Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Λαμία - Ατρόμητος 1-1: Άντεξαν με παίκτη λιγότερο οι Φθιωτοί / Ο ΟΦΗ “δάγκωσε” τον ΠΑΟΚ (0-0) και στην Τούμπα !

 Λαμία - Ατρόμητος 1-1: Άντεξαν με παίκτη λιγότερο οι Φθιωτοί (highlights)

Δίκαιο κρίνεται το τελικό 1-1 στο σαββατιάτικο (14/1) παιχνίδι της Λαμίας με τον Ατρόμητο στο «Αθανάσιος Διάκος», με τις δύο ομάδες να έχουν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο υπεροχής. Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι στο α', ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές.

Σε κάθε περίπτωση, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να αισθάνεται κερδισμένη από το συγκεκριμένο ματς, καθώς αμφότερες ήθελαν πάση θυσία τη

Β' κατηγορία Κορινθίας: Από τώρα Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ ο Αστέρας Δερβενίου πήρε το ντέρπι κορυφής 2 - 1 , τον Άρη Βοχαϊκού, στο Ζευγολατιό και του ξέφυγε στο +10!!!

 https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/pelderva.jpg

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, παιγνίδια ντέρμπι , συνεχίστηκε  σήμερα Σάββατο (14/1/23 ) , στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ημέρας, το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. 

Ο Αστέρας Δερβενίου θεωρείται από τώρα Πρωταθλητής Κορινθίας καθώς επικράτησε με 2 - 1 στο ντέρμπι κορυφής , στο γήπεδο του Ζευγολατιού   του Άρης Βοχαϊκού και του ξέφυγε στους +10 βαθμούς , ενώ στο άλλο ντέρμπι της ημέρας στη Κλένια ο τοπικός ΠΑΣ Κλενια έχασε με 0 - 1 από τον Παννεμεατικό που παρεμεινε μόνος 3ος στον βαθμολογικό πίνακα. 

Κηφισιά - Παναχαϊκή 3-0: Το εξπρές από τα βόρεια προάστια συνεχίζει! / Ο Παναθηναϊκός Β’ κέρδισε στην Καρδίτσα

 Κηφισιά - Παναχαϊκή 3-0: Το εξπρές από τα βόρεια προάστια συνεχίζει!

Δεν σταματάει πουθενά η Κηφισιά. Η ομάδα των βορείων προαστίων επιβλήθηκε 3-0 της Παναχαϊκής στη Ριζούπολη για την 11η αγωνιστική της Super League 2, σημείωσε την 8η νίκη της σε ισάριθμα ματς και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας τρία παιχνίδια λιγότερα από τους Πατρινούς.

Κατώτεροι τον περιστάσεων οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου που είχαν αρκετές ευκαιρίες να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο έμειναν στο -3 από την πρώτη θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Τεττέη. Ο στράικερ της Κηφισιάς έκανε το 1-0 στο 25' με εξαιρετικό τελείωμα ενώ ο ίδιος παίκτης στο 72' με κεφαλιά έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κουιρουκίδης στο 74', βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες των «ροσονέρι».

KΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μαζουλουξής, Βαφέας, Παυλάκης (67′ Να), Σωτηράκος, Παναγιώτου (56′ Προβυδάκης), Πέιος, Παπασάββας (77′ Γκίνι), Ταλάλ (67′ Αντερέγκεν), Κουϊρουκίδης, Τετέι (77′ Πρίτσας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Ρουγκάλας, Τσακμάκης, Τοπάλ, Τσιάρας (57′ Λινάρδος), Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (73′ Π. Καρακλάιτς), Τριμμάτης, Κέρι (46′ Χαντί), Μυτίδης (53′ λ.τ. Αλεξόπουλος), Ν. Καρακλάιτς.

Ήττα-πισωγύρισμα υπέστη η Αναγέννηση Καρδίτσας στην προσπάθεια να προσεγγίσει τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της Super League 2. Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό Β’ (0-2), στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. είχαν υπερτριπλάσιες ευκαιρίες, αλλά τους έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Αυτήν την είχαν και με το παραπάνω οι πράσινοι, οι οποίοι αν και δίχως βαθμολογικό κίνητρο έκαναν την ζημιά στους γηπεδούχους και πήραν το διπλό γοήτρου που τους έστειλε στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Τα γκολ για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου πέτυχαν ο Φουρτάδο στο 20’ και ο Σαρδέλης στο 70’.

 

Η 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δερματίτιδα από κάμπιες με φαγούρα, κοκκινίλες, εξάνθημα. Τι πρέπει να προσέξετε;

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η αλλαγή του καιρού με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή όλο τον Δεκέμβριο του 2022 και η συνέχιση των ζεστών ηλιόλουστων ημερών και τον Ιανουάριο του 2023 έφερε τα πάνω κάτω στην φύση. Έτσι φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές εμφανίστηκαν και οι κάμπιες των πεύκων.

Η πιτυόκαμπη ή κάμπια των πεύκων αποτελεί ένα από τα πλέον κοινά αλλά και βλαβερά είδη στη χώρα μας. Πρόκειται για την κάμπια που στο τέλος του βιολογικού της κύκλου μεταμορφώνεται στη νυχτοπεταλούδα με το επιστημονικό όνομα Thaumatopoea pityocampa και η οποία τρέφεται με πευκοβελόνες.

Η ικανότητα της κάμπιας των πεύκων να προκαλεί παθολογικές δερματικές αντιδράσεις είναι γνωστή από την αρχαιότητα και η πρώτη επίσημη αναφορά γίνεται από τον Reaumur το 1736. Οι κάμπιες διαθέτουν έναν εξαιρετικό αμυντικό μηχανισμό. .................

read more

Super League: Για την τρίτη σερί νίκη ο ΠΑΟΚ, να ξεφύγει από τα "χαμηλά" η Λαμία

 Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4: Σίφουνας από την Κρήτη στο Αγρίνιο

Με δύο αναμετρήσεις, σε Λαμία και Τούμπα, ξεκινά το Σάββατο (14/1) η 18η αγωνιστική της Super League 1

Στις 17:00, η Λαμία υποδέχεται τον Ατρόμητο με στόχο να πάρει την πρώτη της νίκη μετά τον Οκτώβριο και να ξεφύγει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη θέλουν να συνεχίσουν με νίκη μετά το 2-0 επί του Ιωνικού και να μείνουν σε τροχιά... εξάδας. Οι δύο ομάδες έχουν έφεση στην ισοπαλία, ιδιαίτερα με γηπεδούχο την Λαμία, αφού τα πέντε από τα έξι παιχνίδια τους στην Φθιώτιδα έχουν τελειώσει χωρίς νικητή. Συνολικά και στις δύο έδρες για την Super League έχουν αναμετρηθεί 14 φορές και τα εννέα ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Στις 20:00 στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ που μετρά 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια φιλοξενεί με στόχο να παραμείνει κοντά στην κορυφή τον φορμαρισμένο ΟΦΗ που έκανε... πάρτι στην έδρα του Παναιτωλικού.

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ για 46η φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και υπερασπίζεται ένα σερί που τον θέλει να έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα έντεκα μεταξύ τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας. Παράλληλα τρέχει ένα σερί με 8 διαδοχικές νίκες εντός έδρας.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League:

Ενισχύεται η δομή του γηροκομείου της Κορίνθου

  

Eργολαβικό συμφωνητικό, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, υπέγραψε στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, για έργο που αφορά την ενίσχυση του Γηροκομείου της Κορίνθου.

Κτίσμα της εκεί δομής, θα μετατραπεί σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ενω θα γίνει και ισόγεια προσθήκη κτιρίου.

Θα γίνουν και άλλες βελτιωτικές εργασίες στους χώρους του κτιρίου της Μητρόπολης Κορίνθου, ώστε η δομή, να διαθέτει όλες εκείνες τις προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο εργολάβος αναμένεται να μπει στο χώρο άμεσα.

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Όσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν νύχτα, θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα

 mitsotakis-thraki-465  


Ευθείες βολές στην Άγκυρα για τον παροξυσμό προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε από την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά και προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι «όσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα εθνικά σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα και ότι ο  αμυντικός φράχτης σε λίγο θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εθνικές εκλογές που θα διενεργηθούν το 2023, εκφράζοντας τη βεβαιότητα τού για τη νίκη της ΝΔ.

Γ΄Κορινθίας: Η 8η αγωνιστική χωρίς τον Πανευρωστινιακό

  

 Και ενώ ο πρωτοπόρος Πανευρωστινιακός έχει ρεπό , το πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας  Κορινθίας συνεχίζεται το πρωί της Κυριακής (11:00) με την 8η (πρωτελευταία α΄γύρου) αγωνιστική.

 Στο γήπεδο της Τραγάνας ο Αετός Κρυονερίου αγωνίζεται με τον Βελλερεφώντη Αρχαίας Κορίνθου , ενώ  η Προοδευτική Περιγιαλίου υποδέχεται τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών

Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ' ο ΑΟ Περαχώρας αντιμετωπίζει τον Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας, ενω τέλος ο Αγιος Γεώργιος μάχεται εντός εδρας με την Δάφνη Πουλίτσας

8η Αγωνιστική

Αετός Κρυονερίου

-

Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου

Προοδευτική Περιγιαλίου

-

Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

ΑΟ Περαχώρας

-

Οφέλτης Αρχ.Νεμέας

Αγ. Γεώργιος

-

Δάφνη Πουλίτσας

Ρεπό ο Πανευρωστινιακός

Βαθμολογία

1

Πανευρωστινιακός

7

30 - 6

21

2

Αετός Κρυονερίου

6

14 - 5

13

3

ΑΟ Περαχώρας

6

17 - 6

12

4

Προοδευτική Περιγιαλίου

7

12 - 9

10

5

Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου

6

13 - 11

9

6

Οφέλτης Αρχ. Νεμέας

6

9 - 12

7

7

Αγ. Γεώργιος

6

4 - 9

4

8

Δάφνη Πουλίτσας

7

6 - 25

4

9

Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

6

3 - 25

1

 

Α΄ κατηγορία Κορινθίας( 15η αγωνιστική) : Φινάλε πρώτου γύρου με ντέρμπι στην Κόρινθο. ΠΑΣ Κόρινθος εναντίον Πέλοπα Κιάτου.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1QheYlmNZ1lOTXSCF8uriYP-Si31VWithvg&usqp=CAU

 Φινάλε πρώτου γύρου με την αυριανή ( Κυριακή 15 Ιανουαρίου , 15:00) διεξαγωγή της 15η αγωνιστικής , στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. 

Ο πρωτοπόρος και επίδοξος  πρωταθλητής ΠΑΣ Κόρινθος , επιστρέφει στο ΔΑΚ όπου σε αγώνα ντέρμπι θα αναμετρηθεί με τον Πέλοπα Κιάτου. Η δίοικηση του ΠΑΣ , μετά και την χθεσινή είσοδο στο σύλλογο του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά ως αναπληρωτή προέδρου,, καλεί τους οπαδούς και φίλους της "Μπάρτσα" να  γεμίσουν το στάδιο ενισχύοντας την, ώστε οι στόχοι για την πολυπόθητη άνοδο να γίνουν πραγματικότητα. Τόσο ο ΠΑΣ  όσο και ο Πέλοπας προέρχονται από εκτός έδρας νικηφόρα αποτελέσματα σε Πετρί και με Καμαρι , αντίστοιχα.

Δοκιμασία περιμένει τον ΑΟ Λουτράκι η έξοδος του στο Βέλο, κόντρα στην τοπική Ελλάδα η οποία αναζητά νικηφόρο αποτέλεσμα , ενώ την ίδια στιγμή  στο γήπεδο Λεχαίου ο Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει τους Αγίους Θεοδώρους.  '

Στα Αθίκια ο Τενεάτης υποδέχεται την ουραγό ομάδα του Πανκαμαριακού, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Άσσου. 

Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός μάχεται με την Θύελλα Πετρίου, ενώ στο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΣΗΣ" στο Σοφικό αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου. 

Τέλος στην Ανατολική Τραγάνα στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιου μονομαχεί με τον Ατρόμητο  Χιλιομοδίου.

15η Αγωνιστική

Διοικητική "μεταγραφή" στον ΠΑΣ Κόρινθος. Εισέρχεται στο Δ.Σ. ως Αναπληρωτής πρόεδρος ο Χρήστος Γιαλιάς.

 https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/gialias1.jpg?itok=prtUAJMH

Ο ΠΑΣ Κόρινθος, σήμερα έκανε τη μεγαλύτερη μεταγραφή της πρόσφατης ιστορίας του, σε διοικητικό επίπεδο!

Κοντά στον Αλέξη Κούγια, τον Κώστα Παπαγιαννόπουλο, τον Γιώργο Οικονόμου, τον Γιώργο Πιέτρη και τον Λευτέρη Φρίγγελη, ως αναπληρωτής πρόεδρος, εισέρχεται στο Δ/Σ, ο γνωστός όχι μόνο στον ποδοσφαιρικό κόσμο αλλά και στον χώρο της κρεατοπαραγωγής, κύριος ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΛΙΑΣ.

Ο κ.Γιαλιάς είναι ιδιοκτήτης των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS, την BELLA GRECO με έδρα το Μιλάνο κ.α. όπου απασχολεί περισσότερους από 2000 εργαζόμενους.

Υπήρξε ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων όταν αυτή πρωταγωνιστούσε, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Είναι αδελφικός φίλος του Αλέξη Κούγια και στενός συνεργάτης του ομίλου Πιέτρης.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος καλωσορίζει το νέο μέλος της διοίκησης και περιμένει την Κυριακή, να γεμίσουν το στάδιο στο οποίο επανέρχεται η ομάδα μας, οι χιλιάδες φίλαθλοί μας, στον πολύ ιδιαίτερο αγώνα με το ιστορικό σωματείο του Πέλοπα Κιάτου.

Με εκτίμηση, 

ΠΑΣ Κόρινθος 1963