Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πάνος Μπεγλίτης: Xάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργία της Γεωργικής Σχολής της Νεμέας

Μετά την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , το οποίο προέβλεπε τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης αναγκάστηκε να το αποσύρει.
Σχετικά με την παραπάνω αρνητική εξέλιξη ο Βουλευτής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με την απόσυρση του σχεδίου νόμου ΔΗΜΗΤΡΑ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου της αγροτικής εκπαίδευσης, της γεωργικής έρευνας και της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα χάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργία της Γεωργικής Σχολής της Νεμέας, για την οποία προβλέπονταν οι ειδικότητες της αμπελουργίας, οινοτεχνίας και οινοτουρισμού (άρθρο 11, παράγραφο 11, δ) και παράλληλα η δυνατότητα διατήρησης του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου, το οποίο θα δικαίωνε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. (άρθρο 28, παράγραφος 11, β). Για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα είχα εργασθεί για να υλοποιηθούν, σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
Η ακατανόητη και μικροπολιτικής έμπνευσης στάση της ΝΔ, για άλλη μια φορά, αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού τομέα στο νομό μας. Οι αγρότες και η νεολαία της περιοχής μας έχουν μνήμη.»