Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στοπ στις ρουσφετολογικές τροπολογίες επιχειρούν να βάλουν οι Παπαδήμος - Βενιζέλος

Στοπ στις ρουσφετολογικές τροπολογίες επιχειρούν να βάλουν οι Παπαδήμος - Βενιζέλος. Κατατέθηκαν 110 τροπολογίες μέσα σε μια εβδομάδα!

Φρένο στην ακατάσχετη κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια επιχειρούν να βάλουν από κοινού ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΕΥ. Βενιζέλος. Μετά το όργιο με την κατάθεση 110 (!) τροπολογιών μέσα σε μια εβδομάδα, με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να ρυθμιστούν την τελευταία στιγμή ρουσφετολογικά διάφορα θέματα, ο κ Παπαδήμος και ο κ. Βενιζέλος, έστειλαν αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς και τους βουλευτές να μην εντάσσουν πλέον άσχετες τροπολογίες στα επαπομείναντα νομοσχέδια.
Σημειώνεται ότι οι 110 τροπολογίες που κατατέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα σε άσχετα νομοσχέδια, αποτελεί αριθμό ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν σε τέσσερα νομοσχέδια του υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί, του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Εργασίας, τα οποία αριθμούν συνολικά 1.818 σελίδες!
Μεταξύ των τροπολογιών αυτών, βρίσκεται η διευθέτηση αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού που ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Καντερές, η «τακτοποίηση» του επιστημονικού προσωπικού του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε θέσεις σχολικών συμβούλων που ζητούν οι Θ. Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Σπ. Ταλιαδούρος (ΝΔ) και Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), καθώς και η μείωση της τιμής εισόδου στα επαρχιακά καζίνο από 15 σε 12 ευρώ και η αντίστοιχη αύξηση στα μεγάλα από 6 σε 12 ευρώ!
Μάλιστα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Βορίδη προκειμένου να αποσυρθεί η τροπολογία για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω απεσταλμένου του -του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Χρ. Πρωτόπαπα. Τελικά, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απέσυρε την τροπολογία με την οποία έμπαιναν σε καθεστώς «επιλεκτικής προστασίας» οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, φέρεται να διεμήνυσε χθες ότι «καμία τροπολογία δεν θα περάσει, εάν δεν εγκριθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο».
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να είναι εξοργισμένος από τη ρουσφετολογική πρακτική, έδωσε εντολή στους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση και Μεταφορών Μ. Βορίδη να μην αποδέχονται πλέον άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια που έχουν προωθήσει στη Βουλή και τελούν υπό συζήτηση. Στο ίδιο πλάισιο κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτησε στο εξής να προωθούνται στη Βουλή νομοθετήματα τα οποία πρέπει αυστηρά να πληρούν τρεις προϋποθέσεις:
· Να είναι αναγκαία και να προκύπτουν από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.
· Να διαθέτουν απαραιτήτως την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού.
· Να επιλύουν επείγοντα θέματα κυβερνητικής πολιτικής, για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.

eklogika.gr

Μ. Αγγελάκας..πρωτόγνωρα γεγονότα στο χώρο της Υγείας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μ. Αγγελάκας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο χώρο της Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν πρωτόγνωρα γεγονότα στο χώρο της Υγείας. Πραγματοποιούνται κρίσεις στις ΔΥΠΕ, προετοιμάζονται διορισμοί ιατρών στο ΙΚΑ [νυν ΕΟΠΥΥ] και ανανεώνονται οι θητείες διοικητών των νοσοκομείων που λήγουν στο τέλος Απριλίου. Και όλα αυτά ενώ η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο.
Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Λοβέρδος ότι το ΠΑΣΟΚ απέρχεται; Δεν θα ήταν καλύτερα να ασχοληθεί στο λίγο χρόνο που του απομένει με τα νοσοκομεία τα οποία έχει οδηγήσει σε διάλυση με την πολιτική του; 
Εμείς λέμε απλά ότι καμιά από τις αποφάσεις αυτές δεν θα ισχύσει».

O Πάνος Καμμένος στο Κανάλι της Βουλής. Πρώτη ημέρα για την ΚΟ του κόμματος του

Γύρω στις 20.00 συντονισθείτε με Κανάλι Βουλής .Πρώτη ομιλία Πάνου Καμμένου ως πρόεδρος Κ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων.Θα δώσει πολλές απαντήσεις
Terens Quick


Τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο επισκέφθηκε το απόγευμα αντιπροσωπεία του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο, και του επέδωσαν επιστολή, με την οποία του γνωστοποίησαν ότι συγκεντρώνουν τον αριθμό των δέκα βουλευτών και συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Οι βουλευτές, όλοι διαγραμμένοι από τη ΝΔ, λόγω της καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου, που συγκροτούν την κοινοβουλευτική ομάδα του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού είναι οι: Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια, Μίκα Ιατρίδη, Μιχάλης Γιαννάκης, Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Σταμάτης, Σπύρος Γαληνός και Πάνος Καμμένος.
Η νέα ΚΟ συνεδρίασε νωρίτερα και εξέλεξε πρόεδρο τον Π. Καμμένο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Χ. Ζώη, αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπο τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, γραμματέα της ΚΟ τον Κ. Μαρκόπουλο, ενώ η Μίκα Ιατρίδου ορίστηκε ως σύνδεσμος της ΚΟ με τους πολίτες για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και γραμματέας του κόμματος ο Μ. Γιαννάκης.
Η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει στο νεοσύστατο κόμμα τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής παρουσίας με όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα, βάσει της νομοθεσίας, για εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο.
"Ξεκινάμε τη μάχη μέσα στο Κοινοβούλιο ως αξιωματική αντιπολίτευση της συγκυβέρνησης", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος με την ιδιότητα του προέδρου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".



Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας.
Ο Πάρλας που δεν είχε προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με πληροφορίες της κόρης του πέθανε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 3 Απριλίου από πνευμονική ανεπάρκεια.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936, ο Χρήστος Πάρλας σπούδασε στην Αθήνα (Σχολή Κ. Μωραΐτη) και άρχισε να εργάζεται στο θέατρο ως επαγγελματίας το 1957.
Εξι χρόνια αργότερα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο παίζοντας άλλοτε μεγάλους και άλλοτε μικρότερους ρόλους σε κωμωδίες και δράματα. Στη φιλμογραφία του θα βρούμε ταινίες όπως οι «Δέκα μέρες στο Παρίσι», «Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος», «Η μικρή ζητιάνα», «Η βίλα των οργίων», «Ο ουρανοκατέβατος», «Φτωχό μου σπουργιτάκι».
Ακούραστος εργάτης του κινηματογράφου, ο Πάρλας απέφευγε τις συνεντεύξεις και παρέμενε αφοσιωμένος στη δουλειά του. Μία από τις τελευταίες μεγάλες του επιτυχίες ήταν σε διαφημιστικά σποτ γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον ρόλο του «κυρίου διευθυντή». Είχε επίσης εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές όπως στην «Εξαφάνιση του Τζον Αβλακιώτη» και στα «Παιδιά της Νιόβης».
Η κηδεία του Χρήστου Πάρλα θα γίνει την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 16.00 από τον Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.

Newsroom ΔΟΛ

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Οι νέες προκλήσεις της Άγκυρας - είναι εξ ολοκλήρου απαράδεκτοι και αντιβαίνουν προς κάθε έννοια Νομιμότητας και Δικαίου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι  νέες προκλήσεις της Άγκυρας – αυτή τη φορά μέσω δηλώσεων ανώτερου αξιωματούχου του Τουρκικού ΥΠΕΞ – δείχνουν ότι η Τουρκία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο. Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνονται πλήρως από το Διεθνές Δίκαιο, από το Δίκαιο της Θάλασσας και από την Διεθνή Έννομη Τάξη.
Οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί κύκλοι της Άγκυρας δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για την προοπτική άσκησης από την Ελλάδα των δικαιωμάτων της για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου…
Οι Τουρκικοί ισχυρισμοί είναι εξ ολοκλήρου απαράδεκτοι και αντιβαίνουν προς κάθε έννοια Νομιμότητας και Δικαίου.
Η άσκηση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδος είναι θέμα μη διαπραγματεύσιμο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας και με τις συνέπειές της.
Πόσω μάλλον, που η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ θα ανοίξει τον δρόμο – κατά την “πεπατημένη” της Κύπρου και του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου – για την αξιοποίηση μεγάλου τμήματος του εθνικού πλούτου του Ελληνικού λαού, προκειμένου να ξεφύγει, μιαν ώρα αρχύτερα,  η Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα». 

Π. Τατούλης: Η Δημοκρατία απαιτεί αντοχές, υπευθυνότητα και ωριμότητα από Πολιτικούς και Πολίτες


Δυστυχώς χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι πολιτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης  ακολουθώντας παλαιοκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις, ως άλλοθι της ανυπαρξίας και της ανικανότητάς τους, αλλά και της ευθύνης που είχαν για χρόνια, εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία των πολιτών και δεν υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και τους κανόνες της του Περιφερειακού συμβουλίου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας. «Με θλίβουν τα χθεσινά γεγονότα γιατί καταδεικνύουν την αδυναμία αντοχών σε κρίσιμα θέματα και σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύει η χώρα», επισήμανε ο περιφερειάρχης. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι είναι μακρά η πορεία του στον πολιτικό βίο της χώρας, κατά την οποία οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες και ότι δεν έχει υπολογίσει το πολιτικό κόστος. «Η παρουσία μου αυτή σε συνδυασμό με τη στάση της παράταξής μας είναι που έσωσε το κύρος του θεσμού από μια τέτοια  συμπεριφορά, την οποία έχω ήδη κατατάξει στο παρελθόν». Οι συμπεριφορές αυτές είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, που σε τόσο κρίσιμες στιγμές ζημιώνουν τη δημοκρατική λειτουργία και, κυρίως, τη θέση των πολιτών. «Η νέα αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει κύρος για να μπορεί η ίδια να διαπραγματεύεται την τύχη της και να μπορεί να κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις για να βρει το δρόμο της». Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι να αναπτύξει την εξωστρέφειά της και την εύρυθμη και δημοκρατική της λειτουργία, όπου οι κοινωνικές ομάδες ακόμα και αν διαφωνούν θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και από κοινού να βρίσκουμε νέου δρόμους. Η ενεργοποίηση των πολιτών δεν θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις παθογένειες του χτες, αλλά με ξεκάθαρη εικόνα και προοπτική για το μέλλον.
Αναφορικά με την Αρκαδία, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «η κατάσταση που παραλάβαμε δεν αντιστοιχούσε στην εικόνα της Αρκαδίας, καθώς δεν υπήρχε σχεδιασμός, μελετητικές προσεγγίσεις και μοντέλο ανάπτυξης. Εμείς από την πρώτη στιγμή δώσαμε ξεκάθαρη κατεύθυνση για την Αρκαδία και ολοκληρώσαμε 32 έργα που είχαν βαλτώσει, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για την κατασκευή 15 και πλέον έργων και ήδη έχουμε προσεγγίσει μελετητικά πολλά ακόμα έργα».
Από τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε, μερικά είναι ο δρόμος Τρίπολης – Άστρους, επιτυγχάνοντας τη στρατηγικά σημαντική σύνδεση της πρωτεύουσας με την παραλιακή Κυνουρία, ο δρόμος Χάνι Κούβλι – παράκαμψη Καστρίου – Άγιος Πέτρος – Ορεινή Μελιγού, προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών , η παράκαμψη της Τεγέας και ο ορεινός δρόμος από το Χάνι Κούβλι μέχρι το Άστρος μέσω του Καστρίου – Αγίου Πέτρου – Ορεινής Μελιγού. Εγκρίθηκε επίσης από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και χαρακτηρίστηκε έργο σημαία, η κατασκευή του Νοτιοανατολικού παραλιακού άξονα, από την Κόρινθο μέχρι την Καρδαμύλη. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η μελέτη για την παράκαμψη του Ξεροπηγαδίου, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το λιμάνι του Άστρους, γίνονται παρεμβάσεις στο δρόμο Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία και επισπεύδονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της παράκαμψης των Λαγκαδίων. Ετοιμάζεται επίσης η διασταύρωση των Λουτρών Ηραίας μέχρι τα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύντομα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στον 111, που συνδέει την Αρκαδία με την Ορεινή Αχαΐα και την Ηλεία και το οποίο μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως διευρωπαϊκό δίκτυο. Ξεμπλοκάρεται ακόμη το ταμείο πυροπλήκτων με έργα ύψους πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο Μεγαλόπολης και τον τέως Δήμο Βαλτετσίου.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις παρεμβάσεις για τη Γορτυνία, δήλωσε ότι αυτές θα έχουν ως επίκεντρο τη λίμνη του Λάδωνα, ενώ για τον Φάλανθο προέχει η βελτίωση των οδικών αξόνων και το αρδευτικό δίκτυο του. Το Μαίναλο αποτελεί σημαντικό πόλο ανάπτυξης της Αρκαδίας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ενώ ο Πάρνωνας με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που είναι ο στόχος θα μπορέσει να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της Αρκαδίας και Λακωνίας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε τέλος στο δρόμο των Παραλογγών , στο Πειραματικό και Μουσικό σχολείο, στην ψυχιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι με την πάροδο εντός του πρώτου χρόνου της αιρετής Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις 3 με 4 φορές περισσότερο.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην προέγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την κοινωνική σύγκλιση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο κ. Τατούλης, κάνοντας αναφορά στο ταξίδι του στη Ρωσία, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης ενός φιλοπελοποννησιακού λόμπι στο εξωτερικό και ενός δικτύου συνεργαζόμενων Περιφερειών στην Ευρώπη, πάνω στον άξονα Ρωσία – Μεσόγειος, ως γέφυρα αλληλεγγύης και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Το… δεύτερο ημίχρονο της χρεοκοπίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ, και κυρίως την ολοκλήρωση ενός PSI, οι άτσαλοι χειρισμοί του οποίου προκάλεσαν την τεχνητή χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς ξεκλείδωσαν τα CDS στα οποία είχαν ποντάρει οι κερδοσκόποι, επισημάνθηκε εγκαίρως και σε έντονο ύφος, ότι η Ελλάδα δεν διέφυγε τον κίνδυνο.
Αντιθέτως, από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, όπως απέδειξε η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την «κουτσή» αύξηση του firewall των μηχανισμών προστασίας, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με νοοτροπία παιδικής χαράς, τίποτα δεν εγγυάται ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναβρεθεί, και μάλιστα στο εγγύς μέλλον, στο ίδιο αν όχι σε ακόμη χειρότερο επίπεδο.
Η συζήτηση που αρχίζει και πάλι να φουντώνει σε διεθνές επίπεδο, για την προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, και απομάκρυνσής της από την ευρωζώνη, επιβεβαιώνει τις παραπάνω εκτιμήσεις και φόβους. Από τον Νουριέλ Ρουμπίνι, προφήτη της παγκόσμιας κρίσης και μόνιμο… τροβαδούρο της ελληνικής χρεοκοπίας, μέχρι τους μεγάλους οίκους επενδύσεων και ανταλλαγής ομολόγων, όλοι ψιθυρίζουν, αν δεν φωνάζουν δυνατά, ότι η Αθήνα θα αποτελέσει εκ νέου, σύντομα, το… άνθος του κακού.
Η Pimco, που είναι ο μεγαλύτερος οίκος επενδύσεων και ανταλλαγών ομολόγων του πλανήτη, που κάθε άλλο παρά έχασε από το PSI και το ξεκλείδωμα των CDS, προβλέπει ότι εντός των επόμενων μηνών θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, κάτι που την οδηγεί στο να συστήνει στους πελάτες της να αποφεύγουν τα ελληνικά ομόλογα, ώστε τις επιπτώσεις της δεύτερης αναδιάρθρωσης να τις υποστούν η ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όχι οι ιδιώτες επενδυτές και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως συνέβη με την πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ο Νουριέλ Ρουμπινί από την πλευρά του, επανέλαβε την πάγια εκτίμηση ότι η Ελλάδα, και ενδεχομένως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση συνολικά του κοινού νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπει και εκείνος δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την επισήμανση ωστόσο ότι θα συνοδευτεί από το τέλος της σχέσης της Αθήνας με την ευρωζώνη. Και το κάνει, με τον δικό του… λυρικό τρόπο.
Ανεξαρτήτως του πόσο γρήγορα θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των κινδυνολόγων, είναι πλέον προφανές ότι ούτε το «κούρεμα» του χρέους αλλά ούτε και το PSI απέδωσαν τα αναμενόμενα και ευκταία. Για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει έλλειμμα ηγεσίας. Σε αυτό, μονάχα η κοινωνία μπορεί να απαντήσει, με την ψήφο της στις εκλογές. Και την τιμωρία όσων συνεχίζουν να υποτιμούν τη συλλογική νοημοσύνη μιας χώρας.

statesmen.gr

Συνάντηση Σαμαρά με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα 3 Απριλίου 2012, συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ και τον πρόεδρο του  κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.
Στην συνάντηση μετείχε και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., η οποία αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

«Ο τουρισμός αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια μακροχρόνια τουριστική πολιτική. Αν το κυρίαρχο ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη, τότε ο τουρισμός είναι καθοριστικό μέρος της λύσης. Μπορεί να αποτελέσει για την ελληνική οικονομία έναν ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα. Μια σίγουρη προοπτική ανάκαμψης για τη χώρα, αφού τα επόμενα χρόνια μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και τα πρόσθετα έσοδα για την εθνική οικονομία να ξεπεράσουν τα 3 δις ευρώ.
Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να γίνει άμεσα εθνική προτεραιότητα. Να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της υποβάθμισης που τον καταδίκασε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτόν το σκοπό χρειάζεται μια νέα, στέρεη, συνεκτική, στρατηγικά σχεδιασμένη εθνική πολιτική τουρισμού. Αιχμή  της νέας τουριστικής πολιτικής αποτελεί η ίδρυση αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για τη θεσμική κάλυψη του κλάδου, καθώς και η σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, χρειάζεται μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων, όπως νέος επενδυτικός νόμος, σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο, σύγχρονη στρατηγική αερομεταφορών, καθώς και ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.
Ο ελληνικός τουρισμός, μπορεί, πρέπει και θα ξαναγίνει σύντομα πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Συνάντηση Μπακογιάννη με το γερμανό Υφυπουργό Εργασίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 14:00, με το γερμανό Υφυπουργό Εργασίας κ. Hans- Joachim Fuchtel.

Ο “Αριστερός” Καμμένος και τα νέα τζάκια της γκροτέσκ Δεξίας!

“…από τον οχτρο προσέχω, από τον φίλο χάνω…” Μακρυγιάννης netakias. Ειμαι Δεξιός, αλλά όχι στραβός. Επειδή ο Καμμένος δεν θέλει να συνεργαστεί με τα κόμματα που έβαλαν την τζίφρα τους στο Μνημόνιο και την Υποδουλώση εβαφτίσθει . . .
“Αριστερός” ! Δηλαδή “Δεξιός” σημαίνει Μνημόνιο! 

Οχι πατρίδα! Οχι θεματοφύλακας της Δημοκρατίας! Αυτά . . . last year! Τώρα είσαι Δεξιός, μόνο αν το πει η…Μέρκελ κι η Συγγρού! 

Για να εξηγούμαι! Αλλό αντίπαλος στην Ιδεολογία, στην νοοτροπία, στις ιδέες όπως ο Γλέζος ή ο Μίκης ή η Κανέλη και…και… Ναι αντίπαλος! Στην Δημοκρατία υπάρχουν αντίπαλα κόμματα, πρωτη φορά το ακούτε; 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που νομιμοποίησε το ΚΚΕ δεν μεγάλωσε σε κολλεκτίβα, ούτε αγκαλία με τον Τρότσκι, ήταν ο δημιουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας! Ουτε όταν ο Αρχιεπίσκος (ένας ήταν!) επισκέφθηκε τον Περισσό και την Κουμουνδούρου έγινε, Αθεος οπαδός του Ιστορικού Υλισμού. Αλλό λοιπόν σεβαστός Aντίπαλος κι άλλο Εχθρός! Εχθρός της Πατρίδας! 

Ο Εχθρός μου! Αυτός που έκλεψε τα όνειρα μου! Ξεπούλησε τα παιδιά μου! H λεπίδα του ΔΝΤ δεν ξεχωρίζει πλευρές, όλους τους θερίζει! Το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η Ντόρα κι ο επίδοξος ηγέτης του μνημονίου Σαμαράς είναι ο Εχθρός. 

Με τον αντίπαλο θα διαφωνήσω, αλλά τον σέβομαι και στην Δημοκρατία, θα υπακούσω λαϊκη ετυμηγορία. Κάποιοι όμως την φοβούνται και για αυτό προσπαθούν να ξεθάψουν φαντάσματα στο 21 αιώνα. 

Δεν σας φταίει η Αριστερά κύριοι για τα χάλια σας, μόνοι σας υπογράψατε, μόνοι σας θα τα λουστείτε . Εδιωξαν τα τζάκια για να φέρουν …. νεα, αυτό ήταν η “νεα μεταπολίτευση” υιοι και κόρες συνταξιούχων πολιτικών, εκδοτών κι γκροτεσκ μετεγγραφών. 

Δεν φοβάστε την Αριστερα που κάνει την δουλειά της, τους Δεξιούς φοβάστε γιατί δεν κάνετε την δική σας ! 

Τέλος

Οι Υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο



ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των νυν βουλευτών Πάνου Μπεγλίτη και Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη. Ο τρίτος πράσινος βουλευτής στο νομό Άγγελος Μανωλάκης σκοπεύει να αποσυρθεί. Ο πρώην βουλευτής Τάσος Χωρέμης το σκέφτεται, ενώ παίζουν οι υποψηφιότητες του Γιάννη Ροτζώκου, Χρήστου Βενετσάνου και Χ. Κιλίτση.


ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ενώ ως προτεινόμενοι στην Ιπποκράτους είναι η δικηγόρος Χριστίνα Μελίδη, κόρη του πρώην βουλευτή, η υποδιοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Σοφία Γκιόλα, η κτηνοτρόφος Κωνσταντίνα Ζούζια, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε Σταμάτης Κονδύλης, ο γιατρός Κώστας Χρονόπουλος, ο τραπεζικός υπάλληλος Τάσος Τζανής, ο επιχειρηματίας Φάνης Στεφανόπουλος, καθώς επίσης και ο ψυχίατρος Γιάννης Σαλεσιώτης, ο οποίος έχει δεχτεί βολιδοσκόπηση και από Νεοδημοκρατικούς κύκλους.

ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ή θα μετακινηθεί στην Β’ Αθηνών ή σο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Από εκεί και πέρα έχει διαπιστωθεί έλλειψη προθυμίας και τα πρόσωπα που έχουν γίνει αποδέκτες πιέσεων και παροτρύνσεων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο είναι: Ο πρώην δήμαρχος Τεγέας Δημήτρης Βόσνος, ο δικηγόρος και κουμπάρος του Δ. Ρέππα, Παντελής Τσιλιβής, ο πρώην πολιτευτής του ΔΗΚΚΙ Κώστας Ασημακόπουλος και ο καθηγητής Βασίλης Γιαννακάκος. Δεν θα είναι υποψήφια ξανά η Γ. Παναγοπούλου και ο Κ. Παπαήλιού που πηγαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΧΑΪΑΣ
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα στο νομό Αχαϊας και όχι στο υπόλοιπο Αττικής. Στο πάλαι ποτέ ισχυρό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ η οργανωμένη βάση είναι κατακερματισμένη, αφού δυο εν ενεργεία βουλευτές του νομού Α. Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου θα είναι υποψήφιοι με την “Κοινωνική Συμφωνία”. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Κ. Σπηλιώπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, ενώ στην επιτροπή αξιολόγησης της Ιπποκράτους συζητούνται οι υποψηφιότητες των Γ. Αθανασόπουλου, Γ. Φεσιάν, Θ. Κυριακόπουλου, Μ. Τσουκαλά, Μ. Βέρρα, Δ. Μπάστα, Μ. Κακαβάνη, Κ. Πετρόπουλου.

ΗΛΕΙΑΣ
Το σήμα της επιστροφής της Ιπποκράτους για να είναι εκ νέου υποψήφιοι αναμένουν οι διαγραφέντες βουλευτές του νομού Τ. Αντωνακόπουλος και Γιάννης Κουτσούκος. Υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Μ. Κατρίνης, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις λίστες του κόμματος και ο πρώην υφυπουργός και έμπιστος σύμβουλος του Ε. Βενιζέλου Γ. Ζαφειρόπουλος. Συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει και για τους Γ. Παναγιωτόπουλο, Θ. Γεωργοπούλου, Α. Κουσκουρή, Γ. Παναγούλια και Α. Πολυζωγοπούλου.

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τον πρώτο λόγο έχει ο νυν βουλευτής και φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου Λεωνίδας Γρηγοράκος. Επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ο πολιτευτής Μ. Αντωνάκος, ενώ σε εκκρεμότητα είναι οι υποψηφιότητες της Κ. Πριφτάκη και Β. Βελδέκη. Μέχρι πριν λίγους μήνες την τύχη του επιθυμούσε να δοκιμάσει στην περιοχή και και ο πρώην γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να επιστρέψει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και να είναι εκ νέου υποψήφιος περιμένει ο διαγραφείς βουλευτής Γ. Κουσελάς. Υποψήφια θα είναι και πάλι η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δέχεται πιέσεις να μην φέρει αντιρρήσεις σε περίπτωση επανένταξης του Κουσελά. Επίσης τις δυνάμεις τους σκέπτονται να δοκιμάσουν οι Γ. Κανελλόπουλος, Λ. Φιλιπόπουλος, Θ. Αντωνόπουλος (γιατρός και φίλος του Ε. Βενιζέλου) και Τ. Αποστολόπουλος.

Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία – parapolitika.gr -
report24.gr

Οι πρωτιές των υποψηφίων της ΝΔ στην Πελοπόννησο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους υποψηφίους των νομών της Πελοποννήσου στο Παμπελοποννησιακό site report24.gr.
Στην Αχαΐα πρώτος έρχεται ο Νίκος Νικολόπουλος με 37,97% έναντι του δεύτερου Θανάση Νταβλούρου με 22,47%, στην Κορινθία την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Κώστας Κόλλιας με 22% ενώ ο γιος του Σταύρου Δήμα , Χρήστος Δήμας βρίσκεται πολύ μακριά με 13,13%.
Στην Αργολίδα πρώτος με διαφορά είναι ο Γ. Ανδριανός με 13,82%,στην Αρκαδία πρώτος ο Κ. Βλάσσης με 33,69% έναντι του Ανδρέα Λυκουρέντζου με 22,73%, στη Λακωνία η Φεβρωνία Πατριανάκου με 48,22% έναντι του Θανάση Δαβάκη με 22% , στη Μεσσηνία οδηγεί την κούρσα ο Μανώλης Μάκαρης με 21,84% έχοντας αφήσει πολύ πίσω του με μονοψήφιο ποσοστό τον Γιάννη Λαμπρόπουλο και στην Ηλεία την πρωτιά κατέχει ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης με 21,2% έναντι 15,19% του Κωνσταντίνου Τζαβάρα.
ΔΓ

inews.gr

H ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aπό το : tourismlobby
Αλλού τους περιμένουν, αλλού επιλέγουν να τοποθετούνται, οι επενδυτές από το Κατάρ. Παρά τα όσα λέγονται για το “έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον” τόσο καιρό τώρα, η πρώτη πραγματική τοποθέτηση αραβικών...
κεφαλαίων στη χώρα, οριστικοποιήθηκε προ ημερών και αφορά στο ιδιωτικό νησί... ...Οξεία ή Οξιά, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, στα ανοικτά του λιμανιού του Αστακού. Λιμάνι γνωστό ακριβώς για την... “πονεμένη” ιστορία του με τους Άραβες επενδυτές προ καιρού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από πηγές που γνωρίζουν άριστα την όλη διαδικασία, το νησί, ιδιοκτησίας της οικογένειας Σταμούλη, αγοράστηκε από εταιρεία συμφερόντων Κατάρ, η οποία φέρεται να ανήκει σε ένα από τα σημαίνοντα μέλη της οικογένειας του Εμίρη του Κατάρ. Η Οξιά από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας Και μάλιστα, κυριότερο “ερέθισμα” για την προσέλκυση του επενδυτή, δεν ήταν ούτε το... φιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες μας, ούτε ο ενθουσιασμός του Θ. Πάγκαλου που πηγαινοφέρνει “πλήθος αράβων επενδυτών” στο Λαγονήσι δύο χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα, ούτε κάποιο άλλο επιχειρηματικό κίνητρο. Ο λόγος που ο Καταριανός επενδυτής ξεχώρισε την Οξιά από τα άλλα νησιά που εξέταζε να αγοράσει ήταν μία... χελώνα! Περνώντας μία μέρα με το σκάφος του, είδε μία χελώνα να βγαίνει σε μία από τις ακτές του νησιού, εντυπωσιάστηκε και από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησαν όλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ ενώ τα σχέδια αξιοποίησής του από τον νέο ιδιοκτήτη του, δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι γνωρίζοντες τα της αγοραπωλησίας, πάντως, δεν αποκλείουν κάποια κίνηση- έκπληξη από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρεται να έχει ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες. Οι διαδικασίες συμφωνίας και μεταβίβασης διήρκεσαν πάνω από 9 μήνες, λόγω διαφόρων δυσκολιών και οι οριστικές υπογραφές έπεσαν μόλις πριν από λίγες μέρες. Οι πρώην ιδιοκτήτες είναι ελληνοαυτραλοί επιχειρηματίες, με σημαντική περιουσία στην Αυστραλία - με ρευστότητα αποτιμάται σε άνω των 500 εκατ. δολαρίων - και μάλιστα υπάρχει μία πληροφορία ότι είναι ιδιοκτήτες και μικρού ξενοδοχείου στην Αθήνα. Λέγεται ότι η απόφαση για πώληση του νησιού, οφείλεται κυρίως σε λόγους οικογενειακούς και όχι επιχειρηματικούς ή οικονομικούς. Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμπλεγμα των Εχινάδων έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και άλλων αραβικών αλλά και ρωσικών συμφερόντων, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των νησιών του και της “στρατηγικής” τοποθεσίας τους σε κομβικό σημείο του Ιονίου, του Πατραϊκού και του Κορινθιακού Κόλπου. Γνώστες της αγοράς επισημαίνουν στο tourism lobby, ότι παρατηρούν μία έντονη κινητικότητα για αγορά ελληνικών νησιών και μεγάλων εκτάσεων το τελευταίο διάστημα.

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES

 
«Δεν είναι εύκολο πράγμα να είναι μέλη της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς, μια και πρέπει να στέκονται ακίνητοι πλάι από το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη…ενώ συχνά γίνονται αποδέκτες πειραγμάτων μικρών παιδιών...
 που, προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν πράγματι είναι ζωντανοί, τους τσιμπούν και τους ενοχλούν», γράφει στην εναρκτήρια παράγραφό της η δημοσιογράφος των New York Times, στο θέμα της για τους «τσολιάδες». Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας επικεντρώνεται στο γεγονός της «ηρεμίας» και, κατ’ επέκταση, πλήρους ακινησίας των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς ακόμα και κατά τη διάρκεια ταραχών στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Μάλιστα, η δημοσιογράφος τονίζει στο κείμενό της πως, ακόμα και η Βασιλική Φρουρά έξω από το παλάτι του Μπάκινγχαμ έχει δικαίωμα να κινηθεί πιο συχνά (κάθε 10 λεπτά) και περισσότερες φορές από την ελληνική (κάθε μισή ώρα). Τέλος, αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια των ανήσυχων διαδηλώσεων κάτω στην Αθήνα, η Φουρά μετακινήθηκε μόνο μια φορά, όταν έπιασε φωτιά το ένα από τα δύο φυλάκια στον Άγνωστο Στρατιώτη. Κατά τα άλλα, φτάνουν «μέχρι και να εκτελούν τη ρουτίνα τους, κι ας καίγεται ο τόπος, προσφέροντας ένα παράξενο θέαμα ομαλότητας, λίγο μακριά από κουκουλοφόρους και ετοιμοπόλεμους άνδρες των Μ.Α.Τ.».
FIMOTRO

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά του οβελία και όχι μόνο

 Σε λιγότερο από επτά ημέρες, μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα βρίσκεται πλέον, προ των πυλών. Οι νηστεία των 40 ημερών που έχει αποτοξινώσει και καθαρίσει το κορμί μας από τις τοξίνες, θα δώσει την Κυριακή του Πάσχα, τη θέση της, στο αδυσώπητο φαγοπότι και την μέχρι εξαντλήσεως μάχη με την μαγειρίτσα και τον οβελία. Πως όμως θα διαλέξουμε το καλύτερο για την υγεία μας αρνάκι; Ποια είναι η πιο σωστή επιλογή για το στομάχι μας; πως θα αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις;

Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι, π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση, βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία μας.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έβγαλε “οδηγίες προς ναυτιλομένους” με σκοπό να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, τι πρέπει να προσέξει και τι να αποφύγει στις αγορές του, ενόψει εορτών.
Η πρώτη και βασική οδηγία είναι: “ Στην περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων τροφίμων ή πέσουν θύμα παραπλάνησης, να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ και στο πενταψήφιο νούμερο 11717”.
Τι πρέπει γενικά να προσέξετε :
Κάντε τις αγορές σας από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
Όταν αγοράζετε κρέας να κοιτάτε να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες. Αποφύγετε τα κρέατα που βρίσκονται εκτός ψυγείου. Είναι σίγουρο ότι θα έχουν εκτεθεί σε σκόνες και μικρόβια.Πάντα να κοιτάτε τις συνθήκες υγιεινής του μαγαζιού που ψωνίζετε. Την καθαριότητα του χώρου, του προσωπικού αλλά και του εξοπλισμού.Πάντα μα πάντα, να ελέγχετε προσεκτικά τις επισημάνσεις των προϊόντων, τις ετικέτες ή τις σφραγίδες.Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις συκωταριές και τα έντερα.
Σφραγίδες
Οι σφραγίδες πάνω στο κρέας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να αμελήσουμε. Πως μπορούμε να καταλάβουμε πότε μια σφραγίδα είναι ή όχι αυθεντική, ή πως μπορούμε να διαβάσουμε μια σφραγίδα;Πρώτα από όλα, για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα.
Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί να μη φέρουν οζίδια και κύστεις.
Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
Αν αγοράσετε «εντεράκια» για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στη σκόνη και τα έντομα.
Είναι πολύ σημαντικό μετά στο σπίτι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, και της παρασκευής να τα καθαρίσετε πολύ καλά και με άφθονο νερό.
Αν προμηθευτείτε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν πρέπει να προμηθεύονται αποψυγμένα εντόσθια.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τυριά και γενικά γαλακτοκομικά προϊόντα:
Ο ΕΦΕΤ τόνίζει ότι τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα. Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι δίχως τις νόμιμες εγκρίσεις, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν ΜΗ ΟΡΘΕΣ.
Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν το σήμα αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, πάνω στη συσκευασία πρέπει να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης.
Πάντα μα πάντα πρέπει να ζητάμε η κοπή των τυριών να γίνεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι επίσης δικαίωμα μας να απαιτήσουμε να μας δείξει ο έμπορας, την επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.
Αυγά
Οι οδηγίες για την αγορά των αυγών είναι οι εξής:
Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Οι προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού) περιλαμβάνουν επίσης
- τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου
- την κατηγορία ποιότητας και βάρους
- την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες μετά την ημερομηνία
ωοτοκίας είναι το μέγιστο επιτρεπτό χρονικό διάστημα)
Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της.
ημερομηνίας λήξης και των ορθών ενδείξεων στη συσκευασία του, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη φυλή της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του. Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο ή μη φυσιολογικό κέλυφος. Επίσης αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος ή με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή. Τα αυγά για να συντηρηθούν καλύτερα, αφού τα αγοράσουμε, πρέπει να μην πλυθούν, και να διατηρηθούν σε δροσερό χώρο. Για να καταλάβουμε ότι ένα αυγό είναι νωπό και φρέσκο, μπορούμε να διαπιστώσουμε το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό θάλαμο.
Αλλαντικά, λουκάνικα, σαλάμια
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε όταν αγοράζουμε αλλαντικά είναι το περίβλημα τους. Πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από μούχλα. Το αλλαντικό δεν πρέπει να έχει δυσάρεστη οσμή και γεύση. Στην υφή δεν πρέπει να είναι γλοιώδες, και να μην είναι ταγγισμένο. Στην όραση θα πρέπει να παρουσιάζει χρώμα φυσιολογικό. Να είναι διατηρημένα στο ψυγείο, εκτός από τα αλλαντικά αέρος.
Σοκολατένια αυγά
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουμε όταν αγοράζουμε σοκολατένια αυγά, επειδή σχεδόν πάντα θα καταναλωθούν από μικρά παιδιά. Σε γενικές γραμμές ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και σε ότι έχει να κάνει με το περιεχόμενο των σοκολατένιων αυγών. Αν αυτά περιέχουν παιχνίδια μικρών διαστάσεων μπορεί να προκληθεί πνιγμός ή αυτοτραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας.
Επίσης πάντα θα πρέπει να κοιτάμε την υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (π.χ. σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας) και της ημερομηνίας ανάλωσης.
Βαφές αυγών
Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά, δεν νοείται, δεν υπάρχει. Όμως κατά το παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με την τοξικότητα κάποιων βαφών και χρωμάτων, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγών είναι οι επιτρεπόμενες από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Όταν θα τα βάψουμε και θα τα διακοσμήσουμε, ο ΕΦΕΤ προτείνει η βαφή να γίνεται σε σιγανή φωτιά για να μην σπάσει το τσόφλι. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τα αυγά αφήνονται μέχρι η θερμοκρασία τους να πλησιάσει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και επιθεωρούνται για πιθανά σπασίματα. Πρέπει να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.

iatropedia.gr

Ρεσιτάλ πιάνου το Σαββάτο στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου

Το Σάββατο 7 Απριλίου στις 8 το βράδυ θα δωθεί από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, ρεσιτάλ πιάνου. Σολίστ η Κατερίνα Γκάλγκαρη -  Χαραλάμπη , η οποία θα αποδόσει έργα των Soler, M. Albeniz, Skarlatti, Mozart, Beethoven και Chopin.

Αστέρας Δερβενίου έναντίον 12!!! Πήρε πόντο στην Αρχαία Κόρινθο με κόντρα την διαιτησία του Πάγκα

Ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετώπισε στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου 12 αντιπάλους. Τους 11 παίκτες του Ηρακλή Λεχαίου και τον κ. Πάγκα, που η διαιτησία του ήταν μακράν η χειρότερη της φετινής περιόδου. Τέτοιον κακό διαιτητή, που διαιτήτευσε με εριστικό και προκλητικό προς τους παίκτες του Αστέρα τρόπο, δεν είχε συναντήσει φέτος ο Αστέρας. Παρ’ όλα αυτά, ο Αστέρας πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήρθε τελικά ισόπαλος με σκορ 1 – 1, αφού κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο τέλος του αγώνα.
Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα από τον Ηρακλή και στο 6’ ο Δημόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Στρατόπουλο, σουτάροντας πάνω του σε τετ-α-τετ. Στο 16’ ο Φωλιάς βγήκε μόνος του πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, όπου και ανατράπηκε από τον Στρατόπουλο. Ο “διαιτητής” κ. Πάγκας, αντί να καταλογίσει πέναλτι, έδειξε κάρτα στον Φωλιά για θέατρο (βλέπε φωτο ).
Στο 25’ σε κόρνερ του Ηρακλή, ο Αθ. Παινέσης πηδώντας με τον Μετεβελή για κεφαλιά, του έκανε καταφανέστατο επιθετικό φάουλ. Οι υπόλοιποι αμυντικοί του Αστέρα σταμάτησαν, ο “διαιτητής” δεν το έδωσε και έτσι ο Αθ. Παινέσης με κοντινό σουτ πέτυχε τέρμα. Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα ήταν έντονες, αλλά το τέρμα μέτρησε. Ο αγώνας συνεχίστηκε αμφίρροπος με τον Ηρακλή να στέκεται λίγο καλύτερα, μετά και το sυχολογικό πλεονέκτημα που αποκόμισε από τη μέτρηση του “άκυρου” τέρματος. Όμως επικίνδυνη φάση δεν έκανε, παρά μόνο ένα σουτ του Καρσιώτη, από εξαιρετική θέση, που έφυγε πάνω από το δοκάρι του Κολιμάδη. Αλλά και ο Αστέρας δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις στην εστία του Στρατόπουλου.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας έκλεισε από την αρχή τον Ηρακλή στα καρέ του. Στο 48’ ο Κουτρούλης ξέφυγε από δεξιά και φθάνοντας στη γραμμή του άουτ, γύρισε την μπάλα στον Δημόπουλο, ο οποίος επιχείρησε με απευθείας βολέ να σκοράρει. Η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα lexaio ektos2έξω από το κάθετο δοκάρι του ακινητοποιημένου Στρατόπουλου (βλέπε φωτο δίπλα). Στο 53’ σε πονηρό κτύπημα κόρνερ του Δημόπουλου, η μπάλα βρήκε το πρώτο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Και στο 63’ ο Μερκούρης έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, όπου πετάχτηκε ο Στεφανάκος και με πλασέ προσπάθησε να σκοράρει. Η μπάλα δεν του έκανε τα κέφια, μιας και κατέληξε έξω από το κάθετο δοκάρι του Στρατόπουλου.

Ο Αστέρας συνέχισε να επιτίθεται κερδίζοντας τις μάχες στο κέντρο του γηπέδου. Μάλιστα με την προώθηση του Δάνη στην επίθεση έγινε περισσότερο επικίνδυνος και ανάγκασε τους αμυντικούς του Ηρακλή να υποπίπτουν σε πολλά φάουλ. Για τα οποία παρεμπιπτόντως είχαν από τον “διαιτητή” καλύτερη αντιμετώπιση σε χρέωση καρτών, την εκείνη που είχαν οι παίκτες του Αστέρα σε ανάλογες περιπτώσεις στο α’ μέρος. Ο Νιάνγκ σε τρεις φάσεις, ο Δημόπουλος και ο Φωλιάς δεν ολοκλήρωσαν τους εξαιρετικούς συνδυασμούς των συμπαικτών τους γιατί με τα μακρινά τους σουτ ήταν όλα άστοχα. Ο Ηρακλής είχε μια καλή φάση, όταν ο Καρσιώτης βρέθηκε από αριστερά μέσα στη περιοχή του Αστέρα, αλλά ο Κολιμάδης τον έκλεισε και απέκρουσε με τα πόδια του σουτ του. Στο 85’ σε φάουλ του Μετεβελή από το κέντρο του γηπέδου, ο Δάνης πήδησε για κεφαλιά με τον Αλ. Παινέση, ο οποίος βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1 – 1 (βλέπε φωτο ).
Συμπερασματικά ο Αστέρας άφησε δύο βαθμούς, που τους δικαιούταν με την απόδοσή του, ένεκα της φλυαρίας των επιθετικών παικτών του, αλλά και της κακής διαιτησίας που τον υποχρέωσε να κυνηγά το αποτέλεσμα. Πάντως η αγωνιστικότητα των παικτών του στο τέλος του έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας και αυτό καταγράφεται στα υπέρ τους.
Ο κ. Πάγκας ήταν ένας εξαιρετικά κακός διαιτητής. Για αυτόν το λόγο και οι πολλές αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Αστέρα, οι οποίες μάλιστα ξέφυγαν λεκτικά κάποιες στιγμές. Όταν ο διαιτητής δεν αντιμετωπίζει με την ίδια φιλοσοφία τις δύο ομάδες, τότε και διαμαρτυρίες θα υπάρχουν και άσχημες καταστάσεις θα δημιουργούνται. Οι βοηθοί του κ.κ. Φούκης και Τρίμης δεν έκαναν σπουδαία λάθη.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Στεφανάκος (91’ Βυζάς), Κουτρούλης, Δημόπουλος, Πεθαίνος.

asterasderveniou.gr

Τα Ελγίνεια… δεν κουνιούνται

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» ανήκει στα ΜΜΕ που καθορίζουν την ειδησεογραφία και επηρεάζουν καταλυτικά τη διεθνή, δημόσια ατζέντα. Με τα θέματα που αναδεικνύουν, τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν, και όσα επιλέγουν να… κρύψουν πίσω από την κουρτίνα της καθημερινότητας.
Στη δικτυακή έκδοση της «Guardian» υπάρχει ένα άρθρο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, όπου αναπτύσσεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ρητορική και επιχειρηματολογία, για το βάσιμο των διεκδικήσεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο του πάγιου αιτήματος της Αθήνας να επιστρέψουν τα Ελγίνεια στη φυσική, ιστορική θέση τους, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Η σύνοψη του άρθρου καταλήγει στη διαπίστωση ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να παραμείνουν… εκεί που είναι. Να μην επιστραφούν στην Ελλάδα, αλλά να συνεχίσουν να εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, μαζί με άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς από πλείστους πολιτισμούς της αρχαιότητας.
Το επιχείρημα είναι απλό: Αν το Βρετανικό Μουσείο αποδεχτεί το σχετικό αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Ελγινείων, θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με τα αντίστοιχα αιτήματα άλλων χωρών, όπως της Αιγύπτου, του Ιράν και της Τουρκίας μεταξύ άλλων, για επιστροφή αρχαιοτήτων που αφορούν την ιστορική διαδρομή των πολιτισμών των συγκεκριμένων κρατών.
«Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, που θα έπρεπε να τύχει διαφορετικής μεταχείρισης», σχολιάζει με νόημα ο αρθρογράφος της «Guardian». Υπενθυμίζοντας ότι κάθε πολιτισμός έχει τη μοναδικότητά του, με ιδιαίτερη σημασία για την πρόοδο της Ιστορίας των ανθρωπίνων κοινωνιών. «Είναι πράγματι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα τόσο ξεχωριστά;», αναρωτιέται το άρθρο της «Guardian». Δίνοντας το ίδιο την απάντηση ότι… δεν είναι.
Φυσικά, η Ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δεν μπορεί να κριθεί από τη «Guardian». Ούτε από κανέναν άλλο. Κρίθηκε από την ίδια την ανθρωπότητα, την οποία ενίσχυσε με επιτεύγματα όπως τη Δημοκρατία, τη σκέψη και τις τέχνες, που κανένας άλλος πολιτισμός δεν μπόρεσε να πλησιάσει. Επιτεύγματα τα οποία άντεξαν στο πέρασμα των αιώνων, και για τον λόγο αυτό, είναι ξεχωριστά. Όπως ξεχωριστά είναι και τα Ελγίνεια. Γι’ αυτό και πρέπει να επιστρέψουν στον Παρθενώνα. Για να ξαναβρεί η Ιστορία την ηθική ισορροπία της.

statesmen.gr

Εκτός ψηφοδελτίων ο Θανάσης Τσούρας

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, με σημειολογική αναφορά στην πολιτική κληρονομιά του Γιώργου Γεννηματά, ο Θανάσης Τσούρας, δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Τσούρας, ο οποίος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση είχε κεντρικό ρόλο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, όντας ένα από τα πρόσωπα τα οποία εμπιστευόταν ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Πάντοτε προσπαθώ και πορεύομαι με βάση αρχές και αξίες. Αυτές που με οδήγησαν να έχω την τιμή να είμαι συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που σήμερα είναι επίκαιρες, όσο ποτέ άλλοτε. Αρχές και αξίες που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Συμβόλαιο του πατριωτισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σε αυτόν τον αγώνα συστρατεύομαι, αν και δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές. Παραμένω φυσικά ενεργό στέλεχος του Κινήματος, Στην πρώτη γραμμή και με όλες μου τις δυνάμεις. Για να φέρουμε την ελπίδα, τη σιγουριά, την προοπτική σε κάθε Έλληνα. Για να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει και δικαιούμαστε», ήταν τα λόγια του Θανάση Τσούρα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

Πρόταση του Πέτρου Τατούλη για μικτά σχήματα με την Πυροσβεστική

 «Οι δομές της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συνεργασία μαζί μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης υποδεχόμενος το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση υπακούοντας στη λογική του πατριωτικού ενδιαφέροντος. Πρότεινε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Πυροσβεστική για τη συγκρότηση μικτών σχημάτων και ανέφερε ότι συνεχώς γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια για συνδρομή στο έργο της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, έχουν ενισχυθεί οι υδατοδεξαμενές, έχει ενεργοποιηθεί το ταμείο των πυροπλήκτων και είχε γίνει προσπάθεια ενίσχυσης του εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά δεν τελεσφόρησε λόγω της αδράνειας του Υπουργείου. 
Ο κ. Γεωργακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή, μεταφέροντας παράλληλα τους χαιρετισμούς του αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος. Ζήτησε επίσης τη συνέχιση της συνεργασίας με την Περιφέρεια, μεταφέροντας και τα αιτήματα για περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το πυροσβεστικό σώμα έχει αποδείξει ότι ακόμη και ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι υπόδειγμα για τη χώρα η αυτοθυσία των πυροσβεστών. Είμαστε μαζί σας σε αυτό το δύσκολο έργο γιατί μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα της πατρίδας». 

Κώστας Κόλλιας: «Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ»

Με αφορμή την έκδοση από το Υπουργείο Οικονομικών των οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή της επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση με τις διαδικασίες επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μέχρι το 2009, οι αγρότες μας εισέπρατταν την επιστροφή μέσα στον Απρίλιο. Το 2010 το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε την περίοδο υποβολής των δηλώσεων μέχρι τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες μας να πληρωθούν παραμονές του 2011 τις επιστροφές του 2009.
Το 2011 είχαμε νέο αλαλούμ, καθώς το Υπουργείο αρχικά κάλεσε τους αγρότες να συνυποβάλλουν μαζί με την αίτηση επιστροφής και τη δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ. Στη συνέχεια εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο, στο μεταξύ όμως χάθηκαν μήνες, κατά τους οποίους οι παραγωγοί μας πάσχιζαν να τα βγάλουν πέρα με τα αυξημένα καλλιεργητικά κόστη, την υπερφορολόγηση και την ύφεση.
Φέτος δυστυχώς τα πράγματα κινδυνεύουν να εξελιχθούν εξίσου άσχημα αν όχι χειρότερα. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγίες για τη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στις 30 Μαρτίου. Προκειμένου να ξεκινήσει τυπικά και ουσιαστικά η διαδικασία, οι οδηγίες αυτές πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στη συνέχεια θα δοθεί η εγκύκλιος στις Δ.Ο.Υ., οι οποίες με τη σειρά τους θα ξεκινήσουν την παραλαβή των αιτήσεων, τον έλεγχο και την εκκαθάρισή τους.
Πρακτικά, οι Δ.Ο.Υ. θα παραλάβουν τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις, μαζί με τα αντίστοιχα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία, δηλαδή τιμολόγια, δελτία αποστολής και λοιπά, και μέρος τους θα ελεγχθεί διασταυρώνοντας τα στοιχεία με δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με δηλώσεις καλλιέργειας/ εκτροφής, στοιχεία για την ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής και άλλα. Σύμφωνα με την απόφαση, εφόσον για κάποια αίτηση πραγματοποιηθεί όχι προληπτικός αλλά πλήρης έλεγχος, η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός τεσσάρων μηνών και η επιστροφή γίνεται εντός ενός μήνα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.
Ακόμα και αν χρειαστούν μόνο προληπτικοί και όχι πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι, θεωρώ εντελώς απίθανο να ξεκινήσουν κάποιες επιστροφές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και είναι ζήτημα εάν θα ξεκινήσουν καν μέσα στον Απρίλιο. Πέρα από το γεγονός ότι η διαδικασία έχει ούτως ή άλλως καθυστερήσει, πρέπει να επισημάνω ένα σοβαρότατο ζήτημα: χάρη στη διετία ΠΑΣΟΚ και τη δήθεν δημοσιονομική εξυγίανση δεν υπάρχουν πλέον Εφορίες στην ελληνική επαρχία. Η Νεμέα για παράδειγμα, με ένα τεράστιο αγροτικό δυναμικό και, βεβαίως, με μεγάλο όγκο αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, δεν διαθέτει πια Δ.Ο.Υ. Ας αναλογιστούμε τι φόρτο εργασίας θα έχουν οι υπολειπόμενες Εφορίες και πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να ελέγξουν και να εκκαθαρίσουν τις αιτήσεις.
Είναι δεδομένο ότι οι υπηρεσίες οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και όπου απαιτείται έλεγχος πρέπει να γίνεται. Αυτό όμως παίρνει χρόνο και δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την επιστροφή του ΦΠΑ θα κοστίσει ακριβά στους αγρότες μας. Καλώ την Κυβέρνηση και τις υπηρεσίες να ευαισθητοποιηθούν και να επισπεύσουν όσο το δυνατόν τις διαδικασίες διότι οι αγρότες μας δεν έχουν άλλα περιθώρια. Οι αιτήσεις που περνούν τον προληπτικό έλεγχο πρέπει να εκκαθαρίζονται και να πληρώνονται αμέσως. Για τις υπόλοιπες πρέπει να δοθεί εντολή στις Δ.Ο.Υ. να τις επεξεργαστούν κατά προτεραιότητα, ώστε να πάρουν οι αγρότες μας μία ζωτική ανάσα το συντομότερο δυνατόν.»

Νέας Δημοκρατία: «Άλλο μετανάστευση, άλλο εισβολή».

Η Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί σήμερα, 3 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Κήπου (Ρηγίλλης 18), εκδήλωση με θέμα: «Άλλο μετανάστευση, άλλο εισβολή».
Ομιλητές:
  • Φωτεινή Πιπιλή, Βουλευτής Α’ Αθηνών - Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών - Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας – Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  • Γιάννης Μιχελάκης, Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας

Γιάννης Πλακιωτάκης: Απεργία της Π.Ν.Ο τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι σοφή συνδικαλιστική απόφαση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με το ενδεχόμενο απεργίας της Π.Ν.Ο τη Μεγάλη Εβδομάδα, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:
«Απεργία μέσα στην έξοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, που οι πολίτες επιζητούν μια ανάπαυλα και τα νησιά μας να δουλέψουν, δεν είναι σοφή συνδικαλιστική απόφαση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών μας θα το ξανασκεφτούν πιο ψύχραιμα και ώριμα.  
Ξέρουμε τα προβλήματα του κλάδου. Όπως, επίσης, ξέρουμε ότι η κα Διαμαντοπούλου τα διαχειρίζεται επιδερμικά και επικοινωνιακά. Αλλά και ότι η Ναυτιλία είναι χωρίς τιμόνι. Αυτή είναι η αλήθεια. 
Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει ξεκάθαρο πως θα επανασυστήσει πλήρως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους».

Δημήτρης Ζαφειριάδης: Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία για το πάρτι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία για το πάρτι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στο οποίο έχει επιδοθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για ταξίδια που δεν έγιναν, διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα.  Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, είναι υποχρεωμένη να απολογηθεί, γιατί οι σπατάλες του συντεχνιακού της τσιφλικιού, επιβαρύνουν καθημερινά τους πολίτες, στερώντας θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας υψηλούς φόρους και οδηγώντας στην περικοπή των μισθών και των συντάξεων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αντί να σιωπούν πρέπει να παρέμβουν. Σε αντίθετη περίπτωση αποδεικνύουν πως λειτουργούν με γνώμονα την προστασία των κομματικών τους στρατών και όχι του κοινού συμφέροντος».

Πάνος Καμμένος: ανεξάρτητοι,αδιάφθοροι και περήφανοι.

Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Πριν λίγες ημέρες ο κ. Βορίδης μας αποκάλεσε κομμουνιστές.Προχθές ο συγκυβερνών κ. Σαμαράς κομματίδιο, χθες ο κ. Πρετεντέρης ακροδεξιούς.Σήμερα το γραφείο προπαγάνδας της Συγγρού μας αποκάλεσε ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Όλα μαζί δεν γίνεται να είμαστε.Αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση τους.Προέρχεται από την αδυναμία τους να αποδεχθούν ότι υπάρχουν Έλληνες που είναι ανεξάρτητοι,αδιάφθοροι και περήφανοι.Ας κρατήσουν τις ταμπέλες τους.Εμείς κρατάμε στα χέρια μας το αύριο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν μπορούν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ομάδες να δρουν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Τελειωτικό χτύπημα σε όλους τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες αναμένεται να προκαλέσει η σχεδιαζόμενη απεργία της ΠΝΟ, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Με θλίψη παρατηρούμε, ότι στο βωμό της συνδικαλιστικής επικράτησης, θυσιάζονται τα συμφέροντα των πολιτών, με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να δηλώνει μάλιστα έκπληκτο από την εξέλιξη. Δεν μπορούν συγκεκριμένες ομάδες να καπηλεύονται το δικαίωμα της απεργίας και να δημιουργούν ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά σε εκατοντάδες επιχειρηματίες».

NOMIKH ΣΧΟΛΗ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών να κλείσει η Νομική Σχολή επειδή "κινδυνεύει" από υπερασπιστές των λαθρομεταναστών, δείχνει ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ δεν εφαρμόζεται, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου. Έτσι, αντί να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, τα κλείνουμε, γιατί τριάντα δημόσιοι λειτουργοί, αρνούνται να εφαρμόσουν το  νόμο προκειμένου να μην χάσουν τα αξιώματά τους.
Αν όμως δεν εφαρμόζεται ένας νόμος που ψηφίστηκε από 250 βουλευτές, πώς να περιμένει κανείς ότι θα προχωρήσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος;»

Και συγχωνεύοντας να κλαις!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ελπίζω να θυμάστε την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα που έχει δρομολογηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου του 2009.

Εντάξει, τότε είχαμε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, υπήρχαν και… λεφτά και η τότε αντιπολίτευση προτίμησε να δρομολογήσει εκλογές για να μας σώσει.

Μετά ήλθε η ώρα της μεγάλης σωτηρίας, κατέφθασε η τρόικα και πλέον οι συγχωνεύσεις αποτέλεσαν αδιαφιλονίκητο τμήμα του μνημονίου.

Και ξεκίνησε η προβολή του σίριαλ. Με τελευταίο – αλλά προφανώς όχι έσχατο – το επεισόδιο της Παρασκευής, 30 Μαρτίου.

Τότε, λέει, η αρμόδια Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή ξανασυζήτησε το θέμα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (που δεν θα ξαναπολιτευτεί, για να μην ξεχνιόμαστε) Θ. Πάγκαλου και τη συμμετοχή των υπουργών, Π. Καψή, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνου και Ν. Σηφουνάκη, ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σ. Λύτρας, καθώς και οι γ.γ. Δ. Στεφάνου, Ευ. Μπεργελέ, Ηλ. Πλασκοβίτης, Ηλ. Πεντάζος, Ι. Οικονομίδης και Ι. Ιωαννίδης.

Όπως μάθαμε, αυτή ήταν πιθανότατα (γιατί ποτέ δεν ξέρεις) η τελευταία της συνεδρίαση πριν από τις εκλογές.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 17:00 θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο κτίριο της Βουλής (σ.σ.αίθουσα 168). Αμέσως μετά στην ολομέλεια του  Εθνικού Κοινοβουλίου θα κάνει την πρώτη επίσημη ομιλία του ως πρόεδρος της Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ο Πάνος Καμμένος.

Γιάννης Μιχελάκης: Ο κ. Παπακωνσταντίνου –έστω και αργά- καρφώνει τον κ. Βενιζέλο. Αποκαλύπτει, έτσι, ότι και ο νέος αρχηγός του είναι υπόλογος, στο ίδιο έγκλημα, τουλάχιστον όσο και ο προκάτοχός του.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη δήλωση Παπακωνσταντίνου (εκπομπή «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ», τηλεόραση ΣΚΑΪ) ότι ο κ. Βενιζέλος, σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου, είδε «το συνολικό κείμενο του Μνημονίου», ήταν στην υποτιθέμενη «διαπραγμάτευση» και έκανε σχετικά «σχόλια» στο κείμενο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και η τότε υπουργός Οικονομίας, γνώριζαν μόνο το τμήμα του Μνημονίου, που αφορούσε στις αρμοδιότητές τους, ο κ. Βενιζέλος μετείχε στη σύνταξή του, όχι μόνον ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως νομικός.
Είναι, γι’ αυτό, διπλά συνένοχος στις μοιραίες αποφάσεις που – όπως συνομολογούν οι πάντες, αλλά και οι κορυφαίοι “σύντροφοί” του – οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου –έστω και αργά- καρφώνει τον κ. Βενιζέλο. Αποκαλύπτει, έτσι, ότι και ο νέος αρχηγός του είναι υπόλογος, στο ίδιο έγκλημα, τουλάχιστον όσο και ο προκάτοχός του.
Όπως σ’ όλα τα άλλα, έτσι και σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος!!».

Πάνος Μπεγλίτης: Xάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργία της Γεωργικής Σχολής της Νεμέας

Μετά την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , το οποίο προέβλεπε τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης αναγκάστηκε να το αποσύρει.
Σχετικά με την παραπάνω αρνητική εξέλιξη ο Βουλευτής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με την απόσυρση του σχεδίου νόμου ΔΗΜΗΤΡΑ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου της αγροτικής εκπαίδευσης, της γεωργικής έρευνας και της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα χάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργία της Γεωργικής Σχολής της Νεμέας, για την οποία προβλέπονταν οι ειδικότητες της αμπελουργίας, οινοτεχνίας και οινοτουρισμού (άρθρο 11, παράγραφο 11, δ) και παράλληλα η δυνατότητα διατήρησης του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου, το οποίο θα δικαίωνε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. (άρθρο 28, παράγραφος 11, β). Για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα είχα εργασθεί για να υλοποιηθούν, σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
Η ακατανόητη και μικροπολιτικής έμπνευσης στάση της ΝΔ, για άλλη μια φορά, αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού τομέα στο νομό μας. Οι αγρότες και η νεολαία της περιοχής μας έχουν μνήμη.»

Το “αυτογκόλ” του Χρυσοχοϊδη

Η διαχείριση της εθνικής πληγής της λαθρομετανάστευσης, είναι ένα θέμα-φετίχ, που μπορεί να κυριαρχήσει στην καθημερινότητα του πολίτη και την προεκλογική ρητορική, ακριβώς επειδή αφορά πραγματικές καταστάσεις τις οποίες βιώνει η κοινωνία, με εντεινόμενη συχνότητα το τελευταίο διάστημα.
Είναι λοιπόν απολύτως λογικό και αναμενόμενο από την πλευρά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να υψώνεται η πάταξη της λαθρομετανάστευσης ως λάβαρο, από τη στιγμή μάλιστα που οι συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία, ευνοούν τη διακομματική σύμπτωση απόψεων.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ωστόσο, υπέπεσε σε… αυτογκόλ. Καθώς, την ώρα που σηκώνει υπερβολικά τους τόνους στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, φτάνοντας μέχρι τις Βρυξέλλες για να ζητήσει τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα… χορεύει η εγκληματικότητα.
Τα κρούσματα βίας και παρανομίας αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, και οι δράστες-πρωταγωνιστές δεν είναι λαθρομετανάστες. Είναι Έλληνες. Στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας λοιπόν, δεν έχει γίνει ούτε βήμα προόδου για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος.
Αντιθέτως, είναι λες και η εγκληματικότητα κρύβεται στη… σκιά του θέματος της λαθρομετανάστευσης, βρίσκοντας ωφέλιμο χώρο για να αναπτυχθεί περαιτέρω. Και να καταδικάσει την ελληνική κοινωνία σε μόνιμη απώλεια του αισθήματος ασφάλειας, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr