Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Τέλος στα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες. Η κοσμογονία άρχισε! Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε 20 εκατομμύρια τουρίστες

sam
Στην 22η ανοικτή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «Τα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες τελείωσαν, προχωράμε οριστικά στην Ελλαδα της ανάπτυξης».
Ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του Τουρισμού και σημείωσε: «Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ το 2014 θα σπάσουμε αυτό το ρεκόρ, η κοσμογονία έχει αρχίσει».
Απευθυνόμενος στους ανθρώπους του τουρισμού είπε: «Ετοιμαστειτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες».
Ακόμη, ευχαρίστησε και απέδωσε τα εύσημα στην υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για την οποία σημείωσε πως υλοποιεί με επιτυχία την κυβερνητική πολιτική στον τουρισμό.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πέντε βασικές προυποθέσεις για την απρόσκοπτη περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και άφησε αιχμές και εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης χωρίς να τον κατονομάσει:

Ο Γιώργος δηλώνει… ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται στα ΜΜΕ και τους “Ηρακλείς του Κινήματος”!

pasok
Μετά την εμφάνισή του στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέρχεται στο προσκήνιο με μακροσκελή δήλωσή του, στην οποία δηλώνει πως “ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ”.
Ο πρώην Πρωθυπουργός παίρνει θέση για όσους τον κατηγορούν ότι κάνει “πόλεμο” στο ΠΑΣΟΚ και επιρρίπτει ευθύνες σε ΜΜΕ, αλλά και σε διάφορους σχολιαστές, τους οποίους χαρακτηρίζει “Ηρακλείς του Κινήματος”.
Αναλυτικά η δήλωση

Στο τελευταίο στάδιο οι εργασίες αποκατάστασης και ανάπλασης στον χώρο της Βασιλικής στο Κράνειο Αρχαίας ΚορίνθουΕμφάνιση Φωτ.1.jpg

Του Απόστολου Παπαφωτίου

Βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο οι εργασίες αποκατάστασης και ανάπλασης στον χώρο της βασιλικής στο Κράνειο Αρχαίας Κορίνθου. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με τον τίτλο “ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Α) ΜΑΡΤΥΡΑ ΛΕΩΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ, Β) ΚΡΑΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΚΡΑΝΕΙΟ» ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ” (προϋπολογισμός ένταξης 550.000,00 €).
Η ένταξη των δύο μεγάλων βασιλικών, του Αγίου Λεωνίδη στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου και της Βασιλικής στο Κράνειο Αρχαίας Κορίνθου, στο ΕΣΠΑ είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Τα έργα αφορούν στη συντήρηση, τοπικές επεμβάσεις και αποκαταστάσεις και ανάπλαση του εξωτερικού χώρου και έχουν προϋπολογισμό 550.000 €.

Πρόγραμμα Ομιλιών από 2 Μαίου εώς 4 Μαίου της Υποψηφίας Αντιπεριφερειάρχου Κορινθίαςκας Σούκουλη Μαριλένας

         ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ                       ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ
                 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ                                   ΥΠΟΨΗΦΙΑ
               ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ
             ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                            ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                        
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑIΟΥ
17.30 Μαψός        Καφενείο Οικονόμου
18.15 Κουταλάς    Κυλικείο δίπλα στη εκκλησία
18.30 Σπαθοβούνι Καφετέρια Αργυρόπουλου Σπύρου
19.00 Αγιονόρι      Ταβέρνα Βασίλας
19.30 Στεφάνι      Καφενείο Ριζόγιαννης (Παρασκευάς)
20.00 Κλένια              Καφενείο Γκίκα
20.30 Αγιος Βασίλειος  Καφενείο Ξύδης
21.15 Χιλιομόδι          Καφενείο Ροτζιώκος (Ρόκος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑIΟΥ
9.00 Κόρινθος    Λαϊκή Κορίνθου
11.00 Αγ.Θεόδωροι   Λαϊκή Αγ. Θεοδώρων
12.00 Αγ.Θεόδωροι    Ομιλία - Αίθουσα ΚΑΠΗ
17.30 Βελίνα
17.45 Κλημέντι
18.00 Καίσαρι
18.30 Κεφαλάρι         Ομιλία - Πλατεία
18.45 Ασπρόκαμπος    Καφενείο Παπαδόπουλος
19.00 Ψάρι
19.15 Κυλλήνη
 19.30 Καλιάνοι        Ομίλια-Ταβέρνα Πατρικό
20.00 Στυμφαλία
20.15 Δροσοπηγή        Καφενείο Φρόσως
20.30 Καρτέρι 2
1.00 Λαύκα             Ομιλία - Πλατεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑIΟΥ
0.30 Καστανιά Καφενείο Δεδάκης
10.45 Μάτι Γκορίτσας
11.00 Μοσιά Καφενείο Παπαγεωργίου
11.15 Μεσινό Ομιλία - Πλατεία
11.30 Πανόραμα Ταβέρνα Λουίζα
 11.45 Αρχ. Φενεός (Καλύβια) Πλατεία
 12.00 Φενεός (Συβίστα) Ταβέρνα Στίκα
 12.30 Γκούρα Ομιλία - Καφενείο Ρέλιας
13.30 Στενό Πλατεία
17.00 Καρυά Ταβέρνα Γόγολα
17.30 Μ.Σ. Τρικάλων Ομιλία - Καφενείο Τζίνη
18.00 Α.Σ. Τρικάλων Καφενείο Πολίτης Απόστολος
18.15 Κ.Σ. Τρικάλων Καφετέρια Εν Λευκώ
18.30 Ρέθι
18.45 Δένδρο
19.00 Ζανθοχώρι
19.15 Πελλήνη Παπαδημητρόπουλος
19.30 Ρίζα Ομιλία - Γιάννος Νίκος

Συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Εμφάνιση EVW6_ARXIEPISKOPOS_MPAKOGIANNHS.jpg
Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, έγινε σήμερα το πρωί ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζητήθηκαν ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα, από την οποία κατάγεται και ο Μακαριώτατος, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης στενής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Περιφέρειας, ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Βρέθηκε στο Λιμάνι Κυπαρισσίας το πτώμα του 28χρονου από τη Ζαχάρω


 Στα 5 μέτρα μακριά από την προβλήτα  και σε βάθος τεσσάρων μέτρων στον πυθμένα εντοπίστηκε από άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) το άψυχο σώμα του 28χρονου Γιάννη Κριτσέλη από τη Ζαχάρω στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.
 Ήδη έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και των δύο νεαρών που έχασαν άδικα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τις ζωές τους.
Η κηδεία του Γιάννη Κριτσέλη θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης από τον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στο Νεοχώρι Ζαχάρως.

patrisnews.gr

Βενιζέλος: Αποκατάσταση αδικιών και θυσιών


Evangelos-Venizelos-PASOK
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε το παρακάτω μήνυμα για τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς:
“Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια νέα αφετηρία για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Βγαίνοντας η χώρα μας από την κρίση και τα μνημόνια, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, τούς δίνεται η δυνατότητα και το δικαίωμα, όχι μόνο να αγωνίζονται, αλλά να ελπίζουν και να προσδοκούν αλλαγή των συνθηκών.
Γιατί η στροφή που κάνει η χώρα μας πατώντας σε στέρεο έδαφος και η αξιοποίηση των νέων αναπτυξιακών προοπτικών της  είναι η ισχυρή  βάση για τη διασφάλιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την αποκατάσταση της συλλογικής αυτονομίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και των θυσιών”.

ysterografa.gr

Η Αθήνα που υπάρχει μόνο... στο μυαλό του Καμίνη


Giorgos-Kaminis
Twitter@EmOikonomidis
Ο Γιώργος Καμίνης είναι, μαζί με τον Γιάννη Σγουρό, οι τελευταίοι εκπρόσωποι του διαχρονικού συστήματος ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
“Σκληρή” επιλογή του στενού επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2010 για την Αθήνα, αλλά και μια δεκαετία περίπου νωρίτερα του… βαθέως ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Γιώργος Καμίνης επιχειρεί σήμερα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Γιάννη Σγουρό, να πείσει ότι είναι ανεξάρτητος. Πέρα και πάνω από κόμματα.
Φυσικά, η πολιτική και ιδεολογική… αμνησία έχει και τα όριά της. Όπως υπάρχουν όρια και στη δημόσια ρητορική με την οποία ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων προσπαθεί να πείσει ότι αξίζει ακόμη μια ευκαιρία.
Η εμφάνισή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, σήμερα το πρωί, ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι η θητεία του… πέρασε και δεν ακούμπησε από την πιο “ομιλούσα” πρωτεύουσα της Ενωμένης Ευρώπης, με ιστορική διαδρομή που απαιτεί πολύ περισσότερα από όσα έδωσε ο ίδιος αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Η εποχή των… λογιστών, την οποία ο Γιώργος Καμίνης προσπαθεί να ξορκίσει, συνετέλεσε καθοριστικά στη “χαμηλή πτήση” μιας Ελλάδας σε βαθιά, σύνθερη και πολυεπίπεδη κρίση.
Μια κρίση από την οποία δεν θα βγει η Ελλάδα, όσο οι πρωταγωνιστές του εθνικού αφηγήματος έχει τα χαρακτηριστικά, τη νοοτροπία και την κουλτούρα χαμηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, που συνοδεύουν την περπατησιά του Γιώργου Καμίνη στον δημόσιο βίο.
Η Αθήνα την οποία περιγράφει στις ομιλίες του, υπάρχει μόνο… στο δικό του μυαλό. Ένας απλός περίπατος στους δρόμους της, αρκεί για να θυμηθεί κανείς ότι η εικονική πραγματικότητα δεν τελείωσε με το πολιτικό ξεχαρβάλωμα του ΠΑΣΟΚ.
Όσοι… απέμειναν από το ΠΑΣΟΚ που τροποποίησε βιαίως το εθνικό dna στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, εξακολουθούν να ζουν τον μύθο τους. Εννοείται εις βάρος της χώρας και του μέλλοντός μας…

ysterografa.gr

Κόβεται η χρηματοδότηση για 500 ΝΠΙΔ που δεν έχουν απογραφεί – στον αέρα οι εργαζόμενοι


Κλείνει από αύριο η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης για περίπου 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν απογραφεί, ενώ άμεσες θα είναι και οι συνέπειες για τους εργαζομένους σε αυτά καθώς πλέον οι μισθοί τους θα βρίσκονται «στον αέρα».
Μοιάζει απίστευτο κι όμως, εν έτει 2014 και μετά τέσσερα έτη Μνημονίου, η ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μη γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των επιχειρήσεων – οργανισμών που έχει συστήσει, αλλά και το πλήθος των απασχολουμένων σε αυτά.
Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκουν να βάλουν τέλος σε αυτή την κατάσταση. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ΝΠΙΔ και η πληρωμή των εργαζομένων σε αυτά να γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Για όσα ΝΠΙΔ δεν απογραφούν, προβλέπεται αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. τους.

ΥΠΔΜ: Παράταση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων σε Δημόσιο και ΟΤΑ (εγκύκλιος)

Παράταση δόθηκε και επισήμως πλέον για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και εν όψει των εκλογών, μετατοπίζεται χρονικά στις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και στην 1η Σεπτεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες.
 Πιο αναλυτικά, με εγκύκλιο που εξέδωσε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ορίζεται ότι οι σχετικές προθεσμίες για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης έτους 2013 διαμορφώνονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ως τις 19 Μαΐου 2014 πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή αυτό αφορά την προθεσμία που έχουν οι υπηρεσίες για να υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με 7 ως 8 ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με 1 ως 6 ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).
  • ως τις 18 Ιουλίου 2014 πρέπει να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
ΟΤΑ
Κατ” εξαίρεση για τους ΟΤΑ Α” και Β” βαθμού και «λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών» οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
  • η σχετική Απόφαση επιμερισμού των ποσοστών πρέπει να έχει εκδοθεί ως τις 30 Ιουνίου 2014 και
  • οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί ως την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η παράταση των προθεσμιών δίνεται, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης ενδεχόμενων ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, την επικείμενη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών.
Μετά το πέρας των ως νέων προθεσμιών, τα υπουργεία καλούνται να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.
Ειδικά τη συγκέντρωση στοιχείων για τους δήμους και τις περιφέρειες αναλαμβάνει η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών και για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η Διεύθυνση Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εδώ.
 
aftodioikisi.gr

Ο Στ. Θεοδωράκης… κήρυξε πόλεμο στον Τσίπρα


Stavros-Theodorakis
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να βάλει απέναντί του ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στην τηλεόραση του Star και την Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι στρατηγική στόχευση του Ποταμιού είναι να “τσαλακώσει” την απήχηση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε δυναμικά κοινωνικά στρώματα, ιδιαίτερα στους νέους.
Μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, κρίνοντας από τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε και πάλι στην ανάγκη μείωσης της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να αλλάξει την Ελλάδα, εφόσον η κοινωνία τον εμπιστευτεί με την ψήφο της.
ysterografa.gr

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Ξεκίνησε τις περιοδείες της η Μαριλένα Σουκουληhttp://www.pelopsnews.gr/content/news/news-1912042014222513.jpg 
Με τους καλυτέρους οιωνούς και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ξεκίνησαν οι προεκλογικές περιοδείες της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" στο νομό. Η κυρία Σούκουλη, χτες, πρώτη μέρα της περιοδείας της, επισκέφτηκε μαζί με περιφερειακούς συμβούλους τις περιοχές της ανατολικής Κορινθίας και του παραλιακού Σαρωνικού.
Η κυρία Σούκουλη έγινε αποδέκτης της αγωνίας των περισσότερων κατοίκων για το πρόβλημα της ανεργίας και της εγκατάλειψης των χωριών. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τις είπαν οι κάτοικοι στο Κατακάλι και στο Γαλατάκι, ότι πολλά νέα παιδιά τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τους, με προορισμό το εξωτερικό και όχι τα κοντινά αστικά κέντρα, όπως ήταν το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια.
Η Μαριλένα Σούκουλη απάντησε στους κατοίκους ότι αυτό αποτελεί γενικότερο πρόβλημα όλης της ελληνικής κοινωνίας, ως απότοκο της κρίσης. Και η μόνη αντίδραση στην κατεύθυνση αυτή είναι η ανάπτυξη θεματικών δομών, που θα κρατήσουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δομής ανέφερε τον τουρισμό, ο οποίος μπορεί να μετεξελιχτεί στο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.
Στην Κυρά Βρύση η κυρία Σούκουλη κατέθεσε την πρόταση για την αναβίωση και ανάδειξη των αρχαίων αγώνων της Ισθμίας.  Μάλιστα, η πρόταση "έδεσε" με την κατάθεση ανάλογης πρότασης, την ίδια μέρα, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Δέδε στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου που εξελίσσεται στο Λουτράκι.
Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί με την συνεργασία των πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Πεσκάρα ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής.
"Φανταστείτε, ένα μεγάλο φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων με αιχμή τους ισθμιακούς αγώνες όπου θα συμμετέχουν ακαδημαϊκά και άλλα ιδρύματα από διάφορες περιοχές του κόσμου", είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σούκουλη.
Στο ίδιο πλαίσιο η κυρία Σούκουλη ανέφερε ως επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστεί η χρηματοδότηση αρχαιολογικών ανασκαφών, η οποία ξεκίνησε επί της θητείας του Γιώργου Δέδε ως αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας ξεπερνώντας ήδη τα 370.000 ευρώ.
Για τη Διώρυγα η κυρία Σούκουλη έκανε αναφορά σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πελοποννήσου, που εύλογα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η Πύλη του Μοριά. Εκεί, μπορεί να δημιουργηθεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό και πολιτιστικό πάρκο, που να ενοποιήσει ουσιαστικά τους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Συμπλήρωσε ακόμη ότι από εκεί (λιμάνι Κεχρεών) ξεκίνησε ο Απόστολος Παύλος την πορεία για την διάδοση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και θύμισε πως "τα βήματα του Αποστόλου Παύλου πρέπει να σταματήσουμε να τα βλέπουμε ως μια ξεχωριστή διαδρομή αλλά να τα μετατρέψουμε σε μία ολόκληρη θεματική ενότητα, που να μπορεί να διασυνδεθεί και με τον θρησκευτικό τουρισμό".
Στις Κεχριές η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης θύμισε πως με ενέργειες του κ. Δέδε καθαρίστηκε το τελευταίο διάστημα δύο φορές το ρέμα και συμπλήρωσε πως έχει και η ίδια επίγνωση της ανάγκης αυτός ο καθαρισμός να συντελείται συχνότερα.
Σε ό,τι αφορά ζητήματα υποδομών σημείωσε πως υπάρχει πλέον ώριμη η μελέτη για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου, που αφορά τον δρόμο «Κεχριές - παράκαμψη Ξυλοκέριζας - παράκαμψη εξαμιλίων – Κόρινθος».
Τέλος στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, συνομίλησε με πολλούς πολίτες στα καταστήματα, στους οποίους ανέφερε την ανάγκη περισσότερων θεματικών δράσεων.

Hμερίδα για την «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ 2013-2015, ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ» πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Τρίπολη

Εμφάνιση P1020345.JPG
H ημερίδα με τίτλο «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ 2013-2015, ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ» πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με σκοπό την πληροφόρηση τόσο του ευρύτερου κοινού όσο και των επιστημονικών ομάδων καθώς και των υπηρεσιών, πάνω στην εφαρμογή του προγράμματος, με την ανταλλαγή τεκμηριωμένων επιστημονικών θέσεων και πρακτικών.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν οι φορείς που συνεργάζεται με αμοιβαία εμπιστοσύνη η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας: Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, η Αναπτυξιακή 'Πελοπόννησος Α.Ε.', η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι "Πράσινοι" στην Τρίπολη
Εμφάνιση mms_img-708096499.jpeg

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη συναντήθηκε ο Ευρωβουλευτής των Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος και οι συνυποψήφιοι του με το ευρωψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” : Όλγα Θεωοδρικάκου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ναταλία Μποφίλιου και Χριστίνα Καλάθα. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Λάμπρος Μπούκλης, επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά.
Ο κος Τατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή με στόχο την βιωσιμότητα και την αειφορία με αποκορύφωμα την μάχη απέναντι στην “μαφία των σκουπιδιών” με τις παράνομες μεταφορές, τις χωματερές και ταφές εντός και εκτός των ορίων της Περιφ. Πελοποννήσου σε δάση και δίπλα σε ποτάμια. Επικρότησε τις θέσεις των “ΠΡΑΣΙΝΩΝ” για αλληλεγγύη, δημιουργία και οικολογία και αναφέρθηκε στην ανάγκη της ανάπτυξης και καινοτομίας μέσα από θέσεις όπως αυτές που διαμορφώνουν οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει εκπροσώπηση του ευρωψηφοδελτίου τους και τα επόμενα χρόνια.
Ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε στον θεσμικό ρόλο της παρουσίας του ως Ευρωβουλευτής και σημείωσε την ανάγκη να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι στις Περιφέρειες. Συμφώνησε με τον κο Περιφερειάρχη για την ανάγκη υλοποίησης και περαιτέρω ανάπτυξης δράσεων σε θέματα: κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ανάπτυξης ορεινού τουρισμού, την δημιουργία φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ανάπτυξης βιολογικής κτηνοτροφίας, βιοκλιματικές και αντισεισμικές παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια, προστασία έναντι διαβρωσης ακτών, διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης – κομποστοποίησης αστικών στερεών αποβλήτων, κλπ. 
Ο Λάμπρος Μπούκλης δήλωσε “και απέναντι και δίπλα στις θέσεις του Περιφερειάρχη, όπου κρίναμε σωστό, δώσαμε μάχες για την αειφορία στην Πελοπόννησο. Δώσαμε μάχη από κοινού ενάντια στην “μαφία των σκουπιδιών¨ που έκανε κουμάντο για πολλά χρόνια στην Πελοπόννησο. Πρέπει όλοι μαζί: Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ και ΥΠΕΚΑ άμεσα να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης ενόψει θέρους και να συνεχίσουμε να παλεύουμε προς την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο αγώνας προς την νομιμότητα πρέπει να συνεχισθεί και να δικαιωθεί”. -