Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η Λαμία επέστρεψε από την… κόλαση και παρέμεινε στα σαλόνια της Super League - Ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός υποβιβάζονται.

 Super League: Η τελική βαθμολογία των playouts - Υποβιβάστηκε ο Ιωνικός

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (13/5) το πρόγραμμα των Playouts της Super League. Τον Λεβαδειακό θα ακολουθήσει τελικά ο Ιωνικός, μετά την ισοπαλία της Λαμίας με 2-2 στη Νεάπολη.    Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 2-0 του Παναιτωλικού  και εξασφάλισε την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα, ενώ ισόπαλο 1-1 έληξε το Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος, όπως και το χορταστικό ματς του Λεβαδειακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-3).

Β΄ κατηγορία Κορινθίας: Ο Αστέρας Δερβενίου έχασε στην Κλένια. Το Σπαθοβουνι έχασε το ντέρμπι μετο Ζευγολατιό.

https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2022/11/pelderva-1.jpg 

 Με την  διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής ημέρας  συνεχίστηκε σήμερα  Σάββατο ( 13-5-2023 ) το πρωτάθλημα της Β΄  κατηγορίας Κορινθίας. Μία αγωνιστική όπου ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας Αστέρας Δερβενίου , γνώρισε , στο πρωτάθλημα,  την 2η ήττα του καθώς έχασε εκτός έδρας , στην Κλένια, με σκορ 4 - 1 από τον τοπικό ΠΑΣ, που έχει αμυδρά ελπίδα για άνοδο στην  Α΄ κατηγορία μέσω της. 2ης θέσης ανόδου. Μία  θέση ( το 2ο εισητήριο) που διεκδικούν 5 ομάδες ο Παννεμεατικός ( νίκησε με 2 - 0 τον Αστέρα Κορίνθου) , ο ΑΟ Σπαθοβουνίου που έχασε εντός έδρας στο ντέρμπι της ημέρας με 1 - 2 από τον επίσης διεκδικητή της ανόδου ΑΟ Ζευγολατιού και τον Άρη Βοχαϊκού ,που επικράτησε με 4 - 1, στο στάδιο του Βέλου επί της Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.

Στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομώνυμη ομάδα επεβλήθηκε με 5 - 1 του ΑΟ Λυκοποριάς, ενώ στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός έμειναν στη λευκή ισοπαλία με την Κόρινθος 2006. Τέλος ο Σαρωνικός Γαλατακίου και η  Δάφνη Εξαμιλίων επικράτησαν εντός έδρας με 2 - 1 και  5 - 2 του Ολυμπιακό Λουτρακίου και του ΑΟ Μαψού, αντίστοιχα.

 27η Αγωνιστική

Super League 2: Νίκες για Καλλιθέα, ΠΑΟΚ Β’ και Απόλλωνα Πόντου

 Super League 2: Νίκες για Καλλιθέα, ΠΑΟΚ Β’ και Απόλλωνα Πόντου 

Την ώρα που στον βόρειο όμιλο της Super League 2, ο Πανσερραϊκός διασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο, στον νότιο όμιλο η μάχη εξακολουθεί να μαίνεται. Η Καλλιθέα επικράτησε της Επισκοπής (2-0) και μείωσε εκ νέου την απόσταση από την Κηφισιά στους τέσσερις βαθμούς. Σε βαθμολογικά αδιάφορο ματς για το ίδιο γκρουπ η Καλαμάτα κέρδισε στον Ταύρο τον τυπικά γηπεδούχο ΠΑΟ Ρουφ (0-1).

Στον βόρειο όμιλο, ο Απόλλων Πόντου πήρε σπουδαία νίκη στο Πολύκαστρο επί του Παναθηναϊκού Β’ (2-1) και μαζί οξυγόνο στην κούρσα για την παραμονή στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ Β’ σε ένα ακόμα ματς δεν χαρίστηκε σε αντίπαλο και επικράτησε του Θεσπρωτού με 2-1. 

Το πανόραμα της 25ης αγωνιστικής

Κόκκινες ελιές στο δέρμα. Είναι επικίνδυνα τα κερασοειδή αιμαγγειώματα; Πώς αντιμετωπίζονται;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τις «κόκκινες ελιές» που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Πρόκειται για αγγειακές δομές, ερυθρές, επίπεδες ή θολωτές. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Συνήθως, εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας.

Αυτές οι «κόκκινες ελιές» λέγονται κερασοειδή ή κερασόχροα αιμαγγειώματα (Cherry angioma ή Red spot), κληρονομούμενες καλοήθεις αγγειακές βλάβες που αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα. Λέγονται επίσης και στίγματα του Morgan, από το όνομα του Άγγλου χειρουργού που τα πρωτοπεριέγραψε τον 19ο αιώνα.

Είναι έκτοπες δυσπλασίες αγγειακής φύσης του δέρματος. Είναι όλα τα σκούρα κόκκινα στίγματα που μπορεί να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος μας. ..................

read more

 

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στη Καλαμάτα Τετάρτη 17/5

  

Ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα την Τετάρτη 17/5/2023 στις 20:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