Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αβραμόπουλος: Ναι στην Ευρώπη


http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2013/07/avramopoulos-dimitris.jpg
Εκκληση υπέρ του Ναί στην Ευρώπη έκανε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας
Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας
Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας
Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας
"Μπροστά στην πρόκληση μιας καθοριστικής για το μέλλον μας κάλπης, απευθύνομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου με το χέρι στην καρδιά και με επίγνωση της μεγάλης ευθύνης όλων μας" δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος. 
Οι περιστάσεις και οι στιγμές είναι κρίσιμες. Καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την προοπτική της χώρας μας μέσα σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα ανοίγει δρόμους ευημερίας και προόδου για τον λαό και το έθνος. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα στην Ευρώπη. Σε μία ενωμένη Ευρώπη, που δεν αποτελεί ένα απλό ιδεολόγημα αλλά μια ζώσα πραγματικότητα,  ένα μοναδικό  επίτευγμα λαών που επέλεξαν, παρά το βαρύ ιστορικό παρελθόν που τους χώριζε, να συνυπάρξουν δημιουργικά σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών, θεμελιωμένων στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία..."

Δείτε το έγγραφο που εστάλη στους υπαλλήλους Καταγγελία Λοβέρδου για προπαγάνδα του γ.γ. του υπουργείου Υγείας υπέρ του «όχι»


Καταγγελία Λοβέρδου για προπαγάνδα του γ.γ. του υπουργείου Υγείας υπέρ του «όχι»Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατήγγειλε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας για το non paper υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο διαβιβάστηκε σε όλες τις διευθύνσεις του υπουργείου.



Όπως χαρακτηριστικά απόκάλυψε ο ίδιος το βράδυ στην τηλεόραση του Kontra, το παρακάτω έγγραφο, εστάλη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, όπως φαίνεται στο έγγραφο, και επισυνάπτει, ένα non paper, διαβιβαστικό σε όλες τις διευθύνσεις του υπουργείου, υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα.

Πρυτάνεις: Δεν είναι δυνατόν να διανοηθούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα

Πρυτάνεις: Δεν είναι δυνατόν να διανοηθούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα 
«Δεν είναι δυνατό να διανοηθούμε την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό νόμισμα, που φέρει ελληνικό όνομα, χωρίς να μετέχει σε αυτό η χώρα μας», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους 13 πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων, προσθέτοντας πως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και των πανεπιστημίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Οι πρυτάνεις απευθύνουν έκκληση τόσο στην κυβέρνηση προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας κατά την ύστατη ώρα, όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό. Νωρίτερα, θέση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής είχαν λάβει κοινωνικοί φορείς. Ανάμεσά τους η ΠΟΣΔΕΠ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος από δύο πολίτες

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος 
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ένας μηχανικός και ένας δικηγόρος, τέως σύμβουλος Επικρατείας, και κατέθεσαν προσφυγή με την οποία ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές και παράνομες, τόσο η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές πράξεις για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής προσκρούουν στο άρθρο 44 του Συντάγματος και στο νόμο 4023/2011 που αφορά τους κανόνες διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.

Μεταξύ των άλλων αναφέρουν ότι από τις συνταγματικές επιταγές δεν επιτρέπεται να τίθεται σε δημοψήφισμα ερωτήματα τα οποία «ανάγονται στην διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτει ή επηρεάζουν άμεσα (δυσμενώς ή ευμενώς) την δημοσιονομική κατάσταση του κράτους».

Τα έγγραφα των τριών διεθνών οργανισμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) του Eurogroup της 25.6.2015, για τα οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αξιολογήσει και να αποφασίσει αν θα τα δεχθεί ή αν θα απορρίψει, έχουν «σαφέστατο και σχεδόν αποκλειστικό οικονομικό αντικείμενο και άμεσο δημοσιονομικό αντικείμενο στη λειτουργία του κράτους και τη χρηματική επάρκεια για αντιμετώπιση των κρατικών δαπανών», σημειώνεται στην προσφυγή. Κατά συνέπεια το δημοψήφισμα είναι παράνομο, καθώς «παραβιάζονται ρητές διατάξεις του Συντάγματος».

Παράλληλα, αύριο οι εν λόγω δύο πολίτες θα καταθέσουν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία θα ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ή απόφαση του Τμήματος Αναστολών που να «παγώνει» το δημοψήφισμα.

e-typos.com

Έκτακτη παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη - Πρώτα η πατρίδα και μετά το προσωπικό συμφέρον!

 
 Με μια δήλωση - παρέμβαση του σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης απευθύνει ενωτικό μήνυμα ομοψυχίας και ψυχραιμιας προς όλους τους Έλληνες. Δηλώνει αισιόδοξος και ξεκαθαρίζει οτι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι μέσα από όλη αυτή την αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους πιστωτες. Πρώτα η πατρίδα και μετά το προσωπικό συμφέρον!

Αταλάντευτα στο ΝΑΙ της Ευρωπαϊκής προοπτικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου



 


«Η απάντηση των Πελοποννησίων και Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα προσανατολίζεται σαφώς στο ΝΑΙ και αποτυπώνει την απόφασή τους να παραμείνουν στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως τη μόνη αποδεκτή εθνικά κόκκινη γραμμή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και πρόσθεσε ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανένα, άποψή μας ωστόσο αποτελεί ότι χωρίς προτάσεις και μέτρα για την ανάπτυξη τίποτα δεν θα καταφέρουμε».

Αύριο στην Κόρινθο η Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για το Δημοψήφισμα

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας διοργανώνει Κεντρική Εκδήλωση για το Δημοψήφισμα της Κυριακής, την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Θα παρευρίσκονται οι Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Βουλευτής Επικρατείας Αγλαία Κυρίτση.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Χρίστος Δήμας: Οκτώ τεχνικά προβλήματα για το δημοψήφισμα

Άρθρο του βουλευτή Χρίστου Δήμα στην «Καθημερινή»

 
http://isthmos.gr/images/images-uploads/5369/dimas-christos1__main.jpgΗ ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκτός από αιφνιδιασμό προκάλεσε γρήγορα και πλήθος εξελίξεων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο με αποκορύφωμα τις αποκαρδιωτικές εικόνες με τις κλειστές τράπεζες και τις ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Ήδη, οι οικονομικές συνέπειες της απόφασης είναι καταιγιστικές ενώ η Ελλάδα απομονώνεται σε διεθνές επίπεδο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Οι κρίσιμες ώρες που διανύει η πατρίδα μας απαιτούν από όλους σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία...ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι «ΝΑΙ». ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ.



http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_50339/stauros-dimas-enas-prwin-epitropos-gia-proedros.w_l.jpg
Ο πρώην Υπουργός, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Σταύρος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                                                                                                                                                                                                                                             
Οι κρίσιμες ώρες που διανύει η πατρίδα μας απαιτούν από όλους σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία.
Η ιστορική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή της στο σύνολο των πολιτικών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική επιλογή. Την ίδια στιγμή το ευρωπαϊκό κεκτημένο φέρει ανεξίτηλα την ελληνική σφραγίδα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πράγματι σύνθετα ζητήματα να επιλύσει, προκειμένου να ανταποκριθεί στο όραμα των ιδρυτών της και να επιτύχει συνολικά την ευημερία των πολιτών της. Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες όμως, ο ρόλος της πατρίδας μας μέσα στην Ευρώπη παραμένει σπουδαίος και ενωτικός.
Η επιλογή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος δεν εξυπηρετεί τα παραπάνω. Αντίθετα πρόκειται για μια βιαστική, πρακτικά προβληματική επιλογή που δημιουργεί διχαστικά διλήμματα στους πολίτες.
Είχα την ελπίδα ότι θα επικρατούσαν ψυχραιμότερες σκέψεις.  Αφού όμως η τελική επιλογή της Κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τότε ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι «ΝΑΙ».
ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης. Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας.


http://samostimes.gr/portal2/images/arthra/2015/01/%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%A3_2015/samaras.jpg

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ο Πρωθυπουργός δεν είχε την παλληκαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών! Δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών. Και ότι τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών! 
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες! Χωρίς Ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας. Με τράπεζες κλειστές. Με αδυναμία να πληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Και πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της καταστροφής της Ελλάδας του 2015, εμφανίστηκε αμετανόητος στο σημερινό διάγγελμά του στον ελληνικό λαό και με συνειδητή ή ασυνείδητη απουσία αντίληψης της πραγματικότητας.
Δηλώνει παρόν και μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής ανεξαρτήτως αποτελέσματος για να διαπραγματευτεί ξανά και με την ίδια τακτική προφανώς με αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για τα σημερινά δεινά του λαού. Τους εκβιαστές του ΝΑΙ αγνοώντας ότι το ΝΑΙ λένε πλέον όλοι οι θεσμικοί και επιχειρηματικοί φορείς της κοινωνίας.

Παρέμβαση Παυλόπουλου: «Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Ευρώπη και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα»

Παρέμβαση Παυλόπουλου: Ζητάμε από τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή
Την τρίτη παρέμβαση μέσα μερικά 24ωρα έκανε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης Ελληνοαμερικανούς, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι «δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Ευρώπη και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα».

Παράταση στην προθεσμίας υποβολής των μηχανογραφικών 2015

Έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, όπως ανακοίνωσε το υπ.Παιδείας.
Ειδικότερα το υπουργείο ανέφερε ότι η παράταση δίνεται λόγω της λειτουργίας των περισσότερων λυκείων της χώρας ως εκλογικά κέντρα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
neolaia.gr

Ενημέρωση για την opinion crowdsourcing πλατφόρμα yeseurope.gr





 
Τις προηγούμενες μέρες τέθηκε σε λειτουργία η εθελοντική πρωτοβουλία πολιτών Yes Europe, για την υποστήριξη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
 
Η καμπάνια αποτελείται από την πλατφόρμα συλλογής απόψεων πολιτών (opinion crowdsourcing) που τεκμηριώνουν γιατί θα ψηφίσουν ΝΑΙ στις 5 Ιουλίου.
 
Mέσα από την πλατφόρμα οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τη δική τους άποψη για το δημοψήφισμα, τους λόγους που θα ψηφίσουν ΝΑΙ και τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη.
 
Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιάζει τα post it και τον πίνακα ανακοινώσεων που γνωρίζουμε στον φυσικό κόσμο και κάθε μήνυμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 176 χαρακτήρες.
 
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η συμμετοχή των πολιτών από τον όγκο των post it που έχουν γραφτεί μόλις σε λίγα 24 ωρα καθώς και από τα μηνύματα που οι πολίτες αφήνουν, για το ΝΑΙ, τη δημοκρατία, την Ελλάδα και την Ευρώπη.
 
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας Yes Europe είναι http://yeseurope.gr/ .
 
Η πλατφόρμα διασυνδέεται αμφίδρομα με λογαριασμούς στα social media
 
Μπορείτε να δείτε τα μηνύματα στην σελίδα http://yeseurope.gr/?cat=1 .
 
Πλήθος πολιτών, επώνυμα ή ανώνυμα καθώς και πλήθος επώνυμων και πολιτικών έχουν αφήσει το δικό τους μήνυμα για το ΝΑΙ ! 

Η άδεια που δικαιούνται οι δημόσιοι υπαλλήλοι, για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμαf


Ειδική άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της αδείας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής αδείας που δικαιούνται οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος, θα χορηγηθεί ειδική άδεια ως εξής:

Διάγγελμα Τσίπρα: Επιμένει στο δημοψήφισμα την Κυριακή



Αναμένεται νέα δήλωση του Αλέξη Τσίπρα εντός των επόμενων ωρών 

Η λαική ετυμηγορία είναι ισχυρότερη από τη βουληση μιας κυβέρνησης
Πάντα οι λαοί με δημοψηφίσματα έπαιρναν σημαντικές αποφάσεις όπως στη Γαλλία και την Ιρλανδία. Δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό δεν ίσχυσε. Επικράτηση ακραίων συντηρητικών κύκλων έκλεισαν τις τράπεζες
Απαράδεκτο να κλείνουν τις τράπεζες γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει σε δημοψήφισμα και να ταλαιπωρούν ηλικιωμένους ανθρώπους. Σε αυτούς οφείλουμε μια εξήγηση. Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις παλεύουμε τόσους μήνες. Ήθελαν συντριπτική μείωση συντάξεων. Δόθηκε τηλεσίγραφο στην κυβέρνηση, χωρίς πρόβλεπει για χρέος και χρηματοδότητη
Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας καλούν να ψηφίσετε ναι σε όλες τις προτάσεις των δανειστών, να πείτε ναι σε όλα, να γίνετε συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων
Το όχι δεν είναι μόνο ένα σύνθημα. Δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Σημαίνει ισχυρή πίεση για βιώσιμη συμφωνία, που θα δίνει λύση στο χρέος. Όχι σημαίνει πίεση για μια συμφωνία που θα οδηγήσει ξανά τη χώρα στις διεθνείς αγορές, χωρίς εποπτεια
Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Λένε ότι έχω κρυφό σχέδιο να βγάλω τη χώρα από την Ευρώπη. Λένε ψέμματα.
Δυστυχώς ορισμένοι στην Ευρώπη αρνούνται να παραδεχτούν το αποτέλεσμα των εκλογών. Όσοι θέλουν μια ευρώπη "κολλημένη" δεν είναι οραματιστές, ειναι άτολμοι πολιτικοί που δεν μπορούν να σκεφτούν σαν Ευρωπαίοι
Μαζί τους το εγχώριο πολιτικό σύστημα που θέλει την ολική του επαναφορά και τη σχεδιάζουν, αφου ζητούσαν δοτό πρωθυπουργό αλλά το κάνουν και τώρα που δίνουμε το λόγο στο λαό και μιλούν για πραξικόπημα
Ευχαριστώ για τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που δείχνετε αυτές τις μέρες. Μισθοί και συντάξεις δεν θα χαθούν. Καταθέσεις δεν θα χαθούν. Προσωπικά αναλαμβάνω τη λύση μετά τη διαδικασία του δημοψηφίσματος. Σας καλώ να πούμε όχι, να απαντήσουμε καταφατικά στην ανάγκη για καλύτερη συμφωνία. Είναι η ευθύνη μας για τους γονείς μας, τα παιδιά μας, την ιστορία μας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Image  
 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, για τη στάση Τσίπρα - Καμμένου απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν πέρασε ούτε μέρα από τη χθεσινή μας ανακοίνωση που καλούσαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να σταματήσει τον εκφοβισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει του δημοψηφίσματος και πλέον οι μάσκες της συγκυβέρνησης έπεσαν χωρίς να υπάρχει κανένα φύλλο συκής.

Στη χθεσινή ενυπόγραφη επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των «θεσμών», οι συγκυβερνώντες κ. Τσίπρας και Καμμένος προτείνουν περικοπές 200 εκατ. ευρώ το 2016 και άλλων 400 εκατ. ευρώ το 2017 από τις αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Καμμένου στη Βουλή στοιχίζουν στην Ελλάδα 600 εκατ. ευρώ.

Αν ο κ. Καμμένος γνώριζε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, τότε κατέστη αυτομάτως από θεματοφύλακας σε «δούρειο ίππο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.
Αν ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την επιστολή, χωρίς να ρωτήσει το συγκυβερνήτη  του κ. Καμμένο, τότε λόγοι πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας καλούν τον ΥΕΘΑ σε άμεση παραίτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμμένος απεδείχθη ανίκανος να εγγυηθεί το εργασιακό μέλλον του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικότερα.