Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ικανοποίηση Γιούνκερ, Τούσκ, Μοσκοβισί, Σόιμπλε για την απόφαση Eurogroup

  Ικανοποιημένοι με τη συμφωνία του Eurogroup οι Ζ.Κ. Γιουνκέρ και Ν. Τουσκ
Μετά τη βεβαιότητα του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Π. Μοσκοβισί πως το βάρος του ελληνικού χρέους θα μειωθεί και τη βεβαιότητα του Β. Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σήμερα πήραν θέση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιουνκέρ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ. Δήλωσαν ευτυχείς για τη συμφωνία του Eurogroup και το «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» που έστειλε η απόφαση. Οι δηλώσεις τους ...

eklogika.gr

Τσίπρας: Βγαίνουμε αλώβητοι | Αβραμόπουλος: Θετικά τα αποτελέσματα

Α. Τσίπρας: Βγαίνουμε αλώβητοι από την οικονομική και την προσφυγική κρίσηΤην οικονομική κρίση και το προσφυγικό συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης. «Μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων ταυτόχρονα, βγαίνουμε αλώβητοι, όρθιοι και τώρα αρχίζει ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας», δήλωσε ο Α. Τσίπρας ενώ και ο Δ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «θετικό το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup». Αποψη που δε συνάδει με τη θέση της ΝΔ για «κρυφά προαπαιτούμενα που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί». Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Ευρωπαίου Επιτρόπου ...
eklogika.gr

Πλαστά πτυχία για διορισμό: Η κυβέρνηση και το δριμύ «κατηγορώ» Μητσοτάκη

Κ. Μητσοτάκης: «Ακραίο σημείο φαυλότητας» αν μείνουν στο δημόσιο υπάλληλοι με πλαστά πτυχίαΝομοθετική ρύθμιση ώστε να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Παιδείας. Τι αναφέρει η ανακοίνωσή του που επικαλείται το νόμο Γιαννάκου - Το ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων έφερε στη Βουλή το Ποτάμι. - Λάβρος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «η κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει...
 
eklogika.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Νέες προοπτικές με στοχευμένες τουριστικές δράσεις για την Πελοπόννησο"




Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας 120 ΠΕΑ η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA), με τη συμμετοχή πλέον των 100 αεροσκαφών Cirrus, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι "καθημερινά πλέον αποδεικνύεται έμπρακτα πόσο ελκυστικός είναι ο προορισμός της Πελοποννήσου και πόση αξιοπιστία απολαμβάνει διεθνώς".
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, έχει κάνει πραγματικά σκληρή και στοχευμένη δουλειά, ώστε συνεχώς να αναπτύσσεται το θεματικό της τουριστικό προϊόν, και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή σε όλους. 
Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε την κατάταξη της Πελοποννήσου από το Lonely Planet στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών, γεγονός το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ.  
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το Διοικητή της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχο κ. Κωνσταντίνο Χίνη, τον Πρόεδρο της Copa κ. Andy Neimeyer και την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων για τη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι οι κοινές δράσεις με την Περιφέρεια θα ενταθούν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον "ώστε να προσελκύσουμε ένα νέο θεματικό τουρισμό για την Πελοπόννησο".     



Ο Πρόεδρος της COPA κ. Andy Neimeyer από την πλευρά του εξήρε την Πελοπόννησο και τόνισε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της την 
καθιστούν ελκυστικό προορισμό, δεδομένης άλλωστε της πλούσιας ιστορίας της, της φυσικής της ομορφιάς, του πλούσιου πολιτισμικού της αποθέματος, "στοιχεία τα οποία σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες".

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους παρευρισκομένους οι αεροπορικές επιδείξεις της ομάδας Δαίδαλος, προσφορά της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.
Στο χώρο της εκδήλωσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας είχαν περίπτερα με κεράσματα για τους επισκέπτες και πληροφοριακό υλικό.

Δημόσιο: Έρχονται διορισμοί & μονιμοποιήσεις χωρίς απολυτήριο δημοτικού

Τη δυνατότητα διορισμού σε θέσεις μόνιμου προσωπικού ΥΕ και πολιτών που δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού δίνει διάταξη του πολυνομοχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα μονιμοποίησης συμβασιούχων που κάλυπταν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις πλην αυτής του απολυτηρίου.

Χρίστος Δήμας: Ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγίων Θεοδώρων στο Δήμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihNmfdyzowCLdXR5ZixTL4FBxHnG5AwMdhrnS31wX4NcqpM5FChw6mB1cn8mCpBJ9edq8IxMdHrDPt_BIXI_lDvV0r11Wrhz1OU_vNICdxd6pjbjMBvXP_yFFcN15Debbqeun-srXKelc/s400/%25CE%259A%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25AE.PNG
Συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.Ε. πραγματοποίησαν ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας  και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε. κ. Πετράκη και τους Διευθυντές κ.κ. Σαμπατακάκη και Πανόπουλο. Στη συνάντηση συζήτησαν  και συμφώνησαν πως ο Ο.Σ.Ε. θα κάνει άμεσα θετική εισήγηση προς την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. για την παραχώρηση της χρήσης του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού των Αγίων Θεοδώρων στον Δήμο.

Άρα ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την παραχώρηση του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγίων Θεοδώρων, για ήπια χρήση, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Τι συμβαίνει στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης;;;

Κοινό ερώτημα για υπόθεση εκβιασμού στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να συμμετέχει γυναίκα που σχετίζεται με το δήμο Αργυρούπολης ή είναι δημοτική σύμβουλος Δήμου της Αττικής, 35 χρονών με καταγωγή από την Πύλο, κατέθεσαν τη Δευτέρα 23 Μαΐου οι Χρήστος Κορτζίδης και Ευάγγελος Βαζαίος ως επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού - Αργυρούπολης» και «Ξανά η Πόλη Μπροστά» αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον προέκυψε από συγκεκριμένα δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων της Πελοποννήσου, μετά από καταγγελία της Εύης Τατούλη στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη συνέχεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε όταν η παραπάνω υπηρεσία διαλεύκανε την υπόθεση.

Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι αρκετά, παραθέτουμε όμως δύο από αυτά που είναι και τα πιο αντιπροσωπευτικά.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για το Ο.Α.Κ.Α.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ),  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες είναι προφανές ότι θα επηρεάσουν δυσμενώς την λειτουργία του ως αθλητικό κέντρο.
Κατόπιν διεξοδικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. και λοιπούς αθλητικούς παράγοντες και δεδομένης της άμεσης σύνδεσής μας με το εν λόγω αθλητικό κέντρο και τους συμβολισμούς του, υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χώρος αυτός είναι συνυφασμένος με την αθλητική ιστορία της χώρας μας και αποτελεί παρακαταθήκη για τον λαό μας στο διηνεκές.
Μεσούσης της δυσμενούς συγκυρίας που η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί ας μην λησμονούμε ότι ο αθλητισμός ανήκει στα κοινωνικά αγαθά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για την νεολαία μας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ

 
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 12:00, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής στα γραφεία του κόμματος, Ερμού 16, με θέματα: 1. Πολιτικές εξελίξεις 2. Ενημέρωση για τοπικά θέματα

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ

ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ - ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ...Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.

 http://i.ytimg.com/vi/SiOvBp1BIWg/hqdefault.jpg http://isthmos.gr/images/images-uploads/6661/tsiotos-vlasis__topcenter.jpg
Σε Δελτίο Τύπου που εξεδωσε ο Συνδιασμός "Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" με επικεφαλή τον Βλάσιο Τσιώτο, αναφέρονται τα εξής

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο διατυπώσαμε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας στην "αναχρηματοδότηση" των δανείων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Είπαμε ΟΧΙ στο νέο δανεισμό, που προληπτικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο αποφάσισε η δημοτική αρχή. 
Είπαμε ΟΧΙ στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας στο όνομα μιας προσωρινής ρευστότητας . 
Αρνηθήκαμε να δεχτούμε την επιβάρυνση των συμπολιτών μας με το επιπλέον ποσό των 820.000€. 
Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτόν τον επώδυνο δανεισμό χωρίς να έχουμε προσπαθήσει σκληρά για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, για την είσπραξη των οφειλόμενων προς τον Δήμο, για την αύξηση της παραγωγικότητας του δημοτικού έργου. 
Σε μια εποχή που ο υπερδανεισμός και η κακή οικονομική διαχείριση ήσαν από τις κύριες αιτίες, που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και φτώχυναν μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να συνεχίζει τέτοιες καταστροφικές πολιτικές. 
Σε μια εποχή που όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες δυσκολίες, εμείς αρνούμαστε να συναινέσουμε στη σπατάλη του δημοτικού χρήματος σε έργα και δράσεις χωρίς παραγωγικό περιεχόμενο, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς προστιθέμενη αξία στην οικονομία του τόπου μας, χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο. 
Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία, αυτά είναι η βάση για ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον του Δήμου. 
Σ' αυτά μπορούμε να συμφωνήσουμε.
 

Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Μητσοτάκης: Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε. Να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση- Επίσκεψη στο Κεντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής και στον Υμηττό

“Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Είχαμε έναν αρκετά θερμό και ξερό χειμώνα και αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι”. Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι.
Επίσης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη νέα αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, επισκέφτηκε σήμερα, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), το φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της ενημέρωσης που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εγκεφαλικό» στα Φάρσαλα: Είδε στον τραπεζικό του λογαριασμό υπόλοιπο... 2 δισ. ευρώ!

Χρήματα
Η είδηση κάνει το γύρο του Διαδικτύου! Ένας 32χρονος αγρότης δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το υπόλοιπο στον τραπεζικό του λογαριασμό! Ο λόγος; 
Είχαν πιστωθεί 2 δισ. ευρώ.
Δισεκατομμυριούχος για λίγες ώρες έγινε την Τρίτη (24/05/2016) ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα, στο λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν κατά λάθος περίπου όλες οι επιδοτήσεις που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες σε ετήσια βάση! Με την «αιτιολογία «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων» το ποσό που πιστώθηκε ήταν… ύψους 2.015.718.00 ευρώ.

Στο Ξυλόκαστρο το Final 4 του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ

Στο Ξυλόκαστρο το Final 4
Στο Ξυλόκαστρο, στο  «διαμάντι» του Κορινθιακού κόλπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ- Στην Αλεξανδρούπολη το 3ο Κύπελλο Ελλάδος.
Η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της ΟΧΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Final 4 Ανδρών και Γυναικών του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ θα διεξαχθεί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
20160329 111454  Η πανέμορφη κωμόπολη του Κορινθιακού κόλπου θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά διοργάνωση μπιτς χάντμπολ σε μία καταπληκτική εγκατάσταση πάνω στην μαρίνα, δίπλα στα σκάφη και τη θάλασσα.
 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αποφάσισε να αναβιώσει τις σπουδαίες διοργανώσεις στα αθλήματα παραλίας ξεκινώντας από το μπιτς χάντμπολ.
Το μέλος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ και διεθνής παρατηρητής Γιώργος Μπεμπέτσος επισκέφτηκε το Ξυλόκαστρο και επιθεώρησε τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση, ενώ συζήτησε με τον Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Αλογογιάννη για περεταίρω συνεργασίες.

Βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη! - Βρισκεται στα Σταγειρα, στην σημερινη Ολυμπιαδα Χαλκιδικης

 
Ο τάφος του μεγαλύτερου φιλοσόφου της αρχαιότητας, του Αριστοτέλη (384- 322 π. Χ.), βρίσκεται στα Στάγειρα, στην σημερινή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.  H σχετική ανακοίνωση για τον χώρο που στέγασε την τέφρα του φιλοσόφου, γίνεται στη Θεσσαλονίκη, με την συμπλήρωση 2400 χρόνων από την γέννησή του και ενώπιον 250 αριστοτελιστών από όλο τον κόσμο.
Περισσότερα από 25 χρόνια αφιέρωσε στις ανασκαφές και την έρευνα ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης για να φέρει στο φως τεκμήρια, να τα συναρτήσει με τις αρχαίες πηγές, για να καταλήξει στο συμπέρασμα το οποίο σεμνά είχε ψελλίσει από το 1996.

«Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016» (#EUinMyRegion) - Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΕΓΕΑΣ την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016



http://img.antenna.gr/images/260c4ef2-8feb-4831-8397-4b62617a776c.jpg
Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας Επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016» (#EUinMyRegion) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΕΓΕΑΣ την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ., για την προβολή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΓΕΑΣ».

Η πρόταση του ΕΟΦ για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων

logo newsletter

farmaka_ston_epodf.jpg 

 

Η πρόταση του ΕΟΦ για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων


Αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) η πρόταση για την ανατιμολόγηση 9.522 σκευασμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τις επιχειρήσεις, που άνοιξε πριν από περίπου ένα μήνα.
Διαβάστε περισσότερα

KOINONIKI_NOVARTIS.jpg«Από άνθρωπο προς άνθρωπο» Εθελοντική Κοινωνική Προσφορά 2016 του Ομίλου Novartis


Mε κεντρικό μήνυμα «Από άνθρωπο προς άνθρωπο», οι υπάλληλοι του ομίλου της Novartis συμμετείχαν ενεργά στην «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την εταιρεία.
Διαβάστε περισσότερα

Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα





Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

 Οι πέντε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στην ελληνική αγορά είναι αυτή του προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής/CEO, του επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας, του Επικεφαλής Επιχειρηματικής Στρατηγικής ...



Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τέσσερις συνεργάτες για έναν χαιρετισμό στη Σαμο

Πόσους συνεργάτες χρειάζεται μαζί του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής για να μεταβεί στη Σάμο στις αρχές Ιουνίου  ...



Μανώλης Αντωνάκος: Επαναφορά της υποχρεωτικής έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ

 Η τεκμηριωμένη τοποθέτηση που είχα δημόσια διατυπώσει με άρθρο μου από το Σεπτέμβριο του 2014 σχετικά με τις συνέπειες στα έσοδα των Δήμων από ...

airetos.gr

Δήμοι: Έρχονται τα Κέντρα Κοινότητας με 1.400 υπαλλήλους

Τη λειτουργία μίας νέας δομής, του «κέντρου κοινότητας», όπου θα γίνεται η πρώτη επαφή του δημότη με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, επιβεβαιώσε η συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εύη Κάιλα, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε γι’ αυτό το θέμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
«Τα κέντρα κοινότητας είναι μία νέα δομή, αυτό που θα λέγαμε one stop shop, ένα σημείο όπου ο δικαιούχος θα καταγράφεται, θα λέει το πρόβλημά του και θα μπορεί να λάβει πληροφορίες σε θέματα κοινωνικής προστασίας, εφ όλης της ύλης. Πρόκειται για την πρώτη επαφή του δικαιούχου με τις κοινωνικές

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος/Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Εργαστήριο Σεναριογραφίας

Κορυφαίοι Σεναριογράφοι αποκαλύπτουν και διδάσκουν όλη τη μεθοδολογία συγγραφής και προώθησης Σεναρίων.
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ οργανώνουν το εξειδικευμένο Σεμινάριο – Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου».
Το Σεμινάριο είναι διάρκειας 6 εβδομάδων. Σε αυτό θα διδάξουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες Σεναριογράφοι. Οι 66 συνολικά διδακτικές ώρες του σεμιναρίου επιμερίζονται σε:
α) Θεωρητικά Μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης ενός Σεναρίου,
β) Εργαστήρια (workshops)συγγραφής ολοκληρωμένων Σεναρίων για τον κάθε συμμετέχοντα, και
γ) ειδικά MasterClasses, κατά τα οποία διακεκριμένοι Σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης παρουσιάζουν τη δουλειά τους, μιλούν για τις ειδικές απαιτήσεις του επαγγέλματος και απαντούν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Στο τέλος του Σεμιναρίου, αν κάποιο Σενάριο διακριθεί, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίησή του. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

Πληροφορίες – Εγγραφές
Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα τηλ. : 210 3211228210 3800811 (Καθημερινά 11:00 – 19:00)
Email : s.kardakaris@omiros.gr, www.senariografoi.gr, www.aegeancollege.gr 


Senariografoi Webteam

Αποκατάσταση βατότητας Οδού Πρόσβασης στην Ι.Μ. Αμπελακίου



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmIriexbSvsZHkJ1myYSUOsD49xJVWKd2f4wi2HJHlLgdmFI4wILysZovyrNXILyrXUHgKtJ1Q-LtCiA6lkTCY3pnMhI762z9CumQy7HG3t4909_ciuQOcomXgKGxqUQLiHdD1Gjo1yK4/s1600/ampelaki.jpg 
Τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας Οδού Πρόσβασης στην Ι.Μ. Αμπελακίου» υπέγραψε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Oλοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της φετινής Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, στις οποίες συμμετείχε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής. Τον κ. Κουράκη συνόδευσαν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Διπλωματικού Συμβούλου του Προέδρου της Βουλής πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελαλήνων κ. Αναστασία Φράγκου.

Άγια Σαράντα: Άγαλμα για την Κλίντον - ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%9D%20%CE%91%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3/b483a437-83ab-4ebe-aa71-367a6bb8f552?t=1464175871952
Ένα γλυπτό και μάλιστα ολόσωμο της Χίλαρι Κλίντον θα στηθεί στην κεντρική πλατεία των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία για τη συμβολή της στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου από τη Σερβία.

Καμμένος και Σπίρτζης θεωρούν ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Άφωνοι παρακολουθούμε σ’ αυτή τη χώρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Καμμένου να παραμείνει αγκιστρωμένος στην εξουσία, καθώς και την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη συμμαχία του με τον κ. Καμμένο, προκειμένου να διατηρηθεί και ο ίδιος στην εξουσία.
Βράδυ Κυριακής, 22 Μαΐου, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του ψήφισαν μια χαρά τα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Δυο μέρες αργότερα, την Τρίτη, 24 Μαΐου, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να κοροϊδέψει το ακροατήριό του στη Σύρο με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, κοροϊδεύοντας μπροστά στα μούτρα τους όλους τους Έλληνες που πληροφορήθηκαν άναυδοι όσα είπε: