Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δραματική νίκη για Ολυμπιακό Βόλου στη Ριζούπολη

Ροντέο στην κορυφή, οργή λαού και ντου στη Λάρισα (pics)
Ο Ολυμπιακός Βόλου με κοντινή κεφαλιά του Ογκουνσότο ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, 1-0, με τους γηπεδούχους να αστοχούν με τον Κατσίκη σε πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία αγωνιστική που σημαδεύτηκε από την εισβολή οπαδών της Λάρισας στον εντός έδρας αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων.
 Η ομάδα του Βόλου  έτσι διατηρήθηκε ζωντανή στη «μάχη» της ανόδου, καθώς όλα είναι στο χέρι της από τη στιγμή που αντιμετωπίζει και τον Ηρακλή σε δύο αγωνιστικές.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και στο πρώτο μέρος, υπήρξε μόλις μία σημαντική ευκαιρία, αυτή του Μανιά στο 44’ που σε τετ α τετ αστόχησε. Στην επανάληψη στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Ογκουνσότο και η παρουσία του ήταν αρκετή.
Αυτό γιατί στο 68’ με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Στο 94’ ο Γιενγκά αποβλήθηκε για το Βόλο, για να κερδίσουν πέναλτι στο 96’ οι γηπεδούχοι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσίκης ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ και έχασε έτσι την ευκαιρία να δώσει το βαθμό στην ομάδα του.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμαντής, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας (86’ Κύργιας), Κατσίκης, Καμαρά, Τσεμπερίδης (71’ Καραμαλίκης), Φαρινόλα (69’ Τσιλιγκίρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:  Γκίτκος, Καρράς (87' Πετκάκης), Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Κωστούλας, Πινδώνης, Ολίσε (80' Γκότοβος), Μπρέσκα, Γενγκά, Στογιάνοφ, Σολάκης (57' Oγκουνσότο).

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. Απόλλων
37
47-27
70
2. ΑΕΠ Ηρακλής
37
46-21
68
3. Εργοτέλης
37
36-23
67
4. Νίκη Βόλου
38
43-22
66
5. Καλλονή
37
40-19
66
6. Παναιτωλικός
37
49-23
66
7. Ολυμπιακός Βόλου
37
44-21
66
8. Πανσερραϊκός
37
33-28
59
9. Λάρισα
37
39-23
58
10. Δόξα Δράμας
38
34-26
58
11. Ηρακλής Ψαχνών
37
40-34
53
12. Καβάλα
37
32-34
47
13. Καλλιθέα
37
38-39
47
14. Πιερικός
37
32-53
39
15. Παναχαϊκή 2005
37
29-35
36
16. Eθνικός Γαζώρου
37
23-32
36
17. Φωκικός
37
26-46
36
18. Αναγέν. Γιαννιτσών
37
33-60
34
19. Θρασύβουλος
38
22-45
27
20. Βύζας Μεγάρων
37
17-45
26
21. Αναγέν. Επανωμής
37
23-70
15

