Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Άνετοι και ωραίοι Ολλανδοί πέρασαν στους «16» – 2-0 την Αυστρία

 Euro 2020: Άνετοι και ωραίοι Ολλανδοί πέρασαν στους «16» 

Η Ολλανδία έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Euro 2020. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ, μετά το 3-2 επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου, νίκησε απόψε (17/06) και την Αυστρία με 2-0 και με το 2Χ2 στο ξεκίνημα του τουρνουά «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους νοκ άουτ αγώνες.

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα 21 ματς που είχε προηγηθεί, έτσι και στο 22ο, η Ολλανδία έφυγε με τη νίκη από τον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με το πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό και «καθάρισε» το «τρίποντο» στο 67΄ με τον παίκτη-αποκάλυψη μέχρι τώρα του τουρνουά, Ντένζελ Ντάμφρις.

Στα 25 του χρόνια ο 25χρονος δεξιός μπακ της Αϊντχόφεν κάνει απίστευτα πράγματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας δύο γκολ (πέτυχε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ουκρανίας), συμμετοχή στα δύο πρώτα τέρματα των «οράνιε» στο ματς της πρεμιέρας με το συγκρότημα του Σεφτσένκο, ενώ απόψε στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, εκτός του τέρματος που πέτυχε, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 10΄, δίνοντας την ευκαιρία στον Μέμφις Ντεπάι να σκοράρει για 27η φορά με τη φανέλα της Εθνικής.

Η κακή παράδοση που έχει η Αυστρία εναντίον των «οράνιε» συνεχίστηκε, καθώς η ομάδα του Φρανκ Φόντα έχει να πανηγυρίσει στα μεταξύ τους ματς (φιλικά ή επίσημα) από τον Μάιο του 1990, όταν τότε είχε καταφέρει να νικήσει σε φιλικό προετοιμασίας στη Βιέννη.

Πάντως, παρά την αποψινή ήττα η Αυστρία δεν… χάνεται, καθώς είχε είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα επί της Βόρειας Μακεδονίας και στο τελευταίο ματς με τους Ουκρανούς θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παρέμεινε, ωστόσο, με μόλις νίκη σε τελική φάση Euro, αυτή εναντίον της Β.Μακεδονίας με 3-1.

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64΄ Άκε), Ντάμφρις, Ντε Ρουν (74΄ Γκράβενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65΄ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ (64΄ Μάλεν), Ντεπάι (82΄ Λουκ ντε Γιονγκ)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84΄ Λάινχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ (84΄ Ονισίβο), Λάινερ, Λάιμερ (62΄ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (61΄ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτλινγκερ (70΄ Λαζάρο)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

3ος όμιλος

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Γκολ

Ολλανδία

2

6

5-2

Αυστρία

2

3

3-3

Ουκρανία

2

3

4-4

Βόρεια Μακεδονία

2

0

2-5




Euro 2020: Ανατροπή… ποιότητας και πρόκριση στους «16» για το Βέλγιο – 2-1 την Δανία

 Euro 2020: Ανατροπή… ποιότητας και πρόκριση στους «16» για το Βέλγιο 

Η Δανία ήθελε όσο τίποτα την πρώτη της νίκη στο Euro 2020, για να την αφιερώσει στον Κρίστιαν Έρικσεν, ωστόσο, ο Κέβιν Ντε Μπρόιν της χάλασε τα σχέδια.

Μπροστά σε 25.000 οπαδούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία της σκανδιναβικής ομάδας, στο «Πάρκεν Παρκ» της Κοπεγχάγης, το Βέλγιο με την πρώτη ανατροπή στην τελική φάση της διοργάνωσης, νίκησε με 2-1 τους Δανούς, για την 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου και με το 2Χ2 μέχρι τώρα έγινε η 2η ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.

Γλυκά Νερά: «Θόλωσα και την έπνιξα» – Σοκάρει η απολογία του πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν

 Γλυκά Νερά: Πώς ο σύζυγος της Καρολάιν έγινε από μοναδικός μάρτυρας ο βασικός ύποπτος 

Εικόνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το άγριο έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν καθώς ο σύζυγός της ομολόγησε την δολοφονία προκαλώντας πανελλήνιο σοκ!

Για έξι και παραπάνω ώρες ο 32χρονος αρνούνταν τα πάντα αλλά τελικά έσπασε και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Γλυκά Νερά: Ανακοινώσεις από τη ΓΑΔΑ για το έγκλημα και την εσπευσμένη μεταφορά του συζύγου της Καρολάιν

 Στη ΓΑΔΑ ο Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβρο με πλαστά έγγραφα

 Ανακοινώσεις έγιναν από τη ΓΑΔΑ για το έγκλημα  και για ποιον λόγο κλήθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα ο σύζυγος της Καρολάιν.

«Εχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Γι’ αυτό το λόγο κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέβη στην Αλόνησο. Τα στοιχεία ωστόσο δεν μπορούν να περιμένουν. Περιμέναμε να τελεστεί το μνημόσυνο. Θα μπορούσε να έχει γίνει και χθες, σεβαστήκαμε ωστόσο την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο.  Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στη ΓΑΔΑ προκειμένου να εξεταστεί ως ο ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Απ. Σκρέκας.

Τι είχε προηγηθεί

Euro 2020: Ελπίζει η Ουκρανία – Νίκη με 2-1 επί των Σκοπίων

  

Η Ουκρανία…σηκώθηκε όρθια (είχε χάσει 3-2 στην πρεμιέρα της από την Ολλανδία) στην Nacional Arena στο Βουκουρέστι, μπροστά σε 25.000 θεατές, και νίκησε 2-1 τη Βόρεια Μακεδονία, έχοντας ένα καλό ημίχρονο -το πρώτο- και σκόρερ τους Γιάρεμτσουκ (29’) και Γιαρμολένκο (34’).

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 38 νέα κρούσματα σήμερα (17 στην Αχαΐα - 5 στην Αρκαδία.)

Μικρή άνοδος (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (+3) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 38 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 17 καταγράφονται στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, εκτός Ηλείας όπου δεν αναφέρθηκαν νέα κρούσματα.

Δεκαενέα (19) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. με τα 5 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Αρκαδίας και από 4 κρούσματα στις Π. Ε. Αργολίδας και Λακωνίας, έκαστα.

 Επίσης άλλα 17 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα μόνο στη Π. Ε. Αχαΐας (12) καθώς δεν ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στην Ηλείας. 

Σήμερα  17 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 38 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.362 ( 10.964 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 17 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (17),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (3), Ηλείας (-), Αργολίδας (4), Αρκαδίας (3) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 


Π.Ε. Αχαΐας                11.687

Π.Ε. Κορινθίας             3.889

Π.Ε. Ηλείας                  2.694

Π.Ε. Αργολίδας            2.339

Π.Ε. Αρκαδίας             2.115

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.639    

Π.Ε. Λακωνίας               982