Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Σκληρή ανακοίνωση Βαλαβάνη: Δεν έχω καμία ανάμιξη στα οικονομικά της μητέρας μου

http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2015/07/E40DC526C364A9768399B11ED50DB229.jpg
“Η μητέρα μου διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχω και δεν συμμετείχα στις τραπεζικές της κινήσεις”, αναφέρει σε πολυσέλιδη ανακοίνωσή που εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, μετά την παραδοχή της μητέρας της ότι “σήκωσε” 200.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της, λίγες ημέρες πριν εφαρμοστούν τα capital controls.

Ολόκληρη η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη:

Έρχονται εκλογές; – Λαφαζάνης κατά Τσίπρα και Αυγή κατά Βαρουφάκη

Έρχονται εκλογές; – Λαφαζάνης κατά Τσίπρα και Αυγή κατά Βαρουφάκη 
Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μαχαιριές δίνουν και παίρνουν ιδίως μετά τον ανασχηματισμό με τον οποίο πετάχτηκαν εκτός κυβέρνησης ο αρχηγός και τα ''πρωτοπαλλίκαρα'' της Αριστερής Πλατφόρμας, δηλαδή οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.

Η λέξη ''εκεχειρία'' είναι άγνωστη και σήμερα η ιστοσελίδα ''Iskra'', που φιλοξενεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, ανέβασε άρθρο – κόλαφο κατά της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Διαβάστε μερικά από τα κυριότερα αποσπάσματα του άρθρου με τον ενδεικτικό τίτλο: Βαδίζοντας για νέο Μνημόνιο: Οι επιπτώσεις των πρώτων μέτρων

Έρχεται φοροκαταιγίδα από Δευτέρα – Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και φόρους που θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά – Όλοι χάνουν!

Έρχεται φοροκαταιγίδα από Δευτέρα – Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και φόρους που θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά – Όλοι χάνουν!  
 Με τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 1,8 δισ. ευρώ ετησίως. Βέβαια όπως σημειώνουν έμπειροι φοροτεχνικοί έχει αποδεχθεί στην πράξη πως όλες οι αλλαγές που επέφεραν αύξηση ΦΠΑ οδήγησαν σε ενίσχυση της παραβατικής συμπεριφοράς καθώς δίνουν άλλοθι για φοροδιαφυγή και θα αυξηθούν τα περιστατικά όπου καταστηματάρχες δεν θα κόβουν αποδείξεις.

Στα είδη διατροφής που «μετακομίζουν» από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στο συντελεστή 23% περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας;

Του Άγη Βερούτη

Πώς η Ελλάδα, το πανευρωπαϊκό θαύμα του 7%-9% ετήσιας ανάπτυξης της δεκαετίας του 1960, έφτασε να έχει bank run στις 4 εναπομείνασσες τράπεζες από τις 18 που είχε πριν την κρίση.                                         Πώς φτάσαμε στο business run των 60.000 πιο υγιών από τις 400.000 επιχειρήσεις που απέμειναν μετά 6 χρόνια ύφεσης που διέλυσαν πάνω από τις μισές ελληνικές επιχειρήσεις;

Απογευματινός σεισμός αισθητός σε Πάτρα και Ηλεία

Απογευματινός σεισμός στην Πάτρα
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 17.26 το απόγευμα της Κυριακής, στην Πάτρα, στην Κάτω Αχαΐα, στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας..

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Κέντρο της Αμαλιάδας, δυτικά της τεχνητής λίμνης του Πηνειού. Όσο για το εστιακό βάθος, φθάνει τα πέντε χιλιόμετρα.

Όμως, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Χάβαρι, στην Αμαλιάδα.43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας

Τέλος, ας σημειωθεί, ότι λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, η οποία όμως είχε μικρότερο μέγεθος.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης Ο καλός στρατιώτης που έγινε στρατηγός

Ο καλός στρατιώτης που έγινε στρατηγός
Είκοσι έξι χρόνια στη Βουλή, στην πρώτη γραμμή της ΟΝΝΕΔ στα πιο δύσκολα χρόνια της γαλάζιας Νεολαίας, με μάχες σε πολλά μέτωπα από τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ., ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκπροσωπεί από τη θέση του μεταβατικού προέδρου την παράταξη στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Και είναι πανθομολογούμενο ότι αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Πελοπόννησο

Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, αφού δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πουθενά.

Η φωτιά στο Μαλαδρένι Αργολίδας περιορίστηκε από την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αγρότες της περιοχής με τα ψεκαστικά μηχανήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων.

Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Ατζινέικα στον 'Αη Γιάννη Κυνουρίας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα και πρόλαβαν να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος του Πάρνωνα.

Επιπλέον φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα στην περιοχή της Φαλαισίας, στη Μεγαλόπολη, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία την πρόλαβε εν τη γενέσει της και την έθεσε υπό έλεγχο.

Σε όλα τα μέτωπα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

* Απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε δασικές περιοχές της Μεσσηνίας, λόγω της αντιπυρικής περιόδου, άρχισε να ισχύει από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Στην απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί .
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ


Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 19:00, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος, σε διευρυμένη σύνθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Λ. Συγγρού 340).

“Θεέ μου, τι σου κάναμε” στο... Δερβένι




Κι αυτό το  καλοκαίρι - 9ο συνεχές- συνεπής στο ραντεβού του, ο δημοτικός κινηματογράφος "Διάλειμμα'' του Δερβενίου, θα προσφέρει στους  φίλους της 7ης Τέχνης καλές και ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις.
Μετά την επιτυχία που σήμειωσε με την εναρχτήρια προβολή της ταινίας “Το κορίτσι
που εξαφανίστηκε” του Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Δημοτικός κινηματογράφος "Διάλειμμα'' του Δερβενίου, συνεχίζει τις προβολές του σήμερα Κυριακή 19/7 και αύριο Δευτέρα 20/7 Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ. με την κωμωδία “Θεέ μου, τι σου κάναμε
Η   κωμωδία έχει διάρκεια 98΄, και είναι παραγωγή του 2014.
Σκηνοθεσία : Φιλίπ Ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Άρι Αμπιτάν, Μέντι Σαντούν, Ελοντί Φοντάν, Φρεντρίκ Μπελ

Η υποθεση της ταινίας:
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! H Mαρί και ο Κλοντ Βερνέιγ είναι ένα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας, που έχουν τέσσερις υπέροχες κόρες. Οι τρεις από αυτές, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς (έναν Εβραίο, έναν Άραβα κι έναν Κινέζο). Όταν η τέταρτη, η Λορ, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, οι γονείς της είναι τρισευτυχισμένοι! Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια… ο Σάρλ είναι από την Αφρική. Ξεκαρδιστικές σκηνές με τη Μαρί να έχει πέσει σε κατάθλιψη και τον Κλοντ να προσπαθεί να σαμποτάρει το γάμο...

Βραβεύτηκαν οι παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης απέσπασε το διεθνές βραβείο «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ».
Στην Ελλάδα για το έτος 2015 βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία 395 ακτές και 9 μαρίνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης βραβεύτηκε για 4 ακτές από τις 11 συνολικά του Νομού Κορινθίας.
  1. Δερβένι
  2. Ξυλόκαστρο/Πευκιάς
  3. Μελίσσι
  4. Συκιά
Βραβεύτηκαν οι παραλίες του δήμου
Για να βραβευτείς με τις «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» πρέπει να τηρούνται περίπου 29 κριτήρια που αφορούν την καθαρή θάλασσα, την καθαριότητα των ακτών, την οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια των λουόμενων και επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής και του παράκτιου χώρου. 
Αποσπώντας ο δήμος μας αυτά τα διεθνή βραβεία «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο και αποκτά ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που αφορά το περιβάλλον και τον τουρισμό μας.

Επίθεση Τέρενς Κουίκ σε Λαφαζάνη και Βαρουφάκη

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/tvkestwsoe501e317ea0310.jpg
Ατελείωτη είναι η φαγωμάρα στην κυβέρνηση με τα καρφιά να δίνουν και παίρνουν.
Πριν από λίγο, με συνέντευξη στον Real Fm , ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ εξαπέλυσε βολές τόσο κατά του Λαφαζάνη όσο και κατά του Βαρουφάκη.

Κουίκ για Λαφαζάνη

''Δεν μπορεί να έχουμε στην κυβέρνηση εκείνους που απειλούσαν με ριφιφί το Νομισματοκοπείο. Μιλάω για εκείνους που νόμιζαν ότι θα μπορούν να κάνουν τις δικές τους πολιτικές την ώρα που ο Πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο έδινε πραγματικά μία μάχη. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ έναν Αριστερό να θέλει να γκρεμίσει μία αριστερή κυβέρνηση''.

Κουίκ για Βαρουφάκη

''Με εντυπωσίασε το όχι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στη συμφωνία. Δεν περίμενα, όταν εκείνος έχει καταγγείλει μεθοδεύσεις να ψηφίζει όχι, στηρίζοντας επί της ουσίας τις μεθοδεύσεις Σόιμπλε''.

Σκασμός Βαρουφάκη!

 
Σκασμός Βαρουφάκη!Σκασμός Βαρουφάκη. Επιτέλους να σιωπήσεις. Να φύγεις από το προσκήνιο. Να βάλεις τον εαυτό σου σε διαδικασία αυτογνωσίας, αντί να μιλάς και να αερολογείς, φορτώνοντας τα λάθη σου σε άλλους με πονηρό πολιτικάντικο παλαιάς κοπής τρόπο.
Επιτέλους σκασμός οι ρήτορες, θα σου θυμίσω το ποίημα του Κώστα Τριπολίτη μήπως και αφήσεις αυτή τη χώρα να γλύψει τις πληγές που εσύ άνοιξες, όχι μόνο με τα κρυφά σου σχέδια για δραχμή, αλλά και με την ανυπαρξία κυβερνητικού έργου το εξάμηνο που ήσουν υπουργός.

Επιτέλους κύριε Βαρουφάκη μας εξοργίζεις όλους, ακόμα και εμένα τον Κάλχα που δεν θεωρώ ότι ο πολιτικός διάλογος μπορεί να γίνεται με όρους και χρήση λέξεων όπως σκασμός, αλλά στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Γι’ αυτό σου θυμίζω το ποίημα του Κώστα Τριπολίτη μήπως και μπορέσεις να δεις πως ο ναρκισσισμός σου βλάπτει…

Συνελήφθη ο "Πίου - Πίου" στο Ελευθέριος Βενιζέλος, για διακίνηση ναρκωτικών - Έχει καταπιεί 1,3 κιλά ηρωίνης!

Κινηματογραφική σύλληψη του `Πίου` στο αεροδρόμιο για ναρκωτικά! Έχει καταπιεί 1,3 κιλά ηρωίνης! Με μία κινηματογραφική σύλληψη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, συνελήφθη  ο... γνώριμος από την συμμετοχή του σε σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων "Πίου" αποκαλύφθηκε πως είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης.
Ο αλλοδαπός είχε καταπιεί ποσότητα ηρωίνης, σε πενήντα οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών - ειδικότερα ηρωίνης - από χώρες της Αφρικής προς τη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο 37χρονος ήταν ο πρωταγωνιστής σε πολλές διαφημίσεις κινητής τηλεφωνίας, με το πρόσωπό του να γίνεται θέμα συζήτησης για μήνες μετά την προβολή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτό από ΕΛ.ΑΣ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 στην Κορινθία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής,
· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια)
· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .

Στο Μελίσσι 79χρονος μαχαίρωσε 60χρονο ανηψιό του για οικογενειακές διαφορές

Κόρινθος: Μαχαίρωσε τον ανηψιό του
Συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα, σε χωριό του Κιάτου, ένας 79χρονος γιατί τραυμάτισε με μαχαίρι τον 60χρονο ανηψιό του.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, γιατί λίγο νωρίτερα στο Μελίσσι , διαπληκτίστηκε με τον 60χρονο ανηψίο του, για προσωπικές, οικογενειακές διαφορές που είχαν και τον μαχαίρωσε τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.
Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Φωτιά τώρα στο Μαλαντρένι Αργολίδας - Δυνατός αέρας στην περιοχή - Αναζωπύρωση στη Νεάπολη Λακωνίας

Φωτιά τώρα στην Αργολίδα - Δυνατός αέρας στην περιοχή Πυρκαγιά που παίρνει σημαντικές διαστάσεις εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00 σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Κοκκινόρεμα στο Μαλανδρένι Αργολίδας, πολύ πάνω από το χωριό και βρίσκεται ανάμεσα Μαλανδρένι - Κουτσοπόδι του δήμου Άργους- Μυκηνών, κοντά στα όρια του νομού με την Κορινθία..
Η φωτιά, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γρήγορα πήρε διαστάσεις έχει εξαπλωθεί και καίει δασική έκταση, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.Από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 20 οχήματα, 51 πυροσβέστες όπου επιχειρούν, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με υδροφόρες και ψεκαστικά, καθώς και τρία αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ"που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.
Παράλληλα, αυτή την ώρα γίνεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τους όμορους νομούς Κορινθίας και Αρκαδίας.
Επίσης αναζωπύρωση καταγράφεται αυτή την ώρα στις καμένες περιοχές του Κάμπου Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων. Η εστία βρίσκεται κοντά σε κατοικίες, ελέγχεται όμως από τις ισχυρές δυνάμεις την πυροσβεστικής.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι συγκροτούνται συνεργεία από την Περιφέρεια και το Δήμο Μονεμβασιάς και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.



Ξενάγηση στο Μοναστήρι του Αη Λιά ψηλά στο Χελυδόρι ( VIDEO)

 
Με  αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία , στις 20 Ιουλίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. σας παρουσιάζουν την Ιστορία της Μονής καθώς και απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου όπου καταγράφεται μιά ξενάγηση - οδοιπορικό στο ιστορικό αλλά και κατεστραμένο μοναστήρι της περιοχής μας.
Την παρουσίαση της ιστορίας του μοναστηριού κάνει ο συμπολίτης μας κ. Δημήτριος Κάσιος. στο video που ακολουθεί:


 Η ιστορία της Μονής
Η Ιερά Μονή έχει τις βαθύτερες ρίζες της μέσα στα Βυζαντινά χρόνια καθώς ιδρύθηκε κατά τον 14ο αιώνα.

Στο Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα ο εορτασμός επί τη Μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού - Ανέφικτος και επικίνδυνος η προσέλευση στο Μοναστήρι του Αη Λιά ψηλά στο Χελυδόρι

 http://4.bp.blogspot.com/-jyGWH_usdME/U9aG00fw_SI/AAAAAAAAD5o/BhDQruGAock/s1600/P7190181.JPG

¨Στο Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα ο εορτασμός επί τη Μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού - Ανέφικτος και επικίνδυνος η προσέλευση στο Μοναστήρι του Προφήτου Ηλιού , στο Ορεινό Χελυδόρι

Αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους στην εδαφική περιφέρεια του Χελυδορίου (Κούτου), ανάμεσα στη Ζάχολη και τον Πύργο, σε υψόμετρο 780 μέτρων και σε απόσταση 20 χλμ νότια του Δερβενίου.
Στο παρελθόν, όλοι οι περιηγητές, οι επισκέπτες και οι προσκυνητές, μιλούσαν για το θαυμάσιο τοπίο στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι και για την πλούσια βλάστηση, δάση με πεύκα και έλατα, καλλιεργημένες εκτάσεις, πολλά νερά. Αυτή η εικόνα είχε μείνει στη μνήμη όλων μας. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση δεν είναι η ίδια με εκείνη που περιγράφεται στις εντυπώσεις των επισκεπτών.
Από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, του έτους 2000, η οποία εξαπλώθηκε από την Αχαΐα μέχρι την ανατολική Κορινθία και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, κάηκε ολοσχερώς και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μόνο το καθολικό, στο μέσον της αυλής, σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Φέτος ο εορτασμός επί τη Μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου δεν θα
πραγματοποιηθεί στην
Ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι, αλλά στο  Ιερό Μετόχι του Αγίου Γερασίμου του Θαυματουργού, στα Μεντουριάνικα.

 Από την Ιερά Μονή του  Προφήτου Ηλιού  Ζαχόλης ανακοινώνονται τα εξής:
"Σας κάνουμε γνωστό ότι την 20η Ιουλίου που εορτάζει η Ιερά και Ιστορική  Μονή μας επί τη Μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.
 Eίναι για φέτος αδύνατον να πραγματοποιηθεί εντός αυτής ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός αλλά και  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τω λόγω ότι η προσέλευση κλήρου και λαού είναι ανέφικτος και επικίνδυνος λόγω έργων τα οποία βρίσκονται σε στασιμότητα  ένεκα μη λειτουργίας του τραπεζιτικού συστήματος της χώρας μας.
Τόσο  ο Εσπερινός όσο και η Θεία Λειτουργία θα λάβουν χώρα στο Ιερό Μετόχι του Αγίου Γερασίμου του Θαυματουργού, στα Μεντουριάνικα
Θα θεωρούσαμε τιμή την παρουσία σας
Η Ηγουμένη 
Μαγδαληνή  Μοναχή 
και οι συν εμοί εν Χριστώ Αδελφές.
 Η Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ζάχολης είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2002 στην Κορινθία

Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Ο Ηλίας υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος, δυναμικός και θαρραλέος προφήτης, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του Θεού.
Είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Βασιλειών Γ ιη' 39.). Δηλαδή, αληθινά! Ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός και αληθινός Θεός. Ο Ηλίας, επίσης, είναι εκείνος που με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και κατέκαυσε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Είναι εκείνος που στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό, όσο είναι δυνατό, βέβαια, να Τον δει άνθρωπος. Είναι εκείνος που έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο. Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Όλα αυτά δείχνουν με πόσο ζήλο υπηρέτησε ο προφήτης Ηλίας το θέλημα του Θεού.  Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 20 Ιουλίου, οπότε και πιστεύεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Άγριος καβγάς Φίλη - Κορκίδη: «Ποιος είσαι εσύ που θα με δείχνεις; Τι έχεις πληρώσει εσύ σε φόρους. Άντε ρε φύγε από εδώ! ...Η κοροϊδία έχει όρια!Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα τι θα αποκαλύψω!»

Άγριος καβγάς Φίλη - Κορκίδη: «Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα τι θα αποκαλύψω!»
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά το πρωί της Κυριακής έκανε λόγο για 60.000 αιτήσεις στην Βουλγαρία από επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Φίλη ο οποίος τον κατηγόρησε πως φτιάχνει κλίμα μαζικής μετανάστευσης επιχειρήσεων  από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι.
 Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της κουβέντας...

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Το 70% τάσσεται υπέρ της συμφωνίας

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Το 70% τάσσεται υπέρ της συμφωνίαςΣτη δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου.

Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.

Στο ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά "άλλο".

Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.

Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.
 
e-typos.com

Έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί Άγιος Θωμάς στον Σαρωνικό κόλπο , κοντά στις ακτές της Σολυγείας

Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας
Ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ και ο Ιταλός εκατομμυριούχος Αλεσάντρο Πρότο αγόρασαν το νησί Άγιος Θωμάς στον Σαρωνικό κόλπο , κοντά στις ακτές της Σολυγείας , δυτικά της Αίγινας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας Proto Group Ltd, που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.

Η αγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Αλεσάντρο Πρότο θα κάνουν ανάπτυξη ακινήτων στο νησί.

Το νησί καλύπτει έκταση 1,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για τον Αλεσάντρο Πρότο, μέτοχο μαζί με τον Κάρλος Σλιμ των New York Times, είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή σε ακίνητα με τον Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος λέει: "Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να επενδύσουν".

ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ....

 
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή

Τα μυστικά του σχεδίου Grexit της Κομισιόν - Τι αποκαλύπτει η «μαύρη βίβλος» του Grexit


Ο Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής περιέγραψε στον Ελληνα πρωθυπουργό όλες τις λεπτομέρειες ενός Grexit, δίνοντάς του να καταλάβει το νομικό και πολιτικό πλαίσιο μιας τέτοιας απόφασης.
Ο Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής περιέγραψε στον Ελληνα πρωθυπουργό όλες τις λεπτομέρειες ενός Grexit, δίνοντάς του να καταλάβει το νομικό και πολιτικό πλαίσιο μιας τέτοιας απόφασης.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στον 13ο όροφο του κτιρίου Βerlaymont στις Βρυξέλλες, λίγα μέτρα από το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, φυλάσσεται σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας και μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο το σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εκεί, σε έναν πολυσέλιδο τόμο, που γράφτηκε σε λιγότερο από έναν μήνα από 15μελή ομάδα της Κομισιόν, απαντώνται ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια τέτοια έξοδος, περιλαμβάνοντας, όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται, ακόμα και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς δεν θα οδηγείτο μόνο εκτός ευρώ αλλά και εκτός Ε.Ε.

Ανατροπές και μειώσεις έως 45% φέρνει η συμφωνία στις συντάξεις – Πώς αυξάνονται τα όρια (παραδείγματα)

Μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις και μειώσεις των συνταξιοδοτικών αποδοχών που μπορούν να φτάσουν έως και το 45% φέρνει η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Ημερησίας», η συμφωνία διαμορφώνει το εξής σκηνικό:
– Σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές σε όσους αποχώρησαν από την εργασία έως 30 Ιουνίου.
– «Ψαλίδι» έως 45% για όσους έχουν 18-20 έτη ασφαλισης και χαμηλές αποδοχές
– Οριζόντιες περικοπές και στις επικουρικές τον Οκτώβριο εάν δεν βρεθούν ισοδύναμα
– Αλλάζει αναδρομικά από το 2011 ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών
– Πολλές εξαιρέσεις από την αύξηση των ορίων.
Παραδείγματα
Η «Ημερησία» περιγράφει επίσης τα εξής παραδείγματα μείωσης στα κατώτατα όρια των συντάξεων:
ΙΚΑ:
α) 4.500 ημέρες ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ – Θα καταβάλλεται σύνταξη 420 ευρώ, αντί 640 έως σήμερα
β) 20 έτη ασφάλισης και αποδοχές 500 ευρώ – Η σύνταξη που αναλογεί είναι 270 ευρώ
ΤΕΒΕ:
α) 15ετία στην 6η ασφαλιστική κατηγορία – Θα καταβάλλεται σύνταξη 315 ευρώ, αντί 486 σήμερα
Ακόμη, σύμφωνα με το παράδειγμα περιορισμού πρόωρης συνταξιοδότησης που περιγράφει η εφημερίδα, ασφαλισμένος με 10.500 ημέρες ασφάλισης το 2011, που θα έβγαινε σε σύνταξη σε ηλικία 58 ετών και φέτος είναι 54 ετών, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί χωρίς «πέναλτι» (-16% στο ποσό της μηναίας σύνταξης), όταν γίνει 60 ετών, καθώς το ηλικιακό όριο αυξάνεται ως εξής:
Την 1/7/2015: Ηλικιακό Όριο 58.5 έτη
Την 1/7/2016: Ηλικιακό Όριο 59 έτη
Την 1/7/2017: Ηλικιακό Όριο 59,5 έτη
Την 1/7/2018: Ηλικιακό Όριο 60 έτη

aftodioikisi.gr

To "Ev Δερβενίω" ευχαριστεί για την χθεσινή βραδιά αλληλεγγύης

Καλημέρα, αυτό που αισθανόμαστε μετά την χθεσινή βραδιά αλληλεγγύης δεν περιγράφεται με λέξεις. Τελικά υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ας τους λέμε ρομαντικούς και εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσους πολλούς ρομαντικούς γύρω μας. Μπορεί ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ να ακούγεται λίγο αλλά είναι μέσα από την καρδιά μας και όλο αυτό θα μείνει μέσα μας βαθιά χαραγμένο. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI-9jZzYpJ4_642esHdnMYPxcVX96o01A71XRVQgiRqOPiY0uE84kJh-cp4jDWpGUoP7vRT0TrB3_6BzmvQvsmLda87xKmAe1epn_XpzMBJiXAKPGCr5wMImEBexMvk5YyYYnt_Dwkm23D/s1600/endervenio.png
Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες, όλον τον κόσμο που ήταν χθες μαζί μας και ιδιαίτερα τις οικογένειες μας, τον Νίκο Τσοκανα, Λάμπη Φίλη, Ανδρέα Ζαρρο, Γιάννη και Άννα Ροδοπουλο, Ανδρέα Σαλιβερο, Παναγιώτη Αποστολοπουλο, Οδυσσέα Καλύβα, Γιάννη Νησωτακη, Μιχάλη Θεοδωροπουλο, Γιάννη Ρασουλη, Μηνά Ντεβε, τα παιδιά που εργάζονται στο Εν Δερβενιω και ιδιαίτερα τον Χρήστο Κουλαμα και όλους αυτούς πού μας στήριξαν ηθικά και οικονομικά. Να είστε όλοι καλά και όπως είπε και ο Αίσωπος "Ενωμένοι θα επιβιώσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε". Θανάσης -Δήμητρα

TSIPRAS COUNTDOWN

Tsipras is still on the table waiting for next round. Tsipars’ world was defeated last Monday but Tripras denies defeat. He is here to handle billion euros from Europe so as to counterattack in near future.
 He is a leader without army and money anymore. But he has his opponents working for him. His political party may have a schism but all his domestic political opposes are voting for him already with pleasure and obedience.

Απίστευτο και όμως αληθινό – Ο Σόιμπλε έγινε…

almirofistiki.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Άνανδρη κριτική στον ηθοποιό και νέο υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  κ.Χαϊκάλη. Έναν ηθοποιό πρωταγωνιστή στο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ και στις οθόνες της τηλεόρασης που ως καλός διαχειριστής πια θα αποφασίζει και για την πολιτική κατάληξη αυτού του τόπου και της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ.
Ο εκλεκτός των κ.κ.Τσίπρα και Καμμένου εποίησε τα ήθη πρόσφατα μπαινοβγαίνοντας στο ναό της δημοκρατίας και ψηφίζοντας για την έντιμη διαπραγμάτευση των «γερμανοτσολιάδων»  και την υπερψήφιση του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου της Ελλάδας. Επάξια έλαβε το αντίτιμο της προσφοράς του με την κατάληψη της υπουργικής καρέκλας.

Τρεις κωμοπόλεις "πέρασαν" Αιγαίο σε 20μέρες! Σοκ και δέος με την Ευρώπη να αδιαφορεί

Image 
 
Τρεις μεγάλες κωμοπόλεις πέρασαν από το Αιγαίο μέσα σ΄ ένα 20ήμερο! 28.260 παράτυποι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ακτές ελληνικών νησιών,από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου! Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα να παλεύουν χωρίς καμία απολύτως βοήθεια!

Οι Ευρωπαίοι που κατά τ΄ άλλα “καίγονται” να ρυθμίσουν τα οικονομικά μας σφυράνε αδιάφορα , όσο οι πλατείες και οι γειτονιές τους μένουν ανέγγιχτες από το πρόβλημα. Η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο μας κοστίζει πολλά χρήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ΠΝ έχει ήδη “μπει μέσα” στα κονδύλια καυσίμων του κατά 5 εκατομμύρια ευρώ!

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα που βρέθηκε στα αποκαΐδια του Υμηττού - Είναι ο 47χρονος αστυνομικός που αγνοείτο - Αναγνώρισε τα αντικείμενά του η σύζυγός του

Σχέδιο εμπρηστών η πύρινη κόλαση σε Υμηττό, Λακωνία
Αναγνωρίστηκε το πτώμα που βρέθηκε στην περιοχή μεταξύ Βύρωνα και Ηλιούπολης, κοντά στο Μνημείο των Πυροσβεστών που είχαν χάσει τη ζωή τους το 2000, στη μεγάλη φωτιά του Βύρωνα.  Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 47χρονο αστυνομικό Γιάννη Καλντεράκη, που αγνοείτο από χθες το πρωί. Η σύζυγος του άτυχου αστυνομικού και αναγνώρισε τα προσωπικά του αντικείμενα. Το πτώμα εντόπισαν εθελοντές διασώστες που μαζί με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, έκαναν ολονύχτιες έρευνες για τον αστυνομικό που αγνοείται.
 Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής, νωρίτερα, στο Twitter: