Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων | in.gr
Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του πρακτορείου Bloomberg παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή, περιέγραψε το σχέδιό του για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.
Τόνισε μάλιστα ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το «success story» της ευρωζώνης τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση έχει σκοπό να εφαρμόσει μια

Νέα έρευνα: το υγρό των ηλεκτρονικών τσιγάρων, προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες των ατμιστών


 
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ προειδοποιούν το κοινό να αποφεύγει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει και εκατοντάδες άλλοι, κατά τ’ άλλα υγιείς, έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία όλης της χώρας με πνευμονική βλάβη η οποία φαίνεται να συνδέεται με το άτμισμα.
Η ασθένεια χαρακτηρίζεται «μυστηριώδης», ωστόσο νέα έρευνα ίσως βοηθήσει στην εξήγησή της καθώς από μελέτη που αφορά την έκθεση πειραματόζωων τρωκτικών σε υγρό ατμίσματος προέκυψε παρόμοια πνευμονική βλάβη. Η βασική ερευνήτρια της μελέτης Farrah Kheradmand (καθηγήτρια Πνευμονολογίας στο Baylor College) δήλωσε ότι την εξέπληξε η ανακάλυψη της ότι το υγρό ατμίσματος προκάλεσε βλάβη στους πνεύμονες, ακόμα και χωρίς την προσθήκη νικοτίνης. ...................

ΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ DONALD J. TRUMP? / WHO KILLED DONALD J. TRUMP's AGENDA?



Της Λέττας Καλαμαρά 

Μία γυναίκα αποδείχτηκε πιο ισχυρή από το Λευκό Οίκο των Η.Π.Α. ακυρώνοντας το προγραμματισμένο ραντεβού του Donald Trump με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαινομενικά η Nancy Pelosi και η υπόθεση της Ουκρανίας αποδείχθηκε

Πέτρος Τατούλης: «Έργα ύψους πάνω από 70 εκατομμυρίων ευρώ περιμένουν υπογραφή για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ: Ποια είναι»


 Νέα Πελοπόννησος: Σε Πολιτική εξαθλίωση και χτίσιμο παρακράτους οδηγεί την Πελοπόννησο ο Π. Νίκας
Δελτίο Τύπου
«Νέα Πελοπόννησος»
25 Σεπτεμβρίου 2019

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η «Νέα Πελοπόννησος» και ο Πέτρος Τατούλης εγκαλούν τον Παναγιώτη Νίκα με αφορμή την προεκλογική, αλλά και μετεκλογική του καμπάνια να εμμένει με ψέματα και λάσπη, ως πολιτικάντης και λαϊκιστής, να υπονομεύει  το έργο της περιφερειακής Αρχής Τατούλη, απειλώντας τελικά την ίδια την Πελοπόννησο με απώλεια εκατομμυρίων σε πόρους . Μάλιστα, η «Νέα Πελοπόννησος» ρίχνει το γάντι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ                                        Κόρινθος : 23-07-2019
ΥΠΟΤΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
& ΝΗΣΙΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΣΙΚΗΣ                          Aρ. Πρωτ.:2141.1/2169/19
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ &
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ    ΚΟΡΙΝΘΟΥ                                                                                                                           

ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση Αλιείας στο Αλιευτικό Καταφύγιο Μαυρολίμνης Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων». 
Α Π Ο Φ Α Σ Η 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου


Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Κόρινθος 25/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολή, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου σε μία δίωρη και εκτενή συνάντηση σε σημαντικά θέματα του Δήμου Σικυωνίων. Συζήτησαν για την πάταξη λαθρεμπορίου πλανόδιων πωλητών, για διάφορα αγροτικά θέματα ως προς την ενίσχυσης των αγροτών της περιοχής, αναφέρθηκαν σε προτάσεις ανάπτυξης της πόλης καθώς και την τουριστική προβολή της – Αρχαία Σικυωνία, λίμνη Δόξα κα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν εκτενώς σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την καλή υγεία των πολιτών.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

BAΛΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών* με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου «GO Day» (Oncology Gynaecological day) που ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η 20η Σεπτεμβρίου, διοργανώνει με την υποστήριξη της ESGO/ENGAGe** Τουρνουά Μπάσκετ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 11:00-14:00 στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη Γυναικολογικού Καρκίνου του Συλλόγου ΚΕΦΙ κα Μαρία Παπαγεωργίου: «Σκοπός της Δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τους γυναικολογικούς καρκίνους (καρκίνος τραχήλου, ωοθηκών, κόλπου, μήτρας, αιδοίου), η ενημέρωση για τα πρώιμα συμπτώματα, τους παράγοντες επικινδυνότητας και το μήνυμα της έγκυρης πρόληψης.
Βάση στατιστικών στοιχείων στις Η.Π.Α. διαγιγνώσκονται ετησίως με γυναικολογικό καρκίνο 98.000 γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη ο αριθμός πλησιάζει τις 58.000»….

Το Τουρνουά πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ομάδων θεσμικών φορέων όπως της Βουλής των Ελλήνων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αρχιεπισκοπής, ενώ στην Ομάδα του Κ.Ε.Φ.Ι. οι συμμετέχοντες αθλητές εκπροσωπούν έναν ασθενή, ο οποίος δε μπορεί να αγωνιστεί. Ομάδες Μπάσκετ εναντίον του Καρκίνου! Μέσα από το αγαπημένο μας άθλημα περνάμε το μήνυμα της πρόληψης και της ενεργούς προσφοράς, «γιατί κάθε καλάθι μετράει», «γιατί κάθε γυναίκα μετράει». Βάζουμε λοιπόν καλάθια για τις γυναίκες της ζωής μας!

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν εμβληματικές προσωπικότητες της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, όπως η κορυφαία μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών κα Εβίνα Μάλτση και οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες-Χρυσές Ολυμπιονίκες της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών. Παράλληλα, θα διεξαχθούν δρώμενα που θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν το μήνυμα της προσπάθειας,
ενώ, στο διαγωνισμό βολών που θα διεξαχθεί στις ανάπαυλες του Τουρνουά, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων θα καλείται να κάνει σουτ για τη γυναίκα της ζωής του, με τις εύστοχες βολές να αντιστοιχούν σε προληπτικές εξετάσεις που θα λαμβάνουν χώρα στα τμήματα των συνεργαζόμενων Ιατρικών παρόχων.
Το Τουρνουά αυτό που θα αποτελέσει θεσμό αρχής γενομένης από φέτος, στόχο έχει εκτός από την ενημέρωση να προσκαλέσει τις γυναίκες να δράσουν, να βγουν, να πάρουν «θέση» και να νικήσουν.

H Δράση τελείται υπό την Αιγίδα:
Ε.Ο.Π.Ε., Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος
ΕΛΛ.Ο.Κ., Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου
Ε.Ε.Γ.Ο., Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας
W4LIFE HELLAS, Γυναίκες στην Ογκολογία
Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών
Μake Place For One More Woman
Eκστατεία για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής

ενώ στο παρακάτω βίντεο η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, μέσα σε 40’’ περιγράφει όλα τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στο Τουρνουά της 6ης Οκτωβρίου.


  ---------------------------------------------------------------------------------------

*Σημ.2: Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

**Σημ.1: Το ESGO/ENGAGE https://engage.esgo.org/ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Γυναικολογικού Καρκίνου) είναι ένα δίκτυο στην Ευρώπη για όλες τις ομάδες στήριξης που ασχολούνται με  γυναικολογικούς καρκίνους, ειδικά για καρκίνο των ωοθηκών, του ενδομητρίου, του τραχήλου της μήτρας, του αιδοίου  αλλά και των σπάνιων γυναικολογικών καρκίνων.
Το  ENGAGe ιδρύθηκε το 2012 από την ESGO, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικού Καρκίνου και αυτή την στιγμή αριθμεί περί τις 25 Ευρωπαικές χώρες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΝΘΙΑΣ



Κόρινθος 25/09/2019



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας επισκέφθηκε χθές Τρίτη 24  Σεπτεμβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας όπου συναντήθηκε με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Χάρη Βυτινιώτη σε θέματα Υποδομών, κα Αθηνά Κόρκα - Κώνστα σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Μουρίκη .

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων από τους Διευθυντές των τμημάτων της ΠΕΚ αφενός για τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι Διευθύνσεις, αφετέρου μέσα από εκτενείς συζητήσεις για τις προσδοκίες των υπαλλήλων με γνώμονα την ορθότερη λειτουργία της υπηρεσίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σε συζητήσεις παρευρέθησαν ακόμα ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης καθώς και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν άμεσα η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, μεγάλα έργα για το Νομό όπως ο δρόμος Γκούρα – Φενεός, ανάπλαση έργου ανάδειξης της περιοχής του Ισθμού, ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Λουτρακίου κ.α.



Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Meteo Αστεροσκοπείου: 16.000 κεραυνούς, βροχή έως 108 χιλιοστά και ανεμοστρόβιλους έφερε η διήμερη κακοκαιρία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/04/kairos-vroxes-45-500.jpg
Πολλά προβλήματα με πλημμυρικά επεισόδια και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα, προκάλεσε η σύντομη κακοκαιρία από τη νύχτα της Δευτέρας έως και το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας.

Σοκ: Αυτοκτόνησε πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/09/artourt-re-5.jpg
Στα 36 του χρόνια, ο άλλοτε άσος του Αστέρα Τρίπολης και του Εθνικού Αρτούρας Ριμκεβίσιους, έβαλε τέλος στη ζωή του.
Όπως μεταδίδουν τα λιθουανικά Μέσα, ο Αρτούρας Ριμκεβίσιους αυτοκτόνησε τη Δευτέρα (23/9) στο σπίτι του πυροβολώντας με μία σφαίρα το κεφάλι του. Όπως