Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Υοεγράφησαν οι συμφωνίες συνεργασίας Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με τη Ρωσία

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με τη Ρωσία 
Αθήνα
Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα, αλλά και στοιχείο της σύγχρονης εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις κοινές δηλώσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σταθερή συμμετοχή στην Ευρώπη, αλλά δεν διστάζει να ανοίξει τα κλαδιά της προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η επίσκεψη Πούτιν, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έρχεται σε μια σημαντική συγκυρία, με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στιγμή κατά την οποία αφήνουμε πίσω μας την αβεβαιότητα.

Λίγο νωρίτερα οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψαν τις συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας μετά την ολοκλήρωση των  διευρυμένων επαφών.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν αφορούν:

Τσιπρας: Ενεργειακος κομβος η Ελλαδα Πούτιν: Προειδοποίησε την Ουάσιγκτον με αντίποινα αν κάνει αντιπυραυλική βάση στην Πολωνία

Για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με αιχμή τις δυνατότητες επενδύσεων σε σειρά τομέων της ελληνικής οικονομίας, μίλησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών και για περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών.

Βραδινή συνάντηση Πούτιν με Κυριάκο Μητσοτάκη στο Καβούρι

SOOC/Fotis Plegas G
Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει αργότερα απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρώσος Πρόεδρος στο Καβούρι.

Αντικείμενο της κατ' ιδίαν συζήτησης, θα είναι oι διμερείς σχέσεις, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και το κυπριακό.
Επίσης οι δυο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και για τις επενδύσεις με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον ρωσικών εταιριών να επενδύσουν στη χώρα μας. 
Θα είναι η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν, η οποία ενδέχεται να επαναληφθεί στα μέσα Ιουνίου, αυτήν τη φορά στη Μόσχα, εφόσον τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ βρεθεί στην ρωσική πρωτεύουσα. 
Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την προσεχή Δευτέρα τετ α τετ με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Παρότι δεν υπήρχε στο επίσημο πρόγραμμα του Πούτιν τέτοια συνάντηση – και παρά το γεγονός ότι ήρθε στην Αθήνα με καθυστέρηση μιας ώρας που πήγε πίσω όλο το πρόγραμμά του – πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα δει τον πρόεδρο της ΝΔ στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, στο Καβούρι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, εκτός του Πρωθυπουργού που θα συναντήσει στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος.

Πρώτη δημοσκόπηση μετά το Eurogroup: Πρώτη και με διαφορά η Νέα Δημοκρατία με 8 μονάδες - Εκτος βουλης ανελ και ποταμι

Δημοσκόπηση: Πρώτη και με διαφορά η Νέα Δημοκρατία - 9 στους 10 Έλληνες δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση - Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ
Μεγάλες ειδήσεις περιλαμβάνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, η οποία ανήκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. 
Σε αυτή, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας «κεφάλι» 8%.
dhmoskophshskai
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει ενισχυμένη, με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και η Ένωση Κεντρώων με 4%. Εκτός Βουλής μένουν τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι, αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 2% αντίστοιχα.
Η έκπληξη ανήκει στην «Πλεύση Ελευθερίας», το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το οποίο βρίσκεται στο όριο ένταξης στη νέα Βουλή. Περισσότερη από τους μισούς (54%) ερωτηθέντες προβλέπουν πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 19,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ φ.151

Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Δεν αστειεύομαι με το θέμα των προσφύγων στην Πελοπόννησο και η Κυβέρνηση το ξέρει πολύ καλά" - "Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα σκουπίδια. Λύση εδώ και τώρα. Δεν θα αφήσω την Πελοπόννησο να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο".



"Δεν αστειεύομαι με το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην Πελοπόννησο και η Κυβέρνηση το ξέρει πολύ καλά αυτό" δήλωσε ευθύς εξαρχής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε έκτατη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και τόνισε ότι κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα υπήρξε μια συμφωνία τεσσάρων σημείων επί των αρχών, η οποία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

ΕΛΤΑ Courier: Αποτελέσματα της χρήσης του 2015

ΕΛΤΑ Couriet logo 
Η ΕΛΤΑ Courier, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΤΑ ΑΕ, για το οικονομικό έτος 2015 παρουσίασε αύξηση εσόδων σε ποσοστό 8,42%. Τα έσοδα ανήλθαν σε 29,61 εκατ. € έναντι 27,31 εκατ. € την προηγούμενη χρήση. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στον κατά 11,7% μεγαλύτερο όγκο διακινηθέντων δεμάτων.
Τα κέρδη προ φόρων την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 24,14% και πιο συγκεκριμένα ανήλθαν στα 1,44 εκατ. € έναντι 1,16 εκατ. € το 2014 ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,32 εκατ. € έναντι 2,2 εκατ. €  παρουσιάζοντας αύξηση 5,46% εκατ. €.
Ιδιαίτερα θετικό εμφανίζεται το 1ο τετράμηνο του 2016 το οποίο παρουσιάζει αύξηση στα έσοδα σε ποσοστό 12,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

ΕΛΤΑ Courier

Αρθρο Πούτιν στην «Κ» - Ρωσία και Ελλάδα: συνεργασία για ειρήνη και ευημερία

Η Ρωσία θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών.

