Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας έλαβε το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Nemea_2  

Αναγνώριση της σημασίας που έχει για την Ευρώπη η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας γίνεται το δεύτερο ελληνικό πολιτιστικό μνημείο, μετά την Ακρόπολη, που εγγράφεται στον κατάλογο του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελεί επίσημο θεσμό που λειτουργεί από το 2011 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει ως στόχο την προαγωγή της ιδέας μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας μεταξύ

Λαμπρή όπως Της αρμόζει, η γιορτή της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο

 

  

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης, εορτάστηκε στο Αίγιο μετά από διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πολιούχος της πόλης και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγία Τρυπητή.

Πλήθος πιστών έσπευσαν από το μεσημέρι της παραμονής, καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και ανήμερα της γιορτής να προσκυνήσουν τη Βασίλισσα των Ουρανών, να προσευχηθούν, να Την ευχαριστήσουν και να ζητήσουν τις πρεσβείες Της. Λαμπερή και αγαπημένη, σκορπίζοντάς ελπίδα και αγάπη, η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής ξεκίνησε τη διαδρομή της αμέσως μετά τη λήξη της Πολυαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας λειτουργίας, το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, με κατεύθυνση την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων μέσω των οδών Μητροπόλεως και Αράτου. Την συνόδευαν μαθητικά, προσκοπικά κι άλλα τμήματα, οι Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας, Δερβενίου και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Λογαριασμοί ρεύματος: Η ρήτρα αναπροσαρμογής και τα σενάρια που είναι στο τραπέζι

 Λογαριασμοί ρεύματος: Η ρήτρα αναπροσαρμογής και τα σενάρια που είναι στο τραπέζι 

Λογαριασμοί ρεύματος: Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα εθνικά μέτρα στήριξης, που θα αποτελέσουν το εθνικό ανάχωμα απέναντι στην εισαγόμενη ενεργειακή ακρίβεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσπτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η κυβέρνηση να εξειδικεύσει τα νέα μέτρα

Εξάψαλμος Μητσοτάκη σε υπουργούς: Αν δεν μπορείτε πείτε μου να σας απαλλάξω - Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

 Εξάψαλμος Μητσοτάκη σε υπουργούς: Αν δεν μπορείτε πείτε μου να σας απαλλάξω - Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μία έκπληξη για τους υπουργούς που ήταν δυσάρεστη. Συγκεκριμένα μετά την αρχική του τοποθέτηση απευθύνθηκε στους υπουργούς του  λέγοντας: 

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του

Σχολεία: Άλλαξαν τα πρωτόκολλα - Τέλος τα self test και οι δηλώσεις για τους μαθητές - Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

 Σχολεία: Άλλαξαν τα πρωτόκολλα - Τέλος τα self test και οι δηλώσεις για τους μαθητές - Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος 

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα σε ότι έχει να κάνει με την επιστροφή των μαθητών και των φοιτητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου Παιδείας: 

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

Γ' Εθνική: Οι όμιλοι και οι ομάδες των μπαράζ ανόδου ( Το προγραμμα του 6ου ομίλου)

Γ' Εθνική: Οι όμιλοι και οι ομάδες των μπαράζ ανόδου  

Οι 53 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ όλης της χώρας και τρεις δευτεραθλήτριες των Ιδρυτριών Ενώσεων (Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) θα διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την συμμετοχή του στο επόμενο (2022-23) πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το εισιτήριο για την άνοδο θα πάρουν συνολικά 24 ομάδες και συγκεκριμένα τρία σωματεία από κάθε όμιλο.

Αναλυτικά οι ομάδες:

Αύριο στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας ο Πελοπας Κιάτου κοντρα στον Πανκαμαρακό

  

Αύριο Σάββατο 30 Απριλίου στις 17:30,  στο ΔΑΚ Κορίνθου διεξάγεται ο τελικός Κυπέλλου Κορινθίας για την περίοδο 2021-22 ανάμεσα στον Πέλοπα Κιάτου και τον Πανκαμαριακό.

Οι δύο αυριανοί μονομάχοι , έφθασαν έως τον τελικό της διοργάνωσης καθώς απέκλεισαν:  

"Θύελλα" αντιδράσεων στο Πετρί για την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σε έφεση της ομάδας του σε βάρος του Ολυμπιακού Άσσου.

Α.Π.Σ Θύελλα Πετρίου - Home | Facebook

 Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην Θύελλα Πετρίου μετά την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σε έφεση της ομάδας του  σε βάρος του Ολυμπιακού Άσσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύελλα αναφέρει τα εξής:

«Φαίνεται πως ορισμένοι… ειδικοί, σοβαροί και αξιόπιστοι αποφάσισαν να αλλάξουν πολλά από όσα γνωρίζουμε γύρω από το ζήτημα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων της ΕΠΟ.

Πιο συγκεκριμένα:

 

 

Αύξηση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (+14) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 782 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τέσσερις περιοχές  (Κορινθία, Ηλεία Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (569) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (213).  

  Συγκεκριμένα:

Τετρακόσια ογδόντα τρεις(483) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 118 νέες μολύνσεις   παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 152 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 213 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (92) Αρκαδίας (59) και Λακωνίας (62).

Επίσης άλλα 299 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 181) και Ηλείας (118).   

Σήμερα 29 / 4 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 782 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 293.353 (153.361 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρσκευή 29 / 4 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (148),  Μεσσηνίας  (165),  Κορινθίας (135), Ηλείας (108), Αργολίδας (102), Αρκαδίας (48) και Λακωνίας (162)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας               100.294

Π.Ε. Μεσσηνίας          43.088

Π.Ε. Κορινθίας           42.331

Π.Ε. Ηλείας                33.353

Π.Ε. Αργολίδας          26.090

Π.Ε. Αρκαδίας            22.780

Π.Ε. Λακωνίας           20.380