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ EYΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Τα συγχαρητήρια του πρώτου πολίτη της χώρας, του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, δέχθηκαν τα μέλη του πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού.
Ο Κάρολος Παπούλιας εξήρε το μήνυμα που προκύπτει από αυτή την επιτυχία του Ολυμπιακού για όλη την Ελλάδα
 «Συγχαρητήρια. Μας δώσατε μεγάλη χαρά και ξέρετε σ' αυτή την περίοδο οι χαρές έχουν γίνει λιγοστές. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά γι' όλο τον ελληνισμό όχι για τους Έλληνες, για όλο τον ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Στείλατε όμως κι ένα μήνυμα και θα σταθώ σ' αυτό το μήνυμα. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ότι η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία της Ελλάδος της κρίσης στέκεται με το κεφάλι ψηλά, αντιμετωπίζει αθλητικά μεγάλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μέσα απ' ότι έχει ο Ολυμπιακός, όμως στέκεται όχι μόνο στο ίδιο επίπεδο, βγαίνει νικήτρια. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα, για μένα το σημαντικότερο μήνυμα είναι ακριβώς αυτό. Ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, ότι η Ελλάδα αγωνίζεται, ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που έρχονται πάνω της. Θερμά συγχαρητήρια. Όλα τα καλά».
Οι πρωταθλητές έστω και με ένα χρόνο... καθυστέρηση, καθώς πέρυσι δεν είχαν βρεθεί οι κατάλληλες ημερομηνίες, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο παρέα φυσικά με το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και... δώρα για τον Πρόεδρο!
Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού πρόσφεραν στον Πρόεδρο μια εμφάνιση της ομάδας με τον αριθμό 1 και το όνομά του, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των Πρωταθλητών και ο Γιώργος Πρίντεζης δυο εισιτήρια διαρκείας. «Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα ειδικά με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλιας. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος αφού εξήγησε γιατί κρατούσε αγκαλιά το τρόπαιο, επειδή «ήταν βαρύ» ανέφερε μεταξύ άλλων μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Είναι η ύψιστη τιμή αυτή, να είμαστε εδώ Πρωταθλητές Ευρώπης και να μας υποδεχτείτε. Πιστεύουμε ότι δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σ' όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε πολύ».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Θέλουμε κι εγώ από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Εμάς αυτό που μας δίνει χαρά, αυτό που νιώθουμε είναι ότι κάναμε εκατομμύρια Έλληνες περήφανους ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση και αυτό είναι κάτι που το εισπράττουμε περισσότερο από πέρυσι! Αυτό το τρόπαιο έκανε χαρούμενο πολύ κόσμο. Το διαπιστώνουμε συνεχώς. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι χαρούμενος και αυτό μας αρκεί . Αυτό νιώθω. Σας ευχαριστούμε πολύ».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως «ύψιστη τιμή» τη βράβευση.
Η αποστολή της ομάδας έφθασε το Μέγαρο κατά τις 12:20 και τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που με τη σειρά του συνεχάρη τους Πρωταθλητές και ανέφερε πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιτυχία για όλους τους Έλληνες.
Γιάννης Ιωαννίδης: «Η αισιοδοξία, το μήνυμα σε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή περνάει τα πάνδεινα, ότι κατάφερε αυτή η ομάδα να αποδείξει ότι όταν υπάρχει ομάδα και είμαστε όλοι μαζί ότι μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε πράγματα τα οποία χώρες τεράστιες δεν μπορούν να πετύχουν. Θα μείνει στην ιστορία πρώτα απ' όλα τα σκορ. Να παίξεις τελικό και να είναι σε τέτοια έκταση το σκορ, να φτάσει στους 100 πόντους είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Στη ζωή όλα γίνονται, αλλά είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Ένας Έλληνας προπονητής, είναι ο πρώτος που πήρε, εγώ πήγα έξι φορές, τρεις τελικούς, ο Γιαννάκης πήγε δεν το σήκωσε. Τώρα χαιρόμαστε που ένας Έλληνας ανοίγει την αγορά για τα νέα τα παιδιά, ότι πράγματι είναι ικανοί και θα βρουν πολλές θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδος. Να είστε γεροί, να συνεχίσετε έτσι μ' αυτή την αρχή και όλα θα πάνε κατ' ευχή. Ευχαριστούμε γι' όλα».


 

Ο ΑΟ Λουτρακίου έχασε στις καθυστερήσεις - Η Ραφήνα πήρε "διπλό" στη Ρόδο


Άτυχος ήταν ο Α. Ο. Λουτρακίου κατά την σημερινή 2η αγωνιστική των αγώνων μπαραζ που οδηγούν στη Γ΄ Εθνική , καθώς ηττήθηκε  , στις καθυστερήσεις του αγώνα (91΄), στη Νέα Πέραμο , από τον τοπικό Άτταλο με 2 - 1. Παρά τη μέτρια εμφάνιση, οι πρωταθλητές Κορινθίας ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους,
Στο 9' οι γηπεδούχοι με τον Μονέ άνοιξαν το σκορ και  στο 31, μετά απο σουτ του Αποστολάκη , ισοφάρισε ο Τσωκος που είχε και δοκάρι στο 13 γιά τους "ορανιέ". Στο 35’ η μοίρα έκρυβε μία στενάχωρη στιγμή για τον Πέτρου, που ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού και μάλλον η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Τις επόμενες μέρες θα κάνει μαγνητική για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος στο γόνατο του. Οι «οράνιε» συνέχισαν να πιέζουν και δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες από το 72’ μέχρι το 91’ και οι τρεις με τον Γεώργαρη χωρίς, όμως, να καταφέρουν να σκοράρουν και να πάρουν το τρίποντο. Όμως στο 91΄ μετά από κόρνερ ο Τσαούσης ,από κοντά νίκησε τον Μπέκο χαρίζωντας την νίκη στον Άτταλο. Με την νίκη της αυτή η ομάδα της Νέα Περάμου έπιασε στην 2η θέση του ομίλου τον Α. Ο. Λουτρακίου που θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στη Θύελλα Ραφήνας την Κυριακή (19/5, 17:00),στο Θώδειο , για να παραμείνει ζωντανός στο κόλπο της ανόδου σε αγώνα που αποκτά χαρακτήρα τελικού.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μπέκος, Γκαρμίρης, Τσώκος, Μαυρέλης, Αντωνίου, Πέτρου(35' λ.τρ. Παινέσης), Γιαννακούλης (46' Σπέτσης), Ζερβός, Αποστολάκης, Χρυσαφίδης, Τσουμάνης (70' Γεώργαρης)
 
Στον άλλο αγωνα πού έγινε στη Ρόδο η Θύελλα Ραφήνας, κατάφερε να πάρει σημαντικό «διπλό» χάρη σε τέρμα του Μουτζάκα στο 76’ καθώς επικράτησε 1-0 του Φοίβου Κρεμαστής.
Η ομάδα της Ρόδου πλέον βλέπει το όνειρο της ανόδου να απομακρύνεται καθώς την πρώτη θέση στον 11ο όμιλο των μπαράζ, έχει μετά από δύο αγωνιστικές η Θύελλα Ραφήνας.
 
Βαθμολογία
( Επί 2 αγώνων)
1. Θύελλα Ραφήνας         5-1   6
2. ΠΑΟ Λουτράκι           4-5   3
3. Άτταλος Ν. Περάμου  3-5   3
4. Φοίβος Κρεμαστής     2-4   0


 

Ο Αστέρας Τρίπολης… έμεινε στον τελικό του Κυπέλλου και ο ΠΑΣ έκανε "σεφτέ" στα πλέι οφ.


Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τόμας Ντε Βινσέντι, επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας πως δεν άλλαξε τίποτα στην ομάδα της Ηπείρου, παρά την αγωνιστική απραξία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ,  με τρεις πόντους, έναν περισσότερο από την Πελοποννησιακή ομάδα.
Αγνώριστοι και… ασύνδετοι οι Αρκάδες, έμειναν στον τελικό Κυπέλλου  Ελλάδος  του περασμένου Σαββάτου.
Ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο… υπνωτισμένος. Οι παίκτες του ΠΑΣ πίεσαν ψηλά και με την τρίτη τους προσπάθεια άνοιξαν το σκορ με τον Τσουκαλά, στο 8’ για να ισοφαρίσει με ένα καταπληκτικό γκολ ο Σανκαρέ στο 14’για τον Αστέρα.
Ο Ίλιτς, το «χρυσό» γκολ που χάρισε το τρίποντο στους Γιαννιώτες στο 67’.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος (80’ Οικονόμου), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84’ Ντάσιος), Γεωργίου (71’ Βίλα), Ίλιτς.
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (71’ Μπακασέτας), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (46’ Ουρτάδο), Ράγιος, Καλαντζής (46’ Λέντσε).

Τριάρα στην Επανομή ο Ηρακλής, «αγγίζει» κορυφή


Άνετα ο Ηρακλής, 3-1 την Επανωμή Ο Ηρακλής έχει πάρει φόρα και δεν σταματά. Kαθάρισε εύκολα εκτός έδρας την ουραγό Αναγέννηση Επανομής με 3-1, πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, που φιλοξενεί αργότερα στο ντέρμπι της 39ης αγωνιστικής τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τα κύριο χαρακτηριστικό της 39ης αγωνιστικής είναι ότι όλες οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, είτε απευθείας μέσα από τις τρεις πρώτες θέσεις, είτε τη μία από τα πλέι οφ ανόδου, εύκολα ή δύσκολα κέρδισαν. Παράλληλα, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του φετινού μαραθώνιου της Football League, ουσιαστικά κλείδωσαν οι θέσεις στην πρώτη επτάδα.  
Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Football League διατηρήθηκε ο Ηρακλής τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και πλέον μπορεί να θεωρείται από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Superleague.
.Ο Σιατραβάνης στο 23’ άνοιξε το σκορ για τον «γηραιό», με τον Νατσούρα δέκα λεπτά αργότερα να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να καθαρίζει για την ομάδα του.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι στο 68΄ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σιατραβάνη έκαναν το 3-0 για να έρθει ο Παπατζίκος στο 82’ να μειώσει για την ομάδα του.

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΩΜΗΣ: Μαλαμής, Νταντάμης, Τζόσουα Σίλβα (62΄ Δραγανίδης), Καρτάλ, Μωυσίδης (69΄ Κουκουλέκης) , Σαμουηλίδης, Παπατζίκος, Μπαλασάς, Τζανδάρης, Αναστασίου, Κουλίδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Βαγγελόπουλος, Νατσούρας, Τσερκέζος, Λόπεθ, Παληγεώργος Γ. (26΄ Ντατίδης), Τάι, Σουλίδης (77΄ Στεφανίδης), Γεωργίου (46΄ Ισαάκ), Σιατραβάνης, Κιρόφσκι.

Στην 3η θέση της Football League διατηρήθηκε ο Εργοτέλης ο οποίος επικράτησε με δύσκολο τρόπο 1-0 του Εθνικού Γαζώρου. Το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού σημειώθηκε από τον Μπουχαλάκη στο 18’ της αναμέτρησης που ήταν αρκετό για να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του, που παραμένει στις θέσεις της απευθείας ανόδου.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις, Μπουχαλάκης, Ζάχορα (70' Δωματάς), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (85' Ουέλινγκτον), Γκαντιάγκα, Χρυσοφάκης (63' Χαντί)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Παπαθανασίου, Παπάζογλου (77' Νύρλος), Μερεσιώτης, Κουκόλης, Κατσαβάκης (68' λ.τρ.Καπίας), Ρεμά, Μαχαιρούδης, Διαμαντίδης, Κωνσταντινίδης, Αγγελάκας (66' Γαϊδαρτζής), Χαριτίδης

Στον έναν βαθμό μακριά από την πρώτη τριάδα έμεινε η Καλλονή η οποία μπορεί να είχε δύσκολο έργο επί του Πανσερραϊκού εκτός έδρας ωστόσο πήρε μία μεγάλη νίκη επικρατώντας 3-1 και παραμένοντας ζωντανή στη «μάχη» τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Λέσβου ήταν ο Κάντζι ο οποίος στο πρώτο μέρος με δύο προσωπικά γκολ ουσιαστικά, έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του. Στο 15’ ανοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους για να κάνει το 2-0 στο 44’.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 50’ με τέρμα του Κόντου, ωστόσο στο 75’ ήρθε ο Γάλας να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να διώξει το άγχος από την ομάδα του.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Λουκινί, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Παντελιάδης, Παρασκευαϊδης (72’ Σιάκκας), Σίμιτς, Τοντόροφ, Κόντος, Στεφανίδης
ΑΕΛΚ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Κώτσιος, λαμπρόπουλος, Χωριανόπουλος, Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (59’ Γάλας), Μανούσος (53’ Κριπιντήρης), Ντιμπαλά, Κάντζι (80’ Βλαστέλλης).
 Ο Παναιτωλικός κέρδισε στην Εύβοια τον Ηρακλή Ψαχνών 1-0 και η Νίκη Βόλου καθάρισε εύκολα τον Θρασύβουλο 2-0. Οι τρεις αυτές ομάδες βρίσκονται στους 66β. κι απέχουν έναν βαθμό από τον τρίτο Εργοτέλη και δύο από τον δεύτερο Ηρακλή.
Από επεισόδια στιγματίστηκε η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Βύζαντα Μεγάρων στο «AEL FC Arena» .
Συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό, ο Δημόπουλος των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα από αμυντικό των φιλοξενούμενων, με τον διαιτητή Σελεμίδη να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον άσο της Λάρισας για «θέατρο». Αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Δημόπουλο, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Άμεσα, περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΛ «βούτηξαν» στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και έφτασαν απειλητικά μπροστά από τον πάγκο της ομάδας, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Έπειτα από περίπου 15 λεπτά έντασης, η κατάσταση ηρέμησε, οι παίκτες και ο διαιτητής επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίστηκε κανονικά η αναμέτρηση…που έληξε με νίκη 1 - 0 των γηπεδούχων.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Αναγέννηση Επανομής-Ηρακλής 1-3
Εργοτέλης-Εθνικός Γαζώρου 1-0
Δόξα Δράμας-Φωκικός 1-1
Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος 2-0
Λάρισα-Βύζας Μεγάρων 1-0
Καλλιθέα-Καβάλα 2-2
Πανσερραϊκός-Καλλονή 1-3
Ηρακλής Ψαχνών-Παναιτωλικός 0-1
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1
Απόλλων-Ολυμπιακός Βόλου 19:00 (ΟΤΕ3)
Ρεπό η Παναχαϊκή

Παράταση φορολογικών δηλώσεων έως 28 Ιουνίου

pic-0-big
Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη (ΠΟΛ.1099/2013), που ανακοινώθηκε σήμερα, μέχρι και την 28η Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων έτους 2013, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του νομικού προσώπου.

XΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Ο Σταύρος Ξαρχάκος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου

Stavros-Xarxakos
Ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και πρώην ευρωβουλευτής Σταύρος Ξαρχάκος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, στην προσπάθεια του υπουργείου Πολιτισμού να αναβαθμίσει τη διοικητική εκπροσώπηση των εποπτευόμενων φορέων του, και να συνδράμει έτσι με τη σειρά του στην προσπάθεια καλύτερης ανάδειξης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, πέρα από τη σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή του, έχει και πολιτική παρουσία, καθώς διετέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, την εποχή της ηγεσίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια ήταν εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη γαλάζια παράταξη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ «ΚΙΑΤΟ – ΣΟΥΛΙ –ΚΑΡΤΕΡΙ»


Την περιοχή της Στυμφαλίας, του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες,  συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο, προέδρους κι εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων της περιοχής.

Σκοπό της επίσκεψης αποτέλεσε η επιθεώρηση του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κιάτο – Σούλι – Καρτέρι», προϋπολογισμού 3.000.000 € που πρόσφατα ξεκίνησε. Έργο αιχμής στον τομέα των συντηρήσεων των Επαρχιακών Οδών του Νομού, το κατέστησαν αναγκαίο τα χρονίζοντα προβλήματα και οι κακοτεχνίες που παρουσίαζε. Πρόκειται για κατασκευή έργου υψηλού προϋπολογισμού που ως στόχο έχει την αναβάθμιση της προσπελασιμότητας στην Επαρχιακή Οδό.  Προωθείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους θεσμικούς παράγοντες και τους κατοίκους της περιοχής, αφού αποτελούσε αίτημα χρόνων. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται να οδηγήσει στην αποκατάσταση του κεντρικού επαρχιακού οδικού δικτύου, σε αυτόν τον σημαντικό για τις τουριστικές διαδρομές και τις εμπορικές μεταφορές οδικό άξονα της ορεινής Κορινθίας.

Στη συνάντησή του με τους θεσμικούς φορείς, ο κ. Δέδες, είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για το συνολικό πλαίσιο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την περιοχή με σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Έτσι, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, η μελέτη για τα αρδευτικά του Κεφαλαρίου, που οδηγεί σε ένα κρίσιμο για την περιοχή έργο που προωθεί μια διαφορετική διάσταση στον τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της πρωτογενούς παραγωγής γενικότερα, σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Δήμου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η ωρίμανση της μελέτης για τα αρδευτικά Στυμφαλίας, έργο που αναμένεται να υποβοηθήσει  την αναβάθμιση της παραγωγής  στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Παράλληλα, έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, συμπληρωματικά αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στο Μικρό και Μεγάλο Βάλτο.
Πριν την αναχώρησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε τα αιτήματα των προέδρων κι εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για οδικές και συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, αλλά και μικρότερα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που μπορούν να δώσουν άμεσες απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες εντός των ορίων του Δήμου.
DSC_0540..JPG            Σε δηλώσεις του ο κ. Σταματόπουλος, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και τη συνεργασία του με τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε τα αιτήματα του Δήμου και των πολιτών του και ανέφερε πως κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε ορισμένα έργα να υλοποιηθούν μέσω συνέργειας Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Από την πλευρά του ο κ. Δέδες δήλωσε πως προσωπική του πεποίθηση και κατεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας σε ότι αφορά τον προγραμματισμό έργων, παραμένει η συνεργασία με τους Δήμους και τους εκπροσώπους των Αυτοδιοικητικών θεσμών που αφουγκράζονται καθημερινά τις ανάγκες του τόπου τους, με σκοπό τις βέλτιστες λύσεις και τα πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη για το Νομό.

 

Στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Νιάρος του Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Νιάρρος!
Στον Ολυμπιακό μετακινήται ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, Βασίλης Νιάρρος, όπως αποκάλυψε χθές η  εφημερίδα Κορινθία Sports.
Ο νεαρός, ποδοσφαιριστής ο οποίος κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με την ομάδα Νότου, συμφώνησε σε όλα με τους Πειραιώτες και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα τελειώσει και τυπικά η μετακίνησή του στην ομάδα U17 των "ερυθρολεύκων".
"Έχει γίνει προφορική συμφωνία τόσο της ομάδας μου όσο και των γονιών μου και η μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Πιστεύω πως το όνειρο κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή είναι να πάει σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Είμαι πολύ χαρούμενος και θα δουλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για τη βελτίωση και την εξέλιξη μου", τόνισε στην KS ο Νιάρρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Νότου:
"Η κατάκτηση του τίτλου ήταν το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον πρώτο αγώνα ως Μικτή Κορινθίας. Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση για μένα και τους συμπαίκτες μου για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και την τιμή που είχαμε να αγωνιστούμε στο Καραϊσκάκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την οργάνωση αυτού του πρωταθλήματος.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, που μου χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες και ιδιαίτερα τον προπονητή μου, κ. Καρυώτη, ο οποίος μας οδήγησε στην πρώτη θέση στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και στην κατάκτηση του Πανελλήνιου τίτλου".

Συμμετοχή του EUROPE DIRECT Ναυπλίου στην έκθεση ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Πελοποννήσου EUROPE DIRECT συμμετέχει στη10η Περιφερειακή Έκθεση τοπικής παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας, εξοπλισμού επιχειρήσεων & κατοικίας ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2013.
Την Έκθεση διοργανώνει το Επιμελητήριο Αργολίδας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, στην παραλιακή οδό Ν. Κίου–Ναυπλίου, από την Τετάρτη15 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.
Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν υλικό και πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο στο χώρο του EUROPE DIRECT στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου.
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
' 2752 362141 7 27520 25048 : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

"Αργαμιση και κατι" ο Γιάννης Σιδηράς και η παρέα του σας περιμένουν...στο jazz art στην πλατεια Μερκουρη,στα ανω Πετραλωνα......

Μικρα και μεγαλα παιδια,την Τεταρτη θα μας βρειτε παρεα με τον Νικο Τουλιατο και τη Φενια Χρηστου στο jazz art στην πλατεια Μερκουρη,στα ανω Πετραλωνα......
"Αργαμιση και κατι" σας περιμενουμε.Το προγραμμα δεν τελειωσε τωρα αρχιζει !!!!!!Μικρα και μεγαλα παιδια,την Τεταρτη θα μας βρειτε παρεα με τον Νικο Τουλιατο και τη Φενια Χρηστου στο jazz art στην πλατεια Μερκουρη,στα ανω Πετραλωνα......
"Αργαμιση και κατι" σας περιμενουμε.Το προγραμμα δεν τελειωσε τωρα αρχιζει !!!!!!