Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, η διαδικασία (ΚΥΑ)

Tην ΚΥΑ πέντε υπουργών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης παρουσιάζει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με αυτή:
-Το πρόγραμμα μπορεί να συνδυάζει: 1. Εισοδηματική ενίσχυση: το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της παρούσης. 2. Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά: διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες τους, με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά. Ενδεικτικά αναφέρονται: 
Περισσότερα:   aftodioikisi.gr

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου  να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν και μόνο Δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα.

Ταμείο Παρακαταθηκών: Ρυθμίζει ευνοϊκά δάνεια 145.000 δημόσιων & δημοτικών υπαλλήλων


Ευνοικές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά κι επισκευαστικά δάνεια του Τ.Π. & Δανείων που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που συνεδρίασε σήμερα  υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
Η νέα στρατηγική του Ταμείου θα περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: «WE DIVE WE CLEAN, FORCES UNITED»


ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΥΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: «WE DIVE WE CLEAN, FORCES UNITED»

Η ομάδα εθελοντών δυτών Loutraki Divers & Βρετανών εθελοντών δυτών NARC (Neptune's Army of Rubbish Cleaners), θα επιχειρήσουν σε συνδυασμένη κατάδυση στα λιμάνια:
·         06/07/16 Λουτράκι - Λιμάνι, Ώρα 15:00
·         07/07/16 Τολό Ναυπλίου - Λιμάνι, Ώρα 10:00
·         08/07/16 Κιάτο – Λιμάνι, Ώρα 10:00
·         09/07/16 Κόρινθος – Παραλία Καλάμια, Ώρα 11:00
·         10/07/16 Λουτράκι – Ναυάγιο Άνδρος, Ώρα 11:00
6μελες κλιμάκιο των Βρετανών Δυτών της N.A.RC κ 4μελες κλιμάκιο της ομάδας Loutraki Divers με πολυετή  εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς του υποβρύχιων καθαρισμών και της ανέλκυσης βαρέων αντικειμένων θα προσπαθήσουν  να απομακρύνουν από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.
Πρόκειται για μια δράση που γίνεται για πρώτη φορά στην Πατρίδα μας, να καταδυθούν μαζί Έλληνες και ξένοι δύτες.
Η Εκδήλωση τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Ευχαριστήσουμε την Vernicos Yachts SA που έχει συνδράμει σημαντικά στις δυνατότητες ανάπτυξης και δράσης της ομάδας μας.


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Τηλ. 6977019751
Facebook: Loutraki Divers

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

ΔΡΑΣΗ Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα

8/7/2016

Δελτίο Τύπου

Όλα τα ζώα/πολίτες είναι ίσα,
αλλά μερικά ζώα/δημόσιοι υπάλληλοι είναι πιο ίσα από τα άλλα

Την ίδια στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ και που οι εφορίες προχωρούν σε μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς ιδιοκτησιών ιδιωτών για φορολογικά χρέη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες χαριστικές ρυθμίσεις για τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς δημοσίους υπαλλήλους. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαχωρίζουν τους πολίτες σε πατρικίους-εντός του συστήματος και πληβίους-φορολογικά υποζύγια: η κυβέρνηση έχει απλώσει το χέρι της στο πορτοφόλι των υποζυγίων και αρπάζει ό,τι θέλει υπέρ της αγαπημένης και πιο ευνοημένης ομάδας πελατών. «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα».

Ο Γκαλμπρέιθ σε ρόλο... Λόρδου Μπάιρον!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα», είναι ο τίτλος του βιβλίου του Αμερικανού καθηγητή οικονομικών Τζέιμς Κένεθ Γκαλμπρέιθ.
Τα όσα διαλαμβάνει το βιβλίο είναι γνωστά εδώ και έναν ακριβώς χρόνο, όταν αποκαλύφθηκε το Σχέδιο που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης, με συντονιστή τον Γκαλμπρέιθ και κατ’ εντολή του Τσίπρα (όλα αυτά έχουν ομολογηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, όχι μόνο με δηλώσεις και συνεντεύξεις των εμπλεκομένων, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής).
Οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης υποχρεώθηκαν πέρσι τέτοιον καιρό να πουν τόσα πολλά, με αποτέλεσμα να πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις, αποδεικνύοντας ότι πάντα η διόρθωση είναι χειροτέρα του λάθους.
Από πέρσι δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι υπήρχε Σχέδιο το οποίο προετοιμαζόταν προσεκτικά και με άκρα μυστικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

 
Διαβάστε στο «ΕΜΠΡΟΣ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουλίου

Περί απλής αναλογικής και κοινής λογικής

eklogiko-systima1Παναγιώτης Μαυροειδής
Το γενικό εκλογικό δικαίωμα στον καπιταλισμό θεωρείται και είναι δημοκρατική κατάχτηση του εργατικού κινήματος, σε σχέση με τις εποχές της απολυταρχίας ή του αποκλεισμού των γυναικών ή των «κατώτερων» τάξεων.  Δε συνιστά ωστόσο και ουσιαστική δημοκρατία, δηλαδή δυνατότητα καθορισμού των συνθηκών ζωής, εργασίας, πολιτισμού των σύγχρονων κοινωνιών.
Βασικό διαπιστευτήριο δημοκρατικότητας  της αστικής δημοκρατίας είναι η «ελευθερία επιλογής» του πολίτη, η οποία σχεδόν μονοσήμαντα πιστοποιείται με το γενικό εκλογικό δικαίωμα και την εφαρμογή της αρχής «ένας άνθρωπος, μία ψήφος».
Περισσότερα: pandiera.gr

ΔΡΑΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ"

http://nd.gr/sites/default/files/gifs/draseis2.gif

Λ.Αυγενάκης

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

 

Η καλοκαιρινή εκδήλωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης




Η καλοκαιρινή εκδήλωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2016 στις 20:30 στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο.
Τα μικρά παιδάκια του ΚΔΑΠ επιδεικνύοντας το υποκριτικό τους ταλέντο παρουσίασαν τρία μουσικοθεατρικά έργα με θέμα «Ο πόλεμος των ψαριών», «Καλημέρα Ελλάδα», «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και καταχειροκροτήθηκαν για την πολύ αξιόλογη προσπάθεια από όλους τους παραβρισκόμενους. Ήταν πράγματι μία εξαιρετική και ευφάνταστη παράσταση, γεμάτη χρώματα, μουσική και τραγούδια.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ιατρός κ. Αναστάσιος Γ. Γκιολής ευχαρίστησε το γεμάτο αμφιθέατρο τόσο τα παιδάκια για το ταλέντο τους, τις δασκάλες τους που είναι πάνω στις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού καθώς και τους γονείς που τους εμπιστεύονται  σε τόσο μικρή ηλικία τα παιδιά τους…
Ο Πρόεδρος του Κέντρου ως Ιατρός είναι συνέχεια δίπλα τους εξασφαλίζοντας εκπαιδευτικά ταξίδια σε μουσεία θέατρα και ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως πρόσφατα σε νησί του Αργοσαρωνικού
Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρόν ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος, και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κα Σταυρούλα Μαγγίνα κλπ.
received 620573514785479

Γιάννης Πλακιωτάκης:συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο στο ραδιόφωνο Alpha 989 Radio .



Ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παραχώρησε σήμερα 7-7-2016, συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον  δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο στο ραδιόφωνο Alpha 989 Radio .

Ο κ. Πλακιωτάκης ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα της Εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, την Ψήφο από τα 17 έτη, την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, την γενικότερη οικονομική κατάσταση και το φαινόμενο κατάρρευσης των επιχειρήσεων και άλλα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.



Σας παραθέτουμε βασικά σημεία από την συνέντευξη :

Βραδιά κωμικού αυτοσχεδιασμού στη σβούρα

Η σβούρα φιλοξένει μια παράσταση αυτοσχεδιασμού που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει. Κάθε παράσταση είναι μοναδική γιατί ό,τι παρουσιάζεται δημιουργείται στη στιγμή μέσα απ'την έμπνευση των δικών σας προτάσεων.

Θα παίξουν για σας:
• Έστερ Σερεμέτη-Αζάρια: Είναι Σαλλλονικιά και δεν το κρύβει.
• Άννα Γεωργέλλη: Ξέρει φυσιοθεραπεία, αστρονομία και την αλφάβητο.
• Τσομπανούδης Ηλίας: ξέρει να πετάει με άδεια απ’ τα Coffee Island
• Παναγιώτης Καλογερόπουλος: Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου τελευταίου στον διαγωνισμό «Πόσο καλά ξέρεις την Πάτρα;».
• Κωνσταντίνος Κιντής: Μια μέρα ίσως πει ένα αστείο για την Καρέτα Καρέτα.
• Μαρίνα Παπαδοπούλου: Αγαπημένο της μότο: «Η κρεατοφαγία δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση».

Που: Στη Σβούρα, Σίνα 37 Κόρινθος
Πότε: Κυριακή 10/7/16
Ώρα έναρξης: 21.30.

Είσοδος ελεύθερη

Dress code: Σας περιμένουμε όλους ντυμένους με την πιο δυνατή ενέργειά σας!! Απαραίτητα αξεσουάρ η φαντασία, το γέλιο και μια βεντάλια…..!
 

svoura korinthos

 

Μεϊμαράκης: Το σύνθημα φύγετε δεν είναι λύση, γιατί η χώρα θα σέρνεται και ο Τσίπρας θα μένει

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/protasi-meimar-ptd-1000.jpg

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ανέφερε ότι η δική του θέση ήταν υπέρ της αποχής καθώς -όπως είπε- αυτή η πολιτική στάση δεν θα νομιμοποιούσε ένα ερώτημα ασαφές και διχαστικό..
«Ο κ. Τσίπρας ετοιμαζόταν, με βάσει τις δημοσκοπήσεις να διαχειριστεί το Ναι που θα του έδινε και το σχετικό πολιτικό άλλοθι. Αλλά τελικά οι ηγεσίες παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις», προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως μετά την αιφνίδια παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και σε μια δύσκολη στιγμή για την Νέα Δημοκρατία όπου κινείτο δημοκοπικά στο 14-15% , ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, «όταν κανείς εκείνη την περίοδο δεν ήθελε να αναλάβει, διότι ήταν φανερό ότι θα πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές».
Επιπλέον σημείωσε ότι δεν ήταν μεταβατικός πρόεδρος από τη στιγμή που είχε ψηφιστεί και από την ΚΟ και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει αφαιρεθεί η φωτογραφία του από τη θέση των πρώην προέδρων στη Συγγρού, δήλωσε πως «αν έχει γίνει αυτή η απρέπεια, το επιτελείο του προέδρου θα το διορθώσει».

Οι Γάλλοι ταπείνωσαν τους Γερμανούς, με θρίαμβο 2-0. Ο Γκριζμάν δείχνει την κούπα!

Ο Γκριζμάν της... δείχνει την κούπα! Η Γαλλία είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro 2016, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Παρίσι. Οι «τρικολόρ» νίκησαν στον ημιτελικό της Μασσαλίας με 2-0 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, με ισάριθμα γκολ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Αντουάν Γκριζμάν (45΄+ πέναλτι, 72΄) και θα διεκδικήσουν το τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ιστορία τους (1984, 2000) και δεύτερο ως διοργανωτές, μετά το 1984.
Κόντρα στους Παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οικοδεσπότες φρόντισαν να... εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και να επιστρέψουν στον τελικό του Euro έπειτα από 16 χρόνια και την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στην Ιταλία με τον νυν προπονητή της ομάδας Ντιντιέ Ντεσάν να σηκώνει την κούπα ως αρχηγός εκείνης της ομάδας!