Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Συναγερμός στον Όλυμπο: Αναζητείται ορειβάτης από το Σάββατο

Συναγερμός στον Παρνασσό: Αγνοείται αεροπτεριστής – Σε εξέλιξη έρευνες  

Συναγερμός έχει σημάνει σε Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική για άνδρα που τα ίχνη του αγνοούνται από το περασμένο Σάββατο στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ThessToday.gr, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 35 ετών, πήγε για πεζοπορία το Σάββατο στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λιβαδάκι και έκτοτε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Άμεσα χτύπησε «καμπανάκι» στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ από σήμερα Δευτέρα συγκροτήθηκε και εννιαμελής ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ορειβάτες και χειριστές Drone, με στόχο να εντοπίσουν τα ίχνη του.

Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνα από το Σάββατο και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον 35χρονο άνδρα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα την επιχείρηση εύρεσης του ορειβάτη με την εννιαμελή ειδική ομάδα.

 

Μητσοτάκης: Στα 4 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι – Κλείσε κι εσύ το ραντεβού σου

 Μητσοτάκης από το Ζαππειο: Πρωταγωνιστής στην Ε.Ε. η Ελλάδα, με αξιοπιστία και ισχύ 

«Σήμερα οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση έφτασαν τα 5 εκατομμύρια! Από αυτούς, τα 4 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, την οποία συνόδευσε από σχετικό βίντεο.

Ο πρωθυπουργός προέτρεψε εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν και σημείωσε:

“Κάθε μέρα, χιλιάδες Έλληνες γίνονται μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Κλείσε κι εσύ το ραντεβού σου. https://emvolio.gov.gr/”


Ενημερωτικές δράσεις για τους λουόμενους από τον Δήμο Κορινθίων

  

Πραγματοποιήθηκε, στην παραλία “Καλάμια” της Κορίνθου, η πρώτη εκ των πέντε δραστηριοτήτων, που θα υλοποιήσει ο δήμος Κορινθίων, την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, πραγματοποιήθηκε:

– Ομιλία από ναυαγοσώστη για τους κανόνες ασφαλούς

Υδροηλεκτρικό έργο στον δήμο Σικυωνίων

  

Άδεια παραγωγού για μικρό υδροηλεκτριό έργο εξασφάλισε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας.

Πρόκειται για έργο που θα αξιοποιήσει την ενέργεια που γεννάται από τη ροή του νερού.

Η άδεια η οποία χορηγήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θα αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση μικρών υδροηλεκτρικών γεννητριών, κατά μήκος του δικτύου μεταφοράς του νερού, από τη δεξαμενή της Χούνης, στην δεξαμενή κεφαλής Τραγάνας-Μουλκίου-Αρκούδας-Πασίου.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η 24η έκθεση αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο

  

Την 24η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου που άνοιξε τις πύλες στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, Πρόνοιας, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αθλητισμού, Γιάννης Μαντζούνης και ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης.

Σε δηλώσεις του, ο Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι επιδίωξη της περιφερειακής Αρχής, αποτελεί η πολυεπίπεδη αναβάθμιση, ήδη από τον επόμενο χρόνο, της έκθεσης στο πλαίσιο μελέτης την οποία θα αναλάβει η Περιφέρεια.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 8 Αυγούστου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

MyAuto: Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος οχημάτων στο gov.gr – Πού θα χρησιμεύσει

  

Tο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπονται οι διατάξεις για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα.

Με το άρθρο 31 προβλέπεται η υλοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) των ηλεκτρονικών υπηρεσιών παροχής πληροφοριών οχημάτων («myAuto» και «Audit-Car») μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.).

Οι εν λόγω ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες όσον αφορά στα οχήματα, όπως στα βασικά στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, στον τεχνικό έλεγχο και στην ασφάλιση του οχήματος.

Το άγνωστο Euro του μικρασιατικού μετώπου [εικόνες]

  

Είμαστε στο Μάιο του 1922, και στο μικρασιατικό μέτωπο ο ελληνικός στρατός προελαύνει χωρίς να διαβλέπει την επερχόμενη καταστροφή τρείς μήνες μετά.

Οι επιτελείς του στρατηγείου, αναζητώντας τρόπους εμψύχωσης των  εξαντλημένων στρατιωτών διοργανώνουν βραδιές θεάτρου και τραγουδιού, αλλά αυτό που πραγματικά εκτονώνει τους ταλαιπωρημένους Έλληνες φαντάρους είναι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ Μεραρχιών.

Ρεπορτάζ πολεμικού ανταποκριτή για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Πώς δημιουργούνται οι μεταλλάξεις των ιών; Γιατί με αυτές φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας;

 

του Aλέξανδρου Γιατζίδη, medlabnews.gr

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε γιατί οι μεταλλάξεις του ιού με τον χρόνο καθίστανται λιγότερο επικίνδυνες και πώς δείχνουν ότι η πανδημία Covid-19 βρίσκεται στα τελειώματά της.

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι ο κοροναϊός δεν είναι κάτι ζωντανό και φυσικά δεν έχει νοημοσύνη. Έκπληξη μπορεί να σας προκαλεί αυτό αλλά είναι η μεγάλη πραγματικότητα. Ο ιός δεν σκέφτεται και δεν αποφασίζει πώς θα μετεξελιχθεί για να ξεπεράσει εμπόδια ανοσίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Για να επιβιώσει και να πολλαπλασιαστεί χρειάζεται να μπει σε κάποιο κύτταρο, να χρησιμοποιήσει τα ενδοκυττάρια σωματίδια για να πολλαπλασιαστεί και στη συνέχεια να μολύνει άλλα κύτταρα. ..................

read more

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 37 νέα κρούσματα σήμερα (15 στην Κορινθία- 15 στην Ηλεία .)

  

Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+8), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 37 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι  15 στην Ηλεία και ισάριθμες στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφιες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στους νομούς Αχαΐας,  Αργολίδας και Αρκαδίας . Χωρίς νέες μολύνσεις οι  Νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Είκοσι (20) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 15 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας και οι υπόλοιπες 5 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (4) και Αρκαδίας (1). Χωρίς νέα κρούσματα οι Π. Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 17 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (2) και Ηλείας (15).  

Σήμερα  5 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 37 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.757 ( 11.177 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 5 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (2),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (15), Ηλείας (15), Αργολίδας (4), Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (-) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.810

Π.Ε. Κορινθίας             3.976

Π.Ε. Ηλείας                  2.780

Π.Ε. Αργολίδας            2.379

Π.Ε. Αρκαδίας             2.141

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.673    

Π.Ε. Λακωνίας            1.006