Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχίζει η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στο Δημοτικό Σχολείο της Συκιάς

Αρχίζει η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στο Δημοτικό Σχολείο της Συκιάς. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια απέδωσαν καρπούς. Η Δυτική Κορινθία έχει το δικό της Ειδικό Σχολείο και δεν χρειάζεται οι μαθητές να μετακινούνται 60-80 χλμ. για να μεταβούν στην Κόρινθο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο κοινωνικής προσφοράς για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Οκτώ μήνες απλήρωτοι στο φράγμα του Ασωπού - Ξεκινούν απεργία πείνας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του φράγματος Ασωπού στην Κορινθία, καθώς είναι απλήρωτοι τους τελευταίους οκτώ μήνες –μάλιστα δύο από αυτούς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της Πελοποννήσου και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να σηματοδοτήσει την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας στην Κορινθία, ενώ θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και της τοπικής οικονομίας συνολικά.

Το έργο έχει σταματήσει να εκτελείται και η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΣΕΠΕ Κορίνθου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Κορίνθου Κωνσταντίνο Μαλανδρένη, ο οποίος με δηλώσεις του καλεί όλους όσοι εμπλέκονται στο έργο να συμβάλουν άμεσα, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Μεϊμαράκης - Δίνει στην δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες του

Εντολή να δοθούν εντός της ημέρας από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, που υπάρχει στη χώρα, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα.

Εξάλλου, κάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας «Real News», Νίκο Χατζηνικολάου, «να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο» και με τα «πόθεν έσχες» του και με τους λογαριασμούς του.

«Πιστεύω ότι και ο Νίκος θα κάνει το ίδιο. Θέλω να ξέρω ποιος είναι ο κριτής μου. Για να ξέρει και η κοινή γνώμη. Υπάρχει ο νόμος Κακλαμάνη, που αφορά και τους εκδότες. Αν έχει προσωπική ευθιξία, ας το κάνει» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Είπα και επαναλαμβάνω ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να λάμψει όλη η αλήθεια. Θα δημοσιοποιήσω το πόρισμα μόλις έρθει και ο,τιδήποτε με αφορά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμα και τώρα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν μπορώ να λειτουργώ μόνο ως πρόεδρος της Βουλής. Είμαι και κομματικό στέλεχος και πατέρας και σύζυγος».

Απόφαση διυπουργικής: Αύξηση εισφορών για ΟΓΑ και τα φθηνότερα φάρμακα για ΕΟΠΥΥ!

Τελικώς δεν την γλιτώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα αναγκάζονται όχι μόνο να περιμένουν σε ουρές αλλά και να παίρνουν πιθανώς και τα φθηνότερα φάρμακα καθώς αυτά θα αποζημιώνονται. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διυπουργική, έρχεται και νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.  Διαβάστε τι αποφασίσθηκε ακριβώς για την σωτηρία του ΕΟΠΥΥ…
Με διπλασιασμό της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αλλά και με νέο ψαλίδι στα φάρμακα επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ η οποία φθάνει στα 3 δις ευρώ με τα παλαιά χρέη. 
Όλα τα μέτρα συζητήθηκαν σε διυπουργική σύσκεψη παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υγείας, η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται εφέτος σε 2  με 2,5 δισ. ευρώ.
 
Οι υποχρεώσεις του φορέα έως τις 30 Οκτωβρίου 2011 ήταν 1,8 δισ. Ευρώ. Γι αυτό και Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» 300 εκατ. ευρώ, ώστε το σύνολο των οφειλών να πέσει στο 1,5 δισ. που αντιστοιχεί στο ποσό που θα λάβει η Υγεία από το πακέτο των 31  δις από τους δανειστές μας.  Το σύνολο των χρεών, παλαιών και νέων, φθάνει στα 3 δις ευρώ. 
 
Το Υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να εξοικονομήσει πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 2013, με τη λήψη μέτρων που στοχεύουν κυρίως στην περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ένα μικρό όφελος για τους τελευταίους δύο μήνες του 2012, καθώς τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.
 
Τα μαύρα μαντάτα όμως ξεκινούν με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ καθώς αποφασίστηκε η αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα 25 από 12 ευρώ που ισχύει τώρα. 
Επίσης αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά εδώ και μήνες. Να γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ αποζημίωση του φθηνότερου φαρμάκου, με βάση τη δραστική ουσία και αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πάρει ένα ακριβότερο να πληρώνει τη διαφορά από την τσέπη του. Επειδή μάλιστα η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα επεκταθεί, εκτιμάται ότι θα εξευρεθούν άλλα 200 εκατ. ευρώ. 
 
Αυτό που θα κληθεί να κάνει η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι να ενσωματώσει τις δραστικές ουσίες για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες. 
Πηγές αναφέρουν ότι με το νέο δελτίο τιμών που θα περιλαμβάνει μειωμένες τιμές φαρμάκων, θα περισταλούν κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. από τη χρήση των γενοσήμων, 150 εκατ. από τον περιορισμό της θετικής λίστας φαρμάκων, ενώ στη μείωση των δαπανών υπολογίζεται ότι θα συμβάλλουν και οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. 
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
iatropedia.gr

Ποιες περιοχές της Αθήνας κινδυνεύουν από λοιμώδη νοσήματα και επιδημίες

Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε και ολοκληρώθηκε μια έρευνα – χαρτογράφηση της πόλης των Αθηνών και δημιουργήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), ο υγειονομικός και επιδημιολογικός χάρτης της πρωτεύουσας. Διαβάστε σε ποιες περιοχές εμφανίζονται λοιμώδη νοσήματα, σε ποιες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν επιδημίες, σε ποιες περιοχές υπάρχει ραγδαία εξάπλωση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Αν και έως σήμερα δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη που να παρέχει αξιόπιστες απαντήσεις και στατιστικά δεδομένα για την επίπτωση ή και τον επιπολασμό λοιμωδών νοσημάτων σε μετανάστες στην Ελλάδα, είτε νόμιμους είτε παράνομους, τα ευρήματα των ιατρικών ελέγχων σε γειτονιές της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλούς μετανάστες ανέδειξαν εξαιρετικά ανησυχητικά φαινόμενα όπως αυτό της επανεμφάνισης νοσημάτων που είχαν εκριζωθεί, το φαινόμενο νεοεμφανιζόμενων νοσημάτων όπως και της ραγδαίας εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων και του κινδύνου εκδήλωσης επιδημιών.

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων

«Επενδύουμε σε σταθερές σχέσεις για την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων, αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name Πελοπόννησος. Για το σκοπό αυτό είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, που διοργανώνει η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε..
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ποιότητα των Πελοποννησιακών προϊόντων διαρκώς βελτιώνεται και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, αλλάζει προς το καλύτερο η εικόνα τους και στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στο εξωτερικό.
«Η εξωστρεφής πολιτική μας έχει ήδη αποδώσει απτά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της συμφωνίας, μετά το προσωπικό ενδιαφέρον της πρωθυπουργού του κας Κράφτ, για να έχουν τα Πελοποννησιακά προϊόντα τιμητική θέση στις μεγάλες εκθέσεις προϊόντων».  

Συμφώνησαν «σε βασικούς άξονες» για το πακέτο μέτρων οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Συμφώνησαν «σε βασικούς άξονες» για το πακέτο μέτρων οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί
 
Με την επίτευξη συμφωνίας ολοκληρώθηκε  η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν στους βασικούς άξονες των μέτρων, ζητούν τετραετή επιμήκυνση και θέτουν προς την τρόικα το ενιαίο αίτημα για «ρήτρα αντικατάστασης», με στόχο την ελάφρυνση του βάρους προς την κοινωνία. Βέβαια, στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αποχωρώντας και αυτός από το Μέγαρο Μαξίμου,  είπε ότι για τα παραπάνω συμφωνηθέντα των αρχηγών «θα πρέπει να έχουμε τη στήριξη των εταίρων», αλλά και ...διέψευσε τα περί τετραετούς επιμήκυνσης και επέμεινε στη διετή επιμήκυνση του προγράμματος. 
Τι δήλωσαν αναλυτικότερα:

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων 13,5 δισ. ευρώ που εξετάζει η κυβέρνηση

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων 13,5 δισ. ευρώ που εξετάζει η κυβέρνηση. Μπροστά σε δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι
Μπροστά σε δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους θα έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι από τις περικοπές που περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ, το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Από αυτά, τα 10,5 δισεκατομμύρια αναμένεται να προέλθουν από περικοπές δαπανών, ενώ τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα έρθουν από αύξηση φόρων.
Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε οι φόροι να φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο η άρνηση των κομμάτων να δεχτούν περικοπές δαπανών όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, οδήγησε στην αύξηση της φορολογίας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις περικοπές, από τα 10,5 δισ. ευρώ, τα 6,7 δισ. ευρώ προέρχονται από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και τα 3,8 δισ. ευρώ από περικοπές άλλου είδους από τα υπουργεία.
Έτσι, μεταξύ των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν, περιλαμβάνεται η κατάργηση δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και η νέου τύπου εφεδρεία για τους δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης, αλλάζει η φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).

Tα τελικά μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το newsit.gr, έχουν ως εξής:

Νέα αναβολή στη δίκη για τα CDS - Π. Καμμένος κατά Ανδρίκου Παπανδρέου!

Νέα αναβολή στη δίκη για τα CDS του T.T. Δεν προσήλθε εκ νέου ο ενάγων Ανδρίκος Παπανδρέου. Τον κατηγορεί ως «εγκληματία»  ο Π. ΚαμμένοςΑναβλήθηκε εκ νέου για τις 24 Ιανουαρίου 2013 η συζήτηση της αγωγής του Ανδρίκου  Παπανδρέου κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τα οποία πουλήθηκαν σε εταιρία στην οποία συμμετείχε ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ  προσήλθε στο δικαστήριο ενώ ο ενάγων Α. Παπανδρέου εκ νέου  απουσίαζε γεγονός που σχολιάστηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς από τον κ. Καμμένο, αμέσως μετά την αναβολή της υπόθεσης :

«Για ακόμη μια φορά το μέλος της οικογένειας, που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου δεν προσήλθε στο δικαστήριο, δεν προσήλθε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν τολμά να μας κοιτάξει στα μάτια. Ο υπάλληλος της εταιρίας των Brockers που αγόρασαν τα CDS δηλαδή τα ασφάλιστρα κινδύνου που πόνταραν στην πτώχευση των Ελλήνων ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου υπάλληλος της εταιρίας UNIGESTION έκανε αγωγή προκειμένου να απειλήσει εμένα προσωπικά αλλά και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για να μην μιλούμε.

Το έγκλημα που διέπραξε η οικογένειά του, ο ίδιος διέπραξε οικονομικό έγκλημα, γιατί τα ασφάλιστρα κινδύνου αυτά της εταιρίας στην οποία εργάζεται πουλήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με απόφαση του αδερφού του, πρωθυπουργού της Ελλάδος τότε Γεώργιου Παπανδρέου, ο οποίος είχε προαποφασίσει να μπει η Ελλάδα στον Μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γνώριζαν δηλαδή εκ των προτέρων ότι θα απογειωθούν η τιμές των spreads άρα εκείνοι που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας θα γίνονταν δισεκατομμυριούχοι.

Έκανε αγωγή για 1 εκατομμύριο ευρώ ακριβώς το ίδιο ποσό με τον κ. Τσουκάτο, ακριβώς το ίδιο ποσό με την κυρία Ξαφά, το ίδιο ποσό με άλλους κερδοσκόπους οι οποίοι νόμιζαν ότι με 15 εκ. ευρώ αγωγές εναντίον μας θα μας κάνουν να σωπάσουμε.

Γιατί λέει στεναχωρήθηκε. Δεν ήρθε να μας πει εδώ στο δικαστήριο ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τι τον στεναχώρησε. Την ίδια στιγμή, όμως να ξέρει καλά ότι αυτοί που στεναχωρούνται περισσότερο είναι οι συγγενείς των δέκα Ελλήνων που αυτοκτονούν κάθε μέρα, είναι οι συγγενείς του 1,8 εκ. ανέργων, είναι οι συγγενείς όλων των Ελλήνων που έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση απόγνωσης.

Είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει θα έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης, θα έρθουν ενώπιον της ποινικής και αστικής δικαιοσύνης αλλά θα έρθουν και ενώπιον της λαϊκής δικαιοσύνης, δεν θα ξεφύγει κανείς τους.»

Ο Θ. Πάγκαλος διόρισε στη Βουλή τον επιμελητή του «Μαζί τα φάγαμε»


Ο Θ. Πάγκαλος διόρισε στη Βουλή τον επιμελητή του «μαζί τα φάγαμε»Ακόμα μια περίπτωση διορισμού μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή έρχεται στο προσκήνιο, παρά το σάλο που έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, ο οποίος κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματός του ως πρώην αντιπρόεδρος, διόρισε ως μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο που του παρέχεται στην Βουλή τον επιμελητή του ηλεκτρονικού βιβλίου του «Μαζί τα φάγαμε».
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το  EXTRA3, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμό 438 ΦΕΚ, της 17 Σεπτεμβρίου: «Διορίζεται στο Γραφείο του πρώην Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Κυβερνήσεως Θεόδωρου Πάγκαλου, μετά την κατά το νόμο πρότασή του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου… ο Μ.Ψ. του Σ.».
Μάλιστα, στο ίδιο ΦΕΚ καταχωρήθηκε και ο διορισμός του κ. Νίκου Παππά στο γραφείο του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και του  Π. Λινάρδου ως μετακλητό υπάλληλο για συμπλήρωση κενής θέσης από τον κ. Δραγασάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παππάς είναι στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Οι διορισμοί αναγράφονται στο υπ΄ αριθμό 438 ΦΕΚ, της 17 Σεπτεμβρίου και φέρουν την υπογραφή του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, προτού αναστείλει τις αρμοδιότητές του.

Σ. Βούλτεψη: Επανέλαβε τα περί «ρουφιανομάγαζου» αναφερόμενη στο ΣΔΟΕ

Σ. Βούλτεψη: Επανέλαβε τα περί «ρουφιανομάγαζου» αναφερόμενη στο ΣΔΟΕ. Νέα επίθεση στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
Και νέες δηλώσεις για το ΣΔΟΕ έκανε σήμερα, Πέμπτη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή την υπόθεση Μεϊμαράκη, αλλά και τον έλεγχο για «ύποπτο πλουτισμό» 32 πολιτικών προσώπων. Η κα Βούλτεψη σε δηλώσεις που έκανε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επανέλαβε τα όσα είπε και στη Βουλή περί «ρουφιανομάγαζου», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου «είχε δημιουργήσει παράκεντρο στο ΣΔΟΕ για να συγκεντρώνει στοιχεία για αντιπάλους του».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η κα Βούλτεψη μιλώντας στη Βουλή, είχε χαρακτηρίσει το ΣΔΟΕ «ρουφιανομάγαζο» και «εξωκοινοβουλευτικό κέντρο συκοφαντίας και διαρροών», ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών στον οποίο συνέστησε να είναι πιο προσεχτικός.
«Οι έξυπνοι τα έχουν τα λεφτά σε οφ σορ, να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές το ΣΔΟΕ, σε ρουφιανομάγαζο εξελίσσεται. Επιτέλους να κάνει σωστά τη δουλειά του. Το Κοινοβούλιο πλήττεται με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπή της χώρας. Να μαζευτεί το ΣΔΟΕ και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει δουλειά να μιλά για λίστες γιατί δεν ξέρει τίποτα για λίστες. Να είναι πιο προσεχτικός. Το να δημιουργείται ένας μύθος από τα επίσημα χείλη και του υπουργού Οικονομικών τότε δημιουργείται πρόβλημα στη χώρα» είπε.
Γ. Παπακωσνταντίνου: Στη δικαιοσύνη για ανήθικους και ψευδείς ισχυρισμούς
Απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ κ. Βούλτεψη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε «εξοργιστικούς, ανήθικους και προφανώς παντελώς ψευδείς ισχυρισμούς», τα όσα είπε στη βουλή και προσέθεσε ότι η κ. Βούλτεψη θα κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, όπου ο ίδιος θα προσφύγει, για να δώσει εξηγήσεις επειδή η βουλευτική ασυλία «δεν μπορεί να καλύπτει την ξεδιάντροπη συκοφαντική δυσφήμιση».

Επιπλέον, μίλησε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από έρευνες για περιουσιακά στοιχεία πολιτικών και υποστήριξε ότι πολλοί από αυτούς που «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» για τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης και σπίλωσης του πολιτικού κόσμου, έκαναν και κάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτούς που καταγγέλλουν. «Στην ίδια αθλιότητα μεγάλωσαν, ζουν και αναπνέουν», καταλήγει.

eklogika.gr

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα μεταβεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της κ. Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Α.Κ.Ρ. του κόμματος του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την άρση της ασυλίας της

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στη βουλή και ζήτησε να αρθεί η ασυλία της, προκειμένου να διαλευκανθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, η υπόθεση του πόθεν έσχες του 2011.

Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ανέβηκα στο βήμα για δύο λεπτά για να σας ζητήσω, με όση δύναμη έχει η φωνή μου, όπως το ζήτησα και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου για την υπόθεση που αφορά τη δήλωση πόθεν έσχες του 2011.
Σ’ ένα εξαιρετικά βεβαρυμένο κλίμα όπου οι πολιτικοί και η πολιτική απαξιώνεται καθημερινά και ο ελληνικός λαός βλέπει εμάς τους πολιτικούς, στην καλύτερη περίπτωση με καχυποψία στη χειρότερη με οργή, αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι πράξεις και όχι λόγια.
Χρόνια υποστηρίζω ότι η ασυλία και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών ευθύνονται για την εικόνα των πολιτικών  που υπάρχει στο λαό διότι, λειτούργησαν δηλ. δυστυχώς, πολλές φορές προς την κατεύθυνση εμπόδισης της δικαιοσύνης να πράξει το χρέος της.
Λειτούργησαν όμως ταυτόχρονα και προς την κατεύθυνση να μην επιτρέψουν σε έντιμους πολιτικούς να καταλήξουν στο «φυσικό τους» δικαστή που δεν είναι άλλος από την ελληνική δικαιοσύνη.
Ο ελληνικός λαός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν αντέχει ν’ ακούει άλλο ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» και ότι «η αλήθεια θα λάμψει». Θέλει να το δει να γίνεται.
Γι αυτό σας ζητώ και το ζητώ απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, επιτρέποντάς μου επιτέλους ν’ αποδείξω στην πράξη αυτά τα οποία υποστήριζα τόσα χρόνια.
Δεν θα μπω στη ουσία. Θα πω μόνο για να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι που θα αποφασίσουν ότι:

Εδώ και 23 χρόνια με συνέπεια και ακρίβεια υποβάλλω  δηλώσεις του Πόθεν Εσχες που αποτυπώνουν την πλήρη κατάσταση των περιουσιακών μου στοιχείων τόσο ως προς το «Έσχες», αλλά κυρίως ως προς το «Πόθεν».  Εδώ και δεκατέσσερα   χρόνια  είμαι παντρεμένη με τον Ισίδωρο Κούβελο, επιχειρηματία στο ναυτιλιακό τομέα. Κάθε χρόνο γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια, η  επιχειρηματική δραστηριότητα του να αναγράφεται λεπτομερώς και με απόλυτη ακρίβεια σε κάθε ετήσια δήλωση περιουσιακής κατάστασης και να προσαρμοσθεί στο πλαίσιο του Πόθεν Έσχες για τους πολιτικούς.
Όλα αυτά τα χρόνια τα περιουσιακά στοιχεία τα δικά μου και του συζύγου μου είναι απολύτως διακριτά, εκτός από έναν κοινό οικογενειακό τραπεζικό λογαριασμό.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση από όλες τις ελεγκτικές αρχές που επιλήφθησαν προέκυψε ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας ούτε της δικής μου, ούτε  του συζύγου μου που να μην δικαιολογείται.  Ομόφωνα οι τέσσερις ανεξάρτητοι ορκωτοί ελεγκτές της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής , κατέληξαν στο ακόλουθο συμπέρασμα: «Από τον διενεργηθέντα έλεγχο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης που υποβλήθηκε την 30/06/2011, δεν προκύπτει, λαμβάνοντας υπόψη και τα υπόλοιπα του κατωτέρω τραπεζικού λογαριασμού, επαύξηση περιουσιακής κατάστασης που να μην δικαιολογείται. [..] Το ποσό  που κατατέθηκε στον ανωτέρω λογαριασμό στις 4/3/2011, αφορούσε προϊόν από πωλήσεις χρεογράφων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι πράξεις αυτές διενεργήθηκαν μέσω Ελληνικής ΑΕΠΕΥ».  Οι μετοχές αυτές είχαν δηλωθεί με ακρίβεια στην αμέσως προγενέστερη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Πρόκειται λοιπόν για περιουσιακά στοιχεία ήδη δηλωθέντα και νομίμως κτηθέντα.

Ο τραπεζικός αυτός λογαριασμός ανοίχθηκε κατά το οικονομικό έτος του 2011. Έτσι ο σύζυγος μου, με την καθοδήγηση και του λογιστή του, θεώρησε ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στην επόμενη δήλωση  Πόθεν Έσχες, αυτής δηλαδή που θα αφορούσε το οικονομικό έτος 2011. 

Η υπόθεση αυτή έγινε μεγάλο πολιτικό θέμα, το οποίο θίγει την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου όσο και του συζύγου μου.
Η υπόθεση αυτή μου έχει στοιχίσει πολιτικά και προσωπικά. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν γιατί επικαλούμαι τη συναδελφική σας αλληλεγγύη, και ελπίζω και πιστεύω και ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην μείνει καμία σκιά, την οποία να μπορούν να εκμεταλλευθούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου.
Πιστεύω ότι ο καθένας από σας, μπαίνοντας στη θέση μου θα ζητούσε το ίδιο.

Κάποιοι παραδίδουν τη χώρα στον φασισμό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 
Αυτή η ιστορία των 32, 42, 52 ή κι’ εγώ δεν ξέρω πόσων πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό διακινείται χωρίς αμφιβολία από εκείνους που αποκομίζουν οφέλη από κάθε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό.

Όχι πως δεν έχει ρεύσει πολιτικό χρήμα στη χώρα. Έχει ρεύσει και μάλιστα άφθονο.

Όχι πως δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί, που εγκλημάτισαν σε βάρος της χώρας, μοιράζοντας υπογραφές, παίρνοντας μίζες και φορτώνοντας τις υπερτιμολογήσεις που προέκυψαν από τον χρηματισμό τους στον ελληνικό λαό.

Όχι πως δεν ευθύνονται οι πολιτικοί για το σημερινό χάλι της χώρας.

Μακριά από μένα κάθε προσπάθεια αθώωσης και συγκάλυψης.

Τρίπολη: Κατάληψη δημαρχείου από τους εργαζομένους της ΔΕΥΑ

Σε κατάληψη της εισόδου του δημαρχείου της πλατείας Νέας Δημοτικής Αγοράς στην Τρίπολη, όπου στεγάζεται το ένα ΚΕΠ του δήμου και οι δημοτικές του επιχειρήσεις, έχουν προβεί, από τις 7.30 το πρωί, οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης και δεν επιτρέπουν σε κανένα να περάσει στο κτήριο.
Οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων διεκδικούν να μπει φρένο στις περικοπές και να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Αντιδρούν στην προτεινόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας και ζητούν να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών εταίρων για ανάπτυξη, ενώ εξετάζουν την ανάπτυξη ενημερωτικής καμπάνιας, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού.

aftodioikisi.gr

Συμβολική κατάληψη του γραφείου Τατούλη από ΠΑΜΕ , στην Τρίπολη

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στην Τρίπολη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι στελέχη του ΠΑΜΕ Αρκαδίας μετά την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού. Το ΠΑΜΕ προχώρησε στην κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή σύμβασης της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη ΡΑΕ, για τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του ΠΑΜΕ Βαγγέλης Γούργαρης, με δηλώσεις του σημείωσε πως «η πλειοψηφία της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι σύμμαχοί της κι ο περιφερειάρχης, πρωταγωνιστούν στην παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, στο μεγάλο κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού. Μέχρι στιγμής έχουν εγκρίνει εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην περιφέρεια, από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 2.500 MW. Πρόκειται για τεράστια ισχύ, τετραπλάσια και πλέον της συνολικής ισχύος του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης που είναι 600 MW».
Το μέλος του ΠΑΜΕ πρόσθεσε ότι «σήμερα, ο Πρωθυπουργός θέλει να υπογράψει σύμβαση με τη ΡΑΕ για το αν ξεπουλήσουν και τα δίκτυα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα φέρει νέα οικονομικά βάρη στα λαϊκά στρώματα και μεγαλύτερα κέρδη στο κεφάλαιο. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, εμείς παλεύουμε για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας που να υπηρετεί λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των καπιταλιστών».
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΕ - COSMOTE: Είκοσι υποτροφίες για επιτυχόντες στα ΑΕΙ το 2012-2013

Με πέντε επιπλέον υποτροφίες και την προσθήκη, για πρώτη φορά, των δύο μεγάλων αστικών περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενδυναμώνεται το φετινό πρόγραμμα υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2012- 2013 για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που στηρίζουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και η Cosmote.

Όπως ανακοινώθηκε, για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, ο ΟΤΕ και η Cosmote θα απονείμουν 20 υποτροφίες, ύψους 15.280 ευρώ η καθεμία. Διευκρινίζεται ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει, μέσω του συστήματος πανελλήνιων εξετάσεων, σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) πανεπιστημιακού τομέα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι στρατιωτικές σχολές) και έχουν αποφοιτήσει, το 2012, από δημόσιο γενικό λύκειο των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας.
Επιπλέον, η Cosmote θα απονείμει και τιμητικές διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των 1.528 ευρώ η καθεμία σε επιλεγμένους υποψηφίους, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές επιδόσεις τους.
Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και την επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η κοινωνική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα, κλπ). Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2012.
Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr). Το πρόγραμμα υποτροφιών έχει ξεκινήσει, από το 2002, και, μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 106 υποτροφίες και 231 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,6 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.

Oι συναντήσεις του Χρίστου Δήμα

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας είχε τις εξής συναντήσεις:

1. Πήγε μαζί με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Παπανδρέου στο ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης) Κορινθίας. Εκεί είχαν συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΚΑΦΚΑ και όλοι συμφώνησαν πως παρά το γεγονός ότι έχει εντυπωσιακές και σύγχρονες εγκαταστάσεις παραμένει εντελώς αναξιοποίητο.
Ο κ. Δήμας δήλωσε το εξής “Σε μία εποχή όπου η αξιοπρεπής παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δύσκολη, στην Κορινθία έχουμε ένα πραγματικό κόσμημα, το ΚΑΦΚΑ, το οποίο δεν το έχουμε αξιοποιήσει καθόλου, για ανεξήγητους λόγους. Το επόμενο διάστημα σκοπεύω σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρω ορισμένες πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.
2. Ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Κορινθίας για να συζητήσουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι έμποροι σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο.
Ο κ. Δήμας δήλωσε τα εξής “Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με το προεδρείο του συλλόγου, όπου μου εξέφρασαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και συζήτησαμε για ορισμένες πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε από κοινού.”



 

Αυτοδιαχειριζόμενη σβούρα...

 


Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα"
Κόρινθος

Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ, στη "σβούρα":
Προβολή του ντοκυμαντέρ "Food matters/Είσαι ό,τι τρως"
Η πρώτη μέρα για το τριήμερο εκδηλώσεων και συζητήσεων με θέμα την καλλιέργεια της γης και τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, με κύριο πρωταγωνιστή το τοπικό μας προϊόν το σταφύλι και τα παράγωγά του.

Το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη στις 7.30μμ θα γίνει η παρουσίαση του οριζόντιου δικτύου παραγωγών-καταναλωτών "Αλλότροπον", ενός δικτύου που σκοπό έχει να μειώσει τις παρεμβάσεις μεσαζόντων στην τροφή μας και να στηρίξει τους τοπικούς παραγωγούς.

Την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη είναι ημέρα γιορτής : Αρχίσουμε στις 5 μμ με πάτημα σταφυλιών από εμάς τους ίδιους, συνεχίσουμε με γευσιγνωσία σε κρασιά από τη Νεμέα, παρασκευή γλυκού σταφύλι, γνωριμία μας με τον μούστο και τις χρήσεις του, γνωριμία μας παραγωγούς από την Κορινθία, και τελειώνουμε με φαγητό και ρεμπέτικη μουσική.