Την παραμονή της επίσκεψής μου στην Αθήνα, θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες της «Καθημερινής», μιας από τις πιο δημοφιλείς και έγκυρες ελληνικές εφημερίδες, μερικές σκέψεις μου για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο γενικότερα.
Εκτιμούμε τις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των λαών μας. Οι κοινές πολιτισμικές αξίες, ο ορθόδοξος πολιτισμός και η ειλικρινής αμοιβαία συμπάθεια αποτελούν στέρεα θεμέλια της συνεργασίας μας. Ενα λαμπρό παράδειγμα για το πόσο στενά συνδέονται οι τύχες των λαών μας είναι ο βίος του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος κατά τον 19ο αιώνα διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και στη συνέχεια κυβερνήτης του ελληνικού κράτους.

Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) αποκτούν Αρχαία Κόρινθος, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Επίδαυρος και Ακρόπολη Μυκηνών,

http://www.gtp.gr/MGfiles/location/image33167[5488].jpg
Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) αποκτούν 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας. Πρώτοι χώροι εφαρμογής, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, επισκέφθηκε σήμερα το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έγινε η πρώτη χρήση δωρεάν ασύρματου internet, που προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει υπογράψει μνημόνιο χορηγίας.
Παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και της Διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κ. Κατερίνας Δελαπόρτα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία μιας εικονικής ξενάγησης.

Έφτασε στην Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν - ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ

putin-aeroplano-1000
Το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου αναμενόταν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 15:30, ωστόσο, έφτασε με μια ώρα καθυστέρηση στις 16:45.
Οπως έγινε γνωστό το αεροπλάνο του κ. Πούτιν από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών συνόδευαν τρία F-16.
Λόγω της καθυστέρησης, θα πάει πίσω κατά τουλάχιστον μια ώρα το πρόγραμμα της επίσκεψης Πούτιν οι συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η παραμονή του στην Αθήνα θα συρρικνωθεί λόγω της καθυστέρησης. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κατά πόσο θα αφαιρεθούν συναντήσεις από το πρόγραμμα ή αν θα μειωθεί η διάρκειά τους.
Πόλη φρούριο η Αθήνα-Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Στο πλέγμα ασφαλείας που στήνεται δεν θα συμμετέχουν μόνο Έλληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Άλλωστε, κατά πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Toν Βλάντιμιρ Πούτιν  συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουρά της Ρωσίας με μαύρα κοστούμια. Πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους».
Και δεν σταματούν εκεί…
Με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη  μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, που κανείς δεν θα γνωρίζει σε ποια επιβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επίσης και βαρύς οπλισμός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται για να απλώνεται ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρίσκεται ο Πούτιν, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Επιπλέον θα υπάρχει δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών.
 ΥΠΟΔΟΧΗ
poutin-proedriko-paulop-1000 
Τον ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, ενώ η επίσημη υποδοχή έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ακολουθούν οι κοινές δηλώσεις.

Ποια θέματα προσωπικού ΟΤΑ ρυθμίζει το πολυνομοσχέδιο (λίστα)

Σειρά θεμάτων που αφορούν τους δημοτικούς και τους υπαλλήλους περιφερειών ρυθμίζει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει δοθεί σε προδιαβούλευση.
Συγκεκριμένα:
Μεταξύ άλλων, όπως προβλέπεται στο άρρθο «εξαιρείται από την περικοπή η προσωπική διαφορά των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως ισχύει σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού καθώς και των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία, δυνάμει των διατάξεων του ν. 4325/2015 (Α΄47).
Παράλληλα, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν:

Οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών



logo newsletter



 

heart healthΟι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών


Ο σφυγμός ή καρδιακός παλμός είναι η μετάδοση του κύματος αίματος, που προκαλείται από την καρδιακή συστολή, στο τοίχωμα των αγγείων. Ο αριθμός των σφυγμών σε κατάσταση ηρεμίας αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη τόσο της φυσικής μας κατάστασης όσο και της κατάστασης της υγείας μας. Πόσοι ,όμως, γνωρίζουν ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών;
Διαβάστε περισσότερα

Eρώτηση Χρίστου Δήμα: Νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων































Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με τα πλαστά πτυχία περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Δήμας επισημαίνει στην ερώτηση του τη σημασία της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στο Δημόσιο και ζητά να πληροφορηθεί τον ακριβή αριθμό των περιπτώσεων που έχουν εντοπιστεί παράτυποι τίτλοι σπουδών, τις διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων απέναντι σε όσους αποδειχθεί ότι παρανόμησαν αλλά και το σε ποιες υπηρεσίες τοποθετήθηκαν οι εν λόγω υπάλληλοι.
ΕΡΩΤΗΣΗ

Να κηρυχθούν 19 περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Να κηρυχτούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 20ης, 21ης και 22ας Μαΐου 2016 ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ...

airetos.gr

Κουρουμπλής: Στα Κριτήρια χρηματοδότησης των Δήμων να μπει η έκταση και η ιστορικότητα

Κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής  ανακοίνωσε την πρότασή του στα κριτήρια χρηματοδότησης των Δήμων να προστεθούν   ...

airetos.gr

Η ΠΛΑΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ



Το "Θέατρο της Δευτέρας" σε καθημερινές παραστάσεις θυμίζει πια η ελληνική κοινωνία. Όλοι προσποιούνται ότι τα δύσκολα πέρασαν ντυμένοι κακόγουστους ρόλους αυτοεξευτελισμού. Οι πνευματικοί μέντορες αλληλέγγυοι του παρακράτους λειτουργούν τη σωτηρία, οι πολιτικοί ως γελωτοποιοί προσποιούνται ότι προσπαθούν για το καλύτερο για τη ζωή μας, επιχειρηματίες και σύλλογοι ρητορεύουν την ανειλικρινή έννοια τους για την οικονομία, στρατηγοί ακονίζουν το κομμένο ξίφος τους και ο λαός ως θεατρικό κοινό χειροκροτεί ευχαριστημένος την κατάντια του.

Το προσφυγικό σε συνεδρίαση ειδικής επιτροπής του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 27 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατάσταση των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα θα απασχολήσει τη διήμερη συνεδρίαση ειδικής επιτροπής του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, 30-31 Μαΐου, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.
Τον εναρκτήριο χαιρετισμό στις εργασίες της συνεδρίασης θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, στις 15:00.
Την ίδια μέρα στις 17:30, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Pedro Agramunt, θα προβεί σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/6 ΤΟ Δ.Σ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



 http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2015/09/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 27 Μαϊου 2016  
                                                                                     Αριθμ.Πρωτ. 6675

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

          
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την    ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 20:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   
      
1.   Συζήτηση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την 22-5-2016 (άρθρο 158). 
2.   Αποδοχή επιχορήγησης για πυροπροστασία.
3.   Απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στον ΠΕΥΚΙΑ στη δημοτική κοινότητα Ξυλοκάστρου.
4.   Κοινό αίτημα μισθωτή δημοτικού καταστήματος ''ΟΣΤΡΙΑ΄΄ στην τοπική κοινότητα Λυγιάς, κ. Αθανασίου Κατούφα και της κ. Κων/νας Κιαφά, για αποχώρηση του πρώτου και μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης στη δεύτερη.
5.   Έγκριση αρ 7/2016 απόφασης συμβουλίου τοπικής κοινότητας Μελισσίου περί απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                      ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σήμερα Παρασκευή 27/5/2016 και ώρα 16:00 με θέματα τοπροσφυγικό και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας και της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας και της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με επταμελή αντιπροσωπεία βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας. Στη γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχε η Πρόεδρος της ΚΟΦ Γερμανίας - Ελλάδας κ. Annette Groth και οι βουλευτές κ.κ. Kai Gehring, Elke Ferner, Annette Sawade, Christian Haase και Juergen Klimke.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην Τηλεόραση της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
 
Αθήνα, 27 Μαΐου 2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Αυτό το Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, στις 22:00,  στην εκπομπή «Συνάντηση» του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής,  φιλοξενείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο σκηνοθέτης κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δίνει την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στη δημοσιογράφο κ. Άντζελα Τσιφτσή, υπεύθυνη επί πολιτιστικών θεμάτων του Καναλιού της Βουλής.
Μεταξύ άλλων μιλά εκ βαθέων για:

Τί γίνεται στη Μεσόγειο; ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ


http://seeklogo.com/images/K/kke-logo-8EDD095590-seeklogo.com.gif
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592418  fax: 210-2592388




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Τί γίνεται στη Μεσόγειο;
Προετοιμάζεται νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ...



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Λουτράκι  27- 05- 2016
    ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                       Αριθ. Πρωτ.: 8932
                Δ Η Μ Ο Σ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
             ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                              
Π Ρ Ο Σ:       

Tα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
              
            Θ Ε Μ Α  :    "Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση ".


            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  31η  Mαΐου 2016, ημέρα  Τρίτη και ώρα 14:00 για συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Η Χρυσή Αυγή καλωσορίζει στην Πατρίδα μας τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν

Η Χρυσή Αυγή καλωσορίζει στην Πατρίδα μας τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν

Η Χρυσή Αυγή καλωσορίζει στην Πατρίδα μας τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν. Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την σύναψη μίας ισχυρής ελληνορωσικής συμμαχίας και για την συνεργασία των δύο Ορθοδόξων χωρών μας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και της εθνικής ασφάλειας.
 
Δυστυχώς, η ξεπουλημένη σε αμερικανογερμανικά συμφέροντα κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αρνείται την αληθινή προσέγγιση Ελλάδος-Ρωσίας, στήνοντας φθηνές εκδηλώσεις επικοινωνιακού τύπου χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο.
 
Μία ελληνορωσική συμμαχία θα προσφέρει τεράστια γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα και στις δύο χώρες. Θα δώσει την δυνατότητα στην Πατρίδα μας να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, να εκμεταλλευθεί τα πλούσια ενεργειακά μας κοιτάσματα προς όφελος του ελληνικού λαού και θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μία πραγματικά κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ
Γραφείο Τύπου
Γράφει ο
Φραγκούλης Φράγκος
Η 19η Μαΐου 2013 ημέρα μνήμης για όλο τον ελληνικό λαό, είναι η αποφράς ημέρα του Ποντιακού ελληνισμού. Είναι η ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ ,ο επονομαζόμενος Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, 19 Μαΐου 1919, δήθεν για να ειρηνεύσει την περιοχή και αντί να προστατέψει τους Έλληνες κατοίκους από τη δολοφονική μανία των Τσετών, συμμάχησε με αυτούς και τον υποκινητή τους Τοπάλ Οσμάν και με το σύνθημα «Η Τουρκία στους Τούρκους» έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο των Νεότουρκων για την τελειωτική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο με θύματα 353,000 Έλληνες Ποντίους.

Προπαγάνδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίσια από την Επιτροπή που… ξέχασε τα αγγλικά της!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την ώρα που φέρνει μέτρα πολύ πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, βρίσκεται στην αρχή μιας σειράς οδυνηρών αξιολογήσεων, βάζει τη χώρα σε εκατονταετή επιτροπεία και υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο (ήδη συμφώνησε για το τέταρτο με το ΔΝΤ), η κυβέρνηση όχι μόνο θριαμβολογεί ανοήτως, αλλά και βρίσκει τον χρόνο και την διάθεση να… αναλύσει την «αποτυχημένη στρατηγική» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραθέτοντας, λέει, το «χρονικό» της.
Η παιδαριώδης ανάλυση, που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που εννοούμε «στρατηγική», έχει ως εξής:
-«Αντιλήφθηκαν ότι χάνουν τις εκλογές (Ιούνιος 2014)» - σπουδαία πολιτική διαπίστωση, αλλά εις τι έγκειται η «αποτυχημένη στρατηγική»;

Με «Γαλάζια Σημαία» βραβεύτηκαν 4 ακτές στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων





Λουτράκι, 26 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» 2016


Στις 25 Μαΐου 2016, στην Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE). Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο Τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : "33α Θώδεια 2016"


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και ο Αθλητικός Όμιλος. Ποσειδών Λουτρακίου, με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκηρύσσουν αγώνες στίβου με την επωνυμία «33α ΘΩΔΕΙΑ 2016», οι οποίοι θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα έναρξης 15:00, στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου "Χρήστος Θώδης".
Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι:
Παγκορασίδων Α΄ 80μ., 150μ., 600μ.,2000μ, σφαίρα, μήκος, ακόντιο, ύψος, 4 Χ 80μ., 4 X 300μ .
Παμπαίδων Α΄ 80μ., 300μ., 1000μ., μήκος, σφαίρα, ακόντιο, 4 Χ 80μ. , 4 Χ 300μ
Κορασίδων Σφαίρα – Ακόντιο-Ύψος
Παίδων Σφαίρα                        
Εφήβων Ύψος
Γυναικών 100μ., 200μ.,400μ., 800μ., 5000μ.,μήκος, ακόντιο, 4 Χ 100μ..
Ανδρών 100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 5000μ., μήκος, 4 Χ 100μ...
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αθλήματα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων http://www.loutraki-agioitheodoroi.gr/ .

το πρόγραμμα εδώ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