Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Προϊόν συναλλαγής το μέλλον των αγέννητων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όταν, τον Δεκέμβριο του 2014, ο Σαμαράς δήλωνε πως αρνείται να υποθηκεύσει το μέλλον των αγέννητων και ο Τσίπρας ανακοίνωνε πως το… μέλλον είχε ήδη ξεκινήσει, τις βλέπαμε αυτές τις φοβερές σκηνές από το ζοφερό μας μέλλον. Αλλά η προπαγάνδα μας είχε κολλήσει τη ρετσινιά του καταστροφολόγου.
Και η αντίστροφη μέτρηση για τις μεγάλες οικονομικές και εθνικές καταστροφές είχε αρχίσει.
Το ΄χει φαίνεται η μοίρα μας: «Κουκιά» μετρούσαμε τον Δεκέμβριο του 2014, «κουκιά» μετράμε και τώρα. Με μια διαφορά! Μια μεγάλη διαφορά! Τότε μετρούσαμε κουκιά για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να βγούμε από τα μνημόνια. Σήμερα μετράμε κουκιά για να

Pίξτε την χοληστερίνη σας με τροφές που περιέχουν ακόρεστα (καλά) λιπαρά

Μία χρήσιμη συμβουλή, που έχει μόνιμη βάση σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο είναι η αντικατάσταση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών οξέων με ακόρεστα (καλά). Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακά, και δεν είναι σωστό να απορρίψουμε τελείως την κατανάλωση λιπών από τη διατροφή μας, φοβούμενοι είτε την αύξηση βάρους, είτε την εμφάνιση κάποιας ασθένειας (π.χ., καρδιαγγειακής πάθησης). Το μυστικό είναι να γνωρίζουμε το είδος των λιπαρών που πρέπει να καταναλώνουμε και ποια να αποφεύγουμε, καθώς και την ποσότητα των λιπαρών που πρέπει να περιλαμβάνεται στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα.
Η χοληστερόλη ή κοινώς χοληστερίνη είναι μια λιπαρή ουσία απαραίτητη στον οργανισμό, που συμμετέχει στη λειτουργία των κυττάρων και των ορμονών. Όμως η υπερβολική αύξηση της στο αίμα και η εναπόθεσή της στα τοιχώματα των αρτηριών είναι επικίνδυνη, γιατί δημιουργεί αθηρωματοσκλήρυνση. Ένα μεγάλο μέρος της χοληστερόλης παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, στο συκώτι. ....................

Νίκος Ανδρουλάκης: Ευάλωτη η χώρα οικονομικά και θεσμικά

Αποτέλεσμα εικόνας για androylakhw
Για  την «ευάλωτη θέση» της χώρας σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Πέτρος Τατούλης «Αναγκαία η διασφάλιση της λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά»


Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικη τραπεζα φιλιατραΤην αποτροπή του ενδεχομένου μείωσης των ημερών λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Ο κ. Τατούλης τονίζει στην επιστολή του τη δυναμική της τοπικής οικονομίας και την αναπτυξιακή της προοπτική και επισημαίνει τα μείζονα προβλήματα οικονομικής και κοινωνικής συνοχής που ελλοχεύουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πέτρος Τατούλης «Είμαστε περήφανοι για την καθαρή και ισχυρή οικονομική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου»


«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την καθαρή και ισχυρή οικονομική θέση της Περιφέρειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού της Περιφέρειας στο διαδίκτυο.

Χρόνια πολλά με το Ημερολόγιο της κατασκήνωσης SPORTCAMP!


Email Image Η παιδική κατασκήνωση SPORTCAMP 
σάς εύχεται Καλή Χρονιά, με ένα ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ειδικά για τις οικογένειες των μικρών μας φίλων! Email Image

SPORTCAMP ☀️ Αθλητική παιδική κατασκήνωση

Πόθεν Έσχες: Οδηγίες για την υποβολή, από 3.1.2019, των καταλόγων υπόχρεων από τις Υπηρεσίες


Από την 3η έως την 25η Ιανουαρίου 2019 υποχρεούνται οι Υπηρεσίες (και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά τους καταλόγους με τα πρόσωπα που πρέπει να υποβάλλουν “πόθεν έσχες”, με την παράλειψη καταχώρησης να τιμωρείται με φυλάκισητουλάχιστον 6 μηνών (παρ. 6 αρ.7 του ν.4571/2018).
Όλες οι ημερομηνίες –όπως αναλυτικά έχει παρουσιάσει ο AIRETOS – άλλαξαν πριν τις γιορτές, με εκπρόθεσμη Τροπολογία ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί πλέον το αρ.75 του ν.4587/24.12.2018.

Στην αρχική σελίδα της σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής έχουν αναρτηθεί

Δημοσκόπηση Δήμος Αθηναίων: Έκπληξη μεγατόνων. Πως πάει ο Μπακογιάννης, ποιος δεύτερος. Βόμβα


Ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) και ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) είναι πολύ πιθανό να περάσουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019.
Με βάση δημοσκόπηση η οποία μετράει την εκλογική επιρροή των υποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων σε αυτή την συγκυρία φαίνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα λάβει ποσοστό κοντά στο 30-32% από τον πρώτο γύρο,

Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις στα διόδια σε όλη την Ελλάδα! Οι νέες τιμές δι

Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις στα διόδια σε όλη την Ελλάδα! | Newsit.gr

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει μαζί του το 2019, καθώς μετράμε αντίστροφα για να γίνει ακόμη ακριβότερη η διέλευση των οχημάτων. 

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (9.1.2019) προς Πέμπτη (10.1.2019) ανατιμώνται τα διόδια του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθηνών, βάσει, σύμφωνα με την “Ολυμπία Οδό”, του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2018.
Εξαιτίας τιμαριθμικής προσαρμογής, σύμφωνα με τις συμβάσεις του 2007, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νέες τιμές για την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Πάτρα), τον Μορέα (Κόρινθος – Καλαμάτα) και τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες Μαλιακού – Κλειδί Ημαθίας).

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης. Σήμερα Δευτέρα  7 Ιανουαρίου 2019, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.
Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Ανθιμος Παπαλεξοπουλος, στέκεταιΤον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος προετοίμασε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Μεσσία Χριστού κηρύσσοντας και βαπτίζοντάς τους. Ολοκλήρωσε προτρέποντάς τους να μιμηθούν τον Τίμιο Πρόδρομο και να εκπληρώνει ο καθένας την «αποστολή» του, χωρίς εγωϊσμούς και φιλαυτία αλλά με το βάπτισμα της «μετανοίας» θυσιαστικά προς δόξαν Θεού.

"Έφυγε" ο Χρίστος Μιχαλος, , πατέρας του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Χρήστος Μίχαλος, βιομήχανος και παλαιός πολιτικός, πατέρας του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου.
Ο Χρήστος Μίχαλος, ήταν Ευρωστινιακής καταγωγης, με πατέρα από την Ζάχολη και μητέρα από το Χελυδόρι . Εχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Αθηνών, το Χρυσό Σταυρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με το σταυρό Αγίου Μάρκου α΄και β΄τάξεως, καθώς και με το μετάλλιο του Αγίου Ανδρέου Πατρών.
Εχει συγγράψει πλήθος μελετών σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και ιστορικά βιβλία. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στη 1μμ.