Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Ο Μακρόν παρηγορεί τον Εμπαπέ - «Οι Μπλε μας έκαναν να ονειρευτούμε» Η πρώτη αντίδραση του Γάλλου προέδρου μετά τον χαμένο τελικό από την Αργεντινή

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2022-12-18/macron-mbappe-emiliano-martinez.jpg 

Η πρώτη αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν μετά τον χαμένο τελικό της Γαλλίας από την Αργεντινή ήρθε στο Twitter.

Ο Γάλλος πρόεδρος που βρίσκεται στη Ντόχα, όπου παρακολούθησε το μεγάλο παιχνίδι, παρά τη στεναχώρια από την εξέλιξή του, κράτησε ψηλά το κεφάλι, γράφοντας «Les Bleus nous ont fait rêver. - Οι Μπλε μας έκαναν να ονειρευτούμε». 

Δηλητηρίαση από νοθευμένο ποτό, μπόμπα, μεθανόλη. Τι μπορεί να προκαλέσει και τι πρέπει να κάνουμε;

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D medlabnews.gr

Η μεθανόλη ή μεθυλική αλκοόλη, ή ξυλόπνευμα -η απλούστερη αλκανόλη - είναι ένα άχρωμο, εύφλεκτο και τοξικό υγρό με χαρακτηριστική οσμή, που θυμίζει αυτή της αιθανόλης.

Χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης, καύσιμο, αλλά και ως επικίνδυνο (αν και απαγορευμένο για τρόφιμα και ποτά) υποκατάστατο της αιθανόλης. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε με διάφορα μείγματα και σαν προωθητικό των βαλλιστικών πυραύλων

Η μεθανόλη είναι ένα φυσικό και αβλαβές υποπροϊόν πολλών τροφίμων που τρώμε κάθε ημέρα. Η μεθανόλη είναι ουσία που υπάρχει ή μπορεί να απελευθερωθεί από τρόφιμα, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ επίσης παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό. Γίνεται τοξική σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα έκθεσης, όπως στην περίπτωση κατανάλωσης ορισμένων αλκοολούχων ποτών που παράγονται οικιακά με μεθόδους απόσταξης. .................

read more

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος

Ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Καταγόταν από πολιτική οικο­γένεια της Τήνου. Αποφοίτησε αριστούχος από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και, επίσης, αρι­στούχος από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΔΕ­ΣΠΑ (Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών) τα τελευταία χρόνια πριν τη δικτατορία του 1967. Κατά τη διάρκεια της χούντας εξορίσθηκε δύο φορές,  στην Γρανίτσα Ευ­ρυτανίας και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Δάκρυσε και ο “θεός” | Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή

  

Η “αλμπισελέστε” κατέκτησε το Μουντιάλ στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από μία μάχη για περισσότερες από δύο ώρες, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με δύο γκολ, το ένα στην παράταση, να δίνει το σύνθημα για τη κατάκτηση του τροπαίου, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Η Αργεντινή μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας με το καλημέρα τα αντίπαλα καρέ. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο ΜακΆλιστερ βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα σουτ, όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Γιόρις. Η

Η… σκιά Μαρινάκη στις πετυχημένες περιοδείες Μητσοτάκη

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/12/Screenshot-2022-12-17-at-11.34.25-AM.png 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Παρόλο που σε εσωκομματικό επίπεδο, τα καλά λόγια δεν συνηθίζονται, ειδικά όταν μιλάμε για κόμματα εξουσίας, με πολλαπλά επίπεδα… συμφερόντων, επιδιώξεων και εγωισμών, στη Νέα Δημοκρατία μονάχα καλά λόγια ακούγονται για τον Γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη.

Και μάλιστα, η θετική αποτίμηση του έργου Μαρινάκη προέρχεται από παλαιούς κομματικούς, με εμπειρία στους εσωκομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την κεντρική πολιτική, και δεν δείχνουν διάθεση να… ενεργοποιηθούν εκ νέου.

Τα καλά λόγια εστιάζουν στη… σκιά Μαρινάκη στην εξαιρετική προετοιμασία των πολύ πετυχημένων μέχρι σήμερα περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια, σε κρίσιμες περιοχές, από το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις οποίες θα κριθεί και το συνολικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο σημερινός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας πιστώνεται την αφύπνιση του κομματικού μηχανισμού στην πλέον κρίσιμη συγκυρία της τελικής ευθείας για τις εκλογές, και αυτό είναι κάτι που θα μετρήσει καθοριστικά για το μέλλον του.

ysterografa.gr

Βίντεο - Ισθμός της Κορίνθου: Χωματουργικές εργασίες στο... χείλος του γκρεμού

isth1  Εντυπωσιακές εικόνες από τις εργασίες που εκτελούνται στον Ισθμό της Κορίνθου έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας με τους οδηγούς βαρέων φορτηγών να εργάζονται μία ανάσα πριν... τον πάτο της θάλασσας.

Οδηγοί βαρέων φορτηγών πραγματοποιούν εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων στη διώρυγα.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος επκράτησε 1 - 0 του Ηρακλή Λεχαίου και ξέφυγε στο +3 μετά την ισοπαλία του ΑΟ Λουτράκι στο Ξυλόκαστρο (2-2) με τον Πανκαμαριακό

 https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2021/11/752528f7e473d94587257358fa6aedac_XL.jpg

Με την 11η και προτελευταία αγωνιστική  της χρονιάς, συνεχίστηκε , σήμερα Κυριακή 18/12 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

 Από τους δύο βασικούςδιεκδικητές του τίτλου ο ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε , στο στάδιο του Βέλου με 1 - 0 του Ηρακλή Λεχαίου και ξέφυγε στους +3 βαθμούς  από τον ΑΟ Λουτράκι που άφησε βαθμούς  στο Ξυλόκαστρο, μετά το ισόπαλο 2 - 2 με τον ουραγό Πανκαμαριακό που πήρε τον  πρώτο του  βαθμό στο πρωτάθλημα.

Στο γήπεδο της Τραγάνας Κιάτου ο Πέλοπας Κιάτου, ως γηπεδούχος, διέλυσε με 6 - 2 την γειτονική του Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο γήπεδο Λεχαίου , ο Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει επικράτησε με 2 - 1 επί του Πανσολυγειακού.

Στα Αθίκια ο περυσινός πρωταθλητής Τενεάτης νίκησεμε 3 - 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στο ντέρμπι της ημέρας, όπως και στο Πετρί η τοπική Θύελλα επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου. 

Στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" επεβλήθησαν με 3 - 1 του Ολυμπιακου Άσσου, ενώ και ο Ισθμιακός στο "Γιάννης Στέφας" επικράτησε με 1 - 0 της Ελλάδας Βέλου.. 

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η επόμενη (12η) αγωνιστική και τελευταία της χρονιάς είναι εμβόλιμη και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  

Η 11 αγωνιστική

Super League 2: Διπλό ο Ηρακλής στη Λάρισα. Νίκες για Προοδευτική και Νίκη Βόλου

  

Τη σημαντικότερη νίκη της 7ης αγωνιστικής στη Super League 2 πέτυχε ο Ηρακλής στην Λάρισα, κόντρα στην ποιοτική ΑΕΛ (0-2) Τα τέρματα : 62′ Χρουσιέλ, 83′ Μιλούνοβιτς.

Διπλό και για την Νίκη Βόλου που κέρδισε στο AEL FC ARENA με σκόρερ τον Κάσο στο 20΄ τον ουραγό Ηρακλή Λάρισας (0-1).

Στον νότιο όμιλο η Προοδευτική επικράτησε στο Κερατσίνι του Ηρόδοτου με 1-0 (45’ Ευθυμιάδης) και πήρε ώθηση στην κούρσα για την παραμονή στην κατηγορία. 

Δεν αναδείχθηκαν νικητές στο Αιγάλεω (0-0 με τα Χανιά) καις την Ηλιούπολη (0-0 με την Επισκοπή).

 Το πανόραμα της 7ης αγωνιστικής

Γ΄ Κορινθίας (6η αγωνιστική): Ο Πανευρωστινιακός απολαμβάνει την "μοναξιά της κορυφής" με +8 β. - Απο τώρα σιγουρος πρωταθλητής.

 

  

Με την σημερινή 6η και τελευταία για το 2022 έπεσε η αυλαία στο πρωτάθλημα της Γ ΄ κατηγορίας Κορινθίας, για την χρονιά που σε λίγα 24ωρα θα αποτελεί παρελθόν..Ο πρωτοπόρος Πανευρωστινιακός συνεχίζει την "ξέφρενη" και απόλυτη πορεία του προς την άνοδο , καθώς νίκησε  εκτός έδρας , στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου, με 2 - 0 τον Άγιο Γεώργιο , αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά του στο +8 από Αετό Κρυονερίου και Προδευτική Περιγιαλίου . Η τελευταία έχασε με 2 - 1 , στην Τραγάνα του Κιάτου από τον Αετό Κρυονερίου που την ισοβάθμισε στην δεύτερη θέση τησ βαθμολογίας.

 Στο "Γιάννης Στέφας" ο ΑΟ Περαχώρας συνέτριψε με 5 - 0 τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, ενώ στο Βέλο η Δάφνη Πουλίτσας υπέστη  πανωλεθρία με βαρύ 0 - 7 από τον Βελλερεφώντη Αρχαίας Κορίνθου. Τέλος ρεπό είχε ο Οφέλτης Αρχαίας Νεμέας.

 Με την διεξαγωγή της σημερινής (6ης) αγωνιστικής , το πρωτάθλημα της Γ΄ Κορινθίας, διακόπτεται  εν όψη Εορτών Χριστουγέννων και Νέου έτους και αρχίζει με την 7η  αγωνιστική  την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

6η Αγωνιστική

Μουντιάλ 2022: Ραντεβού με την Ιστορία! Αργεντινή και Γαλλία διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στο Λουσαΐλ και είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία.

Μουντιάλ 2022: Ραντεβού με την Ιστορία!  

Σήμερα (18/12) η καρδιά του ποδοσφαιρικού πλανήτη χτυπάει στο Κατάρ και συγκεκριμένα στο Λουσαΐλ. Η Αργεντινή και η Γαλλία (17.00, ΑΝΤ1) τίθεται αντιμέτωπες με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης και μια θέση στο πάνθεον Ιστορίας.

Η Γαλλία είναι η κάτοχος του «στέμματος» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, το οποίο