Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Βλάσης Τσιώτος: Παλαιό κτηνιατρείο Δερβενίου και πεζογέφυρα Ζαχολίτικου ποταμού


ananeotikisinergasia.gr


Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για ορισμένες από τις προσπάθειες, τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Προτάσεις για τις οποίες δεσμευόμαστε ότι θα γίνουν πράξη, από την στιγμή που με την ψήφο σας αναλάβουμε την θέση της δημοτικής αρχής στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Παλαιό κτηνιατρείο Δερβενίου και πεζογέφυρα Ζαχολίτικου ποταμού |


Βλάσης Τσιώτος

Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Φάνης Μπρακούλιας. Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ξυλοκάστρου (ΦΩΤΟ)







Φωτογραφικό υλικο απο την εκδηλωση εγκαινιων του εκλογικού κεντρου του υποψηφίου Δημάρχου Ξυλοκαστρου Ευρωστινης Φανη Μπρακουλια, βραδυ Τριτης στο Ξυλοκαστρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μαιρη Νικολοπουλου

ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ. Δ. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΡΟΖΕΝΩΝ


Ο Παναγιώτης Νίκας στην Κόρινθο 21/5

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

Πως θα εκλεγούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – Ολόκληρη η διαδικασία κατανομής εδρών

Σε συνέχεια της παρουσίασης του τρόπου εκλογής των Συμβούλων Κοινότητας, σήμερα ο AIRETOS αποτυπώνει το θεσμικό πλαίσιο εκλογής των Δημοτικών Συμβούλων (με συνημμένα παραδείγματα εφαρμογής στο τέλος). 
Εφαρμόζεται για πρώτη φορά, δεδομένου ότι οι σχετικές διατάξεις του Καλλικράτη (ν.3852/2010) τροποποιήθηκαν από τον Κλεισθένη(ν.4555/2018) και εν συνεχεία από τον ν.4604/2019.
Εισαγωγικά υπογραμμίζεται ότι:
Ι) Η κατανομή εδρών στους Συνδυασμούς ολοκληρώνεται την Α’ Κυριακή.  Δεν επηρεάζεται από το πότε θα εκλεγεί Δήμαρχος (στον Α’ ή στο Β’ γύρο) ούτε από το ποιου Συνδυασμού ο Επικεφαλής θα εκλεγεί Δήμαρχος.
ΙΙ) Έδρα, με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους, δικαιούνται να καταλάβουν και οι Συνδυασμοί που θα αποτύχουν να “πιάσουν” το εκλογικό μέτρο, που δεν θα καταφέρουν δηλαδή να λάβουν τις αναγκαίες ψήφους για την κάλυψη του εκλογικού μέτρου.

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ:

13η σύνταξη: Στη Βουλή η τροπολογία -Ποιοι θα την λάβουν (έγγραφο)


Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις.» η τροπολογία για την 13η σύνταξη αλλά και αυτή την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Με την τροπολογία:

Προσλήψεις 1.572 ατόμων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ (λίστα)


Σε προσλήψεις 1.572 ατόμων προχωρούν μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί καθώς και δήμοι και δημοτικές υπηρεσίες το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα οι φορείς που προχωρούν στις προσλήψεις είναι:

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος: Πρόσληψη 962 ατόμων

Μελάνωμα σε νύχι, άκρες δακτύλων. Οι σκούρες γραμμές στα νύχια είναι αιμάτωμα ή καρκίνος;

Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Τα νύχια, είναι κεράτινες πλάκες οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της ραχιαίας επιφάνειας της τελευταίας φάλαγγας των δακτύλων χεριών και ποδιών. Κάθε νύχι έχει τετράπλευρο περίπου σχήμα, με δύο επιφάνειες, την έξω και την έσω, καθώς και τέσσερα χείλη
Σκούρες γραμμές κάτω από τα νύχια, μαύρες κηλίδες... • Συνήθως οφείλονται σε τραυματισμό Η πιο συνηθισμένη αιτιολογία είναι ένας τραυματισμός στο νύχι, που δημιουργεί εσωτερικό αιμάτωμα. Ακόμα και ένας ελαφρύς τραυματισμός είναι αρκετός για να δημιουργηθούν μαύρες κηλίδες. Αυτό είναι το υπονύχιο αιμάτωμα το οποίο μπορεί να είναι πολύ επώδυνο, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να εκτονωθεί λόγω της πίεσης της μήτρας του νυχιού. ...................

 

Θυρεοειδής: Μελέτες τον ενοχοποιούν για εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

thyreoeidis-meletes-ton-enoxopoioyn-gia-emfanisi-kolpikis-marmarygis.jpgΟι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής!

Διαβάστε περισσότερα  


stogiatro.gr

Η πολλή κατανάλωση καφέ και τσαγιού συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα

i-polli-katanalosi-kafe-kai-tsagioy-syndeetai-me-afksimeno-kindyno-gia-karkino-tou-pneymona.jpgΗ συχνή κατανάλωση καφέ ή τσαγιού -πάνω από δύο κούπες ημερησίως- σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα. Ο κίνδυνος αφορά τόσο τους καπνιστές όσο και τους μη καπνιστές, καθώς επίσης όσους πίνουν καφέ με ή χωρίς καφεΐνη.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr

Ομιλία Γ. Ψυχογιού στην Ολομέλεια της Βουλής για 120 δόσεις: Η καλύτερη απόδειξη ότι η χώρα μας έχει περάσει σε μια νέα εποχή


Ο Γιώργος Ψυχογιός κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις, επισήμανε πως «αυτό το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας έχει περάσει σε μια νέα εποχή, μια νέα εποχή που είναι εκτός μνημονίου, αλλά μια εποχή που υπάρχουν ακόμα αδικίες, δυσκολίες, προβλήματα, που όμως μια κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα με ένα άλλο μείγμα

Ομιλία Γ. Τσόγκα: Νομοσχέδιο 120 δόσεων και πακέτο οικονομικών μέτρων


Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί τη δικαίωση της Κυβέρνησης και του λαού μας που πίστεψε στο κάλεσμα της ιστορίας. Αποτελεί ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της Κυβέρνησης, η οποία χάρη στην ορθολογική διαχείριση του χρέους καταφέρνει σήμερα να φέρει μέτρα ανακούφισης για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επωμίστηκαν στις πλάτες τους τα λάθη του παρελθόντος, λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων των οποίων η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το πολιτικό κόστος να τα διαχειριστεί και απ’ αυτή τη διαχείριση μπορούμε σήμερα να νομοθετούμε μέτρα ικανά να

Πουρνάρα Πελαγία- Ροζαλίνα (Πέγκυ) του Γεωργίου Υποψ. Δημοτική Σύμβουλος με τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ του Πελοπίδα Καλλίρη


ΔΗΛΩΣΗ
Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος. Είχα τη μεγάλη τύχη να γεννηθώ σε μια οικογένεια που από επιλογή και από καθήκον αφοσιώθηκε στη φροντίδα των συνανθρώπων μας. Έμαθα από μικρή να κατανοώ ότι πάνω απ’ όλα -πάνω και από στιγμές με την οικογένειά μου- είναι ο Συνάνθρωπος. Αυτή η αφοσίωση έγινε παράδειγμα και ύστερα δική μου επιλογή ζωής. Σπούδασα τη Νοσηλευτική Επιστήμη και εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις πάνω σε αυτή, με αυτοσκοπό μου τη βελτίωση της  Υγείας των συνανθρώπων μου. Το σπουδαιότερο αγαθό, το

Δείτε τους νικητές στον 3ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3

Στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος μαραθώνιος καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις, City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3, ο οποίος διοργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με την υποστήριξη της εταιρείας τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy.
 
 
Στόχος του μαραθωνίου City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3 ήταν η δημιουργία καινοτόμων πρωτότυπων πιλοτικών εφαρμογών οι οποίες:

Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη...


Πετρος Τατουλης - εκλογες Πελοπόννησος



...η ένταξη στο ΕΣΠΑ της αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης



Εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της Αρκαδίας 2020 – ΑΜΚΕ ΤΑΠΤοΚ, τα έργα της αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς της Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης των εν λόγω έργων στο Δήμο έχουν ως

Απόλυτη Νίκη στον Πέτρο Τατούλη δίνουν οι Πελοποννήσιοι ετεροδημότες στις 26 Μαΐου



Μια καθαρή νίκη ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας από την πρώτη Κυριακή, για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από το Κάραβελ, στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος για τους ετεροδημότες, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου. 

Ψηφοδέλτιο Νίκης του Δημήτρη Καμπόσου - Δήμος Άργους - Μυκηνών.


Άργος,14/5/2019



Πλήρες ψηφοδέλτιο με 252 άτομα ο Καμπόσος, 98 και 62 οι άλλοι υποψήφιοι…


Μετά την ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο του συνδυασμού Αλλαγή Πορείας – Δημήτρης Καμπόσος ανακοινώνουμε το ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ του Δημήτρη Καμπόσου. Υποψήφιοι κάθε ηλικίας από όλο το κοινωνικό φάσμα, από κάθε γωνιά του δήμου μας και από κάθε επάγγελμα αλλά προπαντός με όρεξη, γνώση, μεράκι και εμπειρία θα προσφέρουν ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του δήμου μας προς ένα καλύτερο αύριο.
Στοιχείο υπεροχής του ψηφοδελτίου Καμπόσου και η τεράστια αριθμητική διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο συνδυασμό…






Υποψήφιος Δήμαρχος: ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ορθή επανάληψη - Το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για laikh syspeirvsh
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος


Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
  1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
  2. ΚΑΜΠΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  3. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
  4. ΣΑΡΑΜΠΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  5. ΣΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  6. ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ

Εκλογική Περιφέρεια ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για kapernarosΟ Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του προγράμματος και του ανεξάρτητου συνδυασμού "Αθήνα το σπίτι μας! ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ", στις 15 Μαίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο θέατρο Broadway (Αγ. Μελετίου 61, Κυψέλη). 

Σας περιμένουμε!

Alexandra Tragka