Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες - Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Σάββατο

 alusides 

 Υποχρεωτικές για τα οχήματα καθίστανται οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις αποφάσεις μετά τη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα φέρει πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα. 

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανάφερε ότι πρέπει να βρίσκονται σε

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πέφτει μέχρι και 10°C η θερμοκρασία με χιονοπτώσεις και ανέμους

xionoptwsi-mak 

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Μπάραμπαρα» καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (04-05/02) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας.

Πού οφείλεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Συντάξεις: Κατατίθεται η τροπολογία για τις εκκρεμείς επικουρικές - Αυτόματη προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης

 syntakseis_atm_arthro 

Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατίθεται σήμερα στο νομοσχέδιο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» εξειδικεύονται οι δυο νέες παρεμβάσεις για τις επικουρικές συντάξεις:

Πρώτον, η χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις λόγω γήρατος, αναπηρίας

Καρκίνος των ωοθηκών. Προκαλεί πόνο και πρήξιμο χαμηλά στην κοιλιά, φούσκωμα, κόπωση, αύξηση βάρους


του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D., medlabnews.gr

Οι ωοθήκες είναι μέρος του γυναικείου συστήματος αναπαραγωγής. Υπάρχει μια ωοθήκη σε κάθε πλευρά της μήτρας. Βρίσκονται χαμηλά μέσα στην κοιλιά, αριστερά και δεξιά της μήτρας. Παράγουν τις γυναικείες ορμόνες, και απελευθερώνουν τα ωάρια.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας κακοήθης όγκος στη μία ή και στις δύο ωοθήκες. Υπάρχουν δύο τύποι, ο επιθηλιακός καρκίνος των ωοθηκών, που είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου των ωοθηκών, και ο μη επιθηλιακός καρκίνος.

Η αιτία εμφάνισης καρκίνου στις ωοθήκες είναι άγνωστη. Ωστόσο, οι ακόλουθοι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες μιας γυναίκας να αναπτύξει καρκίνο στις ωοθήκες: ηλικία, ιστορικό γέννησης παιδιών, ορμονικοί παράγοντες. Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ του καρκίνου των ωοθηκών και της πλούσιας σε λίπη διατροφής, της χρήσης ταλκ γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, ή του ιού της παρωτίτιδας (μαγουλάδες). ..................

read more

Επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

https://pbs.twimg.com/media/FL4qX5qXsAw3kkw?format=jpg&name=900x900

Η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ – Νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ελλάδα και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet) με ώρα έναρξης 18:00.

Θα μιλήσουν κατά σειρά ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κ. Joëlle Garriaud-Maylam και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής web1, καθώς και από το web3 με διερμηνεία στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Η είσοδος των δημοσιογράφων στην αίθουσα της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

Οι διαπιστευμένοι φωτογράφοι μπορούν να παρευρίσκονται στο χώρο υποδοχής και στην αίθουσα.


ΔΕΡΒΕΝΙ: Η Υπογειοποίηση του εναερίου δικτύου ρεύματος στην κεντρική οδό της πόλης ξεκίνησε.

 https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/329028787_588543709847204_7781843869135462453_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=tIpYFgsdk5sAX93ygSX&_nc_oc=AQn7ZlbLkGQIXLN2UYa3XTyp5TBsqhJVFB-tDIwKq0AbxFt7N8dBbAHlXSdJpR21XvvOiEZAuBTd3_52_Tc65PgY&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfDUnhiLrleIbYu6EfuP-o7AQiY-OEmY01EbwAl-S0SQCQ&oe=63E2E96C  

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Δερβένι , επί της κεντρικής οδού της πόλης οι εργασίες από την ΔΕΔΔΗΕ, της υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου ρεύματος προϋπολογισμού132.852,67 € συν ΦΠΑ . 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής που επισκέφθηκε σήμερα το Δερβένι αναφέρθηκε μέσω της ιστοσελίδας στο ιστορικό του έργου όπου έγραψε:

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑ ΡΟΖΕΝΑ

https://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=2358&id=45237&format=raw 

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Μέγα Εσπερινό, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023. Το παρόν εκτός του πλήθους των Ενοριτών έδωσαν οι Υφυπουργοί κ. Χρίστος Δήμας και κ. Νικόλαος Ταγαράς, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία - Ελένη Σούκουλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Νικόλαος Λάσκος, oi Αντιδήμαρχοι Σπύρος Αποστολόπουλος , Τάσος Λόντος , Ανδρέας Καραβάς, Γιάννης Σκέρος , Ελίνα Μενούνου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι πρώην και υποψήφιοι.

https://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=2358&id=45242&format=rawhttps://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=2358&id=45239&format=raw

Πέθανε ο Καλαβρυτινός ηθοποιός Γιάννης Σταματίου

 Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σταματίου 

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σταματίου σε ηλικία 62 ετών, με τη σύντροφό του Ελένη Παπαχριστοπούλου να μοιράζεται τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατό του μέσω social media.

Ο θάνατος του ηθοποιού Γιάννη Σταματίου βύθισε σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, με τη σύντροφό του να στέλνει ένα συγκινητικό μήνυμα για την απώλειά του. Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. 

«Ο Γιάννης Σταματίου, ο σύντροφος της ζωής μου, ο άνθρωπος που μου ενέπνευσε τον έρωτα, το πάθος για τη ζωή και το θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου κατέληξε χθες 31/01/2023 σε ηλικία 62 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη γενέτειρα πόλη του τα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12.30 στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Γιάννης θα υπάρχει πάντα στο παρόν, γιατί η παθιασμένη λαχτάρα του να αναζητά την αλήθεια και την ποιότητα στις σχέσεις του με το θέατρο και με τους φίλους του στη ζωή, τον κάνει να παραμένει μοναδικός για μένα και ίσως και για τις φίλες και τους φίλους του».

Β΄ κατηγορία Κορινθίας (14η αγωνιστική): Ολυμπιακός Λουτράκιου εναντίον Αστέρα Δερβενίου. Μάχες σε Λυκοποριά, Ασπρόκαμπο , Αρχαία Κόρινθο, Ζευγολατιό.

https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/pelderva.jpg

Με τα παιγνίδια της 14ης ( προτελευταίας Α΄ γύρου) αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται , αύριο Σάββατο 4/2/2023 στις 3:00 το απόγευμα,  το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Κορινθίας.

 Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και από τώρα πρωταθλητής Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας , στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" στα Ίσθμια, τον Ολυμπιακό Λουτρακίου,ενώ την ίδια στιγμή στη Λυκοποριά η τοπική ομάδα σε ενδιαφέροντα αγώνα μάχεται με τον ΠΑΣ Κλένια. 

Δύσκολες εξόδους πραγματοποιούν σε Αρχαία Κόρινθο και  Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού και ο Παννεμεατικός , κόντρα σε Κόρινθος 2006 και ΑΟ Ζευγολατιού, αντίστοιχα. 

Στα Εξαμίλια η  Δάφνη υποδέχεται τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, ενώ η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου αγωνίζεται με τον Αστέρα Κορίνθου.

Στο γήπεδο της Κλένιας ο ΑΟ  Μαψού αντιμετωπίζει τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ τέλος στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα σε ενδιαφεροντα αγώνα μάχεται απέναντι στον Εθνικό Ξυλοκέριζας.

14η Αγωνιστική

Σε 2 δόσεις η Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

 

 Σε δύο δόσεις θα διεξαχθεί η Δ΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας .

Την Τετάρτη 8-2-23 στις 14:45 θα γίνουν οι τρεις πρώτοι νοκάουτ αγώνες, όπου θα αναμετρηθούν : 

Στο Δερβένι ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων, στο ΔΑΚ Κορίνθου ο ΠΑΣ Κόρινθος μάχεται με τον ΑΟ Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Άσσου. 

Η Δ' φάση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15-2-23 στις 14:45 στο Λέχαιο με τον αγώνα του Κύψελου Κορίνθου με τον Ηρακλή Λεχαίου.