλικία 49 ετών «βυθίζοντας» στη θλίψη του Θεσσαλονικείς. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης του Ανέστη ήταν ξάδελφος του Θοδωρή Καρυπίδη που είναι ιδιοκτήτης της ομάδας. Πέθανε μετά από πολυήμερη νοσηλεία -λόγω κορονοϊού- σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


 

Ρωσία: Αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα – Το μήνυμα των Ρώσων

  

Αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Κουρίλων νήσων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας: Στις 12 Φεβρουαρίου και στις 04.40 ώρα Ελλάδος, ένα αμερικανικό υποβρύχιο τύπου Βιρτζίνια εντοπίστηκε στην περιοχή της προγραμματισμένης άσκησης

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Πούτιν – Ηχούν τα τύμπανα του παγκόσμιου πολέμου

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Πούτιν - Ηχούν τα τύμπανα του παγκόσμιου πολέμου 

Τηλεφωνική επικοινωνία για την διεθνή κρίση για την Ουκρανία, ανάμεσα στον Τζον Μπάιντεν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Προηγήθηκε συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών, Μπλίνκεν – Λαβρόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν άρχισαν την τηλεφωνική τους επικοινωνία για να συζητήσουν τη συσσώρευση στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (12.02.2022).

Η τηλεφωνική συνομιλία άρχισε στις 11.04 τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον (18:04 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο αξιωματούχος.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καλούσε τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, μετά τη διαμαρτυρία του για ένα περιστατικό στο οποίο είπε ότι αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά του ύδατα στην Άπω Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι χρησιμοποίησε «κατάλληλα μέσα» ώστε το αμερικανικό υποβρύχιο να εγκαταλείψει τα ρωσικά ύδατα αφού το σκάφος αγνόησε το αίτημα να φύγει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 2-3: Ανατροπή παραμονής

Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 2-3: Ανατροπή παραμονής   

Ο Ιωνικός μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έκανε άλμα παραμονής. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού αν και βρέθηκε στο 6’ πίσω στο σκορ και στο πρώτο τέταρτο ήταν εκτός…αγώνα, κατάφερε στην επανάληψη να φέρει…τούμπα τον αγώνα και να πάρει μια τεράστια νίκη με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης που μετρούσε πέντε σερί νίκες μέσα στο 2022!

Το κερδισμένο πέναλτι και η αποβολή του Καστάνιο η φάση που άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Νικαιώτες δεν…κάθισαν στο 1-1 και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, κυνήγησε τη νίκη και την πήρε με ηγέτη και σκόρερ τον φανταστικό Άοσμαν αλλά και τον Λενίς.

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Ωραία μπάλα, ποτέ στα δίχτυα!

 Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Ωραία μπάλα, ποτέ στα δίχτυα! 

Σε ένα πολύ ωραίο ματς με μεγάλες φάσεις, δοκάρια και σπουδαίες ευκαιρίες Απόλλων και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθειά τους και σίγουρα δεν αφήνει ικανοποιημένους βαθμολογικά τους γηπεδούχους που πάλι δε σκόραραν (έχουν ξεπεράσει το δίμηνο, με εννιά σερί ματς) παραμένοντας σε δεινή θέση. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια και αντίπαλο τον Ανέστη, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος του

Ο «Άστεγος Βασιλιάς του Ισθμού της Κορίνθου» – Το άγαλμα του Νέρωνα, έρμαιο της φύσης

 Ο «Άστεγος Βασιλιάς του Ισθμού της Κορίνθου» – Το άγαλμα του Νέρωνα, έρμαιο της φύσης  

Ο βασιλιάς Νέρωνας είναι ο «Άστεγος Βασιλιάς του Ισθμού της Κορίνθου», καθώς το άγαλμά του είναι έρμαιο στα στοιχεία της φύσης και απειλείται με καταστροφή μετά από περίπου 2.000 χρόνια ύπαρξης. Το Up Stories αποκαλύπτει το άγαλμα, με ένα εντυπωσιακό βίντεο από drone, το οποίο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως κυριολεκτικά λιώνει – αποσυντίθεται στο πέρασμα των χρόνων. 




Αίγιο: Επιτέθηκε με σπασμένο γυαλί στη γυναίκα του – «Προσπάθησε να με σκοτώσει»

 Αίγιο: Επιτέθηκε με σπασμένο γυαλί στη γυναίκα του – «Προσπάθησε να με σκοτώσει»   

Σοβαρότατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Αίγιο. Γυναίκα βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπο και το σαγόνι έπειτα από επίθεση του συζύγου της με σπασμένο γυαλί! 

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού στο Αίγιο και βρήκαν τον άνδρα να κλωτσάει την πόρτα του μπάνιου για να συνεχίσει το

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.533 νέα κρούσματα ( 286 στην Μεσσηνία, 213 στην Κορινθία, 542 στην Αχαΐα.)

   

Και νέα μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 239) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.533 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.041) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (492) .  

  Συγκεκριμένα

Οκτακόσια εικοσιοχτώ ( 828) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 213 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 286 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 329 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (118) Αρκαδίας (111) και Λακωνίας (100).

Επίσης άλλα 705 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 542) και Ηλείας (163).   

Σήμερα 12 / 2 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.533 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 178.299 (92.101 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 12 / 2 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 542),  Μεσσηνίας  (286),  Κορινθίας (213), Ηλείας (163), Αργολίδας (118), Αρκαδίας (111) και Λακωνίας (100)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                67.330

Π.Ε. Κορινθίας           26.743

Π.Ε. Μεσσηνίας         25.001

Π.Ε. Ηλείας                19.725

Π.Ε. Αργολίδας          16.160

Π.Ε. Αρκαδίας            13.554

Π.Ε. Λακωνίας           10.628