Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Γεμίσαμε τέρατα, στα οποία αρχίσαμε να μοιάζουμε

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/10/MO_RISETV_September2022-1.png 

ου Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Μια διαπίστωση, από έναν μεγάλο, τεράστιο και αναντικατάστατο Έλληνα, για να ταξιδέψει στην ψυχοσύνθεση κάθε μελλοντικής γενιάς, και να λειτουργεί ως διαρκής συνειδησιακή αφύπνιση.

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 0-0: Λίγα πράγματα στο «Θ. Κολοκοτρώνης»

 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 0-0: Λίγα πράγματα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» 

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Θ. Κολοκοτρώνης» σε ένα ματς που ήταν πιο πιεστικός από τους Αγρινιώτες, έχοντας όμως μόνο μία μεγάλη και ουσιαστικά ευκαιρία στο 49' για να πάρουν το ματς με τον Πίτσου.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σχήμα 4-3-3 και έχοντας μπροστά τους Τιλίκα, Κρέσπι και Μπαρτόλο, τρεις παίκτες ταχύτατους για να πιέσουν ψηλά την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Γιάννης

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί: «Κάντε τα επικαιροποιημένα εμβόλια» - Φόβος για συνύπαρξης γρίπης με κορονοϊό

 Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί: «Κάντε τα επικαιροποιημένα εμβόλια»  Φόβος για συνύπαρξης γρίπης με κορονοϊό 

Να κάνουν το συντομότερο δυνατόν οι πολίτες τα δύο εμβόλια, της γρίπης και το επικαιροποιημένο του κορονοϊού, συνέστησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ, γιατί όπως σημείωσε είναι σημαντικό «το να μην έχουμε δύο ταυτόχρονες επιδημίες, δύο δηλαδή επιδημικά κύματα και από γρίπη και κορονοϊό, γιατί αυτά θα πιέσουν πάρα πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, «είμαστε στην τρίτη πλέον εβδομάδα που παρουσιάζει σχετική επιδείνωση η επιδημία του κορονοϊού, μετά από τουλάχιστον δύο μήνες ύφεσης και αποκλιμάκωσης. Αυτό είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, σε άλλες χώρες έχει γίνει πολύ νωρίτερα απ΄ ότι έχει γίνει σε μας, και νομίζω ότι θα συνεχιστεί όσο θα μπαίνει χειμώνας. Θα πέφτουν οι θερμοκρασίες και θα είμαστε σε κλειστούς χώρους».

Κράτησε το απόλυτο αλλά… αποδεκατίστηκε ο Παναθηναϊκός στη Λαμία

  

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε και από το “Αθανάσιος Διάκος”, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας, ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός είδε πολλούς εκ των ποδοσφαιριστών του να αποχωρούν ως τραυματίες.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κέρδισε και να έκανε το 8/8, αλλά η αναμέτρηση στη Λαμία δεν θα μνημονευτεί για το τρίποντο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Αϊτόρ, Τσέριν, Ιωαννίδη, Παλάσιος και Τρουιγιέ να τραυματίζονται και να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής φάνηκε να αποκόμισε τον πιο σοβαρό τραυματισμό, καθώς γύρισε μόνος του το γόνατό του.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 2-2: «Χ»ωρίς νικητή η ματσάρα στους «Ζωσιμάδες»

 ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 2-2: «Χ»ωρίς νικητή η ματσάρα στους «Ζωσιμάδες» 

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ δεν ήθελαν να χάσουν στους «Ζωσιμάδες» και το έδειξαν με την απόδοση τους, όμως το τελικό 2-2 δεν αφήνει κανέναν από τους δύο ικανοποιημένους.

Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν δύο φορές με τους Ροσέρο (19') και Μπάλαν (77') αλλά οι Κρητικοί είχαν ισάριθμες απαντήσεις με Τοράλ (56') και Ντιουσέ (90') και πήραν -όπως αποδείχθηκε- σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια τους να αναρριχηθούν.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και λίγο έλειψε να προηγηθεί πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Παμλίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, έδωσε πάσα στον Ροσέρο αλλά ο Μανδάς έκανε σπουδαία επέμβαση.

Ωστόσο, στο 19ο λεπτό ο Έλληνας πορτιέρε δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν. Οι Ηπειρώτες αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, ο Παμλίδης έβγαλε την κάθετη στον Περέιρα και εκείνος με την παράλληλη σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροσέρο που άνοιξε το... δώρο βάζοντας μπροστά τον ΠΑΣ.

Η συνέχεια άνηκε στον ΟΦΗ ο οποίος και τις γραμμές του ανέβασε και τελικές βρήκε μπροστά από τα καρέ του Πριόρ. Η πιο σημαντική ήταν εκείνη του Μπαλογιάννη όπου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΣ αποσόβησε την ισοφάριση.

Με την έναρξη του β' μέρους ο Νιόπλιας θέλησε να επέμβει στο παιχνίδι της ομάδας του και πέρασε τον Τζου αντί του Μαρινάκη, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο και έφτασαν κοντά στο 2-0.

Αρχικά στο 48', όταν ο Ροσέρο δεν μπόρεσε ένα μέτρο από την εστία να αξιοποιήσει την πάσα του Περέιρα, ενώ στο 50' το σουτ του Καραχάλιου πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Μανδά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ «έκρυψε» τη μπάλα και έφτασε στο 1-1. Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν ιδανικά. Ο Ντουρμισάι με τακουνάκι τροφοδότησε τον Γκερέρο, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε στον Τοράλ μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πλάσαρε ιδανικά τον Πριόρ.

Από εκεί και ύστερα ο ρυθμός -ο οποίος ήταν αρκετά καλός για περισσότερο από 60 λεπτά- έπεσε. Ο ΠΑΣ κράτησε τη μπάλα και σε ένα σημείο όπου έδειχνε ακίνδυνος βρήκε το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Μπιλμπάο από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Μπάλαν με ένα δυνατό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά το ματς είχε και άλλο να δώσει. Η δεύτερη αλλαγή του ΟΦΗ, ο Ντιουσέ, στο 90ο λεπτό «πάγωσε» τους Ζωσιμάδες. Έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Μορέιρα (88' Μπαγκλαγιάννης), Τζίμας (58' Μπαλάν), Ροσέρο, Παμλίδης (66' Ριένστρα)

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής (80' Γιαννούλης), Μαρινάκης (46' Τζου), Μπαλογιάννης, Περέα (90' Καμάου), Μεγιάδο, Τοράλ (70' Ντιουσέ), Λάρσον, Ντίκο (30' λ.τρ Ντουρμισάι), Γκερέρο.

Η Βαθμολογία 

1

Παναθηναϊκός


8

14 -2

24

3

ΑΕΚ


8

15 -4

18

2

Βόλος ΝΠΣ


8

14 -8

17

4

Ολυμπιακός


7

115

14

5

Αρης


8

10 -9

13

6

ΠΑΟΚ


7

7 - 5

12

7

Άτρόμητος


8

11 -9

11

8

Παναιτωλικός


7

12-10

10

9

Αστέρας Τρίπολης


7

6 - 7

7

10

ΠΑΣ Λαμία


8

3 - 8

7

11

ΟΦΗ


8

7 - 14

5

12

ΠΑΣ Γιάννενα


8

7 - 17

5

13

Λεβαδειακός


8

4 - 11

3

14

Ιωνικός  


8

5 -17

2

Η ΑΕΚ , στα βήματα του Παναθηναϊκού, με πέναλτι στο 94΄ επικράτησε του Ατρόμητου.

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0: Ο Άμραμπατ με πέναλτι έδωσε τη λύση στο 94’  

Ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ στην «OPAP Arena» αλλά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το τρίποντο (1-0) με εύστοχο πέναλτι (το κέρδισε ο Μάνταλος από τον Μαυρομμάτη) του Άμραμπατ στο 94ο λεπτό.

Η ΑΕΚ σε αντίθεση με το ματς κόντρα στον Ιωνικό, δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι της. Βέβαια ο Ατρόμητος μπήκε υποψιασμένος στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena», είχε κοντά τις γραμμές και όχι μόνο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα αλλά είχε και την καλύτερη

Οι τιμές πώλησης για χωράφια σε Κορινθία - Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη Ελλάδα

 Ερευνα ΕΤ: Οι τιμές πώλησης για χωράφια σε όλη την Ελλάδα 

Εντονες διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι τιμές πώλησης της ελληνικής αγροτικής γης από περιφέρεια σε περιφέρεια, ανάλογα και με το είδος του αγροτεμαχίου (ποτιστικά, καλλιεργήσιμα, ελαιώνες κ.λπ.).

Τις υψηλότερες τιμές, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που εξασφάλισε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, μπορούν να επιτύχουν οι ιδιοκτήτες χωραφιών στην Αργολίδα και την Κορινθία, όπου τα ποτιστικά κτήματα, ειδικά αυτά που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τις 10.000 ευρώ το στρέμμα, όταν στις υπόλοιπες περιοχές οι τιμές κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 ευρώ, ενώ «χρυσό» πωλούν τα αγροτεμάχια με ελιές και οι ιδιοκτήτες σε Μεσσηνία και Λακωνία, με τις τιμές τους να φτάνουν τις 10.000 ευρώ, παρά τη μείωση που παρουσιάζουν την τελευταία 15ετία.

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη γυναίκα στην Αγία Πελαγία - Συγκλονίζει ο σύζυγός της - «Την είδα να επιπλέει, την έκρυβαν τα σκουπίδια»

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη γυναίκα στην Αγία Πελαγία  Συγκλονίζει ο σύζυγός της   «Την είδα να επιπλέει την έκρυβαν τα σκουπίδια» 

 Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα η οποία αγνοούνταν από χθες το πρωί, μετά την παράσυρση του οχήματος στο οποίο επέβαινε, από χείμαρρο.

Η άτυχη γυναίκα μαζί με τον άνδρα, που εντοπίστηκε χθες νεκρός, επέβαιναν στο ίδιο όχημα και δυστυχώς είχαν την ίδια τραγική κατάληξη.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν και δύτες από την 3η ΕΜΑΚ και το λιμενικό και drone, ενώ επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, λόγω των φερτών υλικών μέσα στη θάλασσα, που από χθες καθιστούν δύσκολη την ορατότητα.

Super League 1: Για το “απόλυτο” οι “πράσινοι” | Θέλει να πλησιάσει κορυφή η “Ένωση”

Παναθηναϊκός: Σκέφτεται Βαγιαννίδη για το βασικό σχήμα ο Γιοβάνοβιτς 

Η όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League συνεχίζεται σήμερα (16/10) με τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις, που τραβούν όλα τα βλέμματα. Αρχικά, στις 16:00 το πρόγραμμα “ανοίγει” με την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στην “OPAP Arena”. Στις 18:00, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΟΦΗ, ενώ λίγο αργότερα ο αήττητος και πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει τη Λαμία στην έδρα της σε μια δύσκολη αποστολή για τους “πράσινους”. Το σημερινό πρόγραμμα “κλείνει” στις 20:30, όταν ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό.

Παπαρίζου όπως λέμε Μπακασέτας!

https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/10/Bakasetas.jpg

VIDEO

Πρόκειται για την ομάδα των Ελλήνων στην Τουρκία. Η Τραμπζονσπόρ, μπορεί δικαίως να περηφανεύεται για την πορεία της τα τελευταία δύο χρόνια στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας στην γειτονική χώρα καθώς πέρσι κατέκτησε τον πρώτο της – και έβδομο συνολικά- τίτλο μετά το μακρινό 1984, ενώ και φέτος βρίσκεται μετά το πέρας εννιά αγωνιστικών μόλις ένα βαθμό μακριά από την κορυφή, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Τουρκίας των τελευταίων ετών.

Η ομάδα της Τραπεζούντας έχει ως μεγάλο της όπλο τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ άξιος συμπαραστάτης τους στην πορεία της ομάδας, είναι ο έτερος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής Μανώλης Σιώπης.

Τα ονόματα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών γίνονται συχνά σύνθημα στα χείλη των Τούρκων οπαδών, ενώ μόλις χθες, στο επίσημο λογαριασμό της τούρκικης ομάδας στο Twitter ανέβηκε ένα βίντεο των φιλάθλων της Τραμπζονσπόρ, οι οποίοι χορεύουν στους ρυθμούς του “My Number One” της Έλενας Παπαρίζου.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο εδώ: ogaegreece.com